sernik waniliowy - 5062 przepisów (strona:149/338)

Sernik z karmelem pomarańczowym! 191

wytwór mojej wyobraźni, jest bardzo kremowy z obłędnym pomarańczowym karmelem. Sernik jest dość prosty w wykonaniu, i nie wymaga dużych kosztów. Smak jest bardzo wyjątkowy. Polecam każdemu! SKŁADNIKI: - 1 kg sera z wiadereczka - 250 g białego twarogu tłustego - 4 jajka - 150 g cukru pudru - 1 szt cukru waniliowego -100 ml soku z pomarańczy - zapach cytrynowy - 5 łyżek mąki ziemniaczanej(...)dodaj lemon curd i śmietanę, mieszaj ciągle aby masa odparowywała. Dodaj zmiksowaną pomarańczę, gotuj około 5-8 minut, ciągle mieszając. Masę wystudź i schłodź. Polej masą upieczony i wystudzony sernik. Wstaw do lodówki na minimum 3 godziny. Gotowe! SMACZNEGO! Zapraszam na mojego FB SmykWKuchni

SMYKWKUCHNI
Sernik z Twixami 155

lubicie serniki koniecznie wypróbujcie ten przepis. Sernik jest delikatny i kremowy a spód mimo, że chrupiący również rozpływa się w ustach, o polewie to już nawet nie wspomnę :) warto upiec samemu i przekonać się jak smakuje :)SkładnikiSpód: 180g herbatników zbożowych 70-80g masła Masa serowa: 1kg sera twarogowego waniliowego w wiaderku  4 jajka 2 łyżki mąki(...)ziemniaczaną, mleko i masę karmelową miksujemy do połączenia się wszystkich składników. Następnie łamiemy batony na mniejsze kawałki i dodajemy do masy, mieszamy łyżką. Masę przelewamy do tortownicy i pieczemy sernik w rozgrzanym do 170 stopni piekarniku przez 70 minut. Podczas nagrzewania piekarnika wkładamy na spód płaskie naczynie żaroodporne z wodą. Naczynie powinno znajdować się tam również podczas pieczenia, dzięki

Ze smakiem i z pasją
Sernik kokosowy z jagodami 133

mleka kokosowego bez odzielania jego bialej czesci.Smakuje bajecznie.Bardzo polecam ,bo taki sernik mozesz upiec tylko w sezonie jagodowym.Skladniki na duza tortownice:170 g owsianych ciasteczek kokosowych40 g masla750 kg sera 3 X mielonego1 puszka mleka kokosowego bio (bez dodatkow E i zageszczaczy)4 jajka L1 budyn waniliowy+1 lyzka maki200 g cukru200-300 g czarnej jagody 2-3 lyzki(...)serowej,ale juz nastepna warstwa osiadzie na wierzchuwstawic do piekarnika nagrzanego do 175°C na 15 minut,nastepnie zmniejszyc temperature do 140°C i piec nastepne 75-90 minut.Upieczony sernik ma dobrze sciete boki,srodek pozostanie lekko drzacy.Poczatkowo studzic przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika,do calkowitego wystudzenia wystawic na kratke kuchennapodawac schlodzony,najlepiej przez cala noc w lodowce.Przed podaniem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik gotowany na herbatnikach 1578

Nawet moje przygody w kuchni nabrały nieco ekspresowego tempa, czego dowodem jest dzisiejsze ciasto :) Ten sernik przygotowuje się bardzo szybko. W zasadzie można zrobić go rano a po południu już częstować nim gości. Herbatniki pod wpływem ciepłej masy serowej szybko miękną. Gotowy sernik najlepiej trzymać w lodówce, wówczas lepiej się kroi, nie rozłazi się i trzyma kształt. Blaszka(...)wymiarach 25x30 cm Składniki: Masa serowa: 250 g masła lub margaryny 1 kg sera twarogowego 1 szklanka cukru 4 jajka 3 budynie waniliowe 1 szklanka mleka Polewa: 1/2 kostki masła lub margaryny 4 łyżki cukru pudru 3 łyżki kakao 2 łyżki zimnej wody  płatki migdałowe lub wiórki kokosowe do posypania Dodatkowo: 500 g herbatników Masa serowa: Masło oraz cukier

My simple kitchen
PROSTY I PYSZNY SERNIK 168

wanilią (1 łyżka) lub cukru waniliowego - 1 budyń bez cukru (u mnie waniliowy) lub 40g skrobi ziemniaczanej - 4 całe jajka - 1 łyżeczka skórki startej z cytryny - kilka kropli olejku śmietankowego (nie trzeba) Wszystkie produkty umieszczamy w misie miksera i mieszamy do połączenia składników. Dokładnie wymieszaną płynną masę wylewamy na schłodzony spód sernika. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)termoobiegiem , lub na programie góra-dół, bez termoobiegu w temp.160*C. Pieczemy do wypieczenia środka, tzn. przy poruszeniu formą środek nie powinien się trząść, serników nie sprawdzamy patyczkiem... Można na kilka minut zostawić sernik w uchylonym piekarniku, ja mam złe doświadczenie z pozostawianiem serników w piekarniku, zawsze mi potem pęka..., Sernik wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia

Smaczne Zdrowe
Sernik "Puszek" 166

cukrem i cukrem waniliowym. Następnie po kolei dodajemy ser, budynie, olej i na sam koniec wlewamy mleko. Wszystkie mieszamy, konsystencja masy serowej jest bardzo rzadka, ale taka ma być :) Ubijamy pianę w sumie z 9 białek z dodatkiem cukru na sztywno. Łączymy ubitą pianę z masą serową i wylewamy ją na podpieczony wcześniej spód. Sernik wstawiamy do piekarnika

Różne smaki w kuchni
Sernik "Czarny las" 188

Sernik, który dzisiaj prezentuję upiekłam na 12 urodziny syna Mikołaja. Do zdjęcia uratowałam dosłownie ostatni, nie najpiękniejszy kawałek... Przepis na dużą prostokątną blaszkę Spód: 300 g ciastek kakaowych 100 g stopionego masła Masa serowa: 1 kg sera śmietankowego 5 jajek 1 szklanka cukru (w tym 2 łyżki cukru waniliowego) 1 łyżka skrobi ziemniaczanej średni słoik wiśni w syropie, odsączonych(...)Twaróg zmiksować z jajkami i cukrem. Pod koniec wymieszać z mąką i zmiksować. Dodać odsączone wiśnie, wymieszać łyżką. Wylać na spód. Piec około 1 godziny w 180 o C. Sernik powinien być na górze ścięty i sprężysty. Wyjąć i ostudzić. Zimną kremówkę ubić z fiksami i cukrem pudrem. Wyłożyć na wierzch sernika, posypać czekoladą i schłodzić

Czerwień i błękit
Sernik na zimno z galaretką z musem owocowym 515

Dzisiaj zaproponuję Wam kolejny sernik na zimno, tym razem z pyszną galaretką z dodatkiem musu z malin i jeżyn. Połączenie dwóch smaków słodki i lekko kwaśny uzupełniają się idealnie. Składniki: Spód 225 g ciastka digestive 100 g masła Masa sernikowa 1 kg twarogu z wiaderka 8 łyżek cukru pudru 1 łyżeczka esencji waniliowej 250 ml zimnej kremówki(...)wyłożyć na spód tortownicy, dociskając i wyrównując powierzchnię. Ułożyć na herbatnikach 2 okręgi z malin. Odłożyć do lodówki. Masa sernikowa: twaróg wyłożyć do miski dodać cukier puder i esencję waniliową,wymieszać. Zimną kremówkę ubić na sztywno dodawać po łyżce do masy sernikowej i delikatnie wymieszać. Żelatyną namoczyć i rozpuścić w mleku, letnią wlewać do masy serowej i wymieszać. Masę serową

Ala piecze i gotuje
Wiosenny lekki sernik z ricotty 136

sernik z ricotty. Tak jak większość serników – ilość składników jest minimalna, a wykonanie banalnie proste. Do dekoracji świetnie sprawdzą się kwiaty jadalne, które nadadzą ciastu wiosennego wyglądu. Składniki na formę o śr. 21 cm: – 500g ricotty – 250g jogurtu greckiego – 100g ksylitolu – 3 jajka – 1 budyń waniliowy bez cukru – 1 łyżka mąki pszennej(...)mieszamy z ksylitolem (wodę kokosową możemy pozostawić np. do naleśników). Tak przygotowaną masą smarujemy wierzch ciasta i dekorujemy kwiatami jadalnymi. Schładzamy w lodówce. Podajemy schłodzony. Smacznego! Artykuł Wiosenny lekki sernik z ricotty pochodzi z serwisu Just Be Fit Be Strong

Be Fit Be Strong
SERNIK Z BRZOSKWINIAMI I BEZĄ 232

Polecam Wam pyszny sernik z brzoskwiniami,bezą i kruszonką.Palce lizać :). SKŁADNIKI kruche ciasto 3 szklanki mąki 250g masła 5 żółtek 2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia masa serowa 1kg sera mielonego lub tego z wiaderka 1 budyń waniliowy 125g miękkiego masła 3 jajka 1/2 szklanki cukru beza 5 białek 3/4 szklanki cukru szczypta soli puszka(...)rozpuści.Taką białkową pianę wykładamy na brzoskwinie. Na wierzch ścieramy na tarce pozostałą część schłodzonego ciasta. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C i pieczemy 50-60 min.Po tym czasie sernik zostawiamy do wystygnięcia przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. SMACZNEGO

Mała w garnku miesza
SERNIK STRACIATELLA Z WIŚNIAMI (na gryczanym spodzie) 184

powstał sernik straciatella na spodzie z płatków gryczanych i wiśniami na wierzchu. Ciasto nie tylko świetnie smakuje, ale także super się prezentuje! Składniki: Spód: 1,5 szklanki płatków gryczanych 50 g masła 2 łyżki płynnego miodu 1 łyżka kakao Masa serowa: 1 kg zmielonego sera (może być z wiaderka) 4 jajka 1/2 szklanki cukru 2 budynie waniliowe bez cukru(...)piaskiem" wylepiamy spód tortownicy, wyłożonej papierem do pieczenia, mocno dociskając. Masa serowa: Jajka ubijamy mikserem z cukrem, a następnie dodajemy porcjami zmielony biały ser. Nie przerywając miksowania dodajemy budynie waniliowe. Zimną śmietankę ubijamy w osobnym naczyniu razem z cukrem pudrem na sztywną masę. Czekoladę gorzką ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do masy serowej dodajemy ubitą śmietanę i delikatnie mieszamy

Kuchnia MagdaLeny
Sernik 191

Lubicie serniki ? bo ja tak, ten sernik jest pyszny, taki pulchniutki i puszysty...przepis znalazłam  tutaj .Ja miałam akurat budynie o smaku krówki i mój sernik jest ciemniejszy ,ale to nie zmieniło jego smaku, no ale  wiadomo, każdy ma inne gusta. Przepis na dużą blaszkę około 22x35cm CIASTO 3/4 kostki margaryny lub masła  4 żółtka(...)mleka 1 cukier waniliowy 6 żółtek (białka odłożyć do piany) PIANA 10  białek (4 z ciasta, 6 z masy ) 1,5 szkl. cukru Wszystkie składniki na ciasto zmiksować. Blaszkę wysmarować tłuszczem i wyłożyć  ciasto. Ciasta nie wychodzi zbyt dużo, ale  wystarczy na blaszkę i podczas pieczenia podrośnie. Żółtka utrzeć wraz z cukrem waniliowym , dodać ser, następnie budynie

Moje domowe kucharzenie
Sernik wiedeński 159

idealną konsystencję. Jeśli więc planujecie pieczenie sernika, lepiej upiec go nieco wcześniej (np. na niedzielny obiad najlepiej piec w piątek wieczorem). Składniki: 1 kg tłustego sera (może być w wiaderku, ale zwróćcie uwagę na skład, by nie zawierał żadnych zagęszczaczy) 5 jajek 100ml śmietanki 30% 1 szklanka cukru 1 op. budyniu waniliowego (40g) ziarenka z laski wanilii 80g rodzynków(...)międzyczasie rozgrzać piekarnik do 180stC. Dno tortownicy (23cm) wyłożyć papierem, wlać masę serową. Tortownicę umieścić na środkowej półce piekarnika, a na dno piekarnika postawić naczynie z wrzącą wodą. Sernik piec 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 150stC i piec jeszcze 45 minut. Po upieczeniu środek sernika powinien być ścięty, ale nie twardy (inaczej sernik będzie zbyt suchy). Wyłączyć

Obiad gotowy
Sernik chałwowy 118

digotuje.blogspot.com    Przepis autorski (mój). Sernik smakuje... naprawdę obłędnie. A dla miłośników chałwy będzie istną rozkoszą dla podniebienia. Jest delikatny, kremowy i cudownie pachnie! Sami się przekonajcie, bo robi się go niezwykle prosto! (Tortownica o średnicy 24 cm) herbatniki na spód Masa serowa: 800g sera waniliowego z wiaderka 4 jajka 150g śmietanki 22-30% (użyłam 22%) 1 szklanka(...)minut piec w 200 stopniach, a przez kolejną 1 godzinę (może być ciup dłużej) w 150. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i po 5 minutach powoli uchylić drzwiczki. Ostudzony sernik wstawić do lodówki na kilka godzin. Przygotować polewę. Rozdrobnioną chałwę połączyć ze śmietanką, zmiksować blenderem i przełożyć do małego garnuszka. Całość l ekko podgrzać, aby masa stała się gęsta

Di gotuje
Sernik Dyniowy z Polewą Miodową i Orzechami 214

twarożku kanapkowo-sernikowego Mój Ulubiony (gotowy ser na sernik) 220g cukru 400g purée z dyni (przepis na purée z dyni jest tutaj: https://malacukierenka.pl/puree-z-dyni.html ) 2 duże jajka 2 kopiaste łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka cynamonu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 1/3 łyżeczki zmielonych goździków 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego Polewa: 180g naturalnego miodu 80g masła 6-7 łyżek gorącej śmietanki(...)przygotowany spód w blaszce, wyrównać. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150C na funkcji góra-dół przez około 70-75 minut. Piekłam na najniższym poziomie piekarnika (sernik mało rośnie). Po wyjęciu z piekarnika sernik odstawić do całkowitego ostygnięcia. Ostygnięty sernik wstawić do lodówki. Polewa: 4. Do rondelka przełożyć miód i masło, postawić na ogniu. Podgrzewać

Mała Cukierenka