sernik waniliowy - 5062 przepisów (strona:127/338)

Sernik z kakaową kruszonką. 225

Przed nami weekend więc czas na kolejne pyszne ciasto! Padło na sernik, ja uwielbiam! Polecam , naprawdę pyszny! Składniki na masę serową; 60 dag sera twarogowego 2 jajka + 4 białka ze składników na ciasto 8 łyżek cukru cukier waniliowy pół szklanki mleka 2 łyżki kaszy manny 10 dag rozpuszczonego masła   Składniki na ciasto; 1 szklanka mąki pszennej

Radość kipiąca uśmiechem.
Sernik na herbatnikach z wiśniami 202

lodówki. 2. Na herbatnikowy spód rozkładamy wiśnie smażone. 3. Ucieramy margarynę z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, następnie stopniowo dodajemy zmielony ser, wsypujemy kaszę mannę i wbijamy po jednym jajku, dodajemy kilka kropli aromatu cytrynowego i ucieramy . Masę serową wykładamy na wiśnie. Sernik wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy około 60 minut. SMACZNEGO

Kuchnia u Bietki
Serniczek bananowy na zimno w szklance 195

Coś dla miłośników bananów.. szybki i lekki sernik w szklance.  Idealnie zaspokoi ochotę na coś słodkiego. Polecam! :) Serniczek bananowy na zimno w szklance Składniki(na 4 porcje) 4 dojrzałe banany 3 serki homogenizowane waniliowe 1 galaretka cytrynowa Sposób wykonania: Galaretkę rozpuścic w szklance wody. Ostudzić. Banany zmikskować, dodać do galaretki. Dokładnie wymieszać. Do tego dodać 2 serki

Smaki Natalii
Sernik na zimno z musem truskawkowym na markizowym spodzie. 228

Witajcie:) Sezon truskawkowy w pełni więc kolejne ciasto z truskawkami, dzisiaj pyszny sernik na zimno z musem truskawkowym na markizowym spodzie. Zapraszam:)  Składniki: 500 g sera białego śmietankowego trzykrotnie zmielonego 3 galaretki cytrynowe 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 1 mały jogurt truskawkowy  500 ml przegotowanej wody miseczka truskawek do wyłożenia boków i spodu 600 ml zmiksowanych

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik z brzoskwiniami II 176

sernik z dodatkiem brzoskwiń jest wilgotny i rewelacyjnie pyszny! Polecam gorąco! Może ktoś się skusi na taki wypiek z racji weekendu majowego :) Składniki: Spód: 2,5 szklanki mąki 2 żółtka 125 g masła lub margaryny 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia śmietana - ile zabierze ciasto Masa serowa: 1 kg białego sera - u mnie wiaderkowego 1 puszka brzoskwiń(...)szklanki mleka 3/4 szklanki oleju 1 opakowanie budyniu śmietankowego 1 cukier waniliowy Sposób wykonania: 1. Ciasto na spód zagnieść i wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Brzoskwinie odsączyć, pokroić w kostkę lub plastry i wyłożyć na ciasto. 2. Ser zmiksować z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami. dodać budyń ( proszek) i stopniowo wlewać mleko oraz olej. Ciasto będzie rzadkie

Kuchnia domowa Ani
Sernik na zimno a la ptasie mleczko 150

Pyszny sernik na zimno...w sumie jak dla mnie nie przypomina sernika, tylko coś w stylu ptasiego mleczka...po prostu pycha...przepis od sąsiadki, ale zmodyfikowany przeze mnie..wyszło pysznie...polecam.. 1 kg twarogu [ z wiaderka waniliowy] 6 łyżek cukru pudru cukier waniliowy Delecta 1 szkl.śmietany 36 %  100 ml mleka 4 łyżki żelatyny duże opakowanie herbatników

Moje domowe kucharzenie
Sernik królewski 562

Puszysty, mokry, połączony z ciemnym ciastem.  Zapomniany stary przepis, odgrzebany i wykonany. Polecam wszystkim smakoszom serników. Może na Nowy Rok?   SKŁADNIKI Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 płaskie łyżki kakao 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia mała torebka cukru waniliowego 25 dag masła 5 żółtek 1 łyżka śmietany Masa serowa: 1,5  kg twarogu zmielonego

W kuchennym oknie Ewy
Sernik brzoskwiniowy 559

kolejny serniczek z książki siostry Anastazji "100 nowych ciast". Sernik dobry, wilgotny. Takie właśnie serniczki lubię najbardziej...:) Upiec cienki jasny biszkopt (najlepiej dzień wcześniej). Ja upiekłam taki: 4 jajka; 3/4 szklanki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 1 szklanka mąki tortowej: 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodać cukier kryształ

In my kitchen
Sernik wiedeński 172

dodajemy jajka, następnie twaróg, mąki, ekstrakt waniliowy i na końcu rodzynki.Okrągłą formę wyłożyć papierem do pieczenia.Wylać masę. Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Piec 90 minut w 150 stopniach (po włożeniu sernika od razu zmniejszamy temperaturę. Zostawić do ostygnięcia w uchylonym lekko piekarniku. Następnie schłodzić przez noc w lodówce.Schłodzony sernik polać masą z czekolady i masła, przygotowanej

W kuchni wieczorem
pyszny "oszukany sernik" na śliwkach kisielowych z wanilią mieloną... 179

mało ostudzone ciasto przy wyjmowaniu się połamieciasto smacznie pachnie wanilią, i jest w smaku jak sernik, wilgotne, pyszne.......POLECAM.......SMACZNEGO!!inne owoce takie jak truskawki, wiśnie, porzeczka też zrobić z kisielemwanilia mielona typ bourbon oryginalna Madagaskar: produkt naturalny - smak: intensywny waniliowy - zastosowanie: do ciast, deserów, lodów, konfitur, także dla smakoszy do dań z kurczaka - opakowanie: 20 gram

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik cytrynowy bez pieczenia 561

masła LEMON CURD 125ml soku z cytryny 2 łyżeczki skórki z cytryny 3 jajka 3 łyżki domowego cukru waniliowego 125g masła CYTRYNOWA MASA SEROWA 600g twarogu sernikowego (u mnie z Piątnicy) 300g lemon curd 150ml śmietanki 30% 60g domowego cukru waniliowego 20g (5 łyżeczek) żelatyny 60ml zimnej wody WARSTWA ŚMIETANKOWA 150ml śmietanki 30% 1 łyżka cukru pudru 1/2 łyżeczki żelatyny(...)osobno dno i brzeg) - herbatniki i masło rozdrobnić w malakserze do uzyskania konsystencji mokrego piasku - masą ciasteczkową wyłożyć dno formy, schłodzić LEMON CURD - do rondelka przełożyć jajka, domowy cukier waniliowy oraz  sok i skórkę cytrynową, wszystko dokładnie roztrzepać - mieszankę jajeczną lekko podgrzać na małej mocy palnika, ciągle mieszając (inaczej białko z jajka się zetnie) - do mieszanki dodać kawałki masła

Smakołyki Bereniki
PODWÓJNIE MLECZNY SERNIK - PUSZEK + FILMIK 502

Sernik podwójnie mleczny dzięki dodatkowi mleka w proszku, staje się pyszny, pulchny i puszysty. W smaku rewelacyjny i co najważniejsze łatwy w przygotowaniu.   SKŁADNIKI :  1 kg sera wiaderkowego  1 szklanka cukru 1 szklanka mleka 3/2  % 1 szklanka mleka w proszku  5 dużych jajek 100 g masła, rozpuszczonego 100 g czekolady białej, rozpuszczonej(...)Następnie wlewamy czekoladę rozpuszczoną i masło, miksujemy. Wsypujemy budynie waniliowe, miksujemy i dodajemy ser, wszystko dobrze należy wymieszać. Na koniec dodajemy pianę ubitą z białek, mieszamy.  Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, na to rozkładamy herbatniki, wylewamy ser i pieczemy 1 godzinę,   Studzimy przy uchylonych drzwiczkach.  Sernik polewamy rozpuszczoną czekoladą i chłodzimy.  Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Sernik z solonym karmelem 219

rodziców i w sobotni wieczór wyczarowałam sernik z solonym karmelem. Debiut w mojej kuchni, ale lubię takie wyzwania. Od samego patrzenia aż chce się spróbować. Do przygotowania takiego sernika potrzebujemy: 250 g ciastek owsianych z sezamem 100 g roztopionego masła 1 kg twarogu (wiadereczko) 3 łyżki mąki pszennej 1 szklanka cukru 4 jajka 3/4 szklanki śmietany 18% skórka starta(...)około minucie. Na koniec dolewamy śmietanę, skórkę z cytryny i ekstrakt waniliowy. Całą masę miksujemy na gładko, a następnie wylewamy do blaszki z ciastkami. Piekarnik nagrzewamy do 170°C. Na dnie ustawiamy blachę z gorącą wodą. Do nagrzanego piekarnika na kratkę powyżej blachy z wodą wstawiamy nasz sernik na 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120°C i pieczemy

Emskie Smaki
Sernik z kratką 252

sera białego 5 jajek 1,5 szklanki cukru 1 laska wanilii 1 budyń waniliowy 1 łyżka mąki pszennej Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać zimne masło, posiekać. Dodać jajko,cukier, cukier waniliowy, sól, śmietanę, zagnieść ciasto. Podzielić na 2 części  1/3 do 2/3. Schłodzić w lodówce przez minimum 30 minut. Na oprószonej stolnicy rozwałkować  większą część ciasta. Blaszkę wyłożyć papierem(...)szczyptą soli, delikatnie połączyć z masą twarogową. Masę wyłożyć na podpieczony spód, wyrównać. Wyjąć pozostałe ciasto, rozwałkować cienko i wykrawać paseczki o szerokości 1 cm. Na wierzch sernika układamy paseczki ciasta  tworząc kratkę. Ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy w temperaturze 170°C  przez 1 godzinę. Po tym czasie ciasto zostawić w uchylonym piekarniku jeszcze

magiczna kuchnia Kasi
PUSZYSTY SERNIK Z JEŻYNOWĄ POLEWĄ 225

cukru 1 op cukru waniliowego 120g masła 8 jajek 1 op budyniu waniliowego  z cukrem aromat cytrynowy opcjonalnie: 100g rodzynek 100g skórki pomarańczowej Składniki na mus: ok 250g jeżyn 1 tabliczka białej czekolady (100g) 2 czubate łyżki cukru Wykonanie: Rodzynki namoczyć w gorącej wodzie. Żółtka oddzielić od białek, ucierać je z cukrem i cukrem waniliowym do białości, dodając stopniowo(...)gotować na małym ogniu ok 20 minut, aż większość się rozgotuje. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Rozpuszczone jeżyny zblendować z płynną czekoladą na gładki mus. Polać nim wystudzony sernik, chłodzić w lodówce, aż polewa całkowicie zastygnie

Walijskie Pichcenie