godzinę wkładamy do zamrażalnika. Spód: W garnku z grubym dnem rozpuszczamy masło, miód i czekoladę (nie gotujemy). Odstawiamy do wystudzenia. Jajka ubijamy z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodajemy porcjami przesianą mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia, przyprawę do piernika. Płynną wystudzoną część wlewamy i mieszamy łącząc z pozostałymi składnikami, najlepiej szpatułką. Gotową i jednolitą masę wlewamy na blaszkę wysmarowaną(...)studzimy. Wszystkie składniki na masę serową miksujemy aż się połączą. Przelewamy na ostudzony spód. Wyciągamy z zamrażarki kruche ciasto i ścieramy bezpośrednio na tarce wprost na górę ciasta. Pieczemy sernik przez 40-50 minut w temp
W Moim Magicznym Domuszklanki śmietany 30 % 3 dojrzałe banany 2 czubate łyżki masła orzechowego 1 łyżka ekstraktu waniliowego 4 duże jaja 2 łyżki budyniu waniliowego Przygotowanie: spód herbatniki z masłem zmiksować na gładką masę wylepić dno foremki masa banany, masło orzechowe, śmietankę i ekstrakt waniliowy rozgnieść dokładnie widelcem tak żeby nie było żadnych grudek do blendera włożyć ser i cukier(...)serową wylać na spód piec w piekarniku nagrzanym do 170 st przez ok 1 h w kąpieli wodnej (na niższym poziomie ułożyć miseczkę z wodą) po upieczeniu zostawić sernik jeszcze na ok 5-10 min Smacznego
Gotowanie z pasjąserka homogenizowanego, 270 g jogurtu naturalnego 2%, 1 łyżeczka pasty waniliowej, 90 g cukru pudru, 15 g żelatyny, 1 truskawkowa galaretka, 500 g truskawek, biszkopty Żelatynę zalać 4 łyżkami wrzątku, wymieszać i odstawić na kilka minut. W misce zmiksować ze sobą serek homogenizowany, pastę waniliową oraz cukier puder. Następnie dodać jogurt naturalny, zmiksować do połączenia się składników. Do odstawionej żelatyny(...)które należy wyłożyć biszkopty. Na wyłożone biszkopty wykładamy masę serowo- jogurtową i całość wkładamy do lodówki do zastygnięcia - na około godzinę. Galaretkę przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kiedy sernik już zastygł, a galaretka jest już gęsta układamy przepołowione truskawki na serowej masie, a na wierzch wylewamy galaretkę. Sernik wkładamy do lodówki na minimum kilka godzin, najlepiej
Plate of Joymojprzepisna.pl | Migdałowe ciasto z ricottą Zrobiłam to ciasto i zgodnie stwierdziliśmy z mężem, że jest przeprzepyszne (stwierdziliśmy trochę inaczej, ale nie będę pisać przekleństw :):):). Wilgotne, cytrusowe
moj przepis na300g 250g białego sera (użyłam w kostce) 3 płaskie łyżki cukru 1 jajko 1 łyżeczka budyniu waniliowego 2 łyżki mleka cukier puder do oprószenia Sposób przygotowania: Ser biały wrzuciłam do miski. Użyłam sera białego w kostce, mielonego. Można wykorzystać również ser wiaderkowy na sernik, lub zwykły twaróg. Twaróg można samodzielnie zmielić lub dobrze rozgnieść widelcem. Będzie trochę inna konsystencja
Waniliowe ImprowizacjeSkładniki: 600 g jeżyn 1 cukier waniliowy 4 łyżki żelatyny 2 szklanki płatków owsianych 2 banany 2 łyżki miodu 800 g jogurtu naturalnego (2 duże kubeczki) 500 brzoskwiń 1 galaretka … Czytaj dalej Jeżynowy sernik
czarrna od kuchniWystarczy kilka składników aby wyczarować pyszne ciasto! Do ciasta wykorzystałam waniliowe serki, świeże truskawki i truskawkowe galaretki. Spód ciasta to cynamonowe płatki śniadaniowe oraz biszkopciki. Całość
VioletoweKucharzeniechałwy to moja propozycja na weekendowy wypiek. Wyraźna w smaku polewa zupełnie odmieniła smak klasycznego sernika. Był przepyszny. *foremka 24*24 cm Składniki: paczka herbatników maślanych 1 kg twarogu półtłustego 5 jajek 500 ml śmietanki kremówki 1 szklanka cukru 2 opakowania budyniu waniliowego na polewę: 10 dag masła 1/2 szklanki cukru 4 łyżki mleka 1 średni batonik chałwy waniliowej
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaZapraszam na pyszny i bardzo prosty w przygotowaniu sernik. Ciasto wychodzi puszyste, wilgotne, ciężkie (takie lubię) i obłędne w smaku. Każdemu się uda. Polecam Składniki: 700 g twarogu chudego 1/2 szkl cukru 1 łyżka cukru waniliowego 3 jajka 2 budynie waniliowe w proszku oraz kolorowa posypka blaszka 16x32 cm Przygotowanie: Twaróg przekładamy do szerokiej miski i blendujemy
słodkie i nie tylko historie kulinarneświąteczną kawą, ale może być także składnikiem znanych drinków - White Russian i Black Russian czy sernika "Biały Rosjanin" . To także fajny pomysł na świąteczny prezent. Składniki likieru kawowego: 200 g cukru trzcinowego 200 ml mocnego espresso (ok. 6 filiżanek) 1 łyżka cukru waniliowego (lub 1-2 łyżeczki ekstraktu waniliowego) 90 ml spirytusu Jak zrobić domowy likier kawowy: Cukier, cukier
Rodzinka w kuchnimasła, w temperaturze pokojowej Krem: 1 galaretka truskawkowa + 200ml gorącej wody 450g gotowego sera na sernik 300g schłodzonej śmietanki kremówki 36% 250g umytych, obranych truskawek 3 łyżki cukru pudru 70g pokrojonych w kostkę wafelków Pryncypałki o smaku “Koktajl Truskawkowy” 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 fix do śmietany Wierzch: 300g schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 2-3 łyżki cukru
Mała Cukierenkabardzo szybko, a to znaczy, że smakowały. Zapraszam :) Składniki: Masa serowa: 50 dag sera na sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku ) 3 małe jajka pół szklanki cukru pół szklanki śmietanki kremówki 30 % 2 kopiaste łyżki masy krówkowej o smaku kajmaku 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Dodatkowo: 20 sztuk okrągłych biszkoptów Wykonanie
Izabelawkuchnipiec ok. 20 minut, zostawić do ostygnięcia. Masa serowa : Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, stopniowo dodajemy twaróg, mieszamy, dodajmy obie mąki, roztopione masło i sok z 1/2 cytryny, następnie dodajemy osuszone i oprószone mąką rodzynki. Masę wylewamy na spód ciasta, sernik pieczemy w rozgrzanym piekarniku do 170 stopni przez ok. 50-55 minut. Jabłka : Jabłka obieramy
KUCHNIA POLSKAuznają ciszy ;)". Marlena zgłosiła do konkursu swój sernik owocowy, który dziś Wam prezentuję. Zapraszam. SERNIK OWOCOWY Upiec dwa cienkie biszkopty jeden jasny drugi ciemny wg własnego ulubionego przepisu. WKŁADKA SEROWA: • 60 dag zmielonego sera twarogowego • 30 dag cukru pudru • 1 budyń waniliowy • 6 jaj • 15 dag margaryny Margarynę utrzeć z cukrem, dodając po jednym żółtku, ser z budyniem
W mojej kuchniWydaje się dziwne? Może trochę, ale ziemniaków w smaku w ogóle nie czuć. Za to sernik jest puszysty i delikatny. U mnie w połączeniu z kwaśnymi jeżynami - mniam! Składniki: 1 kg twarogu półtłustego 5 jajek 2 szklanki cukru 2 łyżeczki prawdziwego cukru waniliowego 3/4 kostki masła (150g) 3 średnie ugotowane ziemniaki rodzynki/owoce (u mnie jeżyny) Przygotowanie: Przez maszynkę
Ekocozy | Naturalnie na co dzień