sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:85/501)

SERNIK Z KLITORIĄ TERNATEŃSKĄ NA KRUCHYM SPODZIE ORAZ JADALNYMI KWIATAMI W BRZOZOWEJ GALARETCE 241

masy i wlej zabarwione na niebiesko mleko. Zmiksuj wszystko krótko, ale dokładnie na gładką masę. Następnie przelej masę na ostudzony spód i piecz całość 70 minut, aż wierzch będzie ścięty i elastyczny.  Upieczony sernik pozostaw w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami do ostygnięcia. GALARETKA BRZOZOWA:   250 ml soku z brzozy podgrzej i rozpuść w nim żelatynę (nie doprowadź(...)tego pozostały sok. Pozostaw galaretkę do lekkiego stężenia. Na całkowicie ostudzony sernik załóż wysoką obręcz do tortów . Wlej na wierzch sernika trochę galaretki, połóż pierwszą warstwę kwiatów oraz lisków ziół i wsadź na 10 minut tortownicę do lodówki. Po tym czasie ułóż ozdobnie resztę kwiatów oraz liści ziół i zalej je pozostałą galaretką. Wsadź gotowy sernik do lodówki

Słodko-Słony Świat Ilony
Jogurtowa babka kokosowa 99

masę i pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. Zapraszam również na przepis po inne szybkie ciasta:   SERNIK WANILIOWO KAKAOWY W 10 MINUT BABKA TWAROGOWA CHLEBEK BANANOWY (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

zdrowo i aktywnie
Jogurtowa babka kokosowa 158

masę i pieczemy 45 minut w 180 stopniach. Przepis możecie pobrać w formacie PDF i go wydrukować. Zapraszam również na przepis po inne szybkie ciasta:   SERNIK WANILIOWO KAKAOWY W 10 MINUT BABKA TWAROGOWA CHLEBEK BANANOWY (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik gotowany z rodzynkami 129

litra  (lub mniejszą- wtedy sernik będzie wyższy) wysmarować masłem i obsypać mąką. Uwaga! Zróbcie to porządnie! Źle wysmarowana forma skutkuje przywarciem sernika :). Masa serowa: Rodzynki zalać wrzątkiem, odstawić na 10 minut, następnie odcedzić z wody. Twaróg rozetrzeć widelcem w misce (można go również zmielić). Miękkie masło utrzeć z cukrem i cukrem wanilinowym, dodawać po jednym żółtku, za każdym(...)garnka włożyć formę z sernikiem. Przykryć całość pokrywką z garnka. Gotować na małym ogniu przez ok. 45 minut. Po tym czasie wyjąć formę z wody, zdjąć górną pokrywkę i pozostawić do wystudzenia. Podczas studzenia ciasto troszkę opadnie. Wystudzony sernik schłodzić w lodówce kilka godzin. Po schłodzeniu wyjąć z formy odwracając ją do góry nogami i w razie potrzeby podważając

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik pomarańczowy 127

wanilii opcjonalnie 1 łyżka mąki ziemniaczanej Przygotowanie Na początku należy twaróg , czy to mielony w domu, czy kupiony gotowy, wyjąć na gęste sito i pozostawić na przynajmniej 30 minut, aby ociekł z nadmiaru płynu. Przygotowanie spodu Masło rozpuścić, ciastka rozdrobnić w malakserze, orzechy posiekać do drobne kawałki, wszystko razem wymieszać. Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia (tylko(...)szpatułką. Masę serową wylać na schłodzony spód , wyrównać wierzch, wstawić do nagrzanego piekarnika na środkową półkę, na półkę niżej wstawić naczynie żaroodporne z gotującą się wodą. Sernik pieczemy przez około 75 minut, brzegi ciasta powinny zarumienić się, a środek będzie lekko ścięty. Jeśli podczas pieczenia zobaczycie, że wierzch przypieka się zbyt mocno, przykryjcie go folią aluminiową. Po upieczeniu uchylcie

KUCHNIA POLSKA
Prosty maślany sernik puszysty na kruchym kakaowym spodzie 166

spód.  W międzyczasie piekarnik nagrzać do temperatury 130 stopni. Na samym dnie ustawić naczynie z wodą (może to być żaroodporna forma), parująca woda nie pozwoli wyschnąć sernikowi podczas pieczenia. Sernik piec około dwie godziny. Powinien równomiernie wyrosnąć i nie pękać zbyt mocno. Po upieczeniu piekarnik wyłączyć. Po około(...)minutach lekko uchylić drzwiczki piekarnika i pozwolić całkowicie wystygnąć sernikowi. Wystudzony oblać cytrynowym lukrem. Lukier cytrynowy: cukier puder 1/2 cytryny Cytrynę wyszorować i sparzyć (najlepsza byłaby ekologiczna, niewoskowana). Skórkę zetrzeć, a sok wycisnąć do miseczki (razem ze startą skórką). Do soku i skórki wsypać cukier puder w takiej ilości, aby po wymieszaniu otrzymać lukier o odpowiedniej konsystencji. Lubicie serniki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Czekoladowy sernik z cynamonem 154

składników. Gotową masę przelewamy na ciasteczkowy spód. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika, zmniejszamy temperaturę do 120*C. Na dnie piekarnika ustawiamy naczynie zalane do pełna wrzątkiem. Sernik pieczemy przez około 80 minut. Studzimy przy otwartych drzwiczkach. Gotowy wyjmujemy z tortownicy odcinając boki od formy. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jeszcze ciepłą oblewamy sernik. Rozsmarowujemy okrężnymi ruchami

VioletoweKucharzenie
Sernik mamy (tradycyjny) 110

Przepyszny wilgotny sernik przepisu mojej mamy. Tradycyjny i bez "udziwniania" z całą masą twarogu i jaj ;) Nie może go zabraknąć na Boże Narodzenie czy Wielkanoc. Składniki: (składniki na tortownicę o średnicy 28cm) 950 g białego sera (najlepiej twarogu półtłustego) 250-280g cukru (w zależności od tego jak kwaśny jest ser) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 płaskie łyżki(...)Śmietanę mieszamy z cukrem pudrem do smaku. Smarujemy wierzch sernika i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C na około 10-12 minut. Wyłączamy piekarnik, delikatnie uchylamy jego drzwiczki i zostawiamy w nim sernik do wystudzenia. Dzięki temu sernik nie opadnie

Pyry na Gaz
SERNIK NA KRUCHYM CIEŚCIE Z MALINAMI 86

Sernik, który zawsze się udaje,  jest delikatny w smaku z pysznym, kruchym spodem.  Szybki w przygotowaniu i niezwykle smaczny, gotowy do krojenia praktycznie zaraz po upieczeniu a maliny można użyć zarówno świeże jak i mrożone. Kocham serniki zarówno piec jak i jeść, jednam w moim domu praktycznie ja je jem, więc piekę je najczęściej wtedy, kiedy(...)między czasie przygotować masę serową. Wszystkie składniki (oprócz malin) umieścić w misce, dobrze wymieszać mikserem. Na podpieczony spód wylać masę serową, na wierzchu wyłożyć maliny. Sernik piec przez 55- 60 minut

Zrób to smacznie
Sernik lekko migdałowy z malinami 408

kulę, lekko spłaszczyć, owinąć w folię spożywczą i włożyć do lodówki na 30 minut. Ciasto można przygotować w malakserze. Schłodzone ciasto rozwałkować, przełożyć do formy do pieczenia wyłożonej papierem do pieczenia, ponakłuwać widelcem  i podpiec w temperaturze 190st.C przez około 15-20 minut na lekko złoty kolor. Ciasto wyjąć z piekarnika i lekko przestudzić. W tym czasie przygotować masę(...)serze poukładać maliny i całość posypać płatkami migdałów. Sernik należy piec w temperaturze 150 st.C przez 1 godzinę i 15 minut lub dłużej, do momentu aż środek sernika będzie ścięty i sprężysty przy dotyku patyczkiem. Upieczony sernik wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik schłodzić w lodówce przez kilka godzin

In my kitchen
Wiosenny sernik z mascarpone 320

Dziś ostatni dzień konkursu na Mikserze, w sieci więc całe mnóstwo serników. I ja postanowiłam wykorzystać tę ostatnią chwilę, i jeszcze coś przygotować. Choć z zasady

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Puszysty sernik na delicjach. 119

Sposób wykonania :   T ortownicę o wymiarach około 26 - 28 cm wyścielamy papierem do pieczenia ciast. Boki tortownicy smarujemy cieniutko roztopionym masłem, margaryną lub smalcem. W ten sposób sernik łatwo odejdzie nam od boków po upieczeniu. Na spód tortownicy wykładamy delicje. Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Ser mielimy  2 - 3 razy na najdrobniejszym sitku. Do sera dodajemy(...)ostrożnie, aby delicje nie przemieszczały się do przygotowanej tortownicy. Górę wyrównujemy łyżką . Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika ( 170 C ) i pieczemy około godziny i 15 minut. Następnie wyłączamy piekarnik i pozostawiamy sernik jeszcze na około 2 -3 godziny w piekarniku, nie otwierając w tym czasie drzwiczek piekarnika, co mogło by spowodować jego szybkie opadnięcie i popękanie

Przepisy i porady kulinarne
kawowe ciasto z sernikiem... 187

opakowanie, skórka pomarańczowa kandyzowana 10 dag jajka "L", cukier, olej zmiksować mikserem z 4 minuty, wsypać mąkę, proszek, kawę rozpuszczalną i zmiksować z 1 minutę w robocie jajka "L", cukier ubić na "kogel-mogel", następnie dodać ser z wiaderka bezsmakowy, budyń i z 1 minutę mieszać dodać opakowanie skórki pomarańczowej kandyzowanej i wszystko wymieszać łyżką 2 keksówki 22cm wysmarować masłem(...)uderzyć o blat stołu aby ciasto dobrze osiadło po 3 łyżki dać na wierzch ciasta i nożem na cieście rozsmarować delikatnie piec w 200C około 45 minut, z blaszek wyjąć jak całkiem wystygnie sernik jest z ciastem kawowym bardzo smaczny i szybko się zjada nie tylko do kawy.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik na kruchym cieście z kaszą manną 161

Sernik to najlepsze ciasto na świecie, gości u mnie bardzo często. Uwielbiamy serniki i za każdym razem piekę inny. Miło jest gdy wszyscy proszą o dokładkę i zjadają do ostatniego okruszka. Polecam i dobrej soboty życzę :) Potrzebujemy: Na ciasto: 1 szklanka mąki tortowej pół szklanki mąki krupczatki pół szklanki cukru pudru 1 jajko 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)delikatnie mieszamy. 3. Do pieczenia: Masę serową wykładamy równomiernie na wcześniej przygotowane ciasto. 4. Pieczenie: Sernik pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 60-70 minut do ładnego zrumienienia się. Dokładnie studzimy. Sernik studzę w piekarniku, a następnie zimny przekładam do lodówki. 5. Podanie: Gotowy sernik kroimy i podajemy. Smacznego życzę. Moje rady: Szklanka do odmierzania składników

Izabelawkuchni

Proponowane wyszukiwania