sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:80/501)

Sernik na spodzie brownie z musem malinowym 236

Sernik na spodzie brownie z musem malinowym to rzecz, na którą jeszcze od ostatniego lata się czaiłam, by ją przygotować. Udało się - głównie dzięki mamie, która zamroziła malinki. Po wypróbowaniu potwierdzam - to połączenie doskonałe - maliny, czekolada i ser. Niby proste, a takie smaczne. Składniki: [SPÓD BROWNIE]: 110 g masła 100 g gorzkiej czekolady 1 szklanka cukru 2 duże jajka(...)jednym jajku i ubijamy, aż masa ładnie się połączy. Na koniec dodajemy mąkę i mieszamy całość. Masę serową wykładamy na podpieczony spód brownie i pieczemy ok. 40 minut, do zarumienienia się sernika. [MUS MALINOWY]: 500 g malin (moje są mrożone) 2 łyżeczki żelatyny ok. 1/4 szkl. gorącej, choć lekko przestudzonej wody cukier do smaku D o garnka wrzucamy maliny

psgotujemy
Przepis #190 🎄 Cynamonowy sernik - bez spodu 138

oraz cynamon i ponownie miksujemy wszystko na jednolitą, gładką masę. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut. Po tym czasie sernik pozostawiamy do wystudzenia. Sernik dekorujemy polewą -  w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę oraz olej kokosowy . Polewamy ciasto. Sernik najlepiej smakuje schłodzony przez noc w lodówce

Health-Fit-Life
Sernik z rabarbarem 140

Sernik z rabarbarem Pyszny serniczek z rabarbarem na każdą okazję. Sernik nie za słodki, z lekką nutą  cynamonu i delikatną kruszonką. Przepis zaczerpnięty z książki Kasia Składniki Ciasto : mąka - 3 szkl cukier waniliowy - 1/2 opak cukier  - 1/2 szkl cynamon - 1/2 łyżeczki margaryna lub masło - 250 g Masa serowa : ser biały - 650 g masło - 100 g budyń(...)wymieszać. Wyłożyć masę serową, na podpieczony kruchy spód, dokładnie rozprowadzić masę serową, ułożyć na masie kawałki rabarbaru, posypać resztą kruszonki. Wstawić do piekarnika i piec ok. 45 minut. Upieczony i ostudzony sernik, posypać cukrem pudrem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore

Kuchnia Danusi
Seromakowiec 2297

Seromakowiec wyszedł wilgotny , aromatyczny , zrobię go jeszcze nie raz ;) Zmieniłam nieco masę makową . Do tej pozostałej masy dodałam tylko czekoladę zmielone migdały.Wymiary tortownicy : średnica 24 cmCzas pieczenia : 25 minut + 60 minutTemp. pieczenia : 175 C Składniki:Masa makowa :2 szklanki gotowej masy makowej albo z tego przepisu klik1 szklanka zmielonych na miał migdałów50 g ciemnej czekolady2 płaskie łyżki mąki1 łyżeczka(...)piekarnika zakryłam tortownicę folią aluminiową.W przepisie jest napisane , że w ten sposób piec 40 minut.Ja po takim czasie zdjęłam folię i piekłam jeszcze jakieś 20 minut.Nie należy wyjmować sernika z piekarnika dopóki nie ostygnie. ( przy otwartych drzwiczkach )Smacznego

Słodkości i nie tylko
Kakaowe serniczki z nutą pomarańczy 172

skórką otartą z pomarańczy, cukrem, budyniem i jajami.Piekarnik nagrzać do 175 stopni. Masę wylać do foremek, wstawić do większej formy napełnionej wodą (do wysokości 2/3 foremki z sernikiem), piec 25-30 minut, wystudzić.Przybrać skórką pomarańczy

SzczyptaSmaQ
Łaciaty sernik 89

tegoroczne święta wielkanocne upiekliśmy kilka serników, ale każdy z nich był zupełnie inny. Ten łaciaty dzięki dużej ilości kakao w cieście ma przyjemny czekoladowy smak. Do tego wystające kakaowe wyspy są kruche i chrupkie, co dopełnia serową, wilgotną masę. Składniki Kakaowe ciasto: 300 g mąki pszennej 4 łyżki kakao 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 150 g cukru 1 łyżeczka(...)serową, urywać kawałki pozostałego ciasta i wkładać je w masę. Niemiecki sernik wstawić do nagrzanego do 180 o C piekarnika, piec z termoobiegiem 60-65 minut. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Łaciaty sernik pochodzi z serwisu Niecodziennik Pary

niecodziennikpary
Egzamin, urodziny i sernik kasztanowy w polewie lustrzanej 173

lustrzaną Składniki: (na formę 30x20 cm) spód brownie: 2 jajka 70 g cukru 10 g mąki pszennej 90 g ciemnej czekolady (57%) 90 g mlecznej czekolady 80 g masła sernik kasztanowy: 300 g serka kremowego 150 g słodzonego puree z kasztanów 200 g śmietany kremówki (38%) 4 listki żelatyny mus karmelowy: 2 żółtka 195 g cukru 30 g masła(...)mąkę, wymieszać. Wlać masło z czekoladą, zmiksować tylko do połączenia składników. Masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 175 st. C. przez 15-20 minut. Ostudzić. Żelatynę do sernika namoczyć w zimnej wodzie. Serek i puree zmiksować na gładki krem. 150 g kremówki ubić. Pozostałą kremówkę zagotować, zdjąć garnuszek z palnika, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik puszysty 352

Białka ubijamy na sztywną masę i delikatnie dodajemy do masy serowej. Masę serową wylewamy do formy (u mnie była to silikonowa forma do keksu ). Pieczemy około 60 minut w temperaturze 180ºC. Sernik wyrośnie ponad foremkę, potem lekko opadnie, i niestety – lubi popękać. Studzimy przez ok. 3 godziny. Cukier na karmel rozpuszczamy na patelni i wylewamy wzorki na papier

Ostra na Słodko
Sernik z jogurtów greckich pod kokosową pierzynką 29609

szczególności takie puszyste i lekkie jak ten! Na moim blogu znajdziecie przepis na cytrynowy twarogowiec , sernik jogurtowo-twarogowy z kakao i sernik jogurtowo-twarogowy . Składniki na sernik:   - 1200g jogurtów greckich - 60g roztopionego masła - 50g mąki ziemniaczanej - 50g ksylitolu - 5 jajek - laska wanilii - szczypta soli  Jogurty mieszamy z cukrem. 2 żółtka oddzielamy od białek. Do jogurtów(...)nieco wypłynąć). Masę przelewamy do tortownicy i pieczemy 1h w 170 stopniach, delikatnie się zarumieni. Następnie wyłączamy grzanie i pozostawiamy przez 15 minut, otwieramy drzwiczki i trzymamy w piekarniku przez kolejne 15 minut (to zapobiegnie opadnięciu sernika). Studzimy i umieszczamy w lodówce. Składniki na kokosową pierzynkę: - 400ml mleczka/śmietanki kokosowej umieszczonej kilka godzin wcześniej w lodówce - 2 łyżki jogurtu greckiego

Be Fit Be Strong
Z miłości do czekolady i … sera 202

gdyż trzy gorzkie czekolady i jeszcze kakao to jak dla mnie za dużo gorzkości Powstało cudo które może nie prezentuje się na zdjęciu za dobrze jednak jego smak oszałamia. SERNIK CZEKOLADOWY ok 1.5 h tortownica 22 cm Składniki 1 kg twarogu (u mnie Krasnystaw z wiaderka) 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% (u mnie Goplana) 1 tabliczka czekolady mlecznej (Milka(...)uzyskania jednolitej masy.  Następnie dodajemy ubite białka z kakao. Całość przelewamy do formy i pieczemy w 180 stopniach przez 30 minut następnie temperaturę zmniejszamy do 150 stopniu i pieczemy jeszcze ok 30 minut - patyczkiem sprawdzamy czy sernik nie jest za wilgotny. Gdy sernik zacznie się rumienić nakładamy na niego ubitą pianę z 3 dodatkowych białek i cukru

sierotka maRysia w kuchni
Przepis #172 Sernik "Snikers" - bez spodu 116

Witajcie, wszelkiego rodzaju serniki na chudym twarogu są hitem FIT słodkości. Można je zrobić z różnymi dodatkami i wielu różnych wersjach. Dzisiaj mam dla Was przepis na sernik "Snikers" - bez spodu! Pyszna masa serowa łączy się z orzechowym kremem - niebo w gębie! Warto spróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 167 kcal(...)wsypujemy budyń i ponownie miksujemy wszystko na jednolitą, gładką masę. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut. Po tym czasie sernik pozostawiamy do wystudzenia. Masa orzechowa W rondelku delikatnie podgrzewając łączymy masło orzechowe z miodem. Kiedy delikatnie przestygnie wykładamy na wystudzony sernik. Polewa W kąpieli wodnej rozpuszczamy

Health-Fit-Life
Tropikalny sernik z mango 144

Orzeźwiający serniczek z mango. Puszysty i bardzo delikatny, wręcz rozpływa się w ustach! Oryginalny smak zawdzięcza przede wszystkim mango- jednemu z  najwykwintniejszych owoców  tropikalnych ;) Sernik dobrze się prezentuję na stole i na pewno zachwyci gości. Polecam! Składniki: Ciasteczkowy spód: 350 g ciastek kakaowych 90 g miękkiego masła Masa serowa: 750 g zmielonego twarogu 2 szkl kwaśniej śmietany(...)powinny być w temperaturze pokojowej! Składniki krótko zmiksować do ich połączenia. Masę przelać na ciasteczkowy spód. Piec w kąpieli wodnej w 175 st.C przez około 60-70 minut (lub dłużej), aż sernik będzie ścięty z wierzchu. Upieczony pozostawić w uchylonym piekarniku do ostygnięcia, następnie schłodzić w lodówce minimum 4 godziny. 3. Tropikalna galaretka: Galaretkę rozpuścić w ¾ szkl. wrzącej wody

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik z masą krówkową 754

dodać połowę białek i dokładnie wymieszać. Na upieczone ciasto wlewać porcjami na przemian obie masy. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 50-60 minut. Po wystudzeniu udekorować sernik polewą czekoladową i dowolnymi bakaliami - u mnie płatki migdałowe

Monia miesza i gotuje
Sernik podwójnie kajmakowy z pianką i "Gorzka pomarańcza" 154

wymiarach około 24 cm x 35 cm): Masa serowa 150 g masła 5 dużych jajek 150 ml cukru 16 g cukru waniliowego 1 kg trzy razy zmielonego sera na sernik (u mnie z wiaderka) 2 budynie waniliowe (bez cukru i na pół litra mleka każdy) 200 g masy krówkowej / kajmakowej Pianka 330 ml zimnej śmietany (używam(...)serowej i delikatnie wymieszać. Masę serową wyłożyć na herbatniki, wyrównać powierzchnię. Włożyć blachę do piekarnika i od razu zmniejszyć temperaturę do 160 stopni C.  Piec 60 minut na rumiano. Upieczony sernik dokładnie ostudzić. Sernik musi być bardzo zimny. Zimną śmietanę ubić na sztywno. Do śmietany dodać masę krówkową i dokładnie ubić, ewentualnie dodać cukier puder do smaku

Weekendy w domu i ogrodzie
Czekoladowo-różany sernik na Walentynki 173

ochotę wykorzystać ją ponownie. Jest banalnie prosta w przygotowaniu, a prezentuje się naprawdę wspaniale. Oczywiście, sernik bardzo malowniczo pękł, ale... Nie ma to najmniejszego znaczenia. Smakuje obłędnie! Sernik czekoladowo-różany na spodzie brownie Składniki: (na tortownicę o średnicy 19 cm) spód brownie: 65 g mąki gryczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 55 g cukru 1 jajko(...)odciąć końcówkę. Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyciskać bezy w kształcie serc, posypać pokruszonymi suszonymi płatkami róż.  Suszyć w 100 st. C. przez 45-60 minut.  Ostudzić. Przed podaniem sernik udekorować bezami. Smacznego! A ja, cóż... Na walentynkową kolację udaję się dzisiaj z koleżankami z internatu. Ależ będzie romantycznie

Pożeraczka, czyli raz adobrze

Proponowane wyszukiwania