sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:5/501)

puszysty sernik z pianką z białek na kruchym spodzie... 165

minut na kogel-mogel palmę stopioną i ostudzoną wlewać do żółtek na przemian z kaszą manną wymieszaną z proszkiem i serkiem twarogowym waniliowym z wiaderka i wszystko zmiksować ze 2 minuty tortownica 24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować dno blaszki wylepić ciastem kruchym z lodówki i wylać masę sernikową piec w 200C około 30 minut(...)czasie przygotować piankę z białek białka ubić na sztywno i wsypać powoli cukier ubijając, wsypać budyń czekoladowy ubijając po 30 minutach pieczenia na sernik wlać białka i piec dalej z 25 minut po upieczeniu sernik zostawić w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach na 30 minut całkiem wystudzony sernik przełożyć na talerzsernik na pysznym cieście kruchym jest puszysty

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z kajmakiem na migdałowym spodzie brownie 110

Sernik z twarogu i sera mascarpone. Spód stanowi mocno czekoladowe brownie z migdałami. Warstwa kajmakowa jest bardzo słodka, dlatego do sera dodaję mało cukru. Sernik jest bardzo efektowny i wyróżnia się oryginalnym smakiem. Spód brownie: 120 g gorzkiej czekolady 120 g masła 1/3 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 70 g posiekanych płatków migdałowych 2 łyżki mąki pszennej(...)przestudzonym spodzie brownie rozsmarować masę kajmakową oraz wysypać posiekane orzeszki. Wylać masę serową. Tortownicę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C na 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec kolejne 90 minut. Sernik wyjąć i polać po wierzchu śmietaną wymieszaną z cukrem. Wstawić do piekarnika na kolejne 15 minut (w temperaturze 120°C). Upieczony sernik

Bullio
Sernik z kajmakiem na migdałowym spodzie brownie 131

Sernik z twarogu i sera mascarpone. Spód stanowi mocno czekoladowe brownie z migdałami. Warstwa kajmakowa jest bardzo słodka, dlatego do sera dodaję mało cukru. Sernik jest bardzo efektowny i wyróżnia się oryginalnym smakiem. Trochę zmodyfikowany przepis znaleziony na kwestiasmaku.com. Spód brownie: 120 g gorzkiej czekolady 120 g masła 1/3 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 70 g posiekanych płatków(...)przestudzonym spodzie brownie rozsmarować masę kajmakową oraz wysypać posiekane orzeszki. Wylać masę serową. Tortownicę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C na 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec kolejne 90 minut. Sernik wyjąć i polać po wierzchu śmietaną wymieszaną z cukrem. Wstawić do piekarnika na kolejne 15 minut (w temperaturze 120°C). Upieczony sernik

Bullio
Sernik z kajmakiem na migdałowym spodzie brownie 192

Sernik z twarogu i sera mascarpone. Spód stanowi mocno czekoladowe brownie z migdałami. Warstwa kajmakowa jest bardzo słodka, dlatego do sera dodaję mało cukru. Sernik jest bardzo efektowny i wyróżnia się oryginalnym smakiem. Trochę zmodyfikowany przepis znaleziony na kwestiasmaku.com. Spód brownie: 120 g gorzkiej czekolady 120 g masła 1/3 szklanki cukru trzcinowego 2 jajka 70 g posiekanych płatków(...)przestudzonym spodzie brownie rozsmarować masę kajmakową oraz wysypać posiekane orzeszki. Wylać masę serową. Tortownicę wstawić do piekarnika nagrzanego do 175°C na 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120°C i piec kolejne 90 minut. Sernik wyjąć i polać po wierzchu śmietaną wymieszaną z cukrem. Wstawić do piekarnika na kolejne 15 minut (w temperaturze 120°C). Upieczony sernik

Bullio
Cytrynowy sernik z malinowo-czekoladowym zwieńczeniem 138

obsypaną kaszą manną tortownicę. Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika na środkowy poziom. Sernik pieczemy około 40-45 minut. Boki sernika powinny odchodzić od formy. Po tym czasie zostawiamy sernik na kilka minut w uchylonym piekarniku. Ostudzony sernik zdobimy malinami i różowymi wiórkami czekoladowymi. Maliny delikatnie oprószamy cukrem pudrem. Sernik jest bardzo delikatny

Słodkie okruszki
pyszny pieczony sernik z kajmakiem krówkowym... 124

papierem do pieczenia, do formy przelać masę sernikową, piekarnik elektryczny nagrzany na 170 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60-70 minut, do suchego patyczka, przy uchylonych drzwiczkach zostawić na 30 minut, sernik dobrze wystudzić, najlepiej całą noc czekolada gorzka 100 gram, polewa czekoladowa mleczna 1 opakowanie, śmietana gęsta 18% 6 łyżek, polewę wyjąć z opakowania

W Mojej Kuchni Lubię
Prosty sernik z wiaderka z brzoskwiniami 251

Maślany, delikatny i zawsze się udaje.  Nie dość że pyszny to jeszcze przygotujemy go w kilka minut. Nic tylko piec. Sernik możemy upiec na spodzie z herbatników, kruchym lub bez spodu. Mój został przygotowany na spodzie z kruszonych herbatników z dodatkiem masła. Składniki: 1 kg sera z wiaderka 4 jajka 200 gram masła ¾ szklanki cukru 3 łyżki mąki(...)odsączone brzoskwinie, pokrojone w mniejsze kawałki. Nagrzewamy piekarnik do 190 stopni, pieczemy sernik 20 minut, ustawiając piekarnik góra-dół.  Po tym czasie obniżamy temperaturę do 150 stopni, pieczemy 30 minut. Następie obniżamy do 120 stopni, pieczemy 30 minut. Wyłączamy piekarnik i zostawiamy sernik na 15-20 minut, następnie lekko uchylamy drzwi i pozostawiamy do wystudzenia całkowitego. Oryginalny

Życie zaczyna się w kuchni
Sernik z mango 87

minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po tym czasie spód odstawiamy do przestudzenia, a temperaturę piekarnika obniżamy do 160 stopni. Składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie umieszczamy w misie miksera i miksujemy krótko, tylko do połączenia. Ostrożnie przelewamy dość płynną masę na podpieczony spód. Pieczemy przez około 60-65 w 160 stopniach ( gotowy sernik(...)Jeśli po godzinie wciąż „faluje” zbyt mocno, nieznacznie wydłużamy czas pieczenia ). Upieczony sernik pozostawiamy na około 10 minut w wyłączonym piekarniku. W międzyczasie kwaśną śmietanę mieszamy z cukrem pudrem. Odstawiamy na 10 minut. Sernik wyjmujemy ostrożnie z piekarnika. Wykładamy na wierzch śmietanową polewę, wyrównujemy. Za pomocą łyżeczki rozprowadzamy na wierzchu „kropki” z pulpy mango

Smaki Na Talerzu
Sernik z mango 1130

minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po tym czasie spód odstawiamy do przestudzenia, a temperaturę piekarnika obniżamy do 160 stopni. Składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie umieszczamy w misie miksera i miksujemy krótko, tylko do połączenia. Ostrożnie przelewamy dość płynną masę na podpieczony spód. Pieczemy przez około 60-65 w 160 stopniach ( gotowy sernik(...)Jeśli po godzinie wciąż „faluje” zbyt mocno, nieznacznie wydłużamy czas pieczenia ). Upieczony sernik pozostawiamy na około 10 minut w wyłączonym piekarniku. W międzyczasie kwaśną śmietanę mieszamy z cukrem pudrem. Odstawiamy na 10 minut. Sernik wyjmujemy ostrożnie z piekarnika. Wykładamy na wierzch śmietanową polewę, wyrównujemy. Za pomocą łyżeczki rozprowadzamy na wierzchu „kropki” z pulpy mango

Smaki Na Talerzu
Sernik kasztanowy 94

dobrze, ale jeśli wolicie lekkie i puszyste serniki, to bardziej polecamy “wiaderkową” wersję. Dla wyeksponowania smaku kasztanów, można część puree wmieszać w kawałkach do masy serowej. Ponieważ jadalne kasztany są teraz dostępne w hipermarketach, zachęcamy do upieczenia sernika kasztanowego i zaskoczenia Rodziny tą niecodzienną wersją lubianego sernika. Składniki na sernik kasztanowy Spód z ciasteczek Oreo(...)Wykonanie Piekarnik rozgrzać do 160 o C ( z termoobiegiem ), na najniższy poziom wsunąć dużą blachę, wlać do niej 1,5 litra gorącej wody. Tortownicę wstawić do piekarnika, piec 60 minut . Sernik kasztanowy po upieczeniu pozostawić w zamkniętym piekarniku 15 minut, następnie lekko uchylić drzwiczki i zostawić do wystygnięcia. Zimny sernik z kasztanowym puree wstawić na noc do lodówki

niecodziennikpary
Sernik nowojorski 301

cukrem i ekstraktem waniliowym za pomocą trzepaczki na gładką masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Pieczemy sernik po około 20 minutach zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy 50 minut. Wykładamy polewę śmietankową na gorący sernik i równomiernie ją rozprowadzamy. Wstawiamy formę z sernikiem ponownie do piekarnika i pieczemy jeszcze 15 minut. Zostawiamy sernik w lekko uchylonym(...)piekarniku  na ok. 30 minut. Wyjmujemy z piekarnika, obkrawamy nożem wokół brzegów formy, posypujemy płatkami czekoladowymi, które mają się delikatnie rozpuścić na powierzchni sernika i odstawiamy sernik, aby ostygł. Wstawiamy formę z sernikiem do lodówki najlepiej całą noc. Przed podaniem zdejmujemy brzegi tortownicy, polewamy sernik frużeliną jagodową i kroimy sernik na porcje rozkładając na talerzyk. Smacznego. Przepis

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Warsztaty kulinarne „Mój Ulubiony – na słodko i słono” 161

papierem. Trzonkiem drewnianej łyżki robimy wgłębienia w cieście i do każdego wkładamy naprzemiennie farsz z trybulą i papryką. Pieczemy w dobrze nagrzanym piekarniku w temperaturze 170 stopni 30 minut. Sernik na spodzie marchewkowo-pistacjowym z polewą pistacjową Czas przygotowania: 1,5 h 12 porcji, wymiar tortownicy 24Ø Składniki: Masa : 1 kg twarożku „Mój ulubiony” 4 łyżki oliwy(...)rondelku. Dodajemy zmielone pistacje i odstawiamy na 10 minut. Następnie powtórnie podgrzewamy dodając pokruszoną białą czekoladę. Na zakończenie dodajemy sok i skórkę z limonki. Upieczony sernik wyjmujemy z piekarnik, studzimy ok. 10 minut i polewamy przygotowaną polewą. Wszystkie dania wyszły przepyszne i na koniec sprawiliśmy sobie prawdziwą ucztę! Jeszcze raz dziękuję za zaproszenie

karmelowy
Sernik z musem malinowym na herbatnikowym spodzie. 160

pieczenia, spód wykładamy ściśle herbatnikami, następnie wykładamy masę serową i wyrównujemy. Piekarni rozgrzewamy to temperatury 175/ 180 stopni pieczemy na złoty kolor, mój sernik piekł się około 60 minut. Sernik studzimy przy wyłączonym piekarniku i uchylonych drzwiczkach. Podajemy z musem malinowym.Jeśli nie macie malin możecie oprószyć go cukrem pudrem lub polać polewą. Smacznego

Sama słodycz i szczypta chili

Proponowane wyszukiwania