sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:6/501)

Czekoladowy sernik Prince Polo 268

dekoracji sernikaSernik piec w 180 st.C przez ok. 15 minut.   W międzyczasie gorzką czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej , a gdy lekko przestygnie wlać ją do reszty masy serowej i dodać łyżkę kakao, zmiksować.   Po 15 minut pieczenia sernika otworzyć drzwiczki piekarnika i na wafelki Prince Polo wylać czekoladową masę serową. Dalej piec, tym razem(...)st.C przez ok. 45 minut, aż sernik będzie ścięty z wierzchu. Dla wyjaśnienia: sernik pieczemy na dwa razy, by uniknąć zmieszania się białej masy serowej z ciemną :)       Upieczony sernik wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia.   Polewa czekoladowa: Czekoladę wraz z masłem rozpuścić w kąpieli wodnej . Gdy przestygnie rozprowadzić ją na serniku. Wierzch

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik z brzoskwiniowym musem 145

Kolejny mój sernik tym razem z udziałem soczystych brzoskwiń, pieczony w kąpieli wodnej bez spodu, jest aksamitny delikatny wręcz rozpływa się w ustach,sekret tkwi w jego pieczeniu,brzoskwiniowy mus z galaretką tylko dodaje mu smaku, idealny na lato! Wypiek podałam na talerzu  Agawa Gold-Bogucice Na drugim planie  Diament Gold-Bocucice Składniki: Tortownica 22 cm Masa(...)wyłożyć pergaminem.Wierzch przykrywamy folią aluminiową. Piekarnik nagrzewamy do 160*c, na półkę niżej w piekarniku, stawiamy naczynie żaroodporne z wodą, wstawiamy sernik i pieczemy w kąpieli wodnej 55 minut. Sernik ma pozostać biały, studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, aż będzie całkowicie zimny. MUS BRZOSKWINIOWY: Brzoskwinie obieramy ze skórki, kroimy w kostkę zalewamy wodą wsypujemy cukier i gotujemy chwilę

Wanilia i Kardamon
Sernik tradycyjny 143

z jagodami – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – prosta szarlotka SERNIK KLASYCZNY Przygotowanie: 1 h 20 minut Składniki: – 1 kg sera do serników (patrz uwagi poniżej) – 250 g miękkiego masła – 150 g cukru pudru – 6 jajek – 1 opakowanie(...)przygotowanej formy wlej masę sernikową. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 170 st C i piecz 60 minut. Po zakończeniu pieczenia wyłącz piekarnik i uchyl drzwiczki. Zostaw sernik na 10 minut. Następnie otwórz całkowicie piekarnik i pozostaw sernik w środku jeszcze przez 15-20 minut. Teram możesz wyjąć go z piekarnika i wystudzić. Sernik krój dopiero po całkowitym

nietylkopasta.pl
delikatny sernik z nutą piernika... 183

bułką posypana, do blaszki dać 3/4 ciasta - do reszty ciasta wsypać przyprawę do piernika i łyżką wymieszać na wierzchu łyżką ponakładać piernikowy sernik piec w 200C około 50 minut, sernik wyjąć z blaszki jak będzie zimny - sernik jest delikatny i ma przyjemny posmak piernika...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik z owocami 172

niekoniecznie - paseczki z kruchego ciasta.   Sernik wstawiamy do piekarnika na 30 minut w temp. 180 st. C z termoobiegiem a następnie na kolejne 30 minut zmniejszamy temperaturę do 160 st. C.   Po 60 minutach sernik jet gotowy.Smacznego

Maminek kulinarny
Sernik z czekoladą -niebo w gębie! 157

formę do nagrzanego piekarnika i piecz sernik przez 25 minut. Wymieszaj creme fraiche z cukrem i posmaruj prawie upieczony sernik. Wstaw do piekarnika jeszcze na 15 minut. Upieczony sernik dobrze wystudź, następnie obkrój na około nożem i zdejmij obręcz. Przygotuj regulowaną obręcz i dopasuj do średnicy sernika. Przyrządź czekoladowy mus. Wymieszaj jajka z jedną trzecią cukru. Dodaj(...)międzyczasie ubij pianę dodając po trochu resztę cukru. Następnie wymieszaj pianę z czekoladową masą i wylej na sernik. Wstaw do lodówki na 3 godziny lub na noc. W małym rondelku zagotuj wiśnie z cukrem i gotuj przez 10 minut. Odstaw do ostudzenia. Rozpuść czekoladą i wylej na gładką powierzchnię np. marmurową deskę. Kiedy czekolada dobrze zastygnie skrob czekoladą tworząc

codojedzenia
Sernik z kandyzowanymi wiśniami na markizowym spodzie 227

ciasteczkowy spód. Na wierzch wykładamy (lekko wciskając) pozostałe połówki kandyzowanych wiśni. Sernik pieczemy na środkowym poziomie piekarnika nagrzanego do 210 stopni. Czas pieczenia zależny od piekarnika, około 45 minut. Sernik należy obserwować, powinien pod koniec mieć zarumienione boki odchodzące od formy. Zostawiamy jeszcze na parę minut w uchylonym piekarniku, po czym wyciągamy do całkowitego wystudzenia. Gdy ostygnie można

Słodkie okruszki
Sernik dyniowy 138

Posiadanie gotowego puree dyniowego skłoniło mnie do wypróbowania tego sernika. Miałam ochotę na jakiś jesienny wypiek i nie mogłam się mu oprzeć. Serniki piekę dość rzadko, zazwyczaj na jakąś specjalną okazję. Tym razem upiekłam go po prostu z okazji niedzieli, bo u mnie w domu co tydzień w niedzielę jakieś ciacho musi być :). Dla kogo: dla fanów jesiennych klimatów(...)minut w temperaturze 180 stopni. Wykonanie polewy: Śmietanę wymieszać z miodem, upieczony sernik wysunąć ostrożnie z piekarnika. Wylać na niego masę śmietanową i piec jeszcze ok. 10 minut. Sernik zostawić w piekarniku do całkowitego wystudzenia (studzić przy uchylonych drzwiczkach).  Po tym jak wystygnie przechowywać go w lodówce. Blacha: tortownica o średnicy 28cm Przypominam Wam, że nadal zapraszam

Mania Wypiekania
Sernik kapitański wg Aleex 2812

Schłodzić w lodówce ok. 20 minut. 5. Wszystkie składniki masy serowej powinny być w temperaturze pokojowej. Do misy miksera włożyć ser, jajka i cukier. Miksować ok. minuty. 6. Wlać kremówkę, wsypać proszek budyniowy i znów miksować. 7. Na koniec wlać likier i ostatni raz miksować. Całe miksowanie masy nie powinno trwać dłużej niż 4 minuty. Składniki powinny się dobrze połączyć(...)sernikiem wstawić do większego naczynia wypełnionego do połowy wysokości formy wrzątkiem) przez 45 minut w temp. 170 C, następnie zmniejszyć temp. do 140 C i piec jeszcze 25 minut. Sernik może trochę urosnąć, ale powinien równomiernie opaść. W efekcie ma być równiutki. 11. Sernik studzić w lekko uchylonym piekarniku przez 1 godzinę (piekarnik ma być naprawdę minimalnie uchylony

W mojej kuchni
Sernik krówkowy z migdałami 107

mieszam. Spód tortownicy o wymiarach 21 cm wykładam papierem do pieczenia. Wysypuje migdały, ugniatam łyżką. Piekarnik nagrzewam do temp 200 stopni i wstawiam formę i piekę 10 minut spód. Sernik: Ser mielę dwa razy, przekładam do miski, dodaję mascarpone, jajka, puder, cukier waniliowy, 200 g karmelu, budyń i mieszam mikserem aż całość dobrze się wymiesza. Nie wrabiam masy(...)temp 180 stopni i zapiekam sernik 15 minut. Potem zmniejszam na 110 stopni i piekę jeszcze 90 minut. Piekarnik wyłączam, zostawiam uchylone drzwiczki i studzę go w piekarniku.  Krem kajmakowy: Śmietanę kremówkę schłodzoną, mascarpone ubijam na sztywno, dodaję masę kajmakową i mieszam. Krem wylewam na zimny sernik i wstawiam do lodówki. Polewa: Masę kajmakową, kakao i śmietanę

wesoła kuchnia
Sernik z ananasem 90

jeśli zastanawiacie się co pysznego przygotować na jutrzejszy dzień to sernik z ananasem będzie wprost idealny. :) Podrzucam więc sprawdzony przepis na sernik z ananasem i pyszną kokosową bezą. Sernik ten jest bardzo wiosenny dlatego sprawdzi się również na Wielkanoc. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Sernik z ananasem Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 godz(...)koniec wrzucamy ananasy pokrojone na małe kawałki i delikatnie mieszamy łyżką. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i ponownie wkładamy ciasto do piekarnika nagrzanego do 180 C, pieczemy 30 minut. Sernik wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy, na czas kiedy przygotowujemy bezę. Do dużej miski wlewamy białka, dodajemy szczyptę soli i ubijamy na sztywno. Pod koniec łyżka po łyżce dodajemy

To co lubię - gotuję i polecam
Sernikum Japonikum, czyli Fluffy-Puffy 110

Czas pieczenia - godzina. Jeśli Twoje ciasto za szybko rośnie, to znaczy, że temperatura jest za wysoka. Zmniejsz! Po godzinie zmieniamy grzanie na góra-dół i pieczemy jeszcze z 30 minut. Sernik studzimy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami przez jakieś(...)minut. Następnie wyjmujemy i przekładamy na kratkę do studzenia i zdejmujemy z niego papier. Pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Dekorujemy wg własnych upodobań smakowych. Cukier puder też wystarczy w zupełności. Zawsze bałam się serników i śmiało mogę powiedzieć, że moje obawy nie były bezpodstawne. Udało mi się dopiero za trzecim razem. I to nie jest jeszcze perfekcyjny sernik. Problem

Karczma Honorietty
Sernik piernikowy z jabłkami i brzoskwiniami 120

nagrzanego do 180 st.C na 15 minut. • W tym czasie obrać jabłka, przekroić na ćwiartki, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w plastry. • Brzoskwinie również pokroić w plastry. • Dżem brzoskwiniowy wymieszać z miodem i rozpuścić, aby były płynne. • Po 15 minutach wyjąć sernik z piekarnika, temperaturę obniżyć(...)wierzchu owoców. • Wstawić do piekarnika i piec jeszcze 1,5 godziny w temp. 120 st.C. • Po upieczeniu uchylić piekarnik i wyjąć sernik po 15 minutach. • Po całkowitym wystudzeniu wstawić sernik do lodówki, najlepiej

To co kocham
Puszysty sernik z czekoladową nutą 80

kakao i dobrze wymieszać. Wylać na górę. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 60 minut. Po upieczeniu zostawić sernik w wyłączonym i uchylonym piekarniku na 15 minut. Smacznego!!! Puszysty sernik z czekoladową nutą Wiele ulubionych smaków w jednym cieście - twaróg, cytryna i kakao. Serdecznie polecam!!! Porcje 16 porcji Czas przygotowania 40 minut Czas gotowania 60 minut Składniki(...)łyżką. 2/3 masy twarogowej wyłożyć na spód. Do reszty dodać masę z kakao i dobrze wymieszać. Wylać na górę. Piec w temperaturze 170 stopni C przez 60 minut. Po upieczeniu zostawić sernik w wyłączonym i uchylonym piekarniku na 15 minut. Smacznego

Przepisy Babci
Śnieżny sernik z mlekiem skondensowanym wg Aleex 256

wyrównać powierzchnię. 8. Wstawić do piekarnika i piec przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni C. Po tym czasie od razu zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec jeszcze przez 90 minut. 9. Przygotować wierzch: w misce wymieszać śmietanę z cukrem pudrem. Po 90 minutach pieczenia sernik wysunąć z piekarnika, rozprowadzić na powierzchni powstałą masę(...)wstawić z powrotem do piekarnika. Piec przez 15 minut. 10. Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przez 5 minut w zamkniętym piekarniku, potem stopniowo otwierać drzwiczki i w ten sposób stopniowo studzić sernik. Wyjąć z piekarnika i ustawić na kratce, całkowicie ostudzić. Zdjąć obręcz z tortownicy i wstawić sernik do lodówki (bez przykrycia) na minimum 6 godzin

W mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania