sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:4/501)

Zaskocz bliskich i siebie – zrób sernik bazyliowy z kiwi 218

stopni C (góra i dół bez termoobiegu). Wyjmij tortownicę z lodówki i na ciastka wylej masę serową. Wstaw do piekarnika na 15 minut, a po tym czasie zmniejsz temperaturę do 120 stopni C i piecz przez 80 minut. Składniki MASA SEROWA 500 g zmielonego chudego twarogu lub gotowego sernikowego (uważaj na skład) 500 g mascarpone 1 i 1/2 szklanki cukru(...)zająć się masą śmietanową – śmietanę wymieszaj z ziarenkami wanilii lub cukrem wanilinowym, cukrem, sokiem z cytryny i startą skórką. Po 80 minutach pieczenia w 120 stopniach (czyli po 95 minutach pieczenia w ogóle) wysuń delikatnie sernik z piekarnika i rozprowadź na jego powierzchni krem śmietanowy. Wstaw sernik z powrotem do piekarnika na 15 minut. Sernik wyjmuj

Eat me! Fit me!
Sernik z musem czekoladowym 3178

Dzień Matki Sernik: 1 kg sera na sernik (u mnie Piątnica z wiaderka) 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 puszka słodzonego mleka zagęszczonego (skondensowanego) 3 białka sok z 1 limonki (lub cytryny) 1 łyżka ekstraktu waniliowego Dodatkowo: 200 g kwaśnej, gęstej śmietany 18% 2 łyżki cukru pudru Mus czekoladowy: 3 jajka 3 żółtka (pozostałe z sernika) 150 g drobnego(...)stopni na około 30-35 minut. Kwaśną śmietanę łączymy z cukrem pudrem, mieszamy. Rozprowadzamy ostrożnie na podpieczonym serniku. Ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy jeszcze przez 10-15 minut. Sernik odstawiamy do całkowitego przestudzenia Do metalowej miski lub garnka dajemy wszystkie żółtka (6 sztuk), przesiane przez sito kakao, schłodzoną śmietanę oraz około 50 g drobnego cukru. Naczynie ze składnikami

Smaki Na Talerzu
Sernik jagodowy pieczony 266

Sernik jagodowy, ze spodem ciasteczkowym, polany białą polewą przygotowaną ze śmietany 18% - idealne połączenie smaków :) Sernik nie jest mdły w smaku i bardzo ładnie się prezentuję. Do tego ciasta możecie wykorzystać mrożone jagody jak i borówki (najlepiej mieszankę owoców).  Składniki na tortownicę o średnicy 22-24 cm: spód około 150 g kruchych ciasteczek, np. owsiane wieloziarniste(...)minut w 150ºC (upieczony sernik musi być ścięty i sprężysty z wierzchu). Na sam koniec wyłożyć polewę (śmietanę wymieszać z cukrem pudrem) i piec jeszcze przez 10 minut. Sernik studzić w lekko uchylonym piekarniku. Następnie wstawić go do lodówki, na co najmniej 12 godzin (musi mocno się schłodzić). Najlepiej kroić go na drugi dzień po przygotowaniu

Ugotować
sernik z wiśniami z kruszonkowym ciastem... 176

KRUSZONKOWE: jajka 3 sztuki, masło lub margaryna 15 dag/zimne, cukier 1/2 szklanki, wiórki kokosowe 2 łyżki, kakao 3 łyżki, mąka tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki SERNIK: jajka 5 sztuk, cukier 3/4 szklanki, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, twaróg zmielony 1 kg/wiaderko, wiśnie z kompotu 1 szklanka poza margaryną do ciasta wszystkie składniki(...)denkiem szklanki do dna, wlać sernik, na wierzch rozsypać resztę kruszonki piekarnik 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec z 55 minut, następnie na teroobiegu 150 C 10 minut, sernik z blaszki wyjąć jak będzie dobrze wystudzony - sernik jest delikatny, aksamitny, aromatyczny, pyszny................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik kajmakowy 620

zmiksować. Sernik kajmakowy wylać na spód z ciasteczek. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 st. Po włożeniu sernika temp. w piekarniku zmniejszyć do 150 stopni. Po 30 minutach sernik wyjąć i ostrożnie wyłożyć jasną masę serową, wyrównać wierzch. nadal piec w 150 st przez 60 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i studzić sernik przy uchylonych drzwiczkach

Smakołyki Asi
Czarno-biały sernik (z markizami) 217

masę serowo-markizową przelewamy na zimny spód (formę wyciągamy z lodówki). Sernik pieczemy na środkowym poziomie w nagrzanym do 210 stopni piekarniku (u mnie gazowy) przez około 45 minut (sernik powinien odejść od boków formy). Po tym czasie zostawiamy go przez kilka minut w wyłączonym lekko uchylonym piekarniku. Uwaga sernik może popękać, ale taki jego urok

Słodkie okruszki
pieczony sernik z rabarbarem... 168

sztuki "L", cukier 3/4 szklanki, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń waniliowy 1 opakowanie, kasza manna 2 łyżki, rabarbar 70 dag, cukier 1 łyżka, cukier puder - ile potrzeba składniki do sernika temperatura pokojowa = mąkę przesiać do miski większej metalowej lub na stolnicę, wsypać cukier, dodać zimną margarynę, żółtka i posiekać siekaczką lub nożem, gdy składniki się połączą szybko zagnieść ciasto, poodzielić(...)wyłożyć masę serową, na wierzchu rozłożyć rabarbar, z 1/4 reszty ciasta palcami odrywać kruszonkę na rabarbar piekarnik na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, sernik w formie wystudzić, najlepiej całą noc, przed podaniem posypać pudrem cukrem - sernik jest po prostu pyszny...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik piernikowy 296

masy serowej dodałam dodatkowo przyprawę do piernika. Sernik jest delikatny i bardzo kremowy z wyczuwalną nutą piernika. Wypiek idealny na świąteczny stół, polecam :)) Sernik piernikowy Drukuj przepis Czas gotowania: 60 Składniki Spód piernikowy: -200 g pierników w czekoladzie z nadzieniem -2 łyżki masła rozpuszczonego Masa serowa: -1 kg zmielonego twarogu (może być z wiaderka(...)masy serowej, która najpierw urośnie, a później opadnie) --> Wykonanie: --> Masę serową wykładamy na schłodzony spód piernikowy, wyrównujemy. Blaszkę z ciastem wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 150 stopni. Pieczemy 60 minut. Sernik pozostawiamy jeszcze na 30 minut w wyłączonym i nie otwartym piekarniku. Po tym czasie otwieramy piekarnik i studzimy sernik w lekko uchylonym piekarniku. Następnie przekładamy do lodówki

Marta Gotuje
Sernik dyniowy z sosem czekoladowym 231

kąpieli wodnej. Na cieście ułożyć papier do pieczenia, obciążyć fasolą, grochem lub kulkami ceramicznymi piec 10 minut. Zdjąć obciążenie i papier, podpiec jeszcze 5-7 minut. Masa serowa 500 g twarogu na sernik zmielonego trzykrotnie 250 g mascarpone 180 g drobnego cukru 2 żółtka 2 jajka 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 1 łyżeczka przyprawy do piernika 375 g puree(...)podpieczony spód, wyrównać. Tortownicę wstawić do większego żaroodpornego naczynia. Naczynie wypełnić wrzącą wodą do połowy wysokości tortownicy. Piec przez 15 minut w 170°C, następnie obniżyć temperaturę do 120°C. Piec jeszcze ok. 1 godzinę i 15 minut. Sernik wyjąć z piekarnika, ostudzić, schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Podawać z sosem czekoladowym

Pełny talerz
Sernik piernikowy z mango 139

formy o średnicy 22 cm wykładam papierem do pieczenia.Wykładam masę piernikową i dociskam palcami. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni i wstawiam blaszkę, piekę spód pięć minut. Sernik: Ser mielę maszynką dwa razy. Przekładam do misy, dodaję jajka, puder, budyń, śmietanę i miksuje blenderem trzy minuty aż całość dobrze się połączy. Masę dzielę na dwie części. Do jednej(...)Wylewam na masę piernikową. Do piekarnika wstawiam miskę z wodą, nagrzewam do temp 180 stopni termoobieg, wstawiam formę i piekę 10 minut. Po tym czasie zmniejszam na 120 stopni i piekę jeszcze 50 minut. Wyłączam piekarnik, uchylam drzwiczki, sernik będzie się studził. Sernik ma być ścięty, ale nawet jak wydaje nam się że jest luźny on dojdzie

wesoła kuchnia
Sernik na kwaśnej śmietanie 85

Zaskakuje rewelacyjną konsystencją i wspaniałym smakiem – sernik na kwaśnej śmietanie jest wilgotny, ciężki, pachnący – po prostu świetny. Dodatkowo jest niesamowicie łatwy i szybki To przepis z serii „ Podróże z wypiekami ” – pochodzi z Niemiec i w oryginale nosi nazwę „Sernik babciny” – myślę, że w pełni zasługuje na takie miano Składniki na spód: 150 g herbatników lub biszkoptów(...)się składników. Ciasto wylewam do tortownicy. Całość piekę w 160 stopniach przez 75 minut. Następnie wyłączam piekarnik i zostawiam zamknięty z sernikiem w środku przez kolejne 15-20 minut. Następnie sernik odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Do sernika na kwaśnej śmietanie nie dodaje się mąki ziemniaczanej, budyniu ani kaszy. Sernik najlepszy jest na drugi dzień. Smacznego Artykuł Sernik

Słodki sentyment
sernik bez spodu z cynamonowymi gruszkami, galaretką z choinkami cynamonowymi... 110

ciastka francuskie choinki z cukrem 1 opakowanie Składniki temperatura pokojowa = cukier, jajka, aromat waniliowy, sok z cytryny mikserem na najwyższych obrotach utrzeć do białości na kogel-mogel z 3 minuty. Do jajek dodać twaróg śmietankowy (nie trzeba tego twarogu mielić), budyń, kaszkę manną śmietanę, jogurt i mikserem połączyć składniki na najwyższych obrotach ale nie za długo na dość gęstą masę(...). Na serniku poukładać plastry gruszek z cynamonem i obsypanych mąką ziemniaczaną. Piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra dół, sernik piec około 50 minut, następnie na termoobiegu na 160C piec z 10 minut, sernik dobrze w formie wystudzić. Galaretkę wymieszać w 450 ml gorącej wody, gdy zacznie tężeć 3/4 galaretki wylać na sernik, na galaretce ułożyć ciastka

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik kajmakowy (bez spodu) 161

słodki. Nie wymaga zbyt długiego stania w kuchni. Możecie go oczywiście przygotować również na kruchym spodzie czy spodzie z ciasteczek, ale ja polecam Wam tą najprostszą wersję Spróbujcie. Sernik kajmakowy (bez spodu) Składniki: 1/2 kg sera z wiaderka* 125 g miękkiego masła 2 łyżki cukru pudru 1/2 słoika kremu mlecznego śmietankowego KAJMAK 530 g do nabycia w Smak Market(...)miksujemy krótko i delikatnie na najmniejszych obrotach miksera. Masę przelewamy do przygotowanej formy. Wstawiamy na środkowy poziom do nagrzanego do 210 stopni piekarnika (grzanie dół). Pieczemy około 40-45 minut. Sernik obserwujemy, czas pieczenia zależy od piekarnika. Ciasto powinno zacząć odchodzić od boków formy.  Wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik jeszcze na kilka minut. Następnie wyciągamy

Słodkie okruszki
Cytrynowy sernik z galaretką mango 125

dnie piekarnika ustawiamy foremkę (np. kwadratową) wypełnioną do połowy wrzątkiem. Tortownicę z ciastem ustawiamy wyżej. Sernik pieczemy przez 70 minut. Po tym czasie wyjmujemy formę z wodą z piekarnika, włączmy funkcję termoobiegu i pieczemy jeszcze 30-40 minut. Sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Wierzch: Obrane mango blendujemy na gładki krem. Dolewamy wodę i zagotowujemy. Wsypujemy galaretkę, mieszamy

VioletoweKucharzenie
Sernik z 3 składników (sernik japoński) 8568

pozwoli na równomierne upieczenie sernika). Na środkowej półce umieszczamy sernik i pieczemy 15 minut - po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 150 stopni Celsjusza i pieczemy 30 minut. Piekarnik wyłączamy, a drzwiczki uchylamy dosłownie na szerokość drewnianej łyżki. W ten sposób studzimy przez 30 minut. Sernik wyciągamy, pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie wkładamy do lodówki na kilka godzin

My Culinary Art

Proponowane wyszukiwania