sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:376/501)

Makaroniki 83

Makaroniki to pomysł na wykorzystanie białek jajek, które w okresie przedświątecznym zostają po pieczeniu bab lub serników. Te delikatne francuskie ciasteczka z białek, migdałów i cukru pudru z pewnością przypadną do gustu każdemu łasuchowi. Wymagają nieco większego nakładu pracy niż tradycyjne bezy, ale smak z pewnością to zrekompensuje. Są wprost idealne do popołudniowej kawy, a jeśli dodamy do masy kolorowe(...)krążki. Pozostawić na 1 godzinę, aby na wierzchu lekko przeschły i podczas pieczenia nie pękały. Wstawić do nagrzanego do 140 o C piekarnika (z termoobiegiem), piec 30-40 minut. Makaroniki są gotowe, gdy od dołu utworzy się charakterystyczna stopka. Wyjąć z piekarnika, zostawić do całkowitego wystygnięcia. Następnie przełożyć je i zamknąć w metalowej puszce na dzień lub dwa. Krem maślany

niecodziennikpary
Sernik z sera warzonego 109

niezapomniany smak, który przywołuje miłe wspomnienia. Bo przecież olfaktoryczne wspomnienia to nie tylko dana potrawa, zapach czy jej smak. To cały wachlarz wspomnień, miejsc, chwil i kochanych osób. Ten sernik zdecydowanie do takich należy. Odświeża zapomniane smaki i przywołuje wspomnienia. Jest puszysty, wyjątkowo delikatny w smaku i nie zbyt słodki. Tajemnicą jego niezwykłego smaku i kremowej konsystencji jest(...)połączenia się składników. Dno tortownicy o wymiarach 26 cm wykładamy papierem do pieczenia. Biszkopt przekładamy do formy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180'C. Pieczemy przez 40-45 minut. Odstawiamy do wystudzenia. Po wystudzeniu ścinamy wierzch biszkoptu. Masa serowa Do śmietany dodajemy jajka i roztrzepujemy. W dużym garnku podgrzewamy mleko. Kiedy mleko zacznie się gotować, wlewamy śmietanę z jajkami

Wędrówki po kuchni
Sernikobrownie 171

czekolada”) Zaczynamy od przygotowania masy serowej. Jeśli tak jak ja zdecydujecie się na twarogowy ser warto go nieco „rozbić” w mikserze przed dodaniem pozostałych składników. W gotowym serniku dalej będą wyczuwalne malutkie grudki sera, jeśli Wam to przeszkadza, ser na tym etapie należy jeszcze raz zmielić lub zmiksować w blenderze. Ocieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok z połowy(...)połączenia składników. Masę na brownie przelewamy do tortownicy, której spód został wyłożony papierem do pieczenia. Nakładamy łyżką masę serową i robimy wzorek. Pieczemy ok. 1 godziny i 15 minut w temperaturze 160 stopni. Przed wyciągnięciem z piekarnika warto upewnić się, że ciasto jest upieczone za pomocą drewnianego patyczka. Po wkłuciu nie powinno być na nim surowego ciasta. Gotowe ciasto posypujemy

Ciastkozercy
Orkiszowe ciasto z budyniem, kaszą manną i nektarynkami (jak sernik) 119

Ciasto smakuje rewelacyjnie i łatwo pomylić je z sernikiem. Naprawdę bardzo go przypomina! Dodatkowo jest szybie i proste w przygotowaniu. Do środka możecie dodać dowolne owoce i użyć mąki pszennej oraz zwykłej kaszy manny. Moja wersja jest bardziej zdrowa, więc nawet cukier zamieniłam na ksylitol. Pooolecam! (Forma o średnicy 18 cm) Ciasto: 150 g mąki orkiszowej ( Radix-Bis ) 1 jajko(...)Większą częścią wylepić dno tortownicy wysłanej papierem do pieczenia. Na spodzie umieścić masę, a następnie zetrzeć pozostałą część ciasta. Całość wstawić do rozgrzanego piekarnika i piec około 50 minut w 180 stopniach.  (Posiadam piekarnik gazowy.) Po ostudzeniu można posypać cukrem pudrem

Di gotuje
3 najlepsze pomysły na jaglankę! 136

najlepszymi przepisami! Pierwsza o smaku serniczka z owocami, druga o smaku pieczonego jabłka z cynamonem, a trzecia? No nie wymawiaj się że nie masz czasu   Jaglanka a la sernik z owocami Składniki (4 porcje) pół szklanki kaszy jaglanej 2 szklanki mleka roślinnego (może być krowie) laska wanilii pół cytryny 2 łyżeczki ksylitolu (może być cukier) garść owoców(...)Kaszę dokładnie przepłucz w zimnej wodzie a następnie wrzątkiem. Włóż do naczynia żaroodpornego ( z przykrywką), zalej mlekiem, dodaj łyżeczkę cynamonu, imbir i cukier, włóż do rozgrzanego piekarnika na 20 minut, 180 stopni, termoobieg. Jabłka pokrój na ósemki, posyp cynamonem. Kaszę jaglaną wyłóż z piekarnika, wymieszaj, dodaj jabłka i ponownie piecz 20 minut. Odstaw do przestygnięcia. Jaglankę wyłóż do miseczek, możesz

Mój pomysł na
Ciasto marchewkowe bezglutenowe 133

Marchewkowiec stał się ostatnio jednym z moich ulubionych ciast. Wierzcie lub nie, ale widnieje od razu na drugim miejscu zaraz po serniku! Myślę, że to wystarczający dowód mojej słabości  do wypieków z dodatkiem marchwi.  Wiecie, że marchewka była używana do deserów już w średniowieczu? Wyczytałam ostatnio szukając informacji o genezie tegoż ciasta. Cóż, w końcu była wtedy łatwiej(...)orzechy/nasiona  Marchew umyć, obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach, następnie odsączyć z nadmiaru wody. Płatki jaglane zalać w miseczce niewielką ilością ciepłej wody. Zostawić na kilka minut do napęcznienia.  Piekarnik nagrzać do 180 stopni C. W osobnej misce wymieszać suche składniki : mąkę, proszek budyniowy, cynamon, sodę, wiórki kokosowe, imbir i szczyptę soli. Jajka ubijać z cukrem

Kuchnia Ellie
Mazurek pomarańczowy 113

piekę mazurek. Zapoczątkowałam tę tradycję w moim domu, bo zawsze był tylko sernik i babka drożdżowa na święta Wielkanocne. W tym roku przedstawiam Wam mazurek pomarańczowy. Chyba najlepszy jaki jadłam - kwaskowaty, z ciekawym dodatkiem marcepanu. Bardzo polecam!! Jeśli szukacie przepisu na inne mazurki to zapraszam tutaj . Dla kogo: dla fanów pomarańczy dla szukających ciekawego przepisu na mazurek dla fanów(...)grubość ok. 5 mm i formujemy tak (lub wycinamy), by powstał prostokąt. Ciasto przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i nakłuwamy je widelcem. Pieczemy ok 10-12 minut w temperaturze 180 stopni. Ciasto powinno być blade po upieczeniu.  Wykonanie dekoracji marcepanowej: Wszystkie składniki mieszamy razem (białko, rum i marcepan). Gdy masa będzie gładka nakładamy ją do worka

Mania Wypiekania
Sernik z dżemem, migdałami i kruszonką 170

Rozpływający się w ustach sernik z kruszonką, kwaskowatym dżemem i migdałami. Pyszności <3 Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasto: 175 g zimnego masła 150 g drobnego cukru 300 g mąki pszennej szczypta soli Składniki na masę serową: 750 g dobrej jakości twarogu z wiaderka 200 g drobnego cukru 4 duże jajka 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżeczka aromatu(...)skórkę z cytryny. 3. Na schłodzony spód wykładamy dżem i równomiernie rozprowadzamy. Delikatnie wylewamy masę serową, a następnie posypujemy kruszonką z migdałami. Wkładamy do piekarnika i pieczemy 50 minut. Wyciągamy, pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia, a następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

My Culinary Art
melba malinowa 142

mojej babci. W rodzinie pieczemy je często, najczęściej z truskawkami, próbowałam też z brzoskwiniami a teraz nadeszła kolej na maliny.  Można by rzec, że z wyglądu to zwyczajny sernik na zimno. Jednak ser, z którego powstało przełożenie robimy sami na bazie mleka, śmietany i jajek. Jest obłędnie delikatny, a w połączeniu z masłem i cukrem pudrem naprawdę rozpływa(...)jednym żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać, przełożyć do tortownicy wyłożonej papierem od pieczenia i piec w 180*C około 30 minut. Wystudzić. Przekroić na dwa blaty. Mleko zagotować. Śmietanę rozmieszać z jajkami, wlać na gotujące się mleko i zostawić na wolnym ogniu na kilka minut żeby oddzieliły się ser i serwatka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik z kuleczkami Nesquik 126

Dziś kolejna odsłona mojego ulubionego sernika <3  Z kuleczkami czekoladowymi i pianką. Pycha !!! Składniki na ciasto: 30 dag mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 10 dag cukru pudru 2 żółtka jaja 1 jajko 10 dag margaryny 2 łyżki smalcu Składniki na masę serowa: 1 kg białego sera 1 szklanka mleka 1 ½  szklanki cukru pudru 1 budyń waniliowy(...)półgodzinnym pieczeniu wyciągamy placek z piekarnika, studzimy go około pół godziny, następnie wykładamy ubitą pianę, posypujemy orzechami i wiórkami kokosowymi. Wstawiamy ponownie do piekarnika i pieczemy około 15 minut

Tradycyjna Kuchnia
Sernik karmelowo-kokosowy. 204

serowość serniczka, idealnie się komponują i tworzą spójną, wyrafinowaną całość. W skali od jednego do pięciu otrzymuje dwie piątki. Jedną za konsystencję, drugą za smak! Bardzo polecam!!! Składniki na sernik karmelowo-kokosowy: KRUCHY SPÓD: 250 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 125 g masła (lub margaryny) 1 jajko 1 żółtko      Mąkę mieszamy z proszkiem(...)wiórków kokosowych      Wszystkie składniki dokładnie miksujemy i przekładamy na masę karmelową. Wyrównujemy łyżką i wkładamy do nagrzanego do 175 stopni C piekarnika i pieczemy około 50 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie i uchylamy drzwiczki piekarnika. Po 15 minutach wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy. LUKIER: 200 g cukru pudru 2-3 łyżki wody lub soku

Rozpustne gotowanie
Sernik z brzoskwiniami - klasyk! 276

Mój pierwszy pieczony sernik, przygotowany na wzór tradycyjnego przepisu  - na kruchym spodzie z intensywnie brzoskwiniową masą serową i resztą kruchego ciasta. Szybki w przygotowaniu i pyszny - nie może się nie udać! Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm.) :  kruche ciasto  - 400 g mąki (u mnie pół na pół krupczatka z pszenną pełnoziarnistą) - 200 g masła(...)części). Owoce wyłożyć i docisnąć na wierzchu serowej masy. Wyciągnąć ciasto z zamrażalnika i zetrzeć je na wierzch na tarce o grubych oczkach. Ciasto piec przez ok. 60 minut w piekarniku nagrzanym do ok. 180 stopni. Pozostawić przy lekko uchylonych drzwiczkach do ostygnięcia. Przechowywać w lodówce. Najlepsze następnego dnia. Smacznego

Kuchnia Ellie
Mini serniczki cytrynowo czekoladowe 127

Żadnego łasucha nie trzeba namawiać na sernik, a na mini serniczki cytrynowo czekoladowe skusi się, mam nadzieję, każdy. Samo przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmie wiele czasu. Składniki daję takie, jakie akurat mam.     Składniki:   - 110g dowolnych herbatników- 2 łyżki mielonych migdałów- 60g masła- 2 łyżeczki kakaoMasa serowa:- 400g mascarpone- 200g creme fraiche- 2 jajka- trochę więcej(...)Piekarnik rozgrzewamy do 175°C. Do blaszki lub żaroodpornego naczynia wlewamy (trochę powyżej połowy) wrzątek – wstawiamy na spód nagrzanego piekarnika. Foremki z ciastem wstawiamy do piekarnika i po 10 minutach obniżamy temperaturę do 120°C. Od tej pory pieczemy ok. 60 min. Upieczone pozostawiamy, przy uchylonych drzwiczkach w piekarniku ok. godziny. Wyjmujemy i studzimy na kratce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli

mojewypiekiinietylko
SERNICZKI CZAPKI MIKOŁAJA 85

Idą Święta a u mnie całkowity brak czasu na cokolwiek. Nie mam czasu nawet przygotować potraw na bloga. Spięłam się więc i przygotowałam cynamonowe serniczki ukształtowane

Kuchnia w oparach
Ciasto winogronowe z czerwonym winem 119

Blaszkę do pieczenia o wymiarach około 22 cm x 30 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wlać ciasto. Wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 175°C przez około 25 minut. Ostudzić. Pianka winogronowa: Winogrona umyć, osuszyć i przełożyć do kielicha blendera. Zmiksować na gładki mus. Blender musi być mocny, żeby dokładnie zmiksował winogrona. Opcjonalnie można przetrzeć przez sito. Kilka łyżek(...)wyłączyć gaz. Dodać połamane czekolady i mieszać, aż do całkowitego połączenia składników. Gotową polewą polać ciasto i udekorować winogronami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik czekoladowy z musem malinowym → Ciasto czekoladowe z musem kawowym → Sernik na zimno z mango → Pianka z mango, kremem budyniowym na biszkopcie → Pomarańczowe brownie z kremem dyniowym

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania