sernik w 20 minut - 7509 przepisów (strona:272/501)

Styropian 114

Ciasto które można okrzyknąć 100 procentowym pewniakiem - wychodzi zawsze, ale to zawsze. Wyglądem przypomina sernik, choć wcale nim nie jest. Składniki ciasta 3 szkl. maki  1 kostka masła 0,5 szkl. cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek Składniki masy 2 jogurty brzoskwiniowe po 500g  0,5 szkl. cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 białek(...)blaszkę. Jogurty wymieszać z pozostałymi składnikami, na koniec dodać ubite białka. Masę wylać na kruszonkę i posypać pozostałą częścią kruszonki. Piec w temp 180 stopni przez ok 50 minut

Kuchenne aromaty
Jagielnik z musem porzeczkowym 252

Jeśli chodzi o smak, to na pewno nie przypomina sernika... a raczej zdecydowanie smak budyniowy. Czy mnie zachwycił? ...jest dobry, ale na pewno nigdy bym nie zastąpiła nim prawdziwego sernika. Może Was zachwyci jego smak? Myślę, że warto go zrobić choćby dla eksperymentu :) Składniki: 250g kaszy jaglanej (suchej, przed ugotowaniem) 1 litr mleka 2% 50g masła 300ml śmietanki(...)wodą i lekko podprażamy na suchej patelni. Do garnka wlewamy mleko, dodajemy masło, przeciętą wzdłuż laskę wanilii oraz wydrążone ziarenka.Całość podgrzewamy następnie dodajemy kaszę- gotujemy około 20 -30 minut, aż kasza zmięknie i wpije mleko. Następnie dodajemy ekstrakt i śmietankę, mieszamy i gotujemy jeszcze kilka minut na wolnym ogniu. Odstawiamy do ostudzenia. Kaszę miksujemy blenderem na gładki krem ( podobny

Delicious Titbits
Serniczek na zimno 157

proszkiem do pieczenia, a następnie porcjami dodawaj do masy jajecznej i ostrożnie mieszaj. Przełóż do wysmarowanej tortownicy (tylko wysmarowane dno) i piecz w 180 stopniach przez około 15-20 minut. Sprawdź patyczkiem, czy ciasto jest gotowe. Po upieczeniu ostudź (można go upiec dzień wcześniej). Masa serowa: Mikserem ubić śmietankę z cukrem pudrem na sztywno. Do ubitej dodać zmielony(...)lodówki- będzie szybkiej). Brzoskwinie pokroić w kostkę lub w ćwiartki i ułożyć na serze.  Gdy galaretka zacznie tężeć, wylać ją na masę serową z owocami i ponownie schłodzić sernik w lodówce ( około 3 godziny).  Sernik w tortownicy Już po wyjęciu Smacznego

Wołowina od rekina
GRUSZKOTKA Z BITĄ ŚMIETANĄ W SZKLANCE 58

czekolady. INNE PRZEPISY NA DESERY:   KREM CYTRYNOWY LEMON CURD     CRÊPES SUZETTE NALEŚNIKI Z POMARAŃCZAMI PO FRANCUSKU     TRUFLE DAKTYLOWO ORZECHOWE, CZYLI KULKI MOCY     SERNIK Z MALINAMI I MALINOWYM MUSEM     TARTA Z MANGO NA MIGDAŁOWYM SPODZIE     KARMELIZOWANE GRUSZKI NA MUSIE DYNIOWYM     TRUSKAWKOWE SERNICZKI NA ZIMNO     TARTA(...)słodkiego – Istny raj dla podniebienia – Słodkość z nutą aromatycznego cynamonu – Prażone pyszne gruszki ukryte pod pierzynką z puszystej bitej śmietany ILOŚĆ PORCJI: 6 / szklanek 200 ml / CZAS PRZYGOTOWANIA: 15 MINUT CO POTRZEBUJESZ: – Herbatniki 200 g – Gruszki 4 duże – Masło 30 g – Śmietanka 30% – 300 ml – Limonka sok z połowy – Cukier puder 1 łyżka lub mniej lub więcej do smaku – Cukier

globuskulinarny
Pieczony twaròg 150

szkoda. Po wstępnych oględzinach stwierdziłam, że mòj ulubiony włoski twaròg ricotta w sumie to jest jeszcze dobry. Szkoda tylko, że nie mam czasu ani składnikòw na przerobienie go na sernik, czy tartę. Postanowiłam więc upiec go w całości bo przygotowanie zajmie mi 30 sekund a potem pòjdzie do piekarnika. SKŁADNIKI Twaròg ricotta dwu-trzydniowy Sòl hawajska drobno mielona(...)przygotowanym papierze twaròg Posypać twaròg solą, oregano, startą skòrką cytryny ( niekoniecznie ) i pokropić sokiem z cytryny Wstawić do nagrzanego do 160 °C piekarnika i piec przez około 40 minut do uzyskania złotego koloru. SMACZNEGO

zielonacukinka
Ciasto z rabarbarem na kruchym spodzie 262

wierzchu ułożyłam kratkę z wyciętych paseczków ciasta a   pomiędzy nimi posypałam rozdrobnione migdały. Blaszkę z ciastem wstawiłam ponownie do nagrzanego (do 180 ° C) piekarnika na około 45 minut. Wyjęłam kiedy kratka na cieście nabrała złocistego koloru. Po wystudzeniu, masa się świetnie zestaliła i ciasto bardzo łatwo dało się kroić. Ciasto nie jest ani kwaśne, ani za słodkie. Smak wyważony(...)Życzę SMACZNEGO! Krys Na blogu znajdziecie jeszcze inne ciasta z rabarbarem: Ciasto ucierane z rabarbarem Ciasto rabarbarowe z brzoskwiniami Ciasto z rabarbarem i kruszonką Maślane ciasto z rabarbarem Sernik z rabarbarem Ciasto z rabarbarem i truskawkami Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz

Kuchnia u Krysi
Warzywa korzeniowe w akcji – dni otwarte Bejo Zaden Poland 201

nabijcie warzywa i mięso na patyczki szaszłykowe, a następnie grillujcie dość wolno. Warzywa powinny być pół chrupiące. COOLWRAPY Składniki: – 1 kapusta płaska typu Coolwrap – 0,5 kg sera do serników (lub białego zmielonego przynajmniej 2 razy) – mały słoik suszonych pomidorów w zalewie – 20-30 czarnych oliwek – spora garść świeżej rukoli – sól i pieprz do smaku Wykonanie: Ta kapusta ma specyficzne(...)boki do formy kwadratu. To spowoduje że będziecie mieli już gotowe liście do coolwrapów bez konieczności docinania. Liście po kilka dodajcie do miski z wrzątkiem, sparzcie przez 1-2 minuty i wyjmijcie. W międzyczasie przygotujcie nadzienie z serka, posiekanych oliwek, posiekanych suszonych pomidorów odsączonych z zalewy i rukoli. Spróbujcie i ewentualnie doprawcie do smaku. W przygotowane liście kapusty zawińcie nadzienie

karmelowy
Sernik bez pieczenia 98

Mniej znana wersja sernika na zimno. Przeważnie robione są z serków homogenizowanych a ten z sera, jest bardziej konkretny i bardziej sernikowy. I bez żelatyny. Spód: 5 batoników chocapic, 100 g migdałów bez skórki, 100 g miękkiego masła, masa serowa: 50 g miękkiego masła, 3 żółtka, skórka otarta z 1 limonki, 150 g cukru pudru, 750 g sera białego półtłustego(...)borówek amerykańskich Migdały i batoniki zmiksować, wymieszać z miękkim masłem. Spód tortownicy wyłożyć folią spożywczą. Ciasto rozłożyć na dnie tortownicy, docisnąć. Wstawić do lodówki na co najmniej 30 minut. Masło z żółtkami utrzeć na pulchną masę, dalej ucierając dodawać cukier puder a następne skórkę z limonki. Masa ma być pulchna. Następnie dodawać stopniowo ser. Gotową masę wymieszać delikatnie

królestwo garów
Lemon curd 168

południu, a na sklepowe pułki trafiają słodkie i soczyste jak nigdy w roku. Nie zważając na przestrogi wyciskam sok z cytryny i przygotowuję cytrynowy curd. Jutro posmaruję nim sernik, a jeśli coś zostanie zjem z kawałkiem pysznej chałki, lub po prostu wyjem łyżką ze słoika, Co mi tam! W razie czego rozgrzeje mnie gorąca herbata z imbirem! Lemon curd(...)rondelku o grubym dnie umieścić żółtka, jaja, masło, mąkę, cukier oraz skórkę i sok z cytryny. Podgrzewać na małym ogniu, aż do zagotowania. Ciągle mieszając gotować przez około 2 minuty, aż masa zgęstnieje. W razie potrzeby masę można zmiksować blenderem. Wystudzić, przelać do słoika i przechowywać w lodówce do tygodnia. * Czytałam, że parzenie cytryn wrzątkiem wcale nie pomaga w pozbyciu

Zapiski Młodej Żony
Sernik z musem z dyni 202

wylepić masą spód tortownicy wyłożonej papierem (25 cm). Dodatkowo spód i boki zabezpieczyć folią aluminiową przed wyciekaniem tłuszczu. Wstawić do lodówki. Masa serowa: 1 kg sera śmietankowego na serniki 2/3 szklanki cukru (można więcej) 1 cukier waniliowy (najlepiej z prawdziwą wanilią) 5 jajek 1 budyń waniliowy bez cukru 2 szklanki musu z dyni Do dekoracji: ½ puszki gotowej masy(...)małych obrotach miksera. Wylać masę na ciasteczkowy spód. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 o C. Po pół godzinie zmniejszyć temperaturę do 160 o C i piec jeszcze 45 minut aż wierzch będzie ścięty. Wyłączyć piekarnik, studzić na początku w uchylonym piekarniku, potem na zewnątrz i koniecznie schłodzić kilka godzin w lodówce. W trakcie chłodzenia wyjąć, rozsmarować na wierzchu masę

Czerwień i błękit
Racuchy z jabłkiem i bananem 220

Racuchy - nie wiem jak dla Was, ale dla mnie to smak z dzieciństwa.Pamiętam, że babcia robiła najlepsze, posypane cukrem... ale nie takim jak teraz, tylko

kolorowotorcikowo
Tort Snickers. 216

Tort snickers chyba najlepszy i najszybszy w przygotowaniu tort jaki jadłem i robiłem. Prawdziwa uczta dla smakoszy! Bardzo kajmakowy i orzechowy, naprawdę warty waszej uwagi! Składniki

Kuchnia Łukasza
PYSZNA Sernikowa Szarlotka 557

łyżka masła 50g posiekanych orzechów włoskich 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 1 opakowanie galaretki w proszku + 2 łyżki galaretki (użyłam o smaku brzoskwiniowym) Masa serowa: 1kg gotowego sera na sernik 3 jajka 180g cukru 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru lub śmietankowego bez cukru 100ml mleka Dodatkowo: cukier puder do posypania Ciasto(...)żółtka i wymieszać łyżką, następnie zagnieść rękoma ciasto. 2. Ciasto podzielić na 3 równe części, każdą troszkę spłaszczyć i zawinąć w folię spożywczą, wstawić do lodówki na około 30 minut. 3. Jeden kawałek schłodzonego ciasta wyjąć z lodówki, zdjąć folię i podsypując mąką wałek oraz stolnicę, rozwałkować ciasto na wielkość blaszki 25x35cm. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia

Mała Cukierenka
SERNIK DYNIOWY BEZ SPODU 101

kremowy, ale i zarazem gęsty, ciężkawy. Na swój sposób puszysty. Łączy w sobie wszystko to, co najbardziej lubię w serniku. A do tego ma tak cudownie żółto-pomarańczowy kolor! SERNIK DYNIOWY BEZ SPODU (tortownica o średnicy 24 cm) Składniki (w temperaturze pokojowej) 300 g obranej dyni (sam miąższ) 1 kg sera z wiaderka (18% tłuszczu) 5 jajek rozm(...)wysmarowania blachy Jak przygotować? Piekarnik nagrzewam do 200 stopni Celsjusza. Dynię kroję w średniej wielkości kawałki. Układam na dużej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i piekę około 20 minut, aż każdy kawałek będzie miękki.  Ciepłą dynię przekładam do blendera i miksuję na gładki mus. Zostawiam do wystudzenia. Temperaturę piekarnika obniżam do 170 stopni Celsjusza. Papierem do pieczenia pokrywam tylko

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania