upiec przy pierwszej okazji… no i okazja się znalazła, bo akurat Pan Mąż miał urodziny :) Serniczek wyszedł przepyszny i mam ochotę znowu go upiec. Zapraszam więc do pieczenia sernika, ale też do odwiedzenia Kalwarii, gdzie można miło spędzić czas o każdej porze roku, ale też dobrze podjeść, bo oprócz wspaniałego ciasta mają też dobre i niedrogie obiady :) Kruche ciasto(...)sito, a następnie przesypujemy mąką i dodajemy do ciasta). Gotową masę serową wylewamy na ciasto i wyrównujemy. Sernik pieczemy w 180 ⁰ C przez około 45 minut. Po tym czasie delikatnie wyjmujemy sernik z piekarnika i na jego wierzch równomiernie trzemy lub prószymy pozostałą część ciasta. Sernik ponownie wkładamy do piernika i pieczemy jeszcze około 20 minut
Smakowy Rajpuree z mango (1,5 owocu mango) sok z 1cytryny 1 szklanka cukru+3 lyzki cukier waniliowy 4 lyzki maki ziemniaczanej orzeszki pistacjowe do ozdoby gotowego sernika (opcjonalnie) Polewa z mango na gore sernika:3/4 szklanki puree z mango+1 zoltko Wykonanie: Drobno zmiksowac sucharki z wiorkami kokosowymi i maslem. Wylozyc na spod tortownicy wylozonej papierem do pieczenia i obrecza(...)mase serowa.Trzonkiem lyzeczki zatoczyc fantazyjne kregi. Wstawic do piekarnika nagrzanego do 175°C i piec 15 minut.Po tym czasie temperature zmniejszyc do 130°C i piec jeszcze 90 minut minut.Upieczony sernik bedzie mial dobrze sciete brzegi,natomiast srodek bedzie mial lekko plynna konsystencje. Wylaczyc piekarnik.Poczatkowo studzic przy lekko uchylonych drzwiczkach.,nastepnie na kratce. Podawac koniecznie schlodzony przez cala
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Coś dla fanów mocno czekoladowych smaków! Czekoladowy sernik z bitą śmietaną oraz dekoracją cukrową z pistacjami. Świetne połączenie gorzkiej czekolady, bitej śmietany i karmelu. Zapraszam :) Składniki: 120 g ciasteczek kakaowych, 30 g roztopionego masła Ciasteczka zmielić blenderem na pył, w miseczce wymieszać z masłem. Dno tortownicy o średnicy 20 – 22 cm wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać(...)przygotowaną masę wykładamy na lekko przestudzony ciasteczkowy spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 15 minut. Po upływie tego czasu zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy jeszcze przez godzinę i 15 minut. Upieczony sernik pozostawiamy w piekarniku do całkowitego wystygnięcia nie otwierając drzwiczek piekarnika. Wystudzony sernik schładzamy w lodówce przez kilka godzin. dekoracja
Plate of Joywszystko rekompensował. Serdecznie zapraszam, koniecznie wypróbujcie ten przepis na sernik na śmietanie To już ostatni przepis przed Świętami… dlatego, życzymy Wam Zdrowych, Smacznych i Radosnych Świąt Wielkanocnych Sernik na śmietanie Spód: (tortownica o średnicy 24 cm, lub forma o wymiarach 24×28 cm) 300 g mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 200 g zimnego masła(...)ciasta, następnie masę śmietanową i na wierzch owoce. Na wierzch na grubych oczkach tarki zetrzeć pozostałe kruche ciasto. Wstawić ciasto do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec 60 minut, aż sernik lekko się zrumieni. Wyłączyć piekarnik i w zamkniętym studzić sernik przez godzinę. Następnie całkowicie ostudzić na blacie. Schłodzić w lodówce przez noc. Przed podaniem oprószyć cukrem pudrem
UgotujmyTo.plszklanka mleka 1/2 szklanki oleju 2 budynie o smaku toffi 1,5 szklanki cukru łyżka masła sól puszka kajmaku – ok. 400g paczka biszkoptów garść orzechów włoskich Delikatny sernik toffi – przygotowanie Żółtka oddzielamy od białek, a następnie ucieramy z cukrem. Ucierając, dodajemy porcjami ser, śmietanę i olej. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę. Budynie rozpuszczamy(...)następnie układamy warstwę biszkoptów. Na biszkopty wylewamy masę serową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na ok. 45 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim ciasto jeszcze na ok. 10 minut. Jak sernik odrobinę przestygnie, wierzch smarujemy masą kajmakową i posypujemy posiekanymi, uprażonymi na maśle orzechami. Sernik odstawiamy na parę godzin
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!jogurt? Właśnie tak smakuje ten sernik, a po ukrojeniu kawałka w środku ma urocze wzorki z makaronu. Tylko ciiiii, nie mówcie dzieciom, co to. Niech sami spróbują zgadnąć;) Sernik za każdym razem może smakować inaczej w zależności od dodanych owoców. Ja wykorzystałam wiśnie w syropie, ale równie pysznie będzie smakował z frużeliną albo musem z truskawek, prażonymi jabłkami(...)przykryć z wierzchu folią aluminiową (dzięki temu sernik pozostanie biały z wierzchu), wstawić do piekarnika, piec ok 30 minut, aż środek masy będzie ścięty. Po upieczeniu sernik pozostawić na kilka minut w piekarniku z uchylonymi drzwiami, a następnie wyjąć i ostudzić. Przygotować frużelinę: 3 łyżki syropu z wiśni wymieszać z mąką ziemniaczaną, resztą razem z wiśniami przelać
Obiad gotowygustu niż ciasteczka. Polecam. Sernik toffi na wafelkowym spodzie Składniki: Spód: około 400 g wafelków o smaku toffi 30 g masła Masa serowa: 1 kg sera na serniki 250 g sera ricotta 300 ml mleka skondensowanego słodzonego 2 opakowania budyniu krówkowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego Wierzch: 100 g czekolady gorzkiej(...)Mieszamy wszystko do momentu, aż jajka połączą się dobrze z masą. Masę wylewamy na schłodzony spód. Wkładamy do piekarnika i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy około 65 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przygotowujemy polewę. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Polewamy wierz sernika polewą
Mania Gotowaniawarstwą ulubionego dżemu. Zapach podczas pieczenia tak kusi, że u mnie spora część ciasta czasami znika jeszcze na ciepło. (Cóż, luuubię takie serniki prosto z piekarnika.) Polecam! Inny sernik kokosowy znajdziecie tu - klik . Także jest przepyszny! (Tortownica o średnicy minimum 28 cm) Spód: 1 i 1/4 szklanki mąki pszennej (160g; 1 szklanka = 250 ml) 1 szczypta soli 150g(...)ponownie wymieszać i przelać na spód z dżemem. Sernik piec 10 minut w 240 stopniach, a następnie 90 minut w 150. Przygotować kokosowy wierzch. Białka ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodać cukier, a na końcu delikatnie wmieszać wiórki kokosowe. Bezę kokosową przełożyć na gorący sernik. Ciasto ponownie wstawić do piekarnika i podpiec 20 minut w temperaturze
Di gotujezmniejszyć temperaturę na 150 st. C. Beza – 10 minut przed końcem pieczenia sernika zacząć przygotowywać bezę. – Białka pozostałe po kruchym cieście i masie serowej ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo cukier cały czas ubijając. – Wyłożyć pianę na gorący sernik i wygładzić wierzch. – Piec(...)przez 15 minut, po czym od razu wyjąć sernik z piekarnika i ostudzić. – Po 1 godzinie powinny pojawić się kropelki rosy
To co kochampapierem do pieczenia i układamy na dnie nasze herbatniki waniliowe i cytrynowe. Przekładamy masę serową i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki na jakieś 30 minut by stężał sernik.Po 30 minutach wyjmujemy sernik z lodówki i kładziemy na nim poziomki, zalewamy schłodzona lekko tężejącą galaretką i do lodówki najlepiej na cała noc.Następnego dnia cieszymy się smakiem kolorami i pysznymi poziomkami
Różowa kuchniaokazji pierwszej rocznicy założenia bloga zrobiłam iście świąteczny sernik :) puszysty, rozpływający się w ustach. Obiecałam opublikować przepis wczoraj, ale niestety miałam w kuchni mały wypadek ..., ale o tym nie będę się rozpisywać, w każdym bądź razie goi się :) Przepis dostałam od siostry, zaś ona od swojej szwagierki... a teraz ja dzielę sięnim z Wami :) Spód(...)całkowitego rozpuszczenia cukru. Ubitą pianę dodać do masy serowej i delikatnie wymieszać łyżką. Wszytko wylewamy na ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 ° C i pieczemy 60 minut. Jeśli sernik z wierzchu za bardzo nam się rumieni, należy wyłączyć grzałkę górną i dalej piec tylko z użyciem dolnej. Studzimy przy lekko uchylonym piekarniku
Delicious Titbitsopakowania) 50 g masła Masa serowa: 1 kg sera na serniki 250 g sera mascarpone 300 ml mleka skondensowanego słodzonego 2 łyżki drobnego cukru (można pominąć, bo sernik jest dość słodki) 1 opakowanie budyniu waniliowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego 100 g czekolady z Daim (opcjonalnie) Wierzch: ½ puszki masy krówkowej 70 g czekolady(...)masą. Czekoladę siekamy na kosteczkę i wrzucamy do masy serowej. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przygotowujemy polewę. Masę krówkową rozsmarowujemy na wierzchu sernika. Jeśli jest bardzo zbita
Mania Gotowaniaserniki. Sernik waniliowy z wiśniami w czekoladzie Składniki: Spód: około 450 g ciastek digestive w czekoladzie 50 g masła Masa serowa: 1 kg sera na serniki 250 g sera mascarpone ¾ szklanki drobnego cukru trzcinowego 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego 5 jajek 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii lub aromatu waniliowego Wierzch(...)jajka połączą się dobrze z masą. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Wiśnie dokładnie odsączamy i polewamy wiśniówką. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Schłodzony sernik posypujemy
Mania Gotowaniachmurka pianką. Prosty i szybki deser do podania na wiele sposobów – ze świeżymi owocami, z owocowym sosem, solo. Jeśli pozbawicie go spodu z krakersów – będzie całkowicie bezglutenowy. Ten sernik szykowałam na małą, wysoką foremkę o średnicy 18cm. Jeśli chcecie robić go w większej tortownicy, np. w standardowej o średnicy 21-22cm – podwójcie ilość składników. Sposób wykonania pozostaje(...)już zahartowaną serem żelatynę do pozostałego sera i całość dokładnie, ale krótko miksujemy, żeby masy zbytnio nie napowietrzać. Wlewamy masę do formy i wstawiamy do lodówki. Po 30 minutach, gdy sernik w lodówce już lekko się zetnie, szykujemy piankę na wierzch sernika. Pół opakowania słodzonej galaretki wiśniowej najpierw – tak samo jak żelatynę – zalewamy 3 łyżkami zimnej wody do napęcznienia
Karo in the Kitchenwilgotne. Rozpływa się w ustach. Sernik potrójnie kokosowy Składniki: Spód: około 400 g ciastek kokosowych w polewie czekoladowej 50 g masła Masa serowa: 600 g sera na serniki 250 g sera mascarpone 250 g sera ricotta 1 opakowanie budyniu kokosowego lub waniliowego 1szklanka cukru 5 jajek kilka kropel aromatu koksowego (opcjonalnie) ¾ szklanki wiórków kokosowych 100 g białej czekolady(...)masy serowej i wszystko mieszamy. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do piekarnika i pieczemy przez 15 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Ciasto możemy przed włożeniem do lodówki polać polewą czekoladową
Mania Gotowania