sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:27/478)

Sernik z truskawkami i lawendą na migdałowym spodzie 162

Zmiksować składniki masy serowej i wylać na migdałowy spód. Formę z ciastem  wstawić do większej napełnionej wodą (do wysokości 2/3 foremki z sernikiem), piec 60 minut w  175 stopniach.  Sernik wyst udzić, wstawić do lodówki do dalszego chłodzenia min. kilka godzin, najlepiej na całą noc. Z imny sernik posypać cukrem puderem,  przybrać truskawkami

SzczyptaSmaQ
Sernik Jadzi (z brzoskwinaimi) 253

brzoskwinie.  Na pianę zetrzeć na tarce o grubych oczkach mocno schłodzone pozostałe ciasto. Przygotowany sernik wstawić do nagrzanego do 180 st.C piekarnika. Piec około 60-70 minut. Upieczony sernik wystudzić i posypać cukrem pudrem. Uwaga: 1. Do odmierzania składników użyłam szklanki o pojemności 250 ml. 2. Gdyby składniki ciasta nie chciały uformować się w kulę to można

In my kitchen
Sernik z mascarpone na spodzie z musli 236

średnicy 21-22 cm. Wlewamy masę serową i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C (bez termoobiegu!). Pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 120°C i pieczemy jeszcze 80 minut. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze sernik na 10 minut w zamkniętym, wyłączonym piekarniku. Studzimy w temperaturze pokojowej. Mrożone owoce podgrzewamy w rondelku wraz z cukrem waniliowym(...)szklanki wody. Gotujemy przez ok. 5 minut. Zdejmujemy z ognia, chwilę odczekujemy i dodajemy galaretkę. Mieszamy, żeby się rozpuściła i zostawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretka zacznie tężeć, wykładamy ją na ostudzony sernik. Sernik chłodzimy przez co najmniej kilka godzin w lodówce. Post Sernik z mascarpone na spodzie z musli pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Sernik cytrynowe latte chia z gorącym chutneyem 182

nasiona szałwi. Wadą tego sernika jest dość długi czas oczekiwania na finał bo sernik musi swoje odstać, ale zapewniam warto czekać. Czas przygotowania:  30 minut Czas pieczenia: 1 godzina Składniki: Sernik 1 kg drobno zmielonego sera, 4 jaja, 1/2 szklanki białego cukru, 1/2 szklanki brązowego cukru, 3 łyżki mąki ziemniaczanej, 1 mocne zaparzone i ostudzone espresso(...)crema di limoncello i  6 łyżkami zimnej wody , odstawić na 30 minut. Połowę sera zmiksować z połową skrobi ziemniaczanej * , białym cukrem, 2 jajkami, skórką cytrynową i namoczonymi nasionami chia. Odstawić na 15 minut.   Tortownicę  (średnica 24 cm)  wyłożyć papierem do pieczenia, żeby sernik nie wyciekł dołem, z zewnątrz zabezpieczyć folią aluminiową, żeby w trakcie pieczenia

SzczyptaSmaQ
Sernik świąteczny z czekoladowym ganasche 203

wrzucamy do masy serowej. Masę wylewamy na ciasteczkowy spód. Wkładamy do piekarnika i pieczemy    przez 10 minut. Następnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni. Pieczemy około 80 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przygotowujemy czekoladowy ganache. Śmietankę zagotowujemy w rondelku, następnie dodajemy do niej   posiekaną czekoladę. Odstawiamy(...)minuty aby czekolada się rozpuściła, następnie mieszamy, do momentu uzyskania jednolitej masy. Na końcu dodajemy masło i całość jeszcze raz starannie mieszamy, do momentu rozpuszczenia masła.Odstawiamy do wystygnięcia.   Schłodzony sernik polewamy polewą i ponownie wstawiamy do lodówki na około 1,5 godziny, aby wierzch zastygł. insertCookd("07d92bb8f02fbd709727498df653f5c6

Mania Gotowania
Sernik z musem i galaretką z borówki 177

zmiksuj jeszcze raz. Dno formy wyłóż papierem do pieczenia, zaciśnij obręcz. Wylej masę serową do formy, wygładź powierzchnię i piecz w piekarniku nagrzanym na 175ºC przez 35 minut. Upieczony sernik ostudź w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Namocz żelatynę w zimnej wodzie. Zagotuj borówki z cukrem na mus i gotuj przez(...)minut. Zmiksuj i przetrzyj przez sito. W drugim garnku zagotuj borówki z cukrem i wodą i gotuj przez 10 minut. Odciśnij napęczniałą żelatynę i rozpuść w gorących niezmiksowanych borówkach. Odstaw na bok. Ubij śmietanę na pół sztywno. Dodaj przetarte borówki i zmiksuj do połączenia składników. Odciśnij resztę żelatyny i rozpuść lekko podgrzewając. Dodaj do musu cały czas miksując. Umieść sernik

codojedzenia
New York cheesecake 158

minut do lodówki. Po tym czasie należy ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę, dno i boki. Nakłuwamy widelcem, na wierzch kładziemy papier do pieczenie i wysypujemy obciążenie w postaci ryżu, fasoli czy innych ziaren. Bardzo ważne jest aby tego kroku nie pominąć bo inaczej nasze boki spłyną na dół. Pieczmy w 180 stopniach przez 20 minut. Ciasto należy pozostawić(...)mieszamy mikserem na małych obrotach do całkowitego połączenia się masy. Całość wykładamy na nasz spód i pieczemy 40 minut w 200 stopniach. Następnie trzeba przygotować wierzch poprzez zmiksowanie śmietany z cukrem i aromatem waniliowym przez około 3 minut. Wyciągamy nasz sernik z piekarnika i nakładamy na wierzch śmietanę utartą z cukrem. Pieczemy kolejne 15 - 20 minut w 180 stopniach

Delusional Trine
Pyszny Sernik na Zimno z Jagodami 220

przez chwilę miksuję aby żelatyna dobrze połączyła się z masą. Następnie do masy dodaję jagody i delikatnie mieszam. Masę serową przekładam do tortownicy i wyrównuję. Sernik wstawiam do lodówki na około 60 minut żeby masa stężała. Przygotowanie musu jagodowego: Żelatynę zalewam zimną wodą, mieszam i odstawiam do napęcznienia. Jagody przekładam do rondelka i rozdrabniam blenderem, do rozdrobnionych jagód dodaję(...)gazie. Od momentu zagotowania gotuję około 3 minut i zdejmuję z gazu. Do gorących jagód dodaję żelatynę i dokładnie mieszam, następnie odstawiam do wystudzenia – gdy mus będzie zimy wyleję go na masę serową. Końcowe przygotowanie sernika z jagodami: Gdy masa serowa stężeje, wylewam na nią zimny mus jagodowy i ponownie sernik wstawiam do lodówki na około 60 minut

Uwaga Babcia Gotuje
Przepis na sernik – przepis miesiąca 172

sernika. Posiekaj zimne masło nożem, a potem dodaj suche składniki i delikatnie zagnieć kruche ciasto, zawiń w folię i włóż do lodówki na godzinę. Rozwałkuj ciasto na cienki placek o rozmiarach formy. Formę do ciasta wyłóż papierem do pieczenia, a następnie przykryj spodem do sernika. Nastaw piekarnik na 175ºC na termoobieg. Wstaw spód i podpiecz przez 15 minut. Wyjmij(...)jajka. Na koniec dodaj ziemniaczaną mąkę i wanilię. Zmiksuj raz. Wylej masę dyniową serową na podpieczony spód i wstaw formę do większej formy wypelnionej wodą. Piecz sernik przez 35 minut. Otwórz drzwi od piekarnika i ostudź sernik. Ostudzony sernik posmaruj ganache i konfiturą z borówki lub wedle smaku

codojedzenia
Sernik krówkowy z czekoladą 424

Zapraszam na FILM .   Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});     Sernik krówkowy z czekoladą   Składniki: 750g gotowego sera na sernik 250g serka mascarpone 1 budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru 150g cukru 3 jajka 300g gotowej masy krówkowej – kajmakowej (użyłam gotowej z puszki) 100g gorzkiej czekolady o zawartości kakao(...)masę czekoladową, wyrównać. Na wierzch wylać masę serowo – krówkową. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika (piekłam na najniższym poziomie piekarnika). Po 30 minutach zmniejszyć temperaturę do 160oC i piec dalej przez 30 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w piekarniku na około 40 minut. Po tym czasie wyciągnąć go do całkowitego ostygnięcia. Wierzch: 6. Sernik wyjąć z blaszki

Mała Cukierenka
Sernik z lemon curd 235

create', 'UA-42916170-1', 'auto'); ga('send', 'pageview'); SERNIK Z LEMON CURD Składniki na spód: - 250 gramów ciastek pełnoziarnistych typu digestive - 100 gramów masła Przygotowanie spodu: Pokruszone ciastka i rozpuszczone masło miksujemy razem do uzyskania konsystencji bardzo mokrego piasku. Wyklejamy masą tortownicę i schładzamy w lodówce przez około 30 minut. Składniki na masę serową: - 750 gramów twarogu półtłustego(...) po upieczeniu powinien być równy jak stół. Wyjmujemy formę z lodówki, masę serową wylewamy na schłodzony spód z ciastek. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez około 60 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku, następnie chłodzimy w lodówce przez około 12 godzin.  Składniki na lemon curd: - 45 gramów masła

Życie zamknięte w smaku
Sernik chałwowo-kakaowy 244

mnie pół na pół zwykły z domowym cukrem waniliowym) 200g chałwy waniliowej 2 łyżki kakao 2 łyżki (20g) mąki pszennej 1 łyżka (10g) mąki ziemniaczanej chałwa do dekoracji wierzchu sernika Wykonanie: - składniki na ciasto powinny być zimne, na masę serową - w temperaturze pokojowej - mąkę przesiać, dodać cukier puder, szczyptę soli, zimne masło oraz żółtko, składniki posiekać razem, zagnieść jednolite ciasto(...)jasny kolor nakładając kolor ciemny i odwrotnie - sernik wstawić do piekarnika i piec z parą wodną przez co najmniej godzinę, u mnie ten czas wyniósł prawie 80 minut - gotowy sernik powinien być ścięty na całej powierzchni, zwłaszcza na środku - wyłączyć piekarnik, wyjąć naczynie z wodą, sernik od razu wyciągnąć (jeśli w ogóle nie wyrósł) lub studzić

Smakołyki Bereniki
Sernik migdałowo – pistacjowy – przepyszny! 138

schłodzony spód. Tortownicę wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 200C. W tej temperaturze pieczemy sernik przez 15min. Następnie zmniejszamy temperaturę do 140-150C i pieczemy przez 50 minut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Brzegi sernika smarujemy pastą pistacjową, posmarowaną część posypujemy mielonymi migdałami, aby przykleiły się do pasty. Kruszymy bezę i dekorujemy sernik. Przed podaniem schładzamy

Raj dla Podniebienia
Sernik z toffi na korzennym spodzie 144

serowej i dodać do pozostałej masy. Całość bardzo dokładnie połączyć przy pomocy robota kuchennego - na najwyższych obrotach miksując kilka minut. Masę serową przełożyć na podpieczony spód z ciasteczek. Piekarnik nagrzać do temperatury 160 stopni. Do gorącego piekarnika włożyć blaszkę z sernikiem i piec przez 50 minut - podczas pieczenia nie dopuścić do wyrastania sernika ( jeśli będzie nadmiernie rósł należy zmniejszyć(...)temperaturę ). Po upieczeniu studzić w uchylonym piekarniku. Po przestudzeniu sernik wyjąć z piekarnika. Puszkę z masą kajmakową włożyć na kilka minut do wrzątku, a następnie dokładnie wymieszać zawartość i wyłożyć na wierzch sernika. Udekorować orzechami. Sernik z toffi na korzennym spodzie włożyć do lodówki na około 6 godzin - optymalnie na całą noc. Artykuł Sernik z toffi

WSZYSTKO SMACZNE
Sernik z rabarbarem 146

Gotową masę serową wylać na przygotowane ciasto. Blaszkę wstawić do nagrzanego do 200 C piekarnika i piec przez ok. 30 minut, następnie temperaturę obniżyć do 175 C, i piec jeszcze 30 minut. Gotowy sernik odstawić do wystygnięcia.   Masa z rabarbaru: 1 kg rabarbaru 5 dag cukru kryształu  100 ml wody 1 czerwona galaretka Rabarbar umyć, oczyścić(...)dużego rondla wlać wodę, wsypać cukier i pokrojony rabarbar. Gotować ok. 5 minut, odcedzić. Wodę z gotowania zlać, rozpuścić wodą aby łącznie było 1/2 litra płynu i rozpuścić w tym galaretę. Odstawić do wystudzenia. Na przestudzony sernik rozłożyć równo rabarbar i zalać tężejącą galaretką. Można również rabarbar włożyć do galaretki, kiedy lekko stężeje przełożyć na ciasto

Apetyczna babeczka

Proponowane wyszukiwania