nagrzanego do temperatury 175*C i pieczemy 1 godzinę. Bezowa pianka z rosą: Białka ubijamy na sztywną, lśniącą pianę. Stopniowo dodajemy cukier, cały czas miksując. Po około 45 minutach pieczenia sernika otwieramy piekarnik i rozprowadzamy na nim pianę z białek. Wyrównujemy i możemy zrobić delikatne fale. Następnie pieczemy dodatkowe 10-15 minut w temperaturze 160 st.C, aż pianka lekko się(...)zarumieni. Po tym czasie uchylamy piekarnik i pozostawiamy sernik na kilkanaście minut do przestygnięcia, a następnie wyjmujemy go z piekarnika i odstawiamy w chłodniejsze miejsce. Ostudzony sernik schładzamy w lodówce. Smacznego
Podróż w kulinariałyżki brązowego cukru W naczyniu żaroodpornym wymieszać przepołowione truskawki z octem balsamicznym i brązowym cukrem. Wstawić do rozgrzanego do 170 stopni piekarnika i zapiekać przez około 35 - 40 minut (mrożone kilka minut dłużej), bez pokrywki. Wyjąć, wystudzić, zmiksować blenderem na puree. Masa serowa: 750 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 250 g kremówki 2 jajka 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej(...)ułożyć herbatniki, jeden obok drugiego. Masę serową przełożyć na herbatniki, na wierzch masy serowej wyłożyć truskawkowy mus, tworząc esy-floresy. Piec w temperaturze 160 stopni przez około 45 - 50 minut. Sernik powinien być wypieczony i ścięty przy dotyku patyczkiem. Wystudzić. Smacznego
Domowa cukiernia Ewywykładamy nim tortownicę o średnicy 22 cm Masa serowa: 80 g masła opakowanie cukru waniliowego 30 g cukru 3 jajka 200 ml mleka kokosowego 350 g sera na serniki tabliczka białej czekolady opcjonalnie suszona żurawina Białą czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i zostawiamy do ostygnięcia. Masło ucieramy z cukrami na puch, dodajemy ser, chłodną czekoladę, mleko kokosowe, żółtka(...)blaszki wypełnionej gorącą wodą i razem wszystko wkładamy do piekarnika nagrzanego na 170 st. C. Pieczemy przez godzinę, następnie zmniejszamy temperaturę i pieczemy jeszcze ok 15-20 minut. Sernik pozostawiamy w piekarniku, by ostygł
Cynamonowe szczęścienagrzanego do temperatury 175*C i pieczemy 1 godzinę. Bezowa pianka z rosą: Białka ubijamy na sztywną, lśniącą pianę. Stopniowo dodajemy cukier, cały czas miksując. Po około 45 minutach pieczenia sernika otwieramy piekarnik i rozprowadzamy na nim pianę z białek. Wyrównujemy i możemy zrobić delikatne fale. Następnie pieczemy dodatkowe 10-15 minut w temperaturze 160 st.C, aż pianka lekko się(...)zarumieni. Po tym czasie uchylamy piekarnik i pozostawiamy sernik na kilkanaście minut do przestygnięcia, a następnie wyjmujemy go z piekarnika i odstawiamy w chłodniejsze miejsce. Ostudzony sernik schładzamy w lodówce. Smacznego
Podróż w kulinarianaszym serniku spód jest według przepisu Karinki i jest rewelacyjny a masę serową wykonaliśmy według przepisu Oli i również jest rewelacyjna. To połączenie dało sernik idealny. Składniki na spód: -szklanka ( 250 ml ) płatków owsianych -1/2 szklanki miodu -3 łyżki mąki pszennej -8 dkg masła Składniki na masę twarogową : -80 dkg twarogu(...)ziemniaczaną i miksujemy. Masę twarogową przekładamy na upieczony spód i wyrównujemy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C na ok. 40 minut. Sernik jest gotowy, możemy teraz dowolnie go udekorować. Smacznego
Maminek kulinarnyKlasyczny sernik z dużą ilością sera, z wyraźnie wyczuwalnym smakiem pomarańczowym. Do tego sernika najlepiej użyć samodzielnie zmielonego twarogu. Według mnie, najlepiej smakuje z polewą czekoladową, ale można również posypać cukrem pudrem. 1 kg półtłustego twarogu 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 5 jajek 100 g masła skórka otarta z jednej pomarańczy(...)średnicy 22 cm wysmarować masłem. Przełożyć masę serową. Piec 80 minut w temperaturze 150°C. Następnie wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki. Wyjąć z piekarnika po ok. 15 minutach. Sernik rośnie lekko w trakcie pieczenia, a następnie opada. Po wystudzeniu powinien być równy. Po ostudzeniu sernika, przygotować polewę. Masło rozpuszczać na małym ogniu. Kiedy połowa masła będzie już rozpuszczona, dodać
Bullioprostu rozpływający się w ustach. Delikatny, niezbyt słodki, z mnóstwem drobinek gorzkiej czekolady. Użyłam groszków czekoladowych odpornych na wysoką temperaturę, dlatego drobinki czekoladowe podczas pieczenia ładnie zachowały kształt, a sernik cudnie prezentował się na świątecznym stole. Spód bardzo minimalistyczny - zmielone płatki owsiane z odrobiną nasła. Nie ma potrzeby schładzania w lodówce. Polecam! Składniki na spód: mąka owsiana(...)koniec wmieszać groszki czekoladowe. Masę serową wylać na podpieczony spód, wyrównać szpatułką. Piec pierwsze 10 minut w 180`C, następnie zmiejszyć remperaturę do 160`C i piec jeszcze 50 minut. Sernik jest gotowy gdy boki są ściete, środek może nadal pozostać drżący. Początkowo studzić w uchylonym piekarniku, następnie na kratce zagotować śmietanę kremówkę, dodać połamaną czekoladę oraz masło
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!galaretka malinowa 250 ml wody 250 g malin sernik malinowy: 250 ml śmietany 30 % 300 g sera twarogowego z mascarpone President 1 galaretka malinowa 200 g malin sernik śmietankowy: 400 g sera twarogowego z mascarpone President 1/2 galaretki cytrynowej 200 g malin polewa: 50 g czekolady gorzkiej 1/4 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka masła 50 ml mleka maliny mięta(...)Wylewam masę. Wstawiam do nagrzanego piekarnika temp 160 stopni góra dół i piekę 10 minut. Wyciągam i studzę. Galaretka malinowa: Galaretkę rozpuszczam w 250 ml gorącej wody. Jak przestygnie dodaję do niej maliny. Jak lekko stężeje wylewam na biszkopt wstawiam do lodówki na 30 minut. Sernik malinowy: Kremówkę ubijam na sztywno, dodaję ser. Maliny przekładam do garnka, dodaję
wesoła kuchniapiękny kolor i ładnie prezentuje się na stole. Jest aksamitnie kremowy, nie za słodki, ten sernik posmakuje każdemu. Prosty do upieczenia, a gdy masz upieczona dynię przygotowanie sernika nie zajmie wiele czasu. Przygotowany na spodzie z kruchego, bardzo chrupkiego ciasta. Idealny dla fanów i dynii i czekolady. Składniki na foremkę 24 cm: 120 g mąki orkiszowej pół na pół(...)rozpłyną się w piekarniku pod wpływem temperatury wstawić do nagrzanego piekarnika do 180`C i piec 15 minut, następnie zmiejszyć temperaturę do 150`C i piec kolejne 75 minut. Sernik jest upieczony, gdy boki są ścięte, środek pozostanie drżący. Początkowo studzić w uchylonym piekarniku, następnie na kratce. Podawać schłodzony przez noc w lodówce
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!piekarnika i piec przez 10 minut. Ser zmiksować z cukrem pudrem i wanilią. Dodać śmietanę cały czas miksując. Następnie wsypać mąkę i jeszcze raz zmiksować. Dodać żółtko i jedno jajko. Zmiksować krótko mikserem. Wbić pozostałe jajka i wymieszać masę łyżką. Wylać ciasto na podpieczony spód. Wstawić do piekarnika i piec przez 50 minut. Jeśli sernik za bardzo się rumieni(...)zmniejszyć temperaturę. Kiedy sernik już jest upieczony, wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki. Po 20 minutach można wyjąć sernik. Sernik należy dobrze schłodzić. Najlepiej zdjąć papier ze spodu i przełożyć sernik na paterę i otoczyć metalową klamrą. Galaretka z borówki 250 g czerwonej borówki, mrożonej 3 płatki żelatyny 100 g cukru Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, około
codojedzeniaorzeszki i ciastka z cukrem, dokładnie połączyć z masłem. Powstałą masą wyłożyć dno fromy wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce przez 20 minut. Podpiec w 190 st. C. przez 12 minut. Masło utrzeć z cukrem. Dodać kajmak, połączyć. Wbijać po jednym jajku, dokładnie miksując po każdym dodaniu. Wlać ekstrakt, zmiksować. Po łyżce dodawać twaróg wymieszany(...)fraiche. Na końcu wsypać mąkę, wymieszać. Masę serową przelać na podpieczony spód. Tortownicę umieścić w piekarniku, natychmiast obniżyć temperaturę do 160 st. C. i piec 40-50 minut. Sernik wystudzić w uchylonym piekarniku. Kajmak podgrzać z mlekiem, aż jego konsystencja stanie się nieco bardziej płynna. Zdjąć z ognia, wymieszać z masłem. Polewą polać sernik. Płatki
Pożeraczka, czyli raz adobrzektoś ma takiego fisia:P), a wszystkie razem - stąd pomimo tego nikt nie narzekał :) A jeszcze coś - delikatnie mi opadł ;) ale tak mało, że jak na mój pierwszy pieczony sernik to i tak sukces :) widziałam dużo gorsze :P a mam nadzieję, że z każdym następnym będzie już tylko lepiej :) Składniki: Czekoladowy spód: 3/4 paczki ciastek typu pryncypałki (ja użyłam(...)grzałka dolna), pod ciasto wkładamy brytfannę wypełnioną wodą. Pieczemy około 20 minut, po czym zmniejszamy temperaturę do 120-125 stopni i pieczemy jeszcze 1.5 godziny. Po upieczeniu wyłączamy piekarnik, ale nie otwieramy przez 10-15 minut. Następnie uchylamy drzwiczki i pozostawiamy na 20 minut. Sernik ostrożnie wyjmujemy z piekarnika, studzimy. Ostudzony można od razu kroić
Kolorowy PrzepisownikSernik bez tłuszczu Bardzo smaczny sernik na zbożowych herbatnikach. Szybki w przygotowaniu, bez grama tłuszczu, cukier zastąpiony został miodem, można powiedzieć, że jest to sernik dla osób odchudzających się takich jak ja. Przepis zaczerpnięty z internetu. Ja robiłam w dużej tortownicy o wymiarach 28 cm, a przepis jest na 24 cm. Składniki serek naturalny(...)sztywno, dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać łyżką. Na dnie tortownicy wyłożyć herbatniki, wylać masę serową, włożyć tortownicę z serkiem do nagrzanego piekarnika do 180stop. Piec przez 40 minut. Sernik po upieczeniu, zostawić w piekarniku do ostudzenia. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js
Kuchnia Danusirazem 2 minuty. Następnie wbijamy po 1 jajku miksując krótko (tylko do połączenia składników). Na końcu wlewamy kremówkę i miksujemy do połączenia składników. Masę wylewamy na schodzony spód. Na dno piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne wypełnione wrzątkiem. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni. Wstawiamy ciasto i pieczemy 15 minut. Następnie temperaturę obniżamy do 150 stopni i pieczemy 60 minut. Jeśli(...)czasie środek ciasta nie będzie ścięty i sprężysty przy dotknięciu przedłużamy czas o 10 minut. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Polewa: Czekoladę razem z kremówką rozpuszczamy w kąpieli wodnej, dekorujemy ciasto i schładzamy minimum kilka godzin. SMACZNEGO
Smak mojej kuchniRewelacyjny klasyk na rodzinne spotkania. Wszyscy chętnie się nim zajadają. Tak rewelacyjny kolor sernik zyskał dzięki wiejskim jajkom. Masa serowa: 250 g margaryny 0,8 kg sera na sernik (wiaderkowego) 1 szklanka cukru pudru 8 jajek L 0,5 szklanki kaszy manny 200 g cukru Polewa czekoladowa 0,5 szklanki śmietanki 30% 50 g margaryny 90 g gorzkiej(...)przelewamy do wysmarowanej i oprószonej mąką (tylko dno) tortownicy o średnicy 24 cm. Piekarnik ustawiamy na grzanie góra-dół. Pieczemy w 180*C przez 20 minut i następnie w 150*C przez 70 minut. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Polewa: Wszystkie składniki umieszczamy w małym rondelku na wolnym ogniu. Mieszamy do rozpuszczenia się czekolady i zgęstnienia polewy . Dekorujemy
VioletoweKucharzenie