sernik w 15 minut - 7159 przepisów (strona:17/478)

Tradycyjny Sernik Wiedeński 171

wysmarowanej tłuszczem tortownicy 26-28cm. Tortownica jest praktycznie pełna. Sernik wkładamy do nagrzanego do 200°C piekarnika, a po 5 minutach zmniejszamy temperaturę na 180°C i pieczemy jeszcze 85 minut. Najlepiej tortownice z sernikiem umieścić na środkowej części piekarnika, a poziom niżej dać blaszkę, na wypadek gdyby coś nam uciekło. Podczas pieczenia sernik bardzo wyrasta(...)łyżka spirytusu lub wódki Margarynę zagotowujemy z cukrem i kakao. Gotujemy około 10 minut po czym zdejmujemy do odparowania, na około 10 minut. Po tym czasie znowu zagotowujemy, tym razem dodając łyżkę alkoholu. Gotujemy jeszcze około 3-5 minut, po czym zdejmujemy i dekorujemy sernik. Pozdrawiam :) R E K L A M A google_ad_client

Smakowy Raj
"SERNIK" Z MIGDAŁÓW NA SPODZIE Z MĄKI Z CIECIERZYCY 178

20x20cm. Wstawiam do nagrzanego piekarnika i podpiekam przez 10 minut, aż się zarumieni.Zmniejszam temperaturę do 160 stopni. Kiedy piekarnik nieco się ostudzi,  wylewam masę migdałową na spód, wkładam do piekarnika i przez 20 minut piekę w 160 stopniach, po czym kolejne 20-25 minut w 180 stopniach. Kiedy sernik się zestali i zrumieni na wierzchu, wyłączam piekarnik(...)przez 15 minut pozostawiam "sernik" w uchylonym piecu. Dokańczam proces studzenia już poza piekarnikiem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka    **** * Masło bez laktozy kupiłam tutaj: sklep Organic24 ** Mleko kokosowe robi się następująco: 100g wiórków zalewam 600ml wrzątku,  zostawiam na 30 minut. Następnie miksuję blenderem dokładnie. Przelewam trzykrotnie przez drobne sitko, odciskając przy okazji wiórki kokosowe (można je wykorzystać

W kuchni Karmel-itki
Sernik z piernikami i polewą śmietanowo-cynamonową 152

góry. • Na pierniczki wylać resztę masy serowej. Podniosą się one do góry, ale będą przykryte warstwą sera. • Wstawić do 240 st.C na 10 minut. Następnie przykryć sernik folią aluminiową, zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec 30 minut. • Śmietanę wymieszać(...)syropem i cynamonem, wylać na sernik i piec bez przykrycia jeszcze przez 15 minut. • Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki i pozostawić na 30 minut. • Wyjąć z piekarnika, po ostygnięciu zdjąć z sernika obręcz tortownicy. • Wstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin, najlepiej na noc. • Przed podaniem posypać

To co kocham
SERNIK DEKADENCKI Z DOMOWĄ POLEWĄ TOFFEE 478

piec ok. 15 minut (tylko góra-dół, bez termoobiegu). Następnie temperaturę zmniejszyć do 120*C i piec jeszcze ok .90 minut ( ja piekłam 100 minut , ale myślę, że powinnam jeszcze z 5-10 minut dodać) chyba, że pieczemy dokładnie wg oryginału, tzn. z mlekiem słodzonym i z białą czekoladą, wówczas wystarczy nam 90 minut. Wierzch:  W misce wymieszać śmietanę(...)pudrem). Sernik wysunąć z piekarnika, rozprowadzić delikatnie na powierzchni powstałą masę i wstawić z powrotem do piekarnika. Piec jeszcze 15 minut . Wyłączyć piekarnik i studzić sernik przez 5 minut w zamkniętym piekarniku, następnie stopniowo otwierać drzwiczki i stopniowo studzić sernik. Wyjąć z piekarnika i ustawić na kratce, całkowicie ostudzić. Wstawić sernik do lodówki (bez przykrycia

Smaczne Zdrowe
Sernik z blendera 213

Przepis na łatwy sernik z blendera dla początkujących najszybszy sernik świata Sernik z blendera jest najłatwiejszym i najszybszym do przygotowania ze wszystkich znanych mi serników. Wystarczy dosłownie pięć minut, plus oczywiście czas pieczenia. Idealnie kremowy, równy jak stół, uda się nawet bardzo początkującej gospodyni. Sernik z blendera można upiec na ciasteczkowym spodzie albo bez niego. Można(...)masy. Zajmuje to niespełna dwie minuty czasu, nie ma sensu miksować dłużej, aby nie napowietrzać masy serowej. Piekarnik nagrzewamy do temperatury 170 stopni, grzałka góra - dół. Na dno piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne napełnione wodą. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy bez termoobiegu przez około 60-70 minut. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w lekko uchylonym piekarniku

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Sernik klasyczny 192

łyżki budyniu waniliowego ( proszku ) opcjonalnie - kilka kropel aromatu pomarańczowego, cytrynowego lub waniliowego ( pominęłam ) opcjonalnie - kilka łyżek rodzynek lub kandyzowanej skórki pomarańczowej ( pominęłam, dodałam natomiast gotową mieszankę przypraw do sernika ) Wykonanie: Kruchy spód: W misce wymieszać mąkę z cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodać żółtka, śmietanę oraz pokrojone w kosteczkę zimne masło. Wszystko razem posiekać nożem, następnie szybko zagnieść(...)natychmiast obniżyć temperaturę do 160°C ( najlepsza opcja pieczenia: grzanie góra - dół ). Sernik piec około 60 - 70 minut, aż wierzch będzie zarumieniony a środek sernika przy dotknięciu patyczkiem będzie sprężysty ( ja swój sernik piekłam 75 minut ). Należy pamiętać aby nie wydłużać czasu pieczenia "na wszelki wypadek"; sernik dojdzie w gorącym piekarniku, a zbyt długie pieczenie może spowodować

Opowieści z piekarnika
pieczony sernik jogurtowy z czekoladą i musem śliwkowym... 206

cytryny utrzeć w robocie z 4 minuty na dużych obrotach, z białek ubić na sztywno pianę ze szczyptą soli wsypać budynie, kaszkę manną i połączyć składniki w robocie dodać gęsty jogurt i w robocie połączyć składniki, za długo nie mieszać aby nie napowietrzyła się masa za mocno-sernik opadnie wsypać pokruszoną czekoladę mleczną, białka ubite na sztywno i łyżką(...)blat stołu aby usunąć powietrze z masy piekarnik elektryczny na grzany na 180 C, grzanie góra/dół, sernik piec około 60 minut, po upieczeniu zostawić ciut uchylone drzwiczki na 30 minut, potem sernik wyjąć i dobrze wystudzić, najlepiej całą noc w chłodnym miejscu śliwki bez pestek w garnku posypać cukrem, wlać 4 łyżki wody i zagotować , mieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik na spodzie z ciasteczek maślanych 254

spód z ciasteczek i wstawiamy do piekarnika na godzinę. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i trzymamy sernik 10 minut. Następnie uchylamy drzwiczki i studzimy kolejne 10 minut. W tym czasie ubijamy śmietanę z cukrem i wykładamy na lekko przestudzony sernik. Wstawiamy do ponownie nagrzanego do 180 stopni piekarnika na kolejne 10 minut. Po wyłączeniu piekarnika studzimy lekko uchylając

Pyza i Surówka
Sernik obłędnie czekoladowy. 170

składniki i miksujemy do połączenia i otrzymania gładkiej masy. Następnie przekładamy na kakaowy spód, wyrównujemy wierzch i wkładamy do nagrzanego do 175-180 stopni C. Pieczemy 50-60 minut. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni wierzch przykrywamy folią aluminiową. Ciasto po upieczeniu będzie dość rzadkie, ale to nic, takie ma być. Ciasto studzimy w uchylonym piekarniku, a następnie przekładamy(...)stawiamy nad gotującą się wodą, w ten sposób, by woda nie stykała się ze szkłem) i mieszamy, aż czekolada się rozpuści. Tak przygotowaną polewę rozprowadzamy na zimnym serniku. Po około 5 minutach ciasto jest gotowe

Rozpustne gotowanie
Sernik czekoladowo - kokosowy 179

wstawiłam foremkę z ciastem do większej blachy wypełnionej 4 szklankami wody. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Po tym czasie piekarnik uchylić i po 20 minutach wyjąć sernik do wystudzenia.   Polewa czekoladowo- kokosowa 100 g czekolady deserowej rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać 100 ml śmietanki , wymieszać i dolać 2 łyżki likieru kokosowego. Odczekać 5 minut

Różne smaki w kuchni
Sernik czekoladowo - kokosowy 345

wstawiłam foremkę z ciastem do większej blachy wypełnionej 4 szklankami wody. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Po tym czasie piekarnik uchylić i po 20 minutach wyjąć sernik do wystudzenia.   Polewa czekoladowo- kokosowa 100 g czekolady deserowej rozpuścić w kąpieli wodnej , dodać 100 ml śmietanki , wymieszać i dolać 2 łyżki likieru kokosowego. Odczekać 5 minut

Słodkości i nie tylko
PROSTY I PYSZNY SERNIK 207

olejku śmietankowego (nie trzeba) Wszystkie produkty umieszczamy w misie miksera i mieszamy do połączenia składników. Dokładnie wymieszaną płynną masę wylewamy na schłodzony spód sernika. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 140*C i pieczemy ok.65-70 minut na programie z termoobiegiem(...)programie góra-dół, bez termoobiegu w temp.160*C. Pieczemy do wypieczenia środka, tzn. przy poruszeniu formą środek nie powinien się trząść, serników nie sprawdzamy patyczkiem... Można na kilka minut zostawić sernik w uchylonym piekarniku, ja mam złe doświadczenie z pozostawianiem serników w piekarniku, zawsze mi potem pęka..., Sernik wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Polewa: - 200g kwaśnej

Smaczne Zdrowe
Sernik z polewą toffi 298

jest już kilka przepisów na sernik z polewą krówkową , czy kajmakową .  Jednak ten jest dużo prostszy i równie pyszny :) Składniki na masę serową: 1 kg twarogu na sernik (użyłam tego z Lidla) 3 jajka 1/2 szklanki cukru brązowego Spód: 200 g ciasteczek maślanych 80 g masła Sos toffi: 200 ml śmietanki 30% 1 szklanka cukru trzcinowego(...)spód i brzegi). Sernik umieszczamy w nagrzanym do 175 C piekarniku i pieczemy przez 15 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę pieczenia do 125 C i pieczemy sernik przez kolejne 90 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik i otwieramy jego drzwiczki. Sernik w otwartym piekarniku pozostawiamy jeszcze przez 15 minut, następnie wyciągamy go i pozostawiamy do w tortownicy

Emcia Pichci
Sernik z borówkami na czekoladowym spodzie (z ciasteczek) 243

sypiemy borówki. Sernik wkładamy do nagrzanego do 210 stopni piekarnika (grzanie góra-dół, środkowy poziom, bez termoobiegu). Pieczemy około 45 minut. Boki sernika powinny odchodzić lekko od blaszki, a wierzch być przyrumieniony. Po upieczeniu zostawiamy sernik w wyłączonym piekarniku, przy lekko uchylonych drzwiczkach (jeszcze kilka minut). Gdy ciasto całkowicie ostygnie oprószamy je cukrem pudrem. Smacznego Sernik

Słodkie okruszki
Sernik pomarańczowy 217

można wzbogacić pomarańczową skórką kandyzowaną lub rodzynkami. Podany z plasterkami pomarańczy na pewno zachwyci domowników i gości. Przepis ze strony Kwestia Smaku. Niebo w gębie!       Sernik pomarańczowy   Składniki:   Na spód czekoladowo - kakaowy: 65g ciemnej czekolady 65g miękkiego masła 50g drobnego cukru do wypieków 1 jajko 40g mąki 1 łyżeczka przyprawy korzennej do piernika(...)mieszamy łyżką. Masę wylewamy na podpieczony spód, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 175 stopni, pieczemy 15 minut, następnie obniżamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy 90 minut.   Masa śmietanowa: śmietanę miksujemy z dżemem na gładką masę. Masę wylewamy na sernik 15 minut przed końcem pieczenia.   Po upieczeniu sernik studzimy w uchylonym piekarniku, całkowicie wystudzony sernik

Smak mojej kuchni