sernik szybki - 3281 przepisów (strona:72/219)

Kulki mocy 48

masa, z której nie tylko zrobicie kulki, ale też spokojnie posłuży jako spód pod sernik na zimno. Można też rozwałkować, upiec – powstanie wielki baton musli :) Najfajniejsze w tym przepisie jest to, że potrzeba bardzo mało składników, aby je zrobić no i że szybko się je robi. Fajnie, że nie zawierają białego cukru i przy zastosowaniu płatków owsianych

moj przepis na
Sernik gotowany z kokosem 129

Sernik, który ma same zalety ;) Nie opada, ma zwartą i gęstą konsystencję, a przede wszystkim jest szybki do przygotowania. Masę przełożyłam herbatnikami, czyli ciasto także bez pieczenia ;) Oszczędność energii i czasu, którego ostatnio mi brakuje - zajęłam się "po godzinach" księgowością firmy przyjaciółki, na szczęście z pomocą przyszła mi http://finka.pl/ , firma, która specjalnie dla mnie stworzyła odpowiedni program(...)księgowy. Ojj, to znacznie ułatwiło mi pracę, Wam też polecam tę firmę :) Sernik polecam Wam szczególnie, podobny robiła moja babcia, wspomnień smak :) Składniki: 500 g twarogu zmielonego minimum dwukrotnie 100 g miękkiego masła 150 g cukru 2 jajka 1/2 opakowania budyniu śmietankowego 4-5 łyżek mleka 75 g wiórków kokosowych około 15 prostokątnych herbatników Masło utrzeć na jasną, puszystą

Domowa cukiernia Ewy
Sernik śmietankowy z malinami. 124

szklanki gorącej wody 2 czerwone galaretki (ja kupiłam z serii mocno owocowych galaretek frugo) opakowanie malin POST NIE JEST SPONSOROWANY :) Wykonanie: Małą tortownicę wstawiamy do lodówki.W zimnej sernik będzie szybciej zastygać. Galaretki przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, odstawiamy do ostygnięcia. Zimną śmietanę lekko ubijamy mikserem, dodajemy cukier i cukier z wanilią i miksujemy jeszcze przez chwilę. Dolewamy(...)dolewamy żelatynę i krótko, lecz intensywnie miksujemy do ponownego połączenia się składników. Żelatyna wlana do zimnej masy śmietankowej będzie zastygać bardzo szybko. Masę śmietankową wlewamy do tortownicy i wstawiamy do lodówki, aby zastygła. Następnie na wierzchu sernika układamy maliny i zalewamy je połową galaretki frugo. Ciasto wkładamy do lodówki. Gdy galaretka zastygnie na tyle, że maliny nie będą się

Smak mojego domu
Sernik na zimno z czarną porzeczką 80

rodzaju serniki na zimno. Raz, że jest tak ciepło, że odpalanie piekarnika, to byłoby szaleństwo, a dwa, że w ogródku mam różne owoce, które trzeba wykorzystać. Tym razem jest to czarna porzeczka, więc sernik nie jest bardzo słodki, tylko raczej kwaskowy.  A przy okazji jest kremowy i  ma piękny kolorek. Robi się go bardzo szybko(...)zbędnych komplikacji. Ja owców nie przecieram, bo lubię ich kawałki w masie serowej, ale Wy jeśli wolicie, możecie przetrzeć porzeczki przez sitko. Wtedy uzyskacie gładki owocowy mus. Sernik na zimno z czarną porzeczka jest wprost idealny letni, lekki i bardzo smakowity  deser. Kulinarne inspiracje Na blogu znajdziecie także inne pomysły na serniki na zimno: 10 najlepszych przepisów

Kulinarne przygody Gatity
Sernik z białą czekoladą i solonym karmelem 528

bursztynowozłoty. Uważać by nie przypalić całości, bo syrop dość szybko może zmienić kolor.  Ściągnąć z palnika i ostrożnie wlać kremówkę - może pryskać więc należy zachować dużą ostrożność. Dodać masło i sól. Wymieszać do połączenia. Odstawić do lekkiego przestudzenia (sos zgęstnieje, ale powinien pozostać płynny). Sosem polać wystudzony sernik i posypać go orzeszkami ziemnymi. Zamiast domowego sosu można(...)zmiksować na wysokich obrotach, by masa była gładka i kremowa. Masę serową wylać na ciasteczkowy spód. Sernik zabezpieczyć folią aluminiową tak by nic nie wyciekało i piec w kąpieli wodnej* przez 80 minut w temp. 160 stopni. Po tym czasie sernik powinien być ścięty  - można sprawdzić za pomocą patyczka.  Wykonanie dekoracji: Do garnuszka wsypać cukier

Mania Wypiekania
sernik z ricotty z galaretką czereśniową 121

Polecam Wam dzisiaj pyszne i delikatne ciasto - sernik na zimno przygotowany z domowego twarogu* przypominającego włoską ricottę. Całość na lekkim, olejowym  spodzie, z przecieraną

babka w formie
Sernik na zimno z galaretką jabłkową 333

Na szybie weekendowe ciasto polecam sernik na zimno z galaretką jabłkową. Na g ó rę kruszymy czekoladę, podajemy z bitą śmietaną. Czytaj więcej »

Ana Mari's world
Domowy twaróg - metoda szybka 6142

Któregoś razu na targu, sprzedając czereśnie, stanęłam przy stoisku z domowym białym serem i innymi domowymi wyrobami. Skusiłam się (choć przyznam szczerze, że kupowanie nabiału czy

Słodkie Przyjemności
Sernik królewski-najlepszy przepis,zawsze się udaje 4465

Witam Kochani Dziś przychodzę do Was z klasykiem ,którym jest sernik królewski. Zawsze lubiłam taki sernik, kakaowe ciasto, pyszna masa. Przepis, który prezentuje ma wiele zalet, jest łatwy, szybki w przygotowaniu, pyszny i co najważniejsze-ZAWSZE się udaje, i pięknie wygląda. :-)   SKŁADNIKI: *przepis na dużą blaszkę około 22x35cm  KAKAOWE CIASTO: -3,5 szkl. mąki(...)serową .Możemy też urywać kawałki ciasta ręką.  Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 1 godzinę 15 minut Po wystudzeniu robimy na serniku niteczki białą czekoladą. Sernik wstawiamy do lodówki na całą noc by dobrze się zsiadł. Jest wspaniały,kremowy  Bardzo gorąco Wam go polecam. SMACZNEGO

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Idealny sernik z mlekiem w proszku (szybki, równy, bez pęknięć) 99

już mój kolejny "idealny" sernik, który jest równy jak stół i nie posiada jakiegokolwiek pęknięcia. Jego przygotowanie jest niezwykle proste i bardzo szybkie, ponieważ wystarczy zaledwie 5-7 minut, aby wstawić go do piekarnika.  Poza tym ciasto smakuje naprawdę obłędnie. Lekko mleczny posmak, wilgotna i zwarta struktura oraz jednocześnie delikatność w smaku sprawiają, że ciężko powstrzymać się

Di gotuje
Klasyczny tatar z cebulą i kaparami 205

Klasyczny tatar musi zawsze pojawić się na stole podczas rodzinnych uroczystości. Najczęściej jest podawany z cebulką i ogórkami. Nie wszyscy jednak za nim przepadają. Tatar z

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z białą czekoladą na białkach. 497

kruchego, marki  Polskie Młyny i muszę powiedzieć, że jestem mile zaskoczona. Wystarczy dodać tylko masło i jajko, ciasto szybko i łatwo się zagniata, a w dodatku naprawdę dobrze smakuje. Jest miękkie i delikatne, idealnie nadaje się pod sernik. Składniki na ciasto: mieszanka do wypieku ciasta kruchego z Mąki Szymanowskiej 100 g. masła 1 jajko Składniki na masę

Agusiowe smakołyki
EXPRESOWY SERNIK, PUSZYSTY I SMACZNY + FILMIK 872

Sernik to przepyszne ciasto, w dodatku łatwe w przygotowaniu. Dzisiaj przepis dla zabieganych, czyli szybkie w przygotowaniu ciasto. Upiekłam go na herbatnikach oraz polałam czekoladą i posypałam kokosem. Wyszedł bardzo smaczny, polecam.      SKŁADNIKI :  200 g herbatników maślanych  1 kg sera wiaderkowego, dowolnego lub smakowego 5 jajek  2 budynie waniliowe(...)temperaturze 180 % C.  Ciasto po upieczeniu studzimy.  Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy mleko i podgrzewamy w mikrofalówce 1 minutę, mieszamy aż składniki się połączą. Czekoladę wylewamy na sernik, równo rozsmarowujemy i posypujemy kokosem.  Ciasto chłodzimy, kroimy na kawałki i podajemy. Smacznego

Kulinarne Fantazje Marioli
Izaura- sernik na murzynku 188

Izaura- ciasto popularne w latach 90-tych, jedno z ciast, które pamiętam z dzieciństwa. To nic innego jak puszysty sernik upieczony pomiędzy warstwami murzynkowego ciasta, koniecznie oblany polewą i posypany kokosem. Bardzo smaczny, delikatny a do tego szybki i łatwy do zrobienia.  *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 4 jajka 1,5 szklanki mąki(...)masła 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 5 łyżek wody 2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę serową: 1 kg sera na sernik (może być z wiaderka) 6 jajek 125 g rozpuszczonego masła 1,5 szklanki cukru 1 torebka budyniu śmietankowego (40 g) łyżka mąki ziemniaczanej skórka z cytryny dodatkowo: 2 łyżki kokosu  Przygotować ciasto: masło, wodę, cukier

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Tradycyjny Sernik Krakowski 257

jednej cytryny ok. 100-150 g rodzynek Lukier: 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki ciepłej wody skórka pomarańczowa  Tradycyjny Sernik Krakowski - Sposób przygotowania: Ciasto: Masło kroimy na niewielkie kawałki, dodajemy resztę składników i szybko zagniatamy elastyczne ciasto (można użyć food procesora). Gdyby ciasto okazało się zbyt "suche" dodajemy jeszcze trochę śmietany. Masę dzielimy na dwie części: jedna(...)pieczenia, a boki smarujemy tłuszczem. Dno wyścielamy większą ilością ciasta, a następnie wykładamy przygotowany ser. Z pozostałej części ciasta formujemy "wałeczki" z których następnie tworzymy kratkę na wierzchu sera. Sernik wkładamy do piekarnika nagrzanego do 1 80 stopni i pieczemy przez 1 h, po czym wyłączamy piec i pozostawi amy sernik w piekarniku na kolejną godzinę

Słodka Strona