Witajcie kochani. Ostatni czas to dla nas wciąż okres dużych zmian, poprzez co na prowadzenie bloga i wymyślanie nowych propozycji mamy go stosunkowo niewiele. U każdej
Symfonia Smakówjuż nie wypada odmówić :) Wędruję szybciutko do kuchni i tworzę szybko coś słodkiego. Dlatego na blogu często publikuję szybkie i proste przepisy na słodkości, bo według mnie nie ma co wydziwiać, liczy się smak. Dziś przygotowałam dla Was jeden z moich ulubionych wypieków. Nie jest to sernik, ani nie jest to szarlotka, więc pozostaje tylko jedno, BROWNIE! Tradycyjne(...)proste i szybkie w wykonaniu, najlepiej smakujące na ciepło z jakimiś śmietankowymi dodatkami. Nie wiem jak dla Was, ale w Brownie liczy się dla mnie chrupiąca skórka i miękkie, czekoladowe wnętrze. A za co Wy lubicie Brownie?Składniki:5 jaj200 g cukru200 g masła200 g gorzkiej czekolady (70% kakao)100 g mąkipłaska łyżeczka proszku do pieczeniapłaska łyżeczka kakaoSposób przygotowania:Jajka
Słodkie PrzyjemnościSernik wychodzi równy, opada minimalnie i jest aksamitny i kremowy, dlatego doskonale nadaje się pod galaretkę. Jeśli nie liczyć czasu oczekiwania aż sernik się upiecze a potem stężeje to przygotowuje się go dość szybko i prosto. *foremka 24*24 cm Składniki: 1 kg sera sernikowego 1 szklanka cukru 5 jajek 120 g masła 2 opakowania budyniu(...)zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie wyjąć i wystudzić. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody, wrzucić do nich mrożone truskawki*, wymieszać i zostawić na chwilę. Galaretki zaczną szybko tężeć więc trzeba tego pilnować i w odpowiednim momencie wyłożyć na ciasto. *dlatego truskawki mieszam z galaretką, bo gdybym je zamrożone ułożyła na cieście i zalała galaretką
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaCzekoladowy sernik na zimno powstał spontanicznie z nagłej ochoty na coś słodkiego, coś czekoladowego i coś szybkiego do zrobienia. Robiłam go po raz pierwszy, ale chyba nie ostatni, bo bardzo mi smakował. Zrobiłam go na czekoladowych herbatnikach i polałam dodatkowo czekoladą. Sernik w smaku przypomina mi trochę homogenizowane serki czekoladowe, które jadałam często w dzieciństwie. Sernik jest
Waniliowe Improwizacjebędą znikać ze sklepowych półek. Pełna trwogi przynoszę do domu kolejne tabliczki, uzupełniam zapasy na "gorsze czasy", chociaż po cichu mam nadzieję, że szybko nie nadejdą... Uwielbiam wiejski ser oraz czekoladę, kocham "ciężkie" serniki i ubóstwiam czekoladowe ciasta- jeżeli i Wy macie podobne upodobania to ciasto na pewno jest dla Was!! Sernik z trzema czekoladami (wspaniały przepis
Zapiski Młodej ŻonyBudyniowe placuszki twarogowe (sernikowe) na szybko – prawie jak mini serniczki z patelni :) Więc jeśli macie ochotę na sernik, a czasu na pichcenie w kuchni niezbyt wiele, to polecam właśnie takie placuszki z twarogu :) Można je tuż przed podaniem oprószyć cukrem pudrem lub podawać z dżemem. Zaś latem idealnie będą smakowały ze świeżymi, sezonowymi owocami […] The post(...)Budyniowe placuszki twarogowe (sernikowe) na szybko appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePomimo czekolady sernik nie jest przesłodzony - jest delikatny i bardzo kremowy. Bardzo szybko znika ze stołu. Spód (tortownica 24 cm) 150 g mąki pszennej 3 łyżki cukru pudru 100 g masła lub margaryny 3 łyżki zmielonych płatków migdałowych 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Masa serowa: 4 duże jajka 1 szklanka cukru 1 kg twarogu(...)puszystą pianę. Dosypujemy cukier. Gdy się rozpuści dodajemy stopniowo twaróg oraz budyń. Na końcu wsypujemy czekoladę. Miksujemy tylko do połączenia składników. Masę przelewamy do tortownicy na wcześniej przygotowany spód. Sernik pieczemy w nagrzanym do 160*C piekarniku przez 60 minut oraz kolejne 30 minut w temperaturze 140*C. Studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Dekoracja: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej
VioletoweKucharzenieLekki, puszysty i nieprzesłodzony. Taki jest właśnie ten sernik :) bo ciasta niezbyt słodkie lubię najbardziej. Jest prosty i szybki (nie licząc chłodzenia) do zrobienia, no i niedrogi co w obecnych czasach jest również rzeczą ważna :)Składniki:1kg białego sera3 galaretki: ja miałam ametystową, ananasową i malinową900 ml wody 150 g masła 4,5 łyżki(...)stężeje. W taki sam sposób przygotować pozostałe dwie masy. Każdą następną masę wlewać na stężoną poprzednią. Ostatnią, pomarańczową galaretkę rozpuścić w 2 szklankach wody, ostudzić i wylać na wierzch sernika, wykładając uprzednio dowolne owoce. Wstawić do lodówki na co najmniej 3h.a teraz tylko mała czarna i ... relax
Walijskie Pichcenieprzemijania i refleksji nad śmiercią. Ale jest to także czas świąteczny, kiedy spotykamy się z najbliższymi i świętujemy. Na stole są babki, serniki, jajka i wiele innych pyszności. Dziś chciałabym Wam przedstawić prosty i szybki przepis na Jajka faszerowane z tuńczykiem. Wystarczy raptem 20-25 minut i danie gotowe :D POLECAM! Jajka faszerowane z tuńczykiem 6 jajek
Gotuję Testujęrazem postanowiłam upiec sernik z moim ulubionym masłem orzechowym, i to był dobry pomysł, nawet bardzo dobry. Sernik wyszedł bardzo pyszny, aksamitny z wyczuwalną nutką masła orzechowego. Idealnie smakuje z filiżanką aromatycznej kawy. Łatwy i szybki w przygotowaniu, 20 minut miksowania i około godzinka pieczenia. Upieczcie koniecznie. Zapraszam :) Składniki: Masa serowa: 1 kg sera(...)sernik ( u mnie gotowy w wiadereczku o smaku waniliowym) 5 dużych jajek 1 szklanka cukru 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) 15 dag masła lub margaryny 25 dag masła orzechowego Dodatkowo: 20 dag okrągłych biszkoptów Wykonanie: 1. Masa serowa: Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami na puszystą masę, następnie wsypujemy budynie
Izabelawkuchnichałwą mam dobre wspomnienia z dzieciństwa. Najlepsze były te z puszek lub na wagę. Jest to także wspaniały dodatek do wypieków. Sernik może być podawany na różnych uroczystościach np. urodzinach, bo szybko zniknie z powodzeniem. I właśnie taka okazja nadeszła, ponieważ Akademia Kulinarna Whirlpool w Warszawie obchodzi swój 3 jubileusz i z tej okazji, chciałam życzyć dalszych sukcesów(...)biszkopty. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec ok. 40 min, do suchego patyczka, w kąpieli wodnej tj. pod tortownicą umieścić naczynie żaroodporne z wodą. Gdy sernik ostygnie wylać rozpuszczoną z olejem czekoladę. Wstawić do lodówki na co najmniej 3 godziny. UWAGA ! Jeżeli ktoś nie posiada robota kuchennego (malaksera), wtedy należy twaróg zmielić dwukrotnie
Kuchnia Paulettessoczysty smak pomidorów dojrzewających w gorącym słońcu oraz intensywny, i głęboki czerwony kolor... Dzięki temu nadał on mojemu sernikowi niepowtarzalny smak oraz piękny, subtelny kolor... Sernik pomidorowy z galaretką wygląda obłędnie na stole i jestem przekonana, że zachwyci Was również smakiem 💕 SKŁADNIKI NA SPÓD: 100 g krakersów 50 g płatków migdałowych 3 łyżeczki suszonej cebuli(...)gładką masę. Do ostudzonej żelatyny dodaj kilka łyżek masy, wymieszaj energicznie, by nie było grudek i dodaj ją do pozostałej masy. Zmiksuj masę szybko, ale dokładnie. Masę wylej na spód z krakersów. Wsadź sernik do lodówki na czas przygotowywania galaretki. GALARETKA: W niewielkim garnuszku podgrzej wino, wodę oraz miód i sok z cytryny. Gdy całość będzie gorąca
Słodko-Słony Świat Ilonyużyć na sernik z marakują? Nie ma się co oszukiwać – ser to podstawowy składnik każdego sernika i to właśnie od tego jakości zależy finalny efekt. Jeśli będzie z nim coś nie tak lub po prostu będzie on słabej jakości, nie da się tego przypudrować i na nic zdadzą się jakiekolwiek cukiernicze sztuczki. Do zrobienia tego sernika najlepiej nadaje(...)lekko zrumienione na patelni wiórki kokosowe. Co prawda nie będzie to już sernik z marakują, jednak wciąż będzie to pyszne ciasto, które doskonale sprawdzi się na każdą okazję. Jak przygotować spód na ciasto z marakują? Wiele serników można przygotować bez spodu (tak jak np. ten sernik wiedeński ), jednak tym które robi się bez pieczenia przyda się solidna podstawa
okolicepalnika.plwierzch wyschnie i zbyt szybko zacznie pękać. Gdy zależy nam na zachowaniu jasnego koloru ciasta przy wyższej temperaturze, przykryjmy je folią aluminiową. Chcąc zabezpieczyć wierzch sernika przed pękaniem, wstawmy go do piekarnika razem z naczyniem z wrzącą wodą lub pieczmy go w kąpieli wodnej. Pamiętajmy, by w trakcie pieczenia nie otwierać piekarnika. Post Pieczemy serniki pojawił się poraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!się od nich opędzić! Kupuję kolejne pudełeczka, zanim jeszcze wykorzystam zawartość tych czekających cierpliwie w lodówce. Sezon na figi zawsze kończy się za szybko, chcę więc nacieszyć się na zapas. Tym razem przygotowałam sernik, na który przepis znalazłam na stronie Cakes and coffee . Niedawno przygotowałam parę buteleczek syropu z czarnego bzu, był to więc niemal oczywisty wybór. Sernik
Pożeraczka, czyli raz adobrze