sernik puszysty - 3531 przepisów (strona:36/236)

Perfekcyjny sernik pieczony-porady 571

raczej jak postępować, by nasz sernik był taki, o jakim zawsze marzyliśmy. Co ciekawe, każdy z nas ma swoją ulubioną wersję tego wypieku. Dla jednych perfekcyjny sernik musi być puszysty, delikatny i rozpływający się w ustach. Zaś inni uważają, że powinien być ciężki, mazisty i równy jak stół. Jaki ser użyć, co zrobić, by sernik nie opadł

Nastoletnie Wypiekanie
Sernik z marchewką 206

pierwszy zrobiłam taką kombinację smakową sernika. Sernik jest delikatny, puszysty w środku z karmelizowaną marchewką która rozpływa się w ustach. Wcześniej robiłam babeczki z taką marchewką klik i bardzo nam zasmakowała więc spróbowałam z sernikiem. Jest pyszny. Składniki: 200 g herbatników typu petitki 100 g margaryny lub masła 1 kg twaróg z wiaderka 4 jajka 200 g cukru(...)foli aluminiowej. Na blachę położyć tortownicę nalać wody. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 170 st z termoobiegiem i piec około 70 min. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić sernik do wystudzenia. Zimny sernik polać lukrem i udekorować marchewkami.Lukier: Do cukru pudru dodać białko i zmiksować na jednolitą masę. Lukier powinien być dosyć gęsty żeby nie spływał

Ala piecze i gotuje
CO ZROBIĆ, ŻEBY SERNIK NIE OPADŁ I NIE POPĘKAŁ? SERNIK IDEALNY! 283

zbytnio sernika. To sprawi, że sernik nie zacznie gwałtownie rosnąć w piekarniku,a zarazem gwałtownie opadać. Z kolei, gdy dodajecie osobno żółtka i ubite białka – sernik wyjdzie bardziej puszysty, ale więcej opadnie. TEMPERATURA SKŁADNIKÓW Pamiętajcie, żeby składniki miały temperaturę pokojową – wyjmijcie je z lodówki co najmniej 2 godziny przed pieczeniem ( jajka, twaróg,masło. MIESZANIE Serniki

Ostra na Słodko
Sernik na zimno z owocami 411

dodałam jeszcze trochę ). Dodawać po 1 żółtku, miksując do połączenia po każdym dodaniu. UWAGA: Jeśli obawiacie się surowych żółtek, można je pominąć, dodatek żółtek sprawia jednak, że sernik jest bardziej puszysty i kremowy. Następnie dodawać po 1 łyżce twarogu i miksować; czynność powtarzać do wyczerpania twarogu. Dodać ekstrakt z wanilii i zmiksować. Żelatynę umieścić w małym garnuszku i zalać(...)półksiężyce. Zalać lekko tężejącą, ale wciąż płynną galaretką. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Przechowywać w lodówce.   Smacznego :) Moja rada odnośnie przygotowania formy do sernika na zimno :) Częstym problemem przy uwalnianiu sernika na zimno z obręczy tortownicy jest zrobienie tego w taki sposób, aby nie poszarpać jego brzegów, zależy nam przecież na jego ładnym, eleganckim wyglądzie

Opowieści z piekarnika
Sernik puszysty, idealny 114

adłam go u mojej siostry na urodzinach. Smakował wybornie. Bardzo delikatny i puszysty. Cudowny. Wykonanie ciasta kruchego – wszystkie składniki na ciasto kruche szybko zagnieść. Uformować kulę i włożyć do zamrażarki na 15 minut. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i rozłożyć na dnie ciasto kruche. Ponakłuwać widelcem. Nagrzać piekarnik do 180 C i piec ciasto kruche 15. Powinno się lekko(...)dokładnie w malakserze. Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę. Następnie dodać żółtku. Dokładnie wymieszać. Teraz już mieszać twaróg i pozostałe składniki. Im lepiej wymieszane tym sernik będzie bardziej puszysty. Białka ubić ( dodać białka z ciasta kruchego również )na sztywną pianę i dodać do masy serowej. Wymieszać już bardzo delikatnie. Jeśli lubicie z rodzynkami to dodać je razem

Kuchnia Pokoleń
Ciasto różowa pychotka 144

U mnie na stole królują różne ciasta. Dla każdego coś dobrego Oczywiście mój blog kulinarny, to również bogactwo tradycyjnych świątecznych wypieków . Polecam Wam np. przepis na puszysty piernik , świąteczny sernik z brzoskwiniami lub ucierany makowiec z jabłkami . Składniki: Na ciasto: Na ciasto: 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżki cukru pudru 4 żółtka jaj klasy

Słodkie okruszki
Sernik z makiem. 166

Sernik, czy makowiec? A może jedno i drugie? Odwieczny problem w naszych domach przed Bożym Narodzeniem. A jak mu zaradzić? Najlepszym sposobem jest połączyć te dwie propozycje :-) Puszysty i kremowy sernik położony na makowej warstwie czyni ten wypiek iście świątecznym, a dodatek dużej ilości skórki pomarańczowej sprawia, że ciastem tym pachnie w całym domu tworząc niepowtarzalny i jedyny

Poezja Smaków - blog kulinarny
Czekoladowy Sernik z Pajęczyną - Halloween 198

Rewelacyjny, mocno czekoladowy sernik o delikatnej puszystej i rozpływającej się w ustach konsystencji.  Zwieńczeniem tego eleganckiego, wytwornego deseru jest czekoladowa polewa w formie pajęczyny, która idealnie pasuje do mrocznej atmosfery Halloweenowego wieczoru.Czekoladowy Sernik z Pajęczyną na Halloween - Składniki:Sernik:350 g zmielonego dwukrotnie twarogu250 g mascarpone1/2 szklanki brązowego cukruok. 2 łyżki białego cukru

Słodka Strona
Sernik z borówką amerykańską 220

Sernik to nasz ulubiony dodatek do kawki. Lubimy  wilgotny a zarazem  puszysty i właśnie ten sernik taki jest. Tym razem dodałam do niego owoce borówki amerykańskiej które nadały mu wyjątkowego smaku i aromatu.  Do pieczonych serników używam twaróg do zmielenia( nie z wiaderka). Sernik z wiaderka używam do serników na zimno. Składniki(...)pieczenia i wylać masę serową. 100 g borówek zmiksować w blenderze dosłodzić do smaku i za pomocą łyżeczki na górze sernika zrobić okręgi. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 160 stopni na 1 godzinę. Wyłączyć piekarnik, sernik pozostawić jeszcze na 15 minut w piekarniku. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i ostudzić. Zimny sernik polać lukrem i udekorować borówkami

Ala piecze i gotuje
Sernik z budyniem bez pieczenia 2640

dużą popularność na blogu. Dziś prezentuję wam pyszną modyfikację tego sernika, czyli sernik z budyniem bez pieczenia  Sernik jest bardzo smaczny, szybki w przygotowaniu, puszysty, no po prostu idealny sernik na zimno. Zapraszam do wypróbowania! Składniki: 750 g twarogu sernikowego 4 łyżki cukru (jeżeli lubimy słodsze, możemy dać 6-8 łyżek) opakowanie budyniu śmietankowego Dr. Oetker(...)mleko i rozprowadzamy w nim budyń śmietankowy. Budyń studzimy.  Za pomocą miksera ubijamy ser z cukrem, cukrem wanilinowym, kremówką przez ok. 4 min, masa powinna stać się bardzie puszysta. Po tym dodajemy przestudzone, roztopione masło, ostudzony budyń,  a spęczniałą żelatynę podgrzewamy w kąpieli wodnej, do rozpuszczenia się najmniejszych grudek i także dodajemy do masy sernikowej. Wszystko dokładnie mieszamy

Kuchnia Łukasza
Sernik wiedeński 170

Najlepszy sernik jaki kiedykolwiek jadłam. Lekki, puszysty - wprost rozpływający się w ustach. Sernik wiedeński to stały gość na naszym stole. Kochamy go za smak, wygląd i uniwersalny charakter. Idealny na święta i rodzinne uroczystości. Uwielbiają go wszyscy. Polecam! Składniki: 1 kg sera sernikowego8 jajek1,5 szklanki cukru4 łyżki śmietany 12%1 kostka margaryny2,5 łyżki mąki

Krokusowy Dom
Jesienny sernik na jogurtach greckich z pigwami 139

Zauważyłam, że z wiekiem niektóre smaki się zmieniają. Kiedyś bardzo lubiłam ciężkie serniki (krakowski czy wiedeński). Od kilku lat jednak wolę serniki lekkie i puszyste. Taki efekt uzyskuje się np. z jogurtów greckich, o czym pisałam w pierwszym roku istnienia bloga. Dziś przedstawiam wersję jesienną tego deseru, nadal bezglutenową, bo nie zmieniło się moje upodobanie do serników(...)najmniejszych obrotach robota. Masę przełożyć do formy. Na wierzchu ułożyć plastry pigwy. Piec w temperaturze 180 stopni C. przez godzinę. Po upieczeniu, wyłączyć piekarni, uchylić drzwiczki i pozostawić sernik w środku na kwadrans. Wyłożyć sernik w formie na kartkę do pieczenia. Po odczekaniu ok. 30 minut wyjąć sernik z formy. Odstawić do całkowitego ostygnięcia

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik obłędnie kokosowy ;) 2906

Puszysta kokosowa masa serowa, rozpływająca się w ustach, na wierzchu delikatna pianka z kokosem... Ciasto iście anielskie ;) Przepis wpadł mi do głowy, gdy przeglądałam mój stary zeszyt z przepisami, gdzie znalazłam przepis pod tytułem "Sernik z wiórkami". Dodałam trochę modyfikacji i tak oto powstało moje ciacho ;) Polecam! ;) Blacha 24x24cm Składniki: Kruchy spód: 2 szklanki mąki 3/4 margaryny 2 żółtka

Czerwona Porzeczka
Sernik w łatki 144

moim blogu serniki na zimno, ale taki pieczony tylko przeze mnie, bez pomocy innych :) - to pierwszy raz. Sernik to zmora moja była. Kiedyś już dawałam przepis na sernik przekładany , ale w tamtym przypadku byłam tylko obserwatorem. Nie robiłam go wtedy. A dzisiaj mój! :D Na święta Bożego Narodzenia! :) Składniki: na ciasto 150 gramów margaryny Kasi 2 jajka(...)piekarnika i pieczemy 55 minut. Po tym czasie wyłączamy piecyk i trzymamy sernik jeszcze 5 minut w środku Wyjmujemy, studzimy, zjadamy :) Na święta - jak znalazł! Sernik jest niesamowicie puszysty. Smacznego! :) W myśl akcji

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Sernik słony karmel 50

Zapraszam Was po przepis na pyszny sernik słony karmel z prażonymi orzeszkami ziemnymi. Sernik jest zrobiony na kruchym spodzie, jest delikatny i puszysty w smaku. Ten sernik z orzeszkami rozpływa się w ustach. Przygotowuje się go bardzo szybko więc będzie idealny na każdą okazję. Bardzo lubię serniki, zarówno te tradycyjne na kruchym spodzie, jak i serniki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik z figami 73

Czas czytania: 3 min Dziś sernik troszkę inny od dobrze znanego wam i lubianego kremowego sernika nowojorskiego . Sernik z figami jest puszysty, bardzo delikatny i aksamitny w swojej konsystencji. Puszystość sernika uzyskałam poprzez dodanie do masy serowej ubitej piany z białek, która unosi i napusza sernik. Natomiast jesienną dekoracją i dodatkowym smakiem są słodkie figi i kwaśna

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik z ricotty 150

oknem mroźno ale wygląda na to, że będzie słonecznie. Mam dziś pyszny sernik z ricotty. Upieczony bez spodu, jest delikatny i puszysty. To mój pierwszy sernik z ricotty ale chyba nie ostatni. Na zbliżający się weekend idealny. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sernik królewski 341

sernikowa masa. Sernik jest bardzo puszysty, lekki, delikatny, do tego bardzo smaczny, a co jest też ważne łatwy w przygotowaniu, bardzo efektownie też się prezentuje na białym obrusie W moim domu do kakaowego ciasta dodawało się też wiórki kokosowe, które dają sernikowi delikatny posmak kokosa. W tym roku przygotuję ten sernik na Wielkanoc, ponieważ w naszym domu serniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię