sernik puszysty - 3531 przepisów (strona:37/236)

Sernik z figami 73

Czas czytania: 3 min Dziś sernik troszkę inny od dobrze znanego wam i lubianego kremowego sernika nowojorskiego . Sernik z figami jest puszysty, bardzo delikatny i aksamitny w swojej konsystencji. Puszystość sernika uzyskałam poprzez dodanie do masy serowej ubitej piany z białek, która unosi i napusza sernik. Natomiast jesienną dekoracją i dodatkowym smakiem są słodkie figi i kwaśna

SprawdzonaKuchnia.pl
Sernik z ricotty 150

oknem mroźno ale wygląda na to, że będzie słonecznie. Mam dziś pyszny sernik z ricotty. Upieczony bez spodu, jest delikatny i puszysty. To mój pierwszy sernik z ricotty ale chyba nie ostatni. Na zbliżający się weekend idealny. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
Sernik królewski 341

sernikowa masa. Sernik jest bardzo puszysty, lekki, delikatny, do tego bardzo smaczny, a co jest też ważne łatwy w przygotowaniu, bardzo efektownie też się prezentuje na białym obrusie W moim domu do kakaowego ciasta dodawało się też wiórki kokosowe, które dają sernikowi delikatny posmak kokosa. W tym roku przygotuję ten sernik na Wielkanoc, ponieważ w naszym domu serniki

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ciasto "Jajo sadzone". Brzoskwiniowy sernik na zimno. 152

zwał tak zwał, jedno jest pewne, jest pyszne. Delikatny ser z galaretką brzoskwiniową i puszysty biszkopt razem tworzą delikatne i pyszne ciasto. Dla mnie to sernik na zimno, pyszny i puszysty, połówki brzoskwiń zalane bezbarwną galaretką przypominają jajo sadzone a posypane pistacjami przypominają skwarki. Zapraszam na pyszny deser. Ciasto "Jajo sadzone". Brzoskwiniowy sernik na zimno. ROZWIŃ

Moje Małe Czarowanie
Sernik na kakaowym kruchym spodzie 43

Puszysty i lekki sernik na kakaowym kruchym spodzie. Idealny na każdą okazję. Składniki oraz sposób przygotowania Ciasto kruche: 1 szklanka cukru 4 żółtka 1 szklanka mąki ziemniaczanej 2 szklanki mąki pszennej 0,5 małej śmietany 0,5 kostki margaryny 1 cukier waniliowy 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao Wszystko zagnieść, 1/2 część ciasta rozwałkować i wyłożyć(...)puszystą masę. Gdy już masa będzie ubita dodać 3 budynie śmietankowe bez cukru i 1 szklankę mleka. Mikserem ubić to do jednolitej konsystencji. Dodać 1 kg zmielonego twarogu i wymieszać. Na koniec dodać ubitą wcześniej pianę z białek i wymieszać delikatnie łyżką. Wylać na blachę, na wierzch zetrzeć zamrożone wcześniej ciasto. Piec godzinę w 180°. Autor przepisu: Joanna Artykuł Sernik

Wasze Przepisy
Sernik cytrynowy na zimno 141

Propozycja szczególnie dla tych, którzy uwielbiają cytrynowe klimaty - cytrynowy sernik bez pieczenia. Puszysta masa serowa z dodatkiem otartej skórki z cytryny, a pomiędzy masą serową obłędnie pyszny lemon curd, czyli po prostu krem cytrynowy :). Tutaj z niewielkim dodatkiem żelatyny, aby lepiej trzymał formę ;). Całość wieńczy cytrynowa galaretka oraz rozetki z bitej śmietany. Sernik jest lekki i orzeźwiający, według

Opowieści z piekarnika
Sernik na kruchym spodzie z orzechami i kruszonką – sprawdzony przepis 84

cienką warstwę ciasta. Wtedy nie pozostaje nic innego jak włożyć ciasto do piekarnika i poczekać ponad godzinę, aż się upiecze. Sernik na kruchym spodzie z orzechami i kruszonką – sprawdzony przepis Jak przechowywać sernik na kruchym spodzie? Sernik po wyjęciu z piekarnika musi wystygnąć w temperaturze pokojowej, czyli około 20 C. Po ostygnięciu można go jeszcze kilka godzin(...)spokojnie wytrzyma 4-5 dni. Sernik też można zamrozić, jeśli nie zjecie całego od razu. Po odmrożeniu również bardzo dobrze smakuje. Drukuj Sernik na kruchym spodzie z orzechami i kruszonką .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Sernik na kruchym spodzie z orzechami i kruszonką jest pyszny, puszysty i wilgotny, a jednocześnie dość ciężki

e-PrzepisyKulinarne
Letni sernik na zimno 107

sobą jesień. Dla mnie dzisiejszy poniedziałek to dzień wolny. U nas długi weekend, chociaż bardzo deszczowy jak na złość. Z okazji zakończenia wakacji zrobiłam pyszny,letni deser. Puszysty i lekki sernik na zimno... Artykuł Letni sernik na zimno pochodzi z serwisu Fit Food Brunetki

Fit Food Brunetki
Sernik a`la pudding drezdeński 156

sernik, trochę z nim pracy jest, ale warto jest poświęcić czas i upiec to ciasto" tak pisze o nim autorka przepisu Iza z bloga mniam...mniam... Sernik jest pyszny, puszysty i rozpływa się w ustach. Przepis cytuję za autorką. Składniki: Ciasto kruche:   2 szkl mąki pszennej   2 jajka   3/4 szkl cukru   3/4 kostki masła(...)masło i utrzeć na puszysta masę. Po łyżce dodać zimny budyń; ucierać. Białka ubić na sztywno i dodać do masy budyniowej ostrożnie i wolno mieszając już łyżką. Powstanie bardzo pulchna masa. Na ciasto wylewamy najpierw masą serową następnie budyniową. Ciasto pieczemy 1 godz w 180st. Po upieczeniu i ostygnięciu ciasta posypać cukrem pudrem. Trzymać sernik w chłodnym miejscu

Na Ciasteczkowych Papierach
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 76

piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy, na spodzie z biszkoptów, otulony bezą włoską. Powiem Wam nieskromnie, że jest przepyszny i ma idealnie dobrane smaki. Mocno cytrynowy i aromatyczny sernik, delikatny spód biszkoptowy (użyłam gotowych biszkoptów), do tego słodka pianka bezowa. Przepis na sernik jest mojego autorstwa, przepis na włoską bezę jest(...)jajka Wszystkie składniki muszą być w temp. pokojowej Przedstawię wam dwie metody robienia tego sernika: 1) Metoda tradycyjna – bardziej pracochłonna i czasochłonna, z osobnym ubiciem białek, wymaga posiadania zmielonego sera, metoda dla osób nieposiadających malaksera – sernik wyjdzie bardziej puszysty, może popękać, może wyjść nierówny, środek może się zapaść. Białka oddzielić od żółtek, żółtka umieścić w misie mikser

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 71

piekłam nic słodkiego nadrabiam zaległości :). Zapraszam Was na sernik mocno cytrynowy, na spodzie z biszkoptów, otulony bezą włoską. Powiem Wam nieskromnie, że jest przepyszny i ma idealnie dobrane smaki. Mocno cytrynowy i aromatyczny sernik, delikatny spód biszkoptowy (użyłam gotowych biszkoptów), do tego słodka pianka bezowa. Przepis na sernik jest mojego autorstwa, przepis na włoską bezę jest(...)jajka Wszystkie składniki muszą być w temp. pokojowej Przedstawię wam dwie metody robienia tego sernika: 1) Metoda tradycyjna – bardziej pracochłonna i czasochłonna, z osobnym ubiciem białek, wymaga posiadania zmielonego sera, metoda dla osób nieposiadających malaksera – sernik wyjdzie bardziej puszysty, może popękać, może wyjść nierówny, środek może się zapaść. Białka oddzielić od żółtek, żółtka umieścić w misie mikser

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 159

dwie metody robienia tego sernika: 1) Metoda tradycyjna – bardziej pracochłonna i czasochłonna, z osobnym ubiciem białek, wymaga posiadania zmielonego sera, metoda dla osób nieposiadających malaksera – sernik wyjdzie bardziej puszysty, może popękać, może wyjść nierówny, środek może się zapaść. Białka oddzielić od żółtek, żółtka umieścić w misie mikser, dodać cukier i utrzeć, tak aby cukier się rozpuścił. Stopniowo

moj przepis na
Sernik cytrynowy na biszkoptach z bezą włoską 324

dwie metody robienia tego sernika: 1) Metoda tradycyjna – bardziej pracochłonna i czasochłonna, z osobnym ubiciem białek, wymaga posiadania zmielonego sera, metoda dla osób nieposiadających malaksera – sernik wyjdzie bardziej puszysty, może popękać, może wyjść nierówny, środek może się zapaść. Białka oddzielić od żółtek, żółtka umieścić w misie mikser, dodać cukier i utrzeć, tak aby cukier się rozpuścił. Stopniowo

moj przepis na
#2 Sernik Wiedeński (bez spodu) 167

sernik z przepisu podanego poniżej :) Zapraszam! Składniki (blacha o średnicy 24cm): 1kg dwukrotnie zmielonego twarogu (sernikowy z wiaderka też jest dobry) 250g prawdziwego masła  250g cukru  laska wanilii (mógłby być aromat, ale po co się truć?!) 2 budynie waniliowe (bezglutenowe) 2 łyżki soku z cytryny  4 jajka Sposób przygotowania: Masło z cukrem ucieramy na puszystą masę(...)godziny w temperaturze 180 stopni lub do uzyskania brązowego koloru naszego ciasta. Na spód piekarnika wkładamy naczynie żaroodporne z niewielką ilością wody. Wtedy nasze ciasto będzie puszyste i delikatne.  Sernik bardzo wyrasta, jednak po wyjęciu z piekarnika i ostudzeniu opada.  Po ostudzeniu posypujemy cukrem pudrem lub ozdabiamy dowolną polewą. Ja z reguły używam polewy czekoladowej. Trzymajcie

Taste of imagination
Kawa jak z BAIKA 170

sami sobie piszą,  "Zawsze mamy dla Ciebie aromatyczną kawę w wielu odsłonach - od mocnego espresso przez niebiańskie capuccino, po smakowe latte. Kruche tarty, puszyste szarlotki i serniki z niecierpliwością czekają na swoich właścicieli. W chłodny wieczór rozgrzeje Cię jedna z autorskich herbat, a latem ochłodzi owocowy koktajl lub deser lodowy - przepysznie smakujący w zewnętrznym ogródku." [źródło: www.trojmiasto.pl(...)tarty, serniki, szarlotka, torty . Do tego firmowe pralinki i lody . Ciężko poprzestać wyłącznie na jednej rzeczy przy składaniu zamówienia ;) W ramach poprzedniej, wiosennej edycji festiwalu 14-22 kwietnia 2018r. skusiłam się na obłędnie prezentującą się kawę latte oraz tartę dnia - specjalność lokalu. Tarta okazała się wprost szałowa w smaku! Warstwa jogurtu greckiego słodzonego miodem idealnie kontrastowała z puszystą pierzynką

Grunt to przepis!