sernik pomarańczowy - 753 przepisów (strona:7/51)

Zbiór wielkanocnych przepisów 2073

cieście Mazurek z białek    Mazurek orzechowy na andrucie   Mazurek migdałowo - czekoladowy      Sernik waniliowo - czekoladowy Sernik czekoladowy  Sernik cynamonowo - pomarańczowy  Jeżeli dodam jeszcze na bloga jakiś wielkanocny przepis to na pewno dopiszę go do tej listy. Mam nadzieję, że zbiór będzie przydatny i każdy coś dla siebie

Z miłości do słodkości
Sernik pomarańczowo-dyniowy / Z dynią 163

hokkaido, które ma bardzo żywy kolor. Do masy serowej dodałam sok i skórkę z pomarańczy, spód przygotowałam z domowej, dyniowo-pomarańczowej granoli, a wierzch udekorowałam zawijasami z dżemu z czerwonych pomarańczy. Wyszło bardzo aromatycznie, a barwa kusi ogromnie. Sernik wyszedł kremowy, dość ciężki i sycący(...)niestety: spód, na początku chrupiący, z czasem łapie wilgoć i mięknie. Sernik jednak nie traci na smaku: nadal ma się ochotę na więcej. To jak, skusicie się...? Sernik dyniowo-pomarańczowy na spodzie z granoli Składniki: (na tortownicę o średnicy 18 cm) spód: 175 g granoli dyniowo-pomarańczowej 30 g masła masa serowa: 400 g serka kremowego 2 jajka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
sernik na zimno z porzeczkami i biszkoptami z toffi... 189

Składniki: porzeczki 1/2 kg, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, sernik 1 opakowanie/na zimno, biszkopty okrągłe 150 gram, masa toffi 1/2 puszki, galaretka wiśniowa 1 opakowanie forma silikonowa z kominkiem 22 cm, dno będzie wierzchem = umyte i obrane porzeczki białe rozsypać w formie, galaretkę pomarańczową rozmieszać w 450 ml goracej wody i wlać do porzeczek, schować do lodówki gdy galaretka zacznie

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik wiedeński 258

Klasyczny sernik z dużą ilością sera, z wyraźnie wyczuwalnym smakiem pomarańczowym. Do tego sernika najlepiej użyć samodzielnie zmielonego twarogu. Według mnie, najlepiej smakuje z polewą czekoladową, ale można również posypać cukrem pudrem. 1 kg półtłustego twarogu 1,5 łyżki mąki pszennej 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 5 jajek 100 g masła skórka otarta z jednej pomarańczy(...)niskich obrotach. Na koniec dodać skórkę pomarańczową, sok z pomarańczy oraz ubite białka. Miksować na niskich obrotach do momentu połączenia się składników. Formę o średnicy 22 cm wysmarować masłem. Przełożyć masę serową. Piec 80 minut w temperaturze 150°C. Następnie wyłączyć piekarnik i uchylić drzwiczki. Wyjąć z piekarnika po ok. 15 minutach. Sernik rośnie lekko w trakcie pieczenia

Bullio
Dyniowy sernik i krótka przerwa 189

wydał mi się naprawdę zachwycający. Nie byłabym jednak sobą, gdybym czegoś od siebie nie dała. W tym wypadku była to skórka pomarańczowa, która moim zdaniem pasuje tutaj idealnie. W innych przepisach, które widziałam, użyto znacznie więcej przypraw - sernik z pewnością byłby wtedy bardzo aromatyczny i korzenny. Tutaj przypraw nie ma tak dużo, w związku z tym dodatkowy cytrusowy aromat(...)pasuje, przełamując niesamowitą kremowość i delikatność masy serowej. Orzeszki nadają interesującej nuty. A polewa tylko uwydatnia wszystkie inne smaki. Mówię Wam - sernik idealny. Musicie tego spróbować! Sernik dyniowy z pomarańczową nutą na czekoladowym spodzie Składniki: (na formę o średnicy 26 cm) spód: 75 g ciemnej czekolady (81%) 75 g masła 50 g cukru 2 jajka 60 g mąki

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik gotowany 9874

sernika gotowanego z tradycyjnego mielonego twarogu, warto wtedy zmniejszyć ilość dodanej do masy mąki ziemniaczanej. Sernik gotowany Składniki: spód 120g biszkoptów 80g masła masa serowa 650g twarogu gęstego z wiaderka lub trzykrotnie zmielonego 100g masła 2 żółtka 6 łyżek cukru pudru skórka pomarańczowa z małej pomarańczy 1 łyżka cukru wanilinowego 0,25 szklanki mleka 4 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej(...)stopniowo gęstnieć (jak gotowany budyń), cały czas mieszając gotować 2-3 minuty - gorącą gotową  masę od razu wylać na spód z biszkoptów, wyrównać i pozostawić do ostygnięcia - wystudzony sernik schłodzić w lodówce co najmniej przez noc, wyjąć z lodówki i zostawić do lekkiego ocieplenia - czekolady i śmietankę rozpuścić w kąpieli wodnej, gorącą polewę wylać na sernik, wyrównać

Smakołyki Bereniki
Sernik dyniowo - czekoladowy, zebra 393

Nowy sezon dyniowy i nowy sernik z cudownie pomarańczowym puree z dynii. Tym razem .dynia w połączeniu z czekoladowym smakiem i pasiastym wzorkiem. Sernik ma piękny kolor i ładnie prezentuje się na stole. Jest aksamitnie kremowy, nie za słodki, ten sernik posmakuje każdemu. Prosty do upieczenia, a gdy masz upieczona dynię przygotowanie sernika nie zajmie wiele czasu

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik na zimno z orzechami włoskimi i brzoskwiniami 261

oknem gorąco i parno, więc sernik na zimno jest pozycją obowiązkową na najbliższy czas. Z dodatkiem chrupiących orzechów i skórki pomarańczowej, która nadaje mu świeżości doskonale chłodzi i cudownie łaskocze podniebienie :) Sernik: 120 g biszkoptów 700 g zmielonego sera szklanka cukru galaretka brzoskwiniowa garść orzechów włoskich garść skórki pomarańczowej Wierzch: 4 brzoskwinie galaretka brzoskwiniowa      Galaretkę(...)najmniej 2-3 godziny.      Drugą galaretkę rozpuszczamy według przepisu na opakowaniu, zostawiamy do porządnego ostygnięcia. Umyte brzoskwinie kroimy w cienkie plasterki i układamy na wierzchu sernika, całość zalewamy lekko tężejącą już galaretką. Chłodzimy w lodówce przez całą noc, wszelkie próby wcześniejszego krojenia ciasta kończą się apokalipsą wizualną. Serio, jak boga kocham.      Jedna z najpiękniejszych

sama złodycz
Sernik dyniowy ze śliwkami 188

górę sernika.Jeśli nie robiłaś jeszcze sernika z dynią,nie broń się dłużej,tylko spróbuj.Jest delikatny,smaczny,a smak dyni jest w ogóle niewyczuwalny.Puree z dyni nadaje sernikowi pięknej pomarańczowo-złocistej barwy.Co tu dużo mówić - to jesienny "must have". Składniki na spód sernika: 95 g mąki orkiszowej jasnej 60 g mielonych orzechów laskowych 30 g cukru pudru 1 żółtko

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sernik gotowany na cieście miodowym 788

przepisu jest bardzo świąteczny, łączy w sobie charakterystyczne dla ciast bożonarodzeniowych smaki: miód, orzechy włoskie i skórkę pomarańczową.  Do zrobienia sernika koniecznie należy użyć dobrej jakości twarogu, ja wykorzystałam twaróg z wiaderka Piątnica i to był strzał w dziesiątkę. Sernik z twarogu mielonego w domu, nie byłby chyba tak kremowy jak ten. Sernik przygotowałam w tortownicy(...)mieszając, aż masa wyraźnie zgęstnieje (dzieje się to niemal od razu) - do masy dodać skórkę pomarańczową oraz ekstrakt z wanilii, wymieszać - jeśli w masie potworzyły się grudki, można ją przed wyłożeniem na ciasto zmiksować - gorącą masę odstawić na kilka minut, żeby odparowała PRZEŁOŻENIE SERNIKA - formę wyłożyć papierem, na dnie ułożyć pierwszy blat miodowy, na ciasto wyłożyć 1/2 gorącej masy serowej

Smakołyki Bereniki
Tradycyjny pyszny sernik 169

Przepisów na Tradycyjny pyszny sernik jest tak dużo jak przepisów na bigos świąteczny. Każda rodzina ma swoją wersję sernika: z bakaliami, ze skórką pomarańczową lub bez dodatków. Każdy sernik ma jednak wspólny składnik – a mianowicie ser, natomiast kolejne składniki i ich proporcje są już różne. Poniżej prezentuję przepis na sernik, który gościł na stole

Magiczny Garnek
Sernik pomarańczowy (z mlekiem i olejem) 190

www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com   Przepis autorski (mój).  W internecie można znaleźć mnóstwo przepisów na serniki z mlekiem i olejem, ale swój stworzyłam samodzielnie. Sernik jest mocno pomarańczowy - smakuje rewelacyjnie. Kusi cudownym, aromatycznym zapachem i jest niezwykle delikatny oraz kremowy. Dzięki dodatkowi oleju - długo pozostaje świeży.   (Tortownica o średnicy 23 cm) Spód: 1,5 szklanki mąki(...)dokładnym wymieszaniu powoli wlać olej i mleko. Następnie masę połączyć ze skórką i sokiem pomarańczowym. Na końcu delikatnie wmieszać ubite na sztywno (z solą) białka. Całość przełożyć na podpieczony spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-70 minut w 170 stopniach. (Sernik powinien odstawać od formy i być lekko rumiany.) Po ostudzeniu ciasto wstawić do lodówki (najlepiej

Di gotuje
Sernik wiedeński 171

kocham serniki. Lubicie też? Jeśli tak, to chciałabym polecić Wam przepis na sernik wiedeński. Jest tak delikatny, że rozpływa się w ustach i po jednym kawałku od razu ma się ochotę na następny :) I super jest to, że wcale nie jest pracochłonny. Naprawdę(...)polecam! Przepis znalazłam  tutaj . Składniki: 1 kg zmielonego tłustego sera 10 jajek 250g masła 300g drobnego cukru lub cukru pudru 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu pomarańczowego Składniki na sernik powinny mieć temperaturę pokojową. Żółtka dokładnie oddzielić od białek. Miękkie masło ucierać przez ok. 5 minut. aż nabierze puszystości. Dalej cierpliwie ubijając dodawać stopniowo po łyżce żółtka

kuchnia doski
Sernik ze skrórką pomarańczową 194

Świąteczny sernik pachnący kandyzowaną skórką pomarańczową. Pyszny i rozpływający się w ustach. Bez wątpienia głównie dla fanów sera i serników, bo j es t zupełnie b ez ciasta, jedynie z polewą. Bardzo słodki, ale nie mdły . Nie mogłam się pows trzymać i wyjęłam go z formy kilkanaście minut po upieczeniu, przez co na zdjęciach wygląda na rozpadający się. Formę(...)Masło w temperaturze pokojowej ucieramy z cukrem. Po kolei wbijamy jajka nadal miksując. Dodajemy twaróg, mąkę, aromat i skórkę pomarańczową. Miksujemy do dokładnego połączenia składników.  2. Masę przelewamy do keksówki wysmarowanej tłuszczem. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni, wkładamy sernik i zmniejszamy temperaturę do 150 stopni. Pieczemy przez około 1,5 godziny. Studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, po czym

Szefowa kuchni
Sernik dyniowy z figami 178

Jesienią nie może zabraknąć dyniowego sernika. Sernik dyniowy, typowo sezonowy sernik, w pięknym pomarańczowym kolorze pojawia się u mnie niezmiennie każdej jesieni. Z dodatkiem ciasteczek amarettini był  już tutaj , ze śliwkami  tutaj . Tym razem sernikowi towarzyszą figi. Trudno się oprzeć świeżym figom, tak kuszą fioletową barwą, a figi pieczone to już poezja smaku. Warto korzystać(...)inwestycja w zdrowie. Gęsta kremowo - mazista konsystencja sernika i delikatny aromat dynii to wypiek dla koneserów serników dyniowych. Spód sernika z wyrazistym aromatem prażonych orzechów laskowych i wykwintny smak pieczonych fig idealnie wpisują się w jesienne klimaty. Gdy masz upieczoną dynię przygotowanie sernika nie zajmie Ci wiele czasu. Jest bardzo łatwy. Stosunkowo niski i upieczony w  foremce o średnicy

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!