sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:75/617)

Murzynek z serem 148

proszkiem do pieczenia. Po wymieszaniu ubijamy pianę z białek. Dodajemy ją do ciasta i mieszamy łyżką. Wlewamy ciasto do formy ok. 24×36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Sernik: Cztery białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. W drugim naczyniu pozostałe żółtka oraz cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo miękkie masło, a następnie(...)porcjami dodajemy ubitą na początku pianę z białek, delikatnie mieszając łyżką. Na wierzch masy murzynkowej rozkładamy masę serową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C (bez termoobiegu) i pieczemy ok. 60 minut. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Gdy ciasto stygnie, przygotowujemy polewę. Jej wszystkie składniki (masło, cukier, kakao i śmietanę) należy rozpuścić w rondelku i wymieszać do połączenia. Aby wypieki

Poezja smaku
Sernik z morelami i kruszonką 351

przygotowania trochę większych (na 0,75 ml) budyniów, przez co niestety sernik był trochę zwarty, ale i tak bardzo smaczny! Zapraszam na sernik z morelami i kruszonką. Sernik z morelami i kruszonką Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: Kruche ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów bez skórki 100 g cukru 1 op. cukru(...)pozostałe ciasto rozdrobnić na wierzchu sernika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 1 godzinę. (W przepisie było na 200 stopni, ale bałam się, że wierzch mi się za bardzo przypali…) Wystudzić na kratce i schłodzić przez noc w lodówce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego Post Sernik z morelami i kruszonką pojawił się poraz pierwszy

UgotujmyTo.pl
Sernik z makiem 121

pomarańczowy i mak z bakaliami to typowe bożonarodzeniowe smaki i zapachy. Paza tym ciasto jest bardzo efektowne i mamy dwa w jednym, zamiast pieczenia sernika i makowca osobno. Polecam włączyć do światecznego menu. Składniki: Masa serowa • 1 kg sera mielonego np Piątnica • 5 jajek • 1 szklanka cukru • 1 cukier waniliowy • 3 łyżki(...)st.C na 15 minut. • Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 120 st.C, na spód piekarnika wstawić blaszkę z wrzącą wodą i piec jeszcze 1,5 godziny. • Ciasto stopniowo wyjmować z piekarnika, najpierw wyłączyć piekarnik i trzymać ok. 15 minut, po czym otworzyć piekarnik i dopiero po 15 minutach wyjąć

To co kocham
Sernik z kratką 104

ziemniakami , teraz przyszła jednak pora, żeby wypróbować coś innego, nowego. Sernik przygotowany według tego przepisu wyszedł niezwykle delikatny i puszysty. Skórka pomarańczy i wanilia nadała mu wspaniałego aromatu. Sernik z kratką to ciekawa propozycja nie tylko na wielkanocny stół , ale i na inne różnego rodzaju przyjęcia . Składniki ( okrągła blaszka o średnicy 26 cm): ciasto kruche 25 dag mąki(...)ziarenka wyjęte z laski wanilii i przesianą mąkę. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy do masy. Wykładamy na kruche ciasto. Z reszty ciasta formujemy wałeczki, układamy je w kratkę. Sernik pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 1 godzinę. źródło: "Moje gotowanie Ilość porcji: ok. 10-12 porcji Czas przygotowania: 1,30 h Koszt przygotowania

Pobite gary Barbary
Sernik dyniowy z kremem szpinakowym 157

jakiś czas temu robiłam ten pyszny sernik i dzisiaj chcę się podzielić z Wami przepisem. Wiem, że niektórzy nie cierpią szpinaku który jest w kremie ale miłośnicy szpinaku będą zachwyceni. Polecam Składniki: ciasto: 200 g dyni 600 g jogurtu naturalnego greckiego 3 jajka 1/2 szkl cukru pudru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 op. budyni jasnych w proszku krem(...)dużych oczkach. Do miski przekładamy jogurt, dodajemy cukier puder, jajka, budynie i proszek do pieczenia oraz dokładnie mieszamy. Na koniec dodajemy startą dynię i delikatnie mieszamy razem. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wyrównujemy i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy sernik przez ok. 1 godzinę w temperaturze 200 stopni. Po upieczeniu chłodzimy sernik. Krem: szpinak odcedzamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
SERNIK CZEKOLADOWY 193

wlewamy rozpuszczone masło, chwilkę ugniatamy. Tortownicę 24 cm wykładamy folią aluminiową, na to rozkładamy ciastka i wylewamy pierwszą kakaową masę, na to masa serowa capuccino i waniliowa.  Sernik pieczemy w piekarniku nagrzanym do 170 *C, przez godzinę. Ciasto w mniejszej temperaturze się nie spiecze a upiecze. Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach, następnie chłodzimy w lodówce kilka godzin

Kulinarne Fantazje Marioli
SERNIK ZEBRA (kakaowo-waniliowy) 701

spędziłam go tak produktywnie :). Na koniec podziękowania za to, że czytacie, gotujecie i komentujecie. Uzależniłam się od Was! :) Na zmiksowani.pl i blogu trwa moja akcja-konkurs dotycząca wspólnego pieczenia sernika. Polega ona na tym, że uczestnik musi dołożyć coś od siebie do podanego przeze mnie przepisu bazowego . W sobotę wpadłam na pomysł dwukolorowego sernika i zaraz potem pomyślałam o cieście

Przepisy Aleksandry
Domowy sernik z jabłkami 241

łyżki cukru pudru     1 łyżeczka proszku do pieczenia     1 żółtko     1 łyżka oleju 1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, staranie wyrabiamy. Ciasto odstawiamy minimum na 30 minut do lodówki. Formę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia i spód wykładamy przygotowanym ciastem. Masa serowa: 1 kg sera białego 12 dag masła(...)połowy cytrusa, jabłka obieramy i kroimy na mniejsze kawałki, dodajemy do reszty składników, mieszamy.  Gotową masę serową przelewamy na przygotowane ciasto. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez 120 minut. Po upieczeniu sernik odstawić do wystudzenia

Apetyczna babeczka
Sernik Pina Colada 1658

herbatników 70 g wiórków kokosowych 100 g masła polewa na sernik: 100 ml śmietany 30% lub 36% 50 ml słodzonego mleka skondensowanego Przygotowanie:   Herbatniki rozdrobnić w blenderze, dodać roztopione masło i wiórki kokosowe. Powstałą dość sypką masą wyłożyć i wyrównać łyżką dno foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Do sera dodać serek mascarpone, mleko skondensowane i mąkę ziemniaczaną, wszystko(...)formie o średnicy co najmniej 28 cm inaczej się nie zmieści. Sernik podczas pieczenia zbytnio nie zwiększa swojej objętości. Piec w nagrzanym do 180 stopni C 15 minut, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec jeszcze 100 minut. Po upływie tego czasu sernik posmarować wymieszaną z podanych składników polewą i piec jeszcze około 15 - 20 minut

Kuchcik gotuje
Sernik marakuja z galaretką pieczony z kremówki i serka mascarpone 116

marakui odcedzić z pestek, a następnie wszystkie  składniki masy dokładnie połączyć na jednolitą konsystencję. (Całość miksować jedynie do połączenia się składników.) Masę przelać na ciasteczkowy spód. Sernik piec w rozgrzanym piekarniku przez 60 minut w 180 stopniach, a następnie ostudzony przy uchylonych drzwiczkach piekarnika wstawić do lodówki. Przygotować wierzch. Galaretkę rozpuścić w 150 ml gorącej wody

Di gotuje
Sernik tradycyjny 191

wojna, ani po nij. Hejstens jakiś lizak, drops abo takij groszek kolorowy sie dostało. Były też jeszcze różowy raczki i bioły taky zygoweczki. Kołołcz abo mołbaby tyż rychli dómi piekli, nierozł jeszcze takoł mało babka, abo zajączka, co ekstra na stół był upieczony i szlajfą łowiązany. Jakbyście chcieli mieć fest żółty babki drożdżowy, to dodejcie do żółtek trocha soli(...)skórkę pomarańczową. Białka ubić ze szczyptą soli  na sztywno. Nie używając już miksera wmieszać je delikatnie do masy serowej. Całość przelać na podpieczony i lekko wystudzony spód. Sernik piec w temperaturze 170 stopni przez około 1 godzinę i 10 minut. Studzić w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Pozostawić do całkowitego wystygnięcia, najlepiej na całą noc. Przygotować polewę. Do garnka

My simple kitchen
Ziołowy sernik z kąpieli wodnej, na migdałach, bez mąki i cukru 206

wysokości 2/3 foremki z sernikiem), piec 60 minut. Wystudzić, wstawić do lodówki do dalszego chłodzenia min. kilka godzin.4. Listki bazylii i mięty zblanszować: wrzucić do gorącej wodę na 2 minuty, przełożyć łyżką cedzakową do zimnej wody z lodem. Odsączyć, dodać pozostałe składniki sosu (zostawić pół porcji pistacji do dekoracji), zmiksować blenderem.5.Zimny sernik posmarować bardzo cienką warstwą masła migdałowego, posypać

SzczyptaSmaQ
Czekoladowy sernik z truskawkami 150

ciasto :)  Składniki: biszkopt 7 jajek 1,5 szklanki cukru 1,1/4 szklanki mąki  1/4 szklanki kakao szczypta soli 1 łyżeczka octu  1 łyżeczka proszku do pieczenia sernik gotowany 750 g sera twarogu  2 jajka 3 łyżki kakao 40 g masła 3/4 szklanki cukru opakowanie cukru wanilinowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego do dekoracji polewa czekoladowa, świeże(...)ubijając dodawaj po łyżeczce cukier. Następnie dodawaj po jednym żółtku, oraz ocet. Na sam koniec dodawaj stopniowo mąkę i kakao. Gotowe ciasto wylej do keksówki wyłożonej papierem pergaminowy i piecz 35-40 minut w rozgrzanym piekarniku na 180 C.  Ostudzone ciasto wyjmij z formy i zetnij ok 1 cm górę, następnie zrób to samo z bokami, a środek wytnij

Niezły Młynek
30. Pyszny deser na okrągłą trzydziestkę: czyli sernik złota rosa! 200

działania oraz inwestycję w niego.. Jest dla nas jednym z bohaterów kluczowych postanowień w nadchodzącym roku 2014! Dziękujemy wszystkim, którzy odwiedzili naszego bloga! Na podsumowanie roku 2013r. dodajemy sernik złotą rosę! Zdjęcia jeszcze w stylizacji świątecznej, ale mamy nadzieję, że jeszcze raz, choć przez chwilę cofniecie powrócicie swą pamięcią w te wspaniałe, rodzinne chwile, które niestety tak szybko(...)było widocznych grudek twarogu. Płynną masę wylewamy na upieczony spód, a na jej wierzchu rozsmarowujemy pianę z białek - wedle uznania łyżką lub szpatułką (technika dowolna(;) Sernik pieczemy 2 godziny w temperaturze 180stC. Ostatnie 20minut podpiekamy tylko od spodu. Ciasto musi stygnąć w formie, ponieważ musi się zestaleć. Ciasto posypujemy cukrem  pudrem - wychodzi świetny efekt! Szczęśliwego nowego roku

Symfonia Smaków
Sernik z gruszkami, białą czekoladą i cynamonem 143

wyrośnie, a później opadnie. Przygotowaną masę przelewamy na ciasteczkowy spód, układamy gruszki wypukłą stroną do góry i wciskamy w sernik.  4. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni. Sernik pieczemy 60 min. Studzimy przy uchylonych drzwiach piekarnika, a następnie wkładamy do lodówki na 10 godzin. 5. W garnku gotujemy wodę, a na wierzch kładziemy miskę odporną na wysokie temperatury

My Culinary Art