sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:73/617)

Marcepanowe serniczki. I skarby z bazaru 162

granoli, z pieczonych z miodem płatków owsianych. Masę serową posłodziłam odrobiną miodu (i marcepanem rzecz jasna), na wierzch wyłożyłam po łyżeczce powideł, i całość krótko zapiekłam. Wyszły boskie! Obłędnie kremowe, nie przesadnie słodkie, z wyraźną nutą śliwkową... Zakochałam się w nich, a i Karolina, która miała okazję spróbować, nawychwalać się nie mogła. Na pieczenie dużego sernika jest już(...)jajka2 łyżki miodudodatkowo:125 g powideł śliwkowychPłatki wymieszać z miodem. Rozłożyć cienką warstwą na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Piec w 160 st. C. przez 20 minut, w połowie pieczenia przemieszać.Blachę wyjąć z piekarnika, na płatki wysypać migdały, lekko przemieszać.Piec w 160 st. C. przez 5 minut.Ostudzić.Ostudzone płatki krótko zmiksować w malakserze - masa nie powinna być zupełnie

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Sernik z ziemniakami 329

może i brzmi dziwnie ale gwarantuję że jest pysznie. Nie wiem czemu do tej pory przepis nie znalazł się na blogu mimo iż często go piekę. Szczególnie jeśli są jakieś święta i uroczystości. Sernik jest długo wilgotny i świeży, właśnie dzięki dodanym ziemniakom. Kto nie piekł niech spróbuje. Składniki: 1,2 kg twarogu 30 dag cukru 20 dag masła(...)masy serowej i delikatnie wymieszać. Pod koniec wsypać rodzynki obsypane mąką i wymieszać. Blachę o wymiarach 30*23 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać masę i piec w 180 stopniach przez 60 minut. Wyłączyć piekarnik i zostawić sernik na 30 minut uchylając lekko drzwi piekarnika. Zimny sernik polać lukrem lub oprószyć cukrem pudrem

Ala piecze i gotuje
Sernik Babci Krysi 357

łyżce dodajemy ser. Miksujemy jedynie do połączenia składników. Wsypujemy skórkę pomarańczy, rodzynki i orzechy włoskie i dokładnie mieszamy. Przelewamy do formy. 2. Piekarnik rozgrzewamy do 170 stopni Celsjusza. Sernik pieczemy ok. 60 minut, aż środek będzie sprężysty, a krawędzie zarumienione. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 3. Wszystkie składniki na polewę dokładnie ze sobą mieszamy. Wykładamy na wystudzony sernik

My Culinary Art
Sernik z jogurtów greckich 855

mojej synowej. Konsystencja sernika bardzo delikatna i puszysta, inna jak nasze serniki. Możecie dodać biały cukier, jak wolicie. Ja akurat miałam ten ciemniejszy brązowy cukier, dlatego mój sernik jest ciemniejszy. Wykonanie ciasta – w wersji dietetycznej można dodać mniej cukru. Trzy jajka i dwa żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać jogurt grecki, olej, mąkę ziemniaczaną, ziarenka(...)pianę. Ubite białka dodać do masy jogurtowej, delikatnie wymieszać. Blaszkę lub żaroodporne prostokątne naczynie wyłożyć papierem do pieczenia. Wlać ciasto do blaszki. Wymiary blaszki 23-20 cm, lu trochę większa 25 x 20 cm. Pieczenie – nagrzać piekarnik do 170 C i piec godzinę. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto na kolejne 15 minut. Otworzyć piekarnik i zostawić

Kuchnia Pokoleń
Sernik z konfiturą wiśniową 126

Sernik wykonany metodą tradycyjną w makutrze kręcony ręcznie długo i żmudnie. ciasto 2 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki krupczatki 3/4 kostki margaryny palma lub 200 g masła 2 łyżki kakao szczypta proszku do pieczenia 2 żółtka 0,5 szklanki cukru masa serowa 1 kg twarogu dobrego wiejskiego 6 jajek 1,5 szkl cukru otarta skórka z cytryny(...)33x23  dno należy wyłożyć papierem.  Na ciasto wykładamy masę serową, na wierzchu robimy kleksy z dżemu wiśniowego i przykrywamy drugą warstwą tartego na tarce ciasta. Sernik pieczemy przez godzinę w temp 180 st.  Po wyjęciu studzimy w blaszce aż będzie zupełnie zimny

Gotowanie jest łatwe
Sernik bananowy na biszkoptach 115

urodziny bloga ;))) Czy sernik można przygotować do pieczenia w 5 minut? Można! :)   Polecam robić to w jak najkrótszym czasie, bo zbyt długie miksowanie, napowietrzanie, itp. wpływa na późniejsze pękanie i opadanie na środku, a najlepszy sernik jest równy - pięknie się prezentuje i powoduje zachwyt w oczach :) Swoją drogą - piszę właśnie dla Ciebie osobny wpis poświęcony wyłącznie sernikom(...)temperaturę pieczenia do 150 stopni. Po kolejnych 40 minutach zmniejsz do 130 stopni i piecz jeszcze przez 15-20 minut (wierzch zacznie się ładnie rumienić). Po wyłączeniu zostaw w otwartym piekarniku około 20-30 minut lub wystudź w ten sposób całkowicie. Moja tortownica ma ceramiczne dno i silikonowe boki, ale jeśli masz metalową polecam wyłożyć ją papierem do pieczenia

Kolorowy Przepisownik
Sernik z kokosem i mango 142

bardzo szybko zniknął... oby w Waszym domu było tak samo :-)  Do kawałka sernika, a może dwóch, filiżanka pysznej kawy i ja się rozpływam... nie mogłabym żyć bez słodyczy. A Wy ? Składniki: ciasto: maka pszenna 30 dag, cukier drobny pół szklanki, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, masło 15 dag, żółtko jaja 1 szt, skorka pomarańczowa 1 łyżka, masa serowa(...)pieczemy w temperaturze 170 stopni, następnie temperaturę obniżamy do 150 stopni. Kokosowa kruszonka: Składniki kruszonki łączymy opuszkami palców i posypujemy nią ciasto po 30 min pieczenia sernika. Upieczony sernik chłodzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika. Następnie posypujemy cukrem pudrem. Najlepiej smakuje na drugi dzień

kulinarne odsłony pati
Sernik z gruszkami 372

mam ochotę. :) Efekt końcowy w dużej mierze zależy od rodzaju użytego sera. Sernik z gruszkami PRZEPIS Ciasto kruche 2,5 szkl. mąki pszennej 250 g masła lub margaryny (użyłam KASI) 3 łyżki cukru trzcinowego lub zwykłego łyżeczka aromatu 2 łyżeczki proszku do pieczenia  Masa serowa 1 kg sera w wiaderku (użyłam waniliowego sera Vitello z Biedronki(...)piekarnika nagrzanego do 170-180ºC i piec ok. 1h 30 min (pierwszą godzinę piekłam w temperaturze 170ºC a następnie zwiększyłam temperaturę do 180ºC). Po tym czasie wyłączyć piekarnik i zostawić ciasto w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Następnie pozostawić na blacie kuchennym przez kilka godzin (najlepiej piec sernik wieczorem i pozostawić go przez noc). Rano wstawić

coolinarnastrefa.blogspot.com
Dietetyczny sernik udana zebra ;) 164

wyszła zebra;)  takie paski/prążki o jakie mi chodziło ;) pierwszy raz piekłam sernik w kąpieli wodnej ;] dziś połowę dnia spędziłam na uczelni, żeby tylko podbić legitymacje, "uwielbiam" to poszanowanie czasu studentów Składniki: 4 jajka 1 kg sera chudego białego (Emilka) 250g jogurtu naturalnego 1 łyżka budyniu waniliowego bez cukru 30-35 rozkruszonych tabletek stewi (jak dla mnie był(...)blaszkę (moja miała około 25cm) owijamy dokładnie od zewnątrz folią aluminiową, żeby woda nie dostała się do ciasta (chyba, że użyjemy formy silikonowej) formę wykładamy papierem do pieczenia (chyba, że to forma silikonowa, wtedy nie trzeba) na środku blaszki wykładamy 2-3 łyżki jasnej masy, na to (również na środku) wykładamy 2-3 łyżki ciemnej masy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
613. Sernik w mniejszej wersji. 123

jest jak najdzie Cię ochota na pieczenie sernika o 2 w nocy...  swoją drugą wolę chyba jednak te jeszcze lekko cieple serniczki, ale co tam.. w takie zabiegane dni jak dzisiaj dobrze mieć już gotowe śniadanie...i moje zdziwienie czemu ten kajmak jest taki ciemny? xdalee, długo miałam ochotę na sernik w takim wydaniu.. *.* muszę

More food, love and dreams
„Serniki słodkie i wytrawne” na 21.Międzynarodowych Targach Książki w Krakowie 126

kajmakiem oraz jaglany z kremem z orzeszków ziemnych. Oba smakowały wyśmienicie i rozeszły się bardzo szybko! Podpisałam mnóstwo moich książek, składając na nich dedykacje, udzieliłam wielu rad dla piekących serniki, podarowałam mój wpis łowcom autografów, a przy tym świetnie się bawiłam! Po zakończonym spotkaniu chciałam dotrzeć do kilku stoisk, gdzie miałam upatrzone książki, które chciałam zakupić z podpisem autora

Raj dla Podniebienia
Sernik krakowski 100

kolekcji! Zdecydowanie ten rodzaj sernika króluje u mnie w jednym z najlepszych, a to za sprawą lukru cytrynowego i kandyzowanej skórki pomarańczowej, którą uwielbiam! Zapraszam wszystkich sernikożerców na mój przepis 😊 Życzę Wam kochani słonecznego dnia! Składniki (blaszka 36/24,5): ciasto: mąka 30 dag, cukier puder 10 dag, żółtka 2 szt, jajko 1 szt, proszek do pieczenia 2 łyżeczki, masło(...)połączenia. Masę wylewamy na podpieczony spód. Pozostałe ciasto rozwałkowujemy, tniemy na paski i układamy na wierzchu ciasta, aby powstała kratka. Ciasto smarujemy rozkłóconym żółtkiem z mlekiem. Sernik pieczemy w 160 st. C przez 1 h. Ciasto odstawiamy do ostygnięcia.  Lukier: Sok z cytryny umieszczamy w miseczce, stopniowo dodajemy cukier puder i intensywnie mieszamy łyżką, aby powstał błyszczący

kulinarne odsłony pati
Świąteczny sernik 164

mnie 21 cm), dociskamy.  2. Jajka miksujemy z cukrem. Dodajemy pozostałe składniki, mieszamy na najniższych obrotach miksera do połączenia składników. Masę wylewamy na herbatnikowy spód. 3. Sernik pieczemy w 160 stopniach przez około 1h. Wyłączamy piekarnik, zostawiamy lekko uchylone drzwiczki i zostawiamy go tam na minimum godzinę. Przekładamy do lodówki. 4. Czekoladę rozpuszczamy w garnuszku z odrobiną mleka

Szefowa kuchni
Sernik straciatella z malinami 197

Kolejny sernik bez pieczenia tym razem pyszna strac i atella Spód sernika: 250 g herbatników kakaowych   100 g masła 20 g mlecznej czekolady  Herbatniki rozdrobnić za pomocą blendera. Czekoladę połamać,przełożyć do rondelka i rozpuścić razem z masłem. Połączyć z rozdrobnionymi herbatnikami i dokładnie wymieszać. Tortownicę o średnicy 26 cm (użyłam kwadratowej) wyłożyć folią aluminiową.  Masę(...)wody. Całość dokładnie połączyć i wylać na przygotowany spód. Wstawić do lodówki do stężenia. Galaretkę przyrządzić w/g wskazówek na opakowaniu,pozostawić do stężenia. Maliny ułożyć na serniku   i zalać tężejącą galaretką. Sernik pozostawić na 2-3 godziny w lodówce,potem można się nim delektować

Kolorowa kuchnia Elki
Sernik z palonym masłem na spodzie z bułki tartej 122

ciągu... jednego dnia. Aksamitny, delikatny, kremowy, taki maślany - wprost rozpływa się w ustach. Obłędnie też pachnie i doskonale się kroi. Spód z bułki tartej także należy do najsmaczniejszych. Zresztą sernik ten mogłabym zachwalać bez końca, dlatego sami go upieczcie i przekonajcie się dlaczego... Pooolecam! (Tortownica o średnicy 22 cm) Spód: 50g masła  100g bułki tartej (u mnie firmy(...)międzyczasie jajka utrzeć z cukrem i stopniowo połączyć z twarogiem oraz proszkiem budyniowym. Na końcu masę zmiksować z przestudzonym masłem i przelać na spód z bułki tartej. Sernik piec w rozgrzanym piekarniku (posiadam gazowy) przez około 80-90 minut w 160 stopniach.  Gotowe ciasto ostudzić przy uchylonych drzwiczkach piecyka, a następnie schłodzić w lodówce. Udekorować według uznania

Di gotuje