sera zostawiamy białego, a do drugiej części dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. 3. Na ciasto wylewamy warstwowo biały i ciemny ser. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez ok. 80-90 minut. Odstawiamy do wystudzenia.Polewa: tabliczka czekolady migdały w płatkach 1. Czekoladę rozpuszczamy na parze, można dodać 2-3 łyżki wody, aby była bardziej płynna
Apetyczna babeczkaPyszny rozpływający się w ustach sernik, pieczony w kąpieli wodnej zrobił ostatnio furorę ! SPÓD: 1 szkl. pokruszonych herbatników ¼ szkl. Stopionego masła 1 łyżka cukru MASA SEROWA: 1 wiaderko sera twarogowego 1 szkl. cukru 2 jajka ¾ szkl. śmietany Ziarenka z 1 laski wanilii GALARETKA: 1 owoc mango 1 galaretka brzoskwiniowa PRZYGOTOWANIE: SPÓD: 1.Herbatniki kruszymy i mieszamy z cukrem(...)Całość dokładnie mieszamy. 6. Masę serową wylewamy na podpieczony spód. 7. Pieczemy w kąpieli wodnej* w 160 st. C aż wierzch będzie suchy ok 50-60 min. 8. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. * Kąpiel wodna: Do brytfanki o wyższych bokach nalewamy wodę i wkładamy tortownicę z sernikiem. GALARETKA: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie według przepisu na opakowaniu. Mango obieramy
Marcepanowa kuchniajego smak wzmocniłam nutą korzenną dodając aromatyczne przyprawy. Koniecznie zróbcie ten sernik a zaskarbicie sobie serca tych, których tym sernikiem poczęstujecie. Gwarantuję... Składniki: 800 g zmielonego twarogu na sernik 310 g puree z dyni 4 jajka 170 g cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 2 łyżki gęstej śmietany (18%) 1 mała łyżeczka ekstraktu pomarańczowego (domowego, klik) ½ łyżeczki(...)pyszny, wilgotny, delikatny w smaku z wyczuwalną nutą korzenną. Polecam Wam ten sernik, póki są piękne dynie, z których można zrobić wspaniałe puree a z niego... wspaniały sernik. Pieczcie i spróbujcie jak smakuje. Życzę SMACZNEGO! Krys Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysipolewę czekoladową będziesz potrzebować dodatkową tabliczkę czekolady - wybierz mleczną, bo sernik zawiera stosunkowo mało cukru. Pamiętaj, że wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Wykonanie: Herbatniki rozkrusz na drobny piasek. Rozpuść masło w rondelku i wymieszaj z ciastkami. Okrągłą formę o średnicy 28 cm wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na dnie mieszankę i dociśnij dłonią. Włóż całość do lodówki(...)stopni, program góra/dół. Masę przelej do formy na spód z herbatników. Wrzącą wodę wlej do naczynia żaroodpornego i wstaw do piekarnika na dolną półkę. Piecz sernik przez 70 minut. Po upieczeniu wystudź go w uchylonym piekarniku, następnie włóż sernik do lodówki, najlepiej na całą noc. Udekoruj owocami i polewą
Garniec Magalierobiłam ten sernik i na pewno jeszcze nie raz go zrobię. Bardzo smakował mojej rodzinie. Pyszne ciasto kakaowe w połączeniu z delikatnym serem daje niesamowity efekt smakowy, który bardzo przypadł mi do gustu. W połączeniu z sosem owocowym domowej roboty smakuje jeszcze lepiej. Przepis z moimi małymi modyfikacjami. Ciasto: 1 szkl mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 żółtka(...)ciasta wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Dno formy wyłożyć jedną częścią kakaowego ciasta. na ciasto wylać masę serową. Na nią zetrzeć na tarce drugą część ciasta kakaowego. Sernik piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 stopni, ok 60-70 minut. Polecam! Smacznego
Motylkowa Kuchniaznajomi go uwielbiają :) Jak tylko piekę to ciasto, to wiem, że koniecznie musi to być duża blacha, bo znika w piorunowym tempie ;) Składniki na blachę prostokątną 30 x 37 cm: Ciasto kruche: * 3 szklanki mąki pszennej * 1 kostka (250 g) masła * 4 łyżki cukru pudru * 5 żółtek * 1 łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misce(...)ubijać kilka chwil. Ubitą pianę wyłożyć na masę serową i brzoskwinie. Z zamrażalnika wyjąć mniejszą część ciasta. Ścierać ją na tarce o grubych oczkach na wierzch piany,. Sernik piec około 1 godziny w temperaturze 170'C. Przed rozkrojeniem dobrze schłodzić
Zrób to smaczniebloga Kasi Guzik Gotuję bo lubię . Jak szukam ciasta tak żeby coś wybrać na szybko, to zaglądam właśnie tam. Ciasta wychodzą i są pyszne. Tym razem padło na sernik gotowany z kajmakiem na spodzie orzechowym. Przepis zmodyfikowałam nieco, bo zmniejszyłam ilość cukru i nie przekrawałam spodu na dwa blaty, tylko zostawiłam jeden, potem dałam ser, ciastka petitki(...)pyszne, polecam, idealne na święta :-) Blaszka 22x32 cm Składniki ciasto orzechowe: 6 jajek 250 g zmielonych orzechów 150 g cukru 70 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sernik gotowany: 1 kg gęstego twarogu sernikowego (Piątnica, Mój ulubiony, Hej, ja użyłam z Piątnicy) 150 g masła 1 puszka kajmaku (500 g) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 jajka
kruche babeczkiprzepis :) Ciasto: 1 kostka margaryny 7 żółtek ½ szklanki cukru 3 szklanki mąki 1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa senikowa: 1000ml jogurtu naturalnego typu greckiego ¾ szklanki cukru 2 budynie śmietankowe (proszek) 7 białek Miękką margarynę ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, proszek do pieczenia i mąkę. Wyrobione ciasto dzielimy na dwie części 1/3 i 2/3. Każdą pakujemy osobno do woreczka(...)jogurty naturalne i całość jeszcze raz dobrze mieszamy łyżką. Gotową masę przekładamy na blaszkę i przykrywamy pozostałą 1/3 ciasta, którą można potrzeć na tarce lub po prostu ułożyć. Sernik pieczemy około godziny w temperaturze 180°C. R E K L A M A (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); var linkwithin_site_id = 1628261; linkwithin_text='Zobacz także
Smakowy Rajwyłożyć do tortownicy o średnicy 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 10-15 min w temperaturze 180 stopni. W wersji z ciasteczkami digestive: ciasteczka rozdrobnić jak wyżej. Połączyć z rozpuszczonym masłem i imbirem. Wyłożyć jak wyżej na spód tortownicy i wstawić do lodówki na minimum pół godziny (bez pieczenia).2. Zmiksować ser na puszystą masę, kilka razy w trakcie(...)łyżką dodać kwaśną śmietanę. 3. Piec w temperaturze 150 stopni około 70-80 min aż wierzch będzie ścięty i tylko środek powinien odrobinę się ruszać jak poruszymy tortownicą. Zostawić na około godziny w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. Po wyjęciu z piekarnika zanim przestygnie dobrze jest oddzielić ciasto ostrym nożem od brzegów tortownicy. Wystudzony sernik wstawić do lodówki na kilka
UgotujmyTo.plkandyzowanej skórki pomarańczowej Piekarnik rozgrzać do 200 st C. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Dodać masło, cukier, jajka, mąkę, na końcu dodać skórkę pomarańczową i delikatnie wymieszać. Piec ok 7-8 minut. MASA SEROWA: 800 g twarogu (mielonego 3-krotnie lub gotowego z wiaderka) 100 ml kremówki 200 g białej czekolady 150 g cukru pudru 3 jaja wanilia Czekoladę rozpuścić(...)śmietaną kremówką. Na końcu dodać cukier puder i wanilię. Masę serową wylać na podpieczony spód brownie, wstawić do piekarnika. Na dolną półkę piecyka wstawić naczynie z gorącą wodą (sernik pieczemy w kąpieli wodnej, dzięki temu będzie wilgotny i idealnie gładki). Piec ok 50-60 min w temp 170 st.C. smacznego
Z Marcepanemnazwy pasują tutaj idealnie :-) Prosty i krótki skład oraz szybie wykonanie! Jeśli uwielbiasz śliwki i proste, wilgotne ciasta, to polecam proste ciasto ucierane ze śliwkami . Jeśli zaś preferujesz pieczone serniki z owocami, spodoba Ci się sernik z jogurtów greckich z dodatkiem moreli .. pycha
AniaGotuje.plNiesamowicie wilgotny sernik, delikatny i puszysty. Naprawdę polecam. 1 kg serka śmietankowego (może być z wiaderka) 10 jajek 2 szklanki cukru 1/2 litra kremówki 30% 2 budynie śmietankowe Spód: 3 żółtka 10 dkg masła 2 łyżki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier waniliowy Polewa czekoladowa 1 jajko 1/2 kostki masła(...)cukru. Kremówkę ubić. Wszystkie składniki wymieszać razem powoli aby nie upadły. Ciasto (będzie rzadkie) wylać na blachę i piec przez 90 minut w 170-160 stopniach. Następnie zmniejszyć do 100 stopni i piec przez dalsze 15 minut. Gdy w czasie pieczenia sernik zacznie się zbyt mocno spiekać z wierzchu należy przykryć pergaminem. Upieczony sernik pozostawić w piekarniku
Jadło i czytadłobrązowego cukru (w oryginale 100g) ~100g mąki pszennej ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~jajko ~szczypta soli Cukierki (wcześniej je posiekać), masło i cukier przełożyć do garnuszka i podgrzewać do momentu całkowitego rozpuszczenia się składników. Odstawić na ok. 10-15 minut i zmiksować. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sól, jajko i dokładnie wymieszać. Masa powinna być gęsta i lśniąca, przełożyć(...)jednym jajku, po każdym miksując ok. 15sek. Masę serową wylać na upieczony spód (nie trzeba go studzić). Tortownicę z powrotem włożyć do piekarnika, zmniejszyć temp. do 160*C i piec sernik ok. 50 minut. Po tym czasie wyłączyć piekarnik i pozostawić w nim sernik jeszcze na ok. 30 minut, następnie lekko uchylić drzwiczki, odczekać ok. 15 minut
chili & sugarproszkiem do pieczenia. Po wymieszaniu ubijamy pianę z białek. Dodajemy ją do ciasta i mieszamy łyżką. Wlewamy ciasto do formy ok. 24×36 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Sernik: Cztery białka ubijamy na sztywną pianę ze szczyptą soli. W drugim naczyniu pozostałe żółtka oraz cukier i cukier waniliowy miksujemy na puszystą masę. Dodajemy stopniowo miękkie masło, a następnie(...)porcjami dodajemy ubitą na początku pianę z białek, delikatnie mieszając łyżką. Na wierzch masy murzynkowej rozkładamy masę serową. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 170°C (bez termoobiegu) i pieczemy ok. 60 minut. Studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach. Gdy ciasto stygnie, przygotowujemy polewę. Jej wszystkie składniki (masło, cukier, kakao i śmietanę) należy rozpuścić w rondelku i wymieszać do połączenia. Aby wypieki
Poezja smakuprzygotowania trochę większych (na 0,75 ml) budyniów, przez co niestety sernik był trochę zwarty, ale i tak bardzo smaczny! Zapraszam na sernik z morelami i kruszonką. Sernik z morelami i kruszonką Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: Kruche ciasto: 150 g mąki pszennej 100 g mielonych migdałów bez skórki 100 g cukru 1 op. cukru(...)pozostałe ciasto rozdrobnić na wierzchu sernika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 1 godzinę. (W przepisie było na 200 stopni, ale bałam się, że wierzch mi się za bardzo przypali…) Wystudzić na kratce i schłodzić przez noc w lodówce. Przed podaniem posypać cukrem pudrem. Smacznego Post Sernik z morelami i kruszonką pojawił się poraz pierwszy
UgotujmyTo.pl