Składniki: 250 g musu z dyni (ok. 1/2 średniej dyni) 200 ml śmietany 30% 400 g serka waniliowego 3 łyżki żelatyny + 1/2 szklanki mleka 1 cukier
czarrna od kuchniSkładniki: 500 g serka homogenizowanego naturalnego 500 g dojrzałych brzoskwiń 2 łyżki chia 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki mleka galaretka Przygotowanie
czarrna od kuchniciasto na dzisiejszy deser do kawy, herbaty, czystka. To ciasto rozpływa się w ustach, jest znakomite i bardzo zdrowe. Polecam bo piecze się szybko i można potem delektować się znakomitym deserem. Ciasto jaglano - serowe z malinami - Jaglany sernik z malinami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanierozwałkować na tortownicę o średnicy 28 cm, którą wcześniej wysmarować masłem i obsypać bułką tartą. Na ciasto masę serową i równo rozprowadzić Piec około 50 - 60 minut w temperaturze 180 - 200 stopnia C. Wystudzony sernik pokryć Glazurą Mirror Ascanio Lauretta
Ciastka - domowe słodkościzupy,faszerowana papryka, różne makarony, sałatka z cieciorki z czerwoną cebulą i suszonymi pomidorami, dla bardziej wymagających są chińskie pierożki, schab pieczony, smażony łosoś z sałatką z kalafiora i kolorowych warzyw. Desery to sernik jogurtowy na zimno z mandarynkami, malinami, jeżynami, truskawkami i galaretką, mus z mleka kokosowego z owocami, ciasto pistacjowe, powidła, dżemy, serniki, naleśniki. Kolacje
kruche babeczkiPrzezroczysta galaretka a w niej gerbera, która również wykonana jest z galaretki Spód to zmiksowany twaróg z wanilią, kremówką i żelatyną. Całość tworzy niezwykle smaczny i
Oryginalny smakBatoniki z białego sera z dodatkiem kokosu, oblane gorzką czekoladą - dzieci małe i duże z pewnością je pokochają. Są kremowe i delikatne w smaku, rozpływają się
Kuchnia MagdaLenyWspaniały sernik z wiśniami, aksamitna, kremowa struktura sera na jasnym spodzie. Wy też tak uwielbiacie wszelkiego rodzaju serniki? Ja mogłabym jeść codziennie ;) Bardzo polecam :) Tortownica : średnica 27 cm Czas pieczenia : spód ok. 25 minut , całość ok. 1 godziny Temp. pieczenia : spód 190 C , całość 180 C Składniki: Spód 200 g mąki pszennej 100 g masła mocno schłodzonego
Różne smaki w kuchniBiszkoptowa babka z zajączkiem Babka na zielono Babka tulipan Czarno-biały sernik Wielkanocny sernik z kajmakiem Sernik o smaku pomarańczy Słodkie jajka wielkanocne Świąteczne pasztety Pasztet z żurawiną Pieczeń z papryką Rolada z indyka z morelami Koszyczki z nadzieniem Jajka faszerowane
Kolorowa kuchnia ElkiPrzepyszny, kremowy serniczek z cytrynową polewą, który regularnie pojawia się na naszym stole. Zmieniam jego smak używając różnych ciasteczek. Piekłam go już nawet na rozkruszonych* sucharach
dolcevitainmykitchenrosą"- a to dla jego wyjątkowej puszystości, delikatności, kruchości, i aksamitnego smaku. Cudna rosa na powierzchni sprawia dodatkową przyjemność podczas "pożerania wzrokiem...;-) SERNIK ROSA- SKŁADNIKI: SKŁADNIKI- CIASTO: - 250g mąki pszennej - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 jajko - 1 żółtko - 30g cukru (ok. 1 1/2 łyżki stołowej) WYKONANIE: 1. Wszystkie składniki zagnieść energicznie aż do uzyskania jednolitego ciasta 2. Rozwałkować
Aromatyczne PodróżePyszne mini serniczki na zimno nadziewane musem z mango na spodzie z biszkoptów. Pięknie się prezentują na talerzu dzięki kolorowej lustrzanej polewie (niestety na zdjęciach wygląda
Oryginalny smakCIASTO: mąka pszenna - 50 dag proszek do pieczenia - 2 łyżeczki żółtka - 5 szt cukier puder - 1/2 szkl cukier waniliowy - 2 łyżeczki masło zimne - 25 dag śmietana
Camilla w kuchnikawałek sernika? Kruche ciasto, pyszna masa serowa, słodkie brzoskwinie i lekka piana z białek, po prostu tego nie można sobie odmówić! Polecam :) Sernik z brzoskwiniami Składniki na ciasto: 250 g masła lub margaryny do pieczenia, zimnego 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 szklanki mąki pszennej Sposób wykonania: Wszystkie składniki umieścić w malakserze
Smaki NataliiNa zakończenie sezonu truskawkowego zrobiłam pyszny truskawkowy sernik na zimno z jogurtu. Teraz pozostaje czekać na następny sezon i raczyć się zapasami truskawek z zamrażarki
Monia miesza i gotujeto już ostatnie chwile, kiedy możemy przygotować sernik na zimno z truskawkami, więc trzeba się śpieszyć ;) smakuje nieziemsko, zapraszam do próbowania SKŁADNIKI Spód: 150
słodki bratekZapraszam na sernik w nietypowym dla serników kolorze, a to za sprawą bananów i miodu które zafarbowały ser ; ) Piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm, 70 minut w 180 stopniach. Czytaj więcej
PychotkaaaTen sernik robiłam jakiś czas temu, całkiem o nim zapomniałam..przepis znalazłam tutaj , zrobiłam ciut inaczej,bo na spodzie z pokruszonych biszkoptów i na wierzch
Moje domowe kucharzenieSkładniki (na tortownicę o średnicy 21 cm) : Spód: 150 g ciastek Oreo 40 g masła Ciasteczka pokruszyć, ja to robię w moździerzu. Masło roztopić, połączyć dokładnie
Moja Galeria SmakuSchłodzić w lodówce. 2. Masa serowa: Jajka zmiksować z cukrem, dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Masę przelać na schłodzony, ciasteczkowy spód. Piec w 180 st.C około 45-60 minut w kąpieli wodnej. Upieczony sernik powinien być ścięty z wierzchu. Po tym czasie wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystudzenia. 3. Ganache czekoladowe: Śmietanę podgrzać (nie może się zagotować
Nastoletnie Wypiekaniestole. Jest puszysty- mąż porównuje go do ptasiego mleczka. :) Czasami aż nie mogę uwierzyć ze Pan Małżonek nie lubił kiedyś serników- bo sernik znika szybciej niż się go robi :) Kochani, polecam i zachęcam do pieczenia . Składniki : 1 masło 1 kg startego sera 8 jaj 1 1/3 szkl cukru 3-4 lyzki mąki ziemniaczanej bakalie wdlg uznania Wykonanie
Smaki EdytyFioletową galaretkę zakupiłam już jakiś czas temu i czekała na swoją kolej w kuchennej szafce! Chciałam przyrządzić ją w taki sposób , by oddać całe piękno koloru
Ostra na Słodkośrednicy 24 cm. Tutaj znajduje się przelicznik form do pieczenia. Na stronie Domowe Wypieki znajdziecie oryginalny przepis dla tortownicy o średnicy 26 cm. No to zaczynamy :) Spód: 100g margaryny 50g cukru 10g kakao 160g mąki pszennej 1 małe jajko 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 640g twarogu z wiaderka (ja użyłam tego z Biedronki(...)średnich obrotach tylko do połączenia składników, aby zbytnio się nie napowietrzyło. Na koniec wrzucamy resztę krówek i delikatnie mieszamy. 5. Masę wlewamy do tortownicy i pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Sernik studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wkładamy na noc do lodówki. 6. Gotowy sernik można udekorować kakao (mi to nie do końca wyszło
My Culinary Artubić na sztywno, nadal ubijając dodawać cukier a później żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawa piernikowa, przesiać do masy jajecznej. Delikatnie połączyć. Ciasto rozsmarować na dużej blaszce z piekarnika wyścielonej papierem. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C i piec około 20-25 minut. Po upieczeniu wystudzić i odkleić z papieru. Pociąć na paski(...)wymieszać. Masę serową przelać do tortownicy zalewając piernikową roladę. Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec około godziny.Po upieczeniu pozostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie porządnie wystudzić (najlepiej przez noc). Sernik mocno wyrośnie ale po wystudzeniu nieco opadnie. Ostudzony sernik wyjąć z blaszki i zdjąć papier. Delikatnie podważając łopatką przenieść
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasernik upiekłam już z myślą o świętach Bożego Narodzenia. To był eksperyment, który okazał się bardzo udany :) Do masy serowej dodałam otartą skórkę pomarańczową, ponieważ święta już od dzieciństwa kojarzą mi się z zapachem pomarańczy. Do ciasta natomiast dosypałam przyprawę do piernika, żeby było jeszcze bardziej świątecznie :) Miałam się wstrzymać z publikacją tego przepisu co najmniej do początku grudnia(...)Wymieszać. Na koniec dodać pianę ubitą z 10 białek ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać. Gotową masę serową wyłożyć na wcześniej przygotowane ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez godzinę. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na 2-3 godziny. Polewa: W rondelku zagotować wodę, ustawić na nim miseczkę, a do miseczki dodać połamana na kawałki czekoladę
Agusiowe smakołykisera z wiaderka 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 1/2 kg świeżych truskawek Sposób wykonania: Tortownicę o średnicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na dno układamy biszkopty. Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance zimnej wody, mieszamy do momentu, aż napęcznieje. Następnie uzupełniamy gorącą woda do połowy(...)żelatynę. Na biszkopty wylewamy połowę masy serowej, układamy połowę umytych i oczyszczonych truskawek. Przykrywamy drugą połową masy. Na wierzch układamy resztę truskawek, pokrojonych na połówki i zalewamy tężejącą galaretką. Sernik wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. SMACZNEGO
Prosto i Smacznie z Anetąjeszcze dodawać masło?. Postanowiłam upiec sernik bez dodatku masła i byłam nieźle zaskoczona, gdy wyjęłam ciasto, następnie wystudziłam i posmakowałam, a smak miał nieziemski. Coś pomiędzy sernikiem, a ptasim mleczkiem, albo ptasie mleczko z sera :) Muszę upiec go ponownie, taki był pyszny :D Składniki: 1 kg twarogu 6 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 budyń śmietankowy(...)wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na 60 min. Po 30-35 minutach pieczenia, wyjmuję ciasto i nakrywam wierzch folią aluminiową. Wstawiam do dalszej obróbki termicznej. Upieczony sernik zostawiam na 10 min. w gorącym piekarniku, następnie wyjmuję i usuwam folię. Odstawiam , aż całkowicie ostygnie
Ciasteczkowy Potwórwstawić do środkowej części piekarnika i piec przez 15 minut w 175 stopniach C, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez kolejne 90 minut, do czasu aż masa serowa się zetnie. Gotowy sernik wyjąć z piekarnika i ostudzić. Gdy sernik będzie całkowicie wystudzony, można wówczas wyłożyć na nim mus śliwkowy. Mus śliwkowy Jeśli przygotowujemy sami
KUCHNIA POLSKAdelikatnie wymieszać. Teraz gotową masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do gorącego (175-180°C) piekarnika i piec około 60-65 minut .Po tym czasie piekarnik wyłączyć, drzwiczki lekko uchylić. Sernik wyjąć z piekarnika (po okolo 20-30 minutach),kiedy lekko przestygnie . Polukrować lub,posypać cukrem pudrem,można też dac polewę czekoladową . Smacznego
w mojej kuchniparze wodnej, dodajemy do masy serowej. Po tym dodajemy mąkę, cukier wanilinowy, oraz sól, ponownie miksujemy. Na schłodzony spód wylewamy masę serową, pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez 50-55 minut. Po upieczeniu sernik chłodzimy i upiększamy cienko pokrojonymi gruszkami
Kuchnia Łukaszaciasta tak aby nie sięgała za bardzo do brzegów. W ten sposób unikniecie wylania się masy makowej z ciasta podczas pieczenia. A właśnie masa makowa. Pamiętam jeszcze jak moja babcia parzyła mak do sernika z makiem. No aż takim zapalonym cukiernikiem amatorem nie jestem. Poszłam na łatwiznę, przyznaję się, kupiłam masę makową z biedronki i muszę powiedzieć, że była(...)kwadrat grubości około 2 cm. Całość smarujemy masą makową i zwijamy. Przekładamy struclę do podłużnej brytfanki i zostawiamy na pół godziny aż jeszcze trochę urośnie. Przed włożeniem do pieca należy posmarować wierzch ciasta białkiem. Strucle pieczemy 45 minut w 170 stopniach. Smacznego
ciastkarnia na kruchym spodzieCIASTO: - 350 g mąki pszennej - 175 g masła - 3 żółtka - 75 g cukru - łyżka kwaśnej śmietany - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - łyżka kakao Ciasto szybko zagniatamy i schładzamy w lodówce. Na ser: - 1 kg gotowego sera na sernik - 3 jajka całe - 150 masła miękkiego - aromat cytrynowy - 150 g cukru - 1 czubata łyżka budyniu śmietankowego Białka ubij na sztywno. Masło
SMYKWKUCHNIprzełożyć do miseczki i dodać rozpuszczone masło, dobrze wymieszać i wysypać na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia (samo dno) o średnicy 22 cm, dociskać łyżką lub dłonią. Piekarnik nagrzać do 170 stopni, tortownicę z ciasteczkowym spodem włożyć do piekarnika i piec około 7 minut. Blaszkę wyciągnąć i przestudzić. Twaróg zmiksować razem z mascarpone, dodać na dwa razy śmietankę(...)przelać na wcześniej podpieczony i przestudzony spód, wyrównać szpatułą i włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni, piec 15 minut. Następnie obniżyć temperaturę do 120 stopni i piec przez 75 minut. Po upływie tego czasu wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na kilka godzin, najlepiej na całą noc do wystudzenia - nie otwierać wcześniej drzwiczek piekarnika! Wystudzony sernik
Plate of Joy