ciepło, na zimno - jak chcesz :D Ciepła pogoda (która obecnie zniknęła :() zmusiła mnie, ażeby zrobić sernik na zimno, a raczej małe, słodkie serniczki, także zapraszam ;) Przepis prosty, więc każdy sobie poradzi :) Składniki na ok. 10 serduszek Na wierzch - 5 chlebków lnianych niepieczonych - HABŻYKI(...)łyżki siemienia lnianego brązowego - 2 łyżki nasion słonecznika - 1 łyżka nasion sezamu - 1 płaska łyżka miodu Masa sernikowa: - 500 g chudego twarożku do serników (u mnie Emilki 0%) - stewia (wg uznania) - 2g agar-agar lub 10 g żelatyny Mus owocowy - pół dużego dojrzałego banana - pół dojrzałego mango - odrobina agaru (1/5 łyżeczki) lub 1 łyżeczka żelatyny W silikonowych foremkach układamy warstwami
Zdrowie na języku :Pposypać skórką z pomarańczy) wstawić na blachę wypełnioną do połowy wodą (tzw. pieczenie w kąpieli wodnej). Piec 60 minut, aż masa wyraźnie się zetnie i przy poruszeniu tortownicą będzie lekko drżeć tylko środek sernika. Wystudzić w piekarniku. Potem dobrze jest trzymać sernik przez kilka godzin w lodówce. Udekorować plasterkami pomarańczy. Smacznego
ClauditteMissCookingwykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki dajemy ciasteczko Oreo. Zalewamy masą serową do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Następnie na kratce kuchennej. Mini serniki posypujemy rozkruszonymi ciasteczkami. Wkładamy do lodówki, najlepiej na całą noc. * Przepis pochodzi z magazynu kulinarnego Lecker The post Czekoladowe Mini Serniczki Oreo
Made By Mom And SonRewelacyjny klasyk na rodzinne spotkania. Wszyscy chętnie się nim zajadają. Tak rewelacyjny kolor sernik zyskał dzięki wiejskim jajkom. Masa serowa: 250 g margaryny 0,8 kg sera na sernik (wiaderkowego) 1 szklanka cukru pudru 8 jajek L 0,5 szklanki kaszy manny 200 g cukru Polewa czekoladowa 0,5 szklanki śmietanki 30% 50 g margaryny 90 g gorzkiej(...)wolnych obrotach. Masę przelewamy do wysmarowanej i oprószonej mąką (tylko dno) tortownicy o średnicy 24 cm. Piekarnik ustawiamy na grzanie góra-dół. Pieczemy w 180*C przez 20 minut i następnie w 150*C przez 70 minut. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Polewa: Wszystkie składniki umieszczamy w małym rondelku na wolnym ogniu. Mieszamy do rozpuszczenia się czekolady
VioletoweKucharzeniełyżki budyniu waniliowego Ciasteczka rozdrabniamy za pomocą blendera, łączymy z roztopionym masłem. Masą ciasteczkową wykładamy dno wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (śr. 24 cm) i podpiekamy ok. 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Składniki na sernik powinny być w temp. pokojowej, a więc ser, śmietanę i jajka należy wyjąć ok. 2 godzin wcześniej z lodówki. Banany umieszczamy
Smaki Na Talerzulato nie rozpieszcza nas gorącym słońcem, ale można sobie pozwolić na kawałek ciasta na zimno. Taki sernik zawsze się chętnie zje. Dlatego zachęcam Was do zrobienia tego pysznego sernika. U mnie został "pochłonięty" w jeden dzień. (tortownica średn. 26 cm) Składniki na biszkopt: 2 jajka 60 g mąki pszennej tortowej 2 łyżki kakao(...)śmietany kremówki (30%) odrobina barwnika spożywczego w kolorze jagodowym jagody, lub borówki do dekoracji Wykonanie: Upiekłam spód do sernika. Piekarnik włączyłam na 180 °C. Spód tortownicy ( średnicy 26 cm) włożyłam papierem do pieczenia. Oddzieliłam białka od żółtek. Mąkę i kakao przesiałam do miseczki i wymieszałam. Z białek ubiłam sztywną pianę. Pod koniec ubijania wsypywałam partiami cukier. Ubiłam
Kuchnia u KrysiZawsze się udaje, zawsze smaczny i niezawodny na każdą okazję. Sernik z ciastem czarno-białym. SKŁADNIKI Ciasto 2,5 szklanki mąki pszennej 1 masło 2 jajka 3 łyżki kakao 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki proszku do piecznia Masa serowa 1 wiaderko sera 100 gram masła 5 jajek 1 szklanka cukru 1 budyń świetankowy skórka starta(...)dodajemy do masy. Delikatnie mieszamy drewnianą łyżką. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Na spód rozwałkowujemy 3/4 ciasta. na ciasto wylewamy masę serową. Na wierzch ścieramy na tarce ciasto schłodzone w zamrażarce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 1 godzinę w 180 stopniach. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik do ostygnięcia. SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie
W kuchennym oknie Ewysmakuje jak sernik i wygląda jak sernik, choć nie jest sernikiem. Jest natomiast ciekawą propozycją dla łasuchów. Można je zrobić w wersji lżejszej, zamieniając śmietanę w składzie na jogurt naturalny lub smakowy. Ciasto styropianSkładniki:ciasto 240g mąki pszennej150g margaryny80g cukru3 żółtka1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia masa 660ml śmietany 12%1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru0,5 łyżeczki(...)podpieczony spód, wyrównać łyżką- wyjąć schłodzoną drugą część ciasta, pokruszyć ją na wierzch masy śmietanowej tworząc warstwę kruszonki- ciasto piec w 180 stopniach przez 50-60 minut- pozostawić w wyłączonym piekarniku do ostygnięcia Ciasto styropian nie smakuje jak typowy sernik, zwłaszcza, że ilość cukru w masie śmietanowej jest zdecydowanie mniejsza niż ta, którą sypiemy do sernika. Na pewno też
Smakołyki Berenikiefekt zwykle zachwyca. Wystarczy niewiele, aby stworzyćrewelacyjną słodycz, nie trzeba nawet znać się na pieczeniu czy obsłudze piekarnika.Postanowiłam ulepszyć zwykłą wersję, dać upust swoim kawowym upodobaniom i zachciance nie tylko na pyszny,ale i elegancki deser. I tak oto - przedstawiam głównego bohatera: KAWOWY SERNIK NA ZIMNO. Wielkie brawa! KAWOWY SERNIK NA ZIMNO. 3 duże jogurty naturalne paczka
W kuchni Karmel-itkidziś Was trochę pokuszę tym puchatym wypiekiem. Sernik japoński jest puszysty, piankowy, delikatny jak chmurka, rozpływa się w ustach, długo utrzymuje świeżość, jeśli dotrwa. Pracy z nim niewiele ale pieczony musi być w kąpieli wodnej, według receptury i wtedy jest najlepszy. Jest obłędny w smaku a dziś na najdłuższy dzień i najkrótszą noc w roku będzie znakomitym deserem(...)Skusicie się na kawałeczek? Puszysty sernik jakich mało - sernik japoński. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanierównież odsączone rodzynki. Białka ubijamy na sztywno, dodajemy powoli do masy naprzemiennie z mąką. Delikatnie łączymy. Masę wylewamy na brzoskwinie. Całość pieczemy w temperaturze 180 o C, przez około 50 minut. Po wyłączeniu i otworzeniu piekarnika sernik przez chwilę pozostawiamy w środku ( aby szybko nie opadł ). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject
Smaki Ewysernik to nie lada wyzwanie, jak mi się ostatnio przyszło przekonać Oryginalnie sernik jest na bazie serków kremowych. W moim przypadku, użyłam tym razem gotowego sera na sernik, w wiadereczku. Tym samym ułatwiając sobie i Wam pracę nad nim. Wyszło genialne sernikowe ciasto, bardzo podzielne, pięknie się krojące. A cudowny borówkowy ‚swirl’ zachwyci, nacieszy oko i kubki(...)masę serową i za pomocą końcówki łyżeczki robimy esy floresy. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 50-60 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki, najlepiej na całą noc. The post Kremowy Sernik z Musem Borówkowym appeared first on Made
Made By Mom And Sonkajmak, po jednym jajku następnie po jednej łyżce sera i na koniec mąkę pszenną. Wszystko dokładnie zmiksować. Masę serową wyłożyć na podpieczony spód i całość wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 50 minut w temperaturze 170 stopni C. Składniki na polewę kajmakową : 300 g masy kajmakowej 5 łyżek mleka 4 łyżeczki masła lub margaryny 2 czubate łyżki płatków migdałowych(...)przypadku, gdy samo mieszanie nie zlikwiduje grudek dobrze jest masę kajmakową zmiksować. Po zdjęciu z ognia dodać masło lub margarynę i całość dokładnie wymieszać. Gotową polewą polać upieczony sernik. Płatki migdałowe podpiec w piekarniku przez 10 minut w temperaturze 180 stopni C i posypać nimi sernik. Smacznego
Na słodko lub wytrawnieWitajcie, wszelkiego rodzaju serniki na chudym twarogu są hitem FIT słodkości. Można je zrobić z różnymi dodatkami i wielu różnych wersjach. Dzisiaj mam dla Was przepis na sernik "Snikers" - bez spodu! Pyszna masa serowa łączy się z orzechowym kremem - niebo w gębie! Warto spróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 167 kcal(...)oraz całe jajka. Miksujemy. Na koniec wsypujemy budyń i ponownie miksujemy wszystko na jednolitą, gładką masę. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut. Po tym czasie sernik pozostawiamy do wystudzenia. Masa orzechowa W rondelku delikatnie podgrzewając łączymy masło orzechowe z miodem. Kiedy delikatnie przestygnie wykładamy na wystudzony sernik
Health-Fit-LifeJesień. Sezon dyniowy w pełni, więc nie można obyć się bez ciasta z dynią. Tym razem jest to ciasto na zimno a'la sernik...tylko, że bez sera, a z mleczkiem kokosowym i śmietanką kremówką. Ciasto jest bardzo delikatne jak puszek i rozpływa się w ustach... Składniki: 1 kg dyni (waga ze skórą) 5 łyżek cukru 1 op. ciastek(...)małym ogniu do miękkości. Następnie blendujemy na gładkie puree. Odstawiamy do ostygnięcia. Ciasteczka mielimy na miałko i łączymy z rozpuszczonym masłem. Powstałym "piaskiem" wylepiany dno tortownicy, wyłożone papierem do pieczenia, mocno dociskając. Gotowy spód wkładamy do lodówki. Dyniowe puree dzielimy na dwie części w stosunku 1:2. Żelatynę zalewamy niewielką ilością zimnej wody, aby napęczniała. Następnie rozpuszczamy ją w kąpieli
Kuchnia MagdaLeny