sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:286/617)

RAFAELLO NA KRAKERSACH – bez pieczenia 207

wielbicielką wszystkiego, co kokosowe . Kuleczki Rafaello ( te domowe mam na blogu – o tutaj! ), serniki kokosowe , desery, kremy i inne kokosowe słodkości nie mają przede mną tajemnic. Dziś mam dla Was przepis na chyba moje ulubione ciacho kokosowe czyli Rafaello na krakersach – bez pieczenia. Pokazałam je ostatnio krok po kroku na Istastory i wołaliście o przepis! A więc

Ostra na Słodko
Sernik z makiem z nutką pomarańczy 201

Back Mit 1 opakowanie przyprawy do sernika i mas serowych Kamis 150 g kakaowych herbatników Składniki przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Pół kostki margaryny rozpuścić w rondelku i wystudzić. Herbatniki wrzucić do rozdrabniacza i drobno zmielić. Dodać wystudzoną margarynę i razem zmiksować. Dno tortownicy o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia ( dno wyłożyć papierem i zamknąć obręcz(...)porcjami dodawać ser. Gdy składniki sie połączą dodawać również porcjami przyprawę do sernika, skórkę pomarańczową, budyń i mak. Składniki dokładnie wymieszać, na końcu dodać pianę z ubitych białek. Masę serową przełożyć do tortownicy i ładnie wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut. Zostawić w piekarniku do wystudzenia. Przed podaniem posypać cukrem pudrem

Monia miesza i gotuje
Sernik z rabarbarem i "Wypalanie traw" 168

swoich owoców często eksperymentuję z rabarbarem. I w ten sposób powstał delikatny sernik na kruchym, owsianym cieście. Dla koloru czerwona galaretka i ciasto np. na niedzielę gotowe 😊 Składniki (na blachę o wymiarach (22 x 34) cm): Ciasto 22 g pełnoziarnistej mąki owsianej pół łyżeczki proszku do pieczenia 13 g cukru waniliowego 15 g (łyżka) brązowego cukru 80 g masła(...)aromat cytrynowy. Wymieszać. Dodawać białka porcjami do masy twarogowej, delikatnie mieszając. Przełożyć masę na rabarbar. Równo rozprowadzić. Piec w 170 stopniach C. przez około 30 - 35 minut (środek ciasta nie może być ruchomy). Po upieczeniu wyłączyć piekarnik, lekko uchylić drzwiczki i pozostawić sernik w piekarniku do ostudzenia. Na ostudzony sernik wyłożyć tężejącą galaretkę. Wstawić całość do lodówki. Podawać

Weekendy w domu i ogrodzie
Sernik chałwowy / Halva cheesecake 142

miękkiego masła Składniki na sernik: 1 kg mielonego sera białego 4 jajka 1 szklanka cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 150 g chałwy 100 g posiekanych kandyzowanych wisienek Składniki na polewę: 100 g czekolady, posiekanej 1/3 szklanki śmietanki 36 % Przygotowanie: Włącz piekarnik i ustaw go na 160 oC, wyłóż papierem do pieczenia spód tortownicy o średnicy 21 cm. Ciasteczka rozdrobnij(...)przygotowanej formy przełóż 1/3 masy, posyp ją wisienkami i wyłóż resztę masy twarogowej. Włóż do nagrzanego piekarnika i piecz przez godzinę, po czym zmniejsz temperaturę do 140 oC i dopiekaj kolejne 15 minut. Uchyl drzwiczki piekarnika i zostaw tak sernik do ostygnięcia. W celu przygotowania polewy, wymieszaj posiekaną czekoladę i śmietankę w miseczce i włóż na 30 sekund

karmelowy
Sernik odwrócony 191

Lubicie serniki? Ja uwielbiam :-) Ten dzisiejszy jest trochę przewrotny i to dosłownie... Nie będę się rozgadywać, po prostu spróbujcie sami... Dlaczego? Bo nie jest za słodki, ma idealną konsystencję i w ogóle... ;-) SKŁADNIKI Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka 500 g mascarpone 1,5 szklanki cukru pudru 6 jajek 2 żółtka 2 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru(...)prostokątna) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 30 minut, a następnie zalewamy ciastem i pieczemy kolejne 30 minut. Przed wyjęciem z piekarnika sprawdzamy patyczkiem czy obie masy są upieczone. Studzimy sernik, a następnie wierzch brytfanki przykrywamy prostokątną tacą i odwracamy ciasto - ser powinien być teraz na górze, a biszkopt na dole; delikatnie

Czary - gary w kuchni
marmurkowy sernik z kajmakiem 150

kwadrans. Wyjąć i od razu nałożyć mas serowe na zmianę po łyżce. Wstawić do piekarnika nastawionego na 180*C i piec około 70 minut, po pół godzinie zmniejszając temperaturę co kwadrans o 10*C. Po upieczeniu zostawić sernik na pół godziny w uchylonym piekarniku a następnie wystudzić i wstawić do lodówki. Przed podaniem można jeszcze polać roztopioną deserową czekoladą

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Lekki sernik kawowy z borówkami 258

żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Żółtka dodajemy do masy kawowej i delikatnie łączymy z pianą. Masę przelewamy do formy i pieczemy ok. 60-70 minut - do suchego patyczka.Przestudzone ciasto smarujemy serkiem i dekorujemy borówkami. Lekki sernik kawowy z borówkami

Czarnawisienka
Przepisy na babki wielkanocne 375

Przepisy na babki wielkanocne . Za tydzień Wielkanoc więc przyjdzie pora na pieczenie babeczek, bab i babek wielkanocnych. Na świątecznym stole oprócz jajek przygotowanych na różne sposoby i pasztetów , nie może zabraknąć ciast. Obowiązkowymi wypiekami w wielu polskich domach są mazurki, serniki i pyszne baby, babeczki i babki wielkanocne. Nieudana babka wielkanocna to wedle tradycji kompromitacja gospodyni i dowód(...)lichych zdolności kulinarnych. Jaki jest sekret udanej babki wielkanocnej? Nie piekę babek drożdżowych, gdyż u mnie w domu za nimi nie przepadają. Za to często piekę jasne, kakaowe i marmurkowe babki majonezowe, których przygotowanie zajmuje dosłownie kilka chwil, dzięki majonezowi, babka jest delikatna i wilgotna, dosłownie rozpływa się w ustach. Mam też na swym koncie babkę bez tłuszczu, która zrobiona

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik kapitański 98

Wspaniały z dodatkiem drożdży sernik kapitański. Koniecznie wypróbujcie ten pyszny serniczek. Wilgotny, pełen orzechów i innych dodatków. Całość polana mleczną czekoladą. Rewelacja! Więcej przepisów na ciasta znajdziecie również na moim blogu w zakładce CIASTA. Jeśli przygotujecie danie z moich przepisów to proszę podzielcie się swoją opinią w komentarzach. Źródło przepisu gazetka Ciasta i torty  Składniki 1 kg sera(...)pieczenia, a boki posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą lub kaszą manną. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni C przez około 50-55 minut. Po całkowitym wystudzeniu sernika, wyjąć z tortownicy i polać czekoladą rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą sernik kapitański

O kuchni z uczuciem
Sernik z ricotty 172

masy serowej Całość dokładnie połączyłam Na dnie blaszki o średnicy 22 cm rozłożyłam biszkopty, wylałam masę serową Piekłam w temp. około 150 stopni C. przez 25- 30 min. w foremce o średnicy 22 cm.              Sernik jest szybki w wykonaniu, a smakuje całkiem dobrze :)              Wyrasta równo

Proste Potrawy
Niebiańsko delikatny sernik z białą czekoladą i malinami 191

nadając sernikowi owocowej kwaskowatości w różowym kolorze. Dla mnie ideał. Składniki:  ... czyli Twoja lista zakupów. Nie zwlekaj i już teraz wybierz się do sklepu - specjalnie dla Ciebie przygotowałam tę listę. 🌸 Gdy już zdobędziesz wszystkie potrzebne składniki, czas na kolejny krok - przygotowanie ciasta. Wyjmij z kuchennych szafek : tortownicę o średnicy ok. 23 cm, papier do pieczenia, mikser oraz malakser(...)dnie piekarnika wstawiłam foremkę wypełnioną wrzącą wodą.  KROK X : Temperaturę piekarnika zmniejszamy do 160 stopni C. Pieczemy przez ok. 50 minut w kąpieli wodnej. Odstawiamy do wystudzenia. Przed podaniem schładzamy min. 2 godziny w lodówce. Serwujemy sernik posypany płatkami jaglanymi i migdałowymi.  Smacznego! 🌸 ✩✩✩    Instagram  |  Facebook  |  YouTube

Kuchnia Ellie
Sernik miodowo-orzechowy 151

Sernik dla prawdziwych wielbicieli miodu. Przybiera on smak miodu, którego użyjemy, dlatego wybierzmy ulubiony:). Dla intensywnego smaku idealny będzie spadziowy lub gryczany, dla delikatnego, słabo wyczuwalnego - rzepakowy lub lipowy. Ja wybrałam coś pomiędzy - wielokwiatowy. 100g ciastek, u mnie owsiane 750g dobrze zmielonego twarogu  200ml śmietanki 30% 4 łyżki masła orzechowego 5 jajek  200g miodu  5 łyżek(...)kremówką. Miksujemy wyłącznie do połączenia składników by nie napowietrzać masy.  2. Na tortownicę 22cm wyłożoną papierem do pieczenia wykładamy ciastka. Wylewamy masę, wyrównujemy. Pieczemy w temperaturze 150 stopni przez 60 minut. Po tym czasie wyłączamy piekarnik, uchylamy drzwiczki i zostawiamy sernik na minimum 1 godzinę. Sernik studzimy, przekładamy do lodówki. 3. Czekoladę rozpuszczamy, mieszamy z masłem orzechowym

Szefowa kuchni
Szybkie i bardzo proste serniczki z kawałkami jabłek i dżemem 155

Szybkie i bardzo proste serniczki z kawałkami jabłek i dżemem, to deser dla każdego. Można je przygotować właściwie o każdej porze. Wystarczy mieć w domu kawałek

Słodkie okruszki
Sernik z polewą czekoladową w aromacie limonki 114

cocoa)opcjonalnie 1/3 białej czekolady dla akcentuPRZYGOTOWANIE spodu sernika:Herbatniki kruszymy za pomocą blendera lub tłuczka do mięsa i woreczka foliowego. Margarynę roztapiamy i dodajemy do pokruszonych herbatników. Wszystko razem dokładnie łączymy. Uzyskaną masę układamy na dnie silikonowej foremki i ugniatamy palcami. Jeśli nie posiadacie foremki silikonowej, wyłóżcie tortownicę papierem do pieczenia. Tak przygotowany spód wstawiamy do lodówki(...)końcu dodajemy kandyzowaną skórkę z pomarańczy i delikatnie mieszamy.Gotową masę sernikową przelewamy do formy na spód z herbatników. Wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180'C na 60 min.Upieczony sernik pozostawiamy w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami na ok. 60 min. Wyjmujemy z piekarnika i odstawiamy do ostygnięcia.Sernik dekorujemy polewą czekoladową po całkowitym ostygnięciu ciasta. Najlepiej wstawić sernik

kulinarnyJa
Sernik z polewą krówkową 397

Jeszcze jeden sernik. Tym razem na kakaowym spodzie, oblany masą krówkową.   Ciasto: 3 jajka 10 dag margaryny 3/4   szklanki  cukru pudru 3 łyżki mąki tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki gęstej śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 opakowanie cukru waniliowego 1 łyżka kakao Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego President 1 szklanka cukru(...)dodatkiem 2 łyżek cukru. Pianę połączyć delikatnie z masą serową. Gotową masę rozprowadzić na cieście. Piec w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Po tym czasie piekarnik wyłączyć. Pozostawić w nim ciasto na 15 - 20 minut przy uchylonych drzwiczkach. Upieczony sernik lekko przestudzić. Delikatnie rozprowadzić masę krówkową. Udekorować dowolnie,  np.polewą czekoladową i płatkami migdałowymi

Praktyczna pl