nawet mieszać ciasta drożdżowe. Już niedługo na blogu podzielę się z Wami przepisem na pyszną drożdżówkę z owocami lub serem. Którą wolicie? A wracając do przepisu na bananowy sernik z jagodową polewą… Składniki: 2 banany (najlepiej dojrzałe) 300 g półtłustego twarogu w kostce 50 g masła 1 czubata łyżka cukru waniliowego z prawdziwą wanilią 2 łyżki mąki ziemniaczanej(...)mnie mała okrągła). Wierzch polewamy gęstym sosem jagodowym (opcjonalnie dodajemy świeże jagody lub borówki). Ciasto wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika (grzanie góra dół, środkowy poziom, bez termoobiegu). Pieczemy do ładnego zarumienienia ciasta z wierzchu około 30 minut. Smacznego
Słodkie okruszkipomarańczowy, mieszamy Masę serową przelewamy na ciastka, wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni pieczemy 60-70 minut. Studzimy w wyłączonym piekarniku wierzch: 1 szklankę soku pomarańczowego podgrzewamy. Do gorącego soku wsypujemy galaretkę, mieszamy do rozpuszczenia. Studzimy. Przestudzoną galaretkę wylewamy na zupełnie ostudzony sernik i wstawiamy do lodówki do stężenia galaretki
Bon appetit mon amiemasę krówkową i mąkę dokładnie miksujemy (trochę masy krówkowej zostawiamy by posmarować nią gotowe ciasto). Masę przekładamy do formy. Pieczemy w temperaturze 130 stopni przez około 1 godzinę 15 minut. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy sernik do wystudzenia. Sernik smarujemy pozostałą masą krówkową i posypujemy startą czekoladą. Inspirację zaczerpnęłam z bloga szefowa-kuchni.blogspot.com
Kocham Czekoladęnadchodząca wiosna dodadzą mi odrobinę motywacji do pracy (oby! ;)). Dziś mam dla Was przepis, ma który najbardziej czeka moja Mama - obiecałam jej, że jak najszybciej zostanie on opublikowany. Sernik ten robiłam niedawno, jest bardzo prosty i niezwykle smaczny. Spód z ciasteczek oreo, klasyczna, waniliowa masa serowa i warstwa kajmaku plus dekoracja z kilku pokruszonych ciastek. Pyszne, wcale(...)jasną, puszystą masę. Dodać serek, mąkę i wanilię, dokładnie, ale szybko zmiksować całość i wylać na przygotowany spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 min. Dodatkowo 200 g masy kajmakowej 4 ciasteczka oreo Wystudzony sernik posmarować kajmakiem i udekorować pokruszonymi ciasteczkami. Schłodzić przez 12 h w lodówce. Smacznego! * ja mielę wraz z kremem, ale można
Słodkie inspiracjemojprzepisna.pl | Torcik truskawkowo-limonkowy To pewnie jeden z ostatnich przepisów z moimi ulubionymi owocami – truskawkami. Sernik dla smakoszy, ze skórką i sokiem z limonki
moj przepis naMleczny sernik z granatem i wiosennymi, jadalnymi kwiatami. Ma tak delikatną konsystencję, że wprost rozpływa się w ustach. Chociaż nie zawiera dużej ilości cukru to jest bardzo słodki. Polany zagęszczonym mleczkiem które kojarzy mi się z dzieciństwem. Po prostu pyszny! Mleko i przetwory mleczne są źródłem łatwo przyswajalnego wapnia, wysokowartościowego białka i witamin z grupy B oraz witamin(...)następnie proszek budyniowy i mleko z olejem. Cały czas miksujemy. Masę wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (średnica ok 21 cm). Pieczemy w 180 stopniach przez 70 minut. Studzimy w piekarniku, przy otwartych drzwiczkach. Wyciągamy z formy na następny dzień. Gotowy sernik polewamy zagęszczonym mleczkiem i dekorujemy granatem oraz kwiatami. Smacznego :) Artykuł Mleczny sernik z granatem
Mienta blogBanalny wręcz w wykonaniu i nie wymagający pieczenia. Zaskakuje lekkością i puszystą konsystencją, a dodatek likieru sprawia, że jego smak jest miłą niespodzianką. Składniki: (na tortownicę o średnicy 28cm) spód: 180g zmielonych herbatników 90g stopionego masła 2 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki kakao łyżeczka kawy rozpuszczalnej masa: 1kg sera twarogowego o temperaturze pokojowej 350ml śmietany kremówki 150ml + 50ml likieru Baileys(...)mieszamy do połączenia się składników. ¾ masy serowej wylewamy na spód. Resztę mieszamy trzepaczką ze stopiona czekoladą i 50ml likieru. Masę czekoladową nakładamy na wierzch i widelcem robimy esy-floresy. Sernik wstawiamy na minimum 10h do lodówki
Pyry na Gazmąki - 40 g mleka w proszku - 1 jajko - łyżka lodowatej wody - 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Delecta - 2 łyżki cukru pudru Ciasto szybko zagniatamy i wstawiamy na 25 minut do lodówki. MASA SEROWA: - 150 g sera białego - 50g serka homogenizowanego - 1 jajko - przyprawa do sernika Delecta - 5 łyżek mleka 3,2% tłuszczu - 2 łyżki czubate cukru pudru ponadto: płatki róż
SMYKWKUCHNIMieszam rozluźniając białkami serową masę. Następnie delikatnie mieszam z pozostałymi białkami. Przelewam do wysmarowanej masłem i wysypanej bułką formy. Piekę pierwsze 20 minut w temperaturze 190 'C, następnie zmniejszam do 150'C i dopiekam kolejne 45 minut. Po upieczeniu sernik pozostawiam w uchylonym piekarniku około 15 minut. Następnie wyjmuję i studzę. Ciasto można polać gorzką czekoladą bądź obsypać ciemnym
kawawszklanceGdy dodawałam przepis na jeżynowe babeczki wspominałam, że tworzę serniczek. I oto on - pyszny serniczek z jeżynkami o ślicznym kolorku, bez pieczenia.składniki:800
Monia miesza i gotujePyszne ciasto z trzech składników wypatrzyłam na youtube . Ciasto bije tam rekordy popularności. Ale czy to jest #Sernik ? Raczej jest to #ciasto sernikowe z 3 składników. W porównaniu do oryginału zwiększyłam ilość czekolady i serka do150 g, ilość jajek pozostała bez zmian. Ciasto jest bardzo lekkie i puszyste. Podałam ciasto z frużeliną wiśniową. Przepis na Japanese Cotton Cheesecake , czyli(...)wrzącej wody. Pieczemy ciasto w foremce (średnica 15 cm), którą wykładamy papierem do pieczenia (boki i dno) natłuszczonym masłem w temperaturze 170 stopni C przez 15 min, następnie zmniejszamy temp do 160 stopni C i dalej pieczemy 15 min. Wyłączamy piekarnik i pozostawiamy ciasto bez otwierania piekarnika kolejne 15 minut. Wyjmujemy. Możemy posypać cukrem pudrem, ja jednak sernik posmarowałam
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlatem. Bardzo polecam…. (inspiracja z gazety Squires Kitchen bake school). Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pomarańczowy sernik wegański z jagodami, bez glutenu, bez cukru Składniki: Spód: 280g orzechów (użyłam włoskich) 180g suszonych daktyli szczypta soli Środek: 500g orzechów nerkowca 180ml świeżego soku pomarańczowego 120ml syropu(...)średnicy 20cm wyłożonej papierem do pieczenia (wyłożyłam tylko dno) i wyrównujemy. Środek: 3. Składniki na środek ciasta przekładamy do blendera, oprócz skórki pomarańczowej i miksujemy na gładko ( patrz FILM ). Do masy dodajemy skórkę pomarańczową i mieszamy łyżką. 4. Odkładamy dwie spore łyżki masy pomarańczowej, a resztę przekładamy na spód w blaszce, wyrównujemy. Sernik wkładamy na około 15 minut
Mała Cukierenkapowinny smakować, ale te które zrobiłam ja uważam za genialne (no wiadomo). Farsz nie jest zwykłym budyniem, bo pieczony w bardzo wysokiej temperaturze zyskuje zupełnie inną fakturę, a już na drugi dzień, po przechowaniu w lodówce smakują jak sernik. ps. Podobno w Portugalczycy jedzą te ciacha na gorąco już od śniadania- wcale się im nie dziwię. Składniki(...)ciacha podziel ciasto na kawałki, ale nie mniejsze niż o szerokości 2 cm. Każdy wałeczek ciasta rozpłaszcz dłonią i uformuj płaskie miseczki. Możesz wykorzystać np. blachę z wgłębieniami do pieczenia babeczek, lub tak jak ja formy do tartaletek, które wyłożyłam paskami papieru do pieczenia dla ułatwienia wyjmowania gotowych ciastek z form. Równie dobrze możesz położyć krążki ciasta na zwykłej blaszce
greenscarfSERNIK Z KULKAMI I MUSEM MANDARYNKOWYM PRZEPIS DOSTAŁAM OD TERENI Z PPSkładniki 1/ ciasto: -15 dkg. margaryny -15 dkg.cukru -2 jajka -40 dkg. mąki -2 łyżeczki proszku do piecz. -3 łyżki gęstej śmietany -2 łyżki kakao 2/ masa serowa: -75 dkg. sera śmietankowego -3/4 szklanki cukru -4 jajka -2 białe budynie -1 cukier waniliowy 3/mus z nektarynek; -koszyczek(...)kulki z ciasta i lekko je powciskać.Piec w 175*, ok.45min.3. Nektarynki wypestkować i ugotować w wodzie z cukrem.Wyjąć łyżką cedzakową. Na gorącym kompocie, rozpuścić galaretki. Jak możliwe to z nektarynek zdjąć skórkę.Miąższ zmiksować, albo przetrzeć przez sito.Połączyć z płynem i odstawić do lekkiego tężenia. Wylać na zimny sernik i schłodzić.Rada , jeśli ktoś nie lubi
Sama słodycz i szczypta chiliczegoś, co jest miksem dwóch najlepszych ciast na świecie: aromatycznego, lekko wilgotnego, czekoladowego brownie i pysznego, tradycyjnego sernika. Żeby nadać im dodatkowo świątecznego smaku możecie doprawić masę domową skórką pomarańczową , nasionkami wanilii, rumem, amaretto czy dowolnym ulubionym aromatem do ciast. Ciasto piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm. Najlepiej podawać schłodzone. Składniki na masę serową: 500 g sera(...)czekolada”) Zaczynamy od przygotowania masy serowej. Jeśli tak jak ja zdecydujecie się na twarogowy ser warto go nieco „rozbić” w mikserze przed dodaniem pozostałych składników. W gotowym serniku dalej będą wyczuwalne malutkie grudki sera, jeśli Wam to przeszkadza, ser na tym etapie należy jeszcze raz zmielić lub zmiksować w blenderze. Ocieramy skórkę z cytryny i wyciskamy sok z połowy
Ciastkozercy