masła miękkiego 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki masła orzechowego 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 szklanka mąki szczypta soli 1 łyżka mleka 1 czekolada deserowa posiekana sernik 1 kg twarogu zmielonego 260 g cukru pudru 1/4 szklanki mąki ziemniaczanej 2 jajka 120 ml mleka 1 łyżeczka cukru wanilinowego 1 czekolada deserowa posiekana do dekoracji bita śmietana(...)tartą lub kaszą manną). Piecz 10 min spód w 180 C. kulki wszystkie składniki z wyjątkiem czekolady połączyć ze sobą za pomocą miksera na poszytą masę. Jak ciasto będzie wyrobione dodaj posiekaną czekoladę i wymieszaj. Uformuj kulki o średnicy 1-2 cm i włóż do zamrażarki na 30 minut. sernik twaróg mieszaj na niskich
Niezły Młynekmasy dokładacie. Polecam szczególnie, dla tych, co nie lubią pieczenia i długiego w kuchni siedzenia. Składniki na małą tortownicę o średnicy ok. 18 cm : · 400 ml mleczka kokosowego (1 opakowanie puszki), · 500 g mielonego sera na sernik, · 1 opakowanie żelatyny
Moniki SmakołykiSkładniki: 1 kg twarogu sernikowego (w wiaderku) 330 ml śmietanki 30% 1 szklanka cukru pudru 4 łyżki żelatyny około 100 ml wody 1 opakowanie cukru waniliowego
Qchnia po prostuDodajemy jajka i ponownie miksujemy . Herbatniki kruszymy i rozprowadzamy po natłuszczonej formie. Piekarnik nastawiamy na 175 stopni i pieczemy ponad godzinę / do suchego patyczka/ w kapieli wodnej.Konfiturę morelową rozprowadzamy z paroma łyżkami wody i kładziemy na wierzch sernika. Sernik krok po kroku KLIK
Anioły w kuchniBardzo smaczny i puszysty sernik z dużą ilością bakalii, idealny na święta Wielkanocne. Składniki: Masa serowa: 1 kilogram białego tłustego sera 10 żółtek 5 białek 1 masło roślinne 2 szklanki cukru pudru 2 czubate łyżki mąki krupczatki 1 budyń waniliowy 1 cukier waniliowy 1 szklanka rodzynek 1 szklanka smażonej skórki pomarańczowej Dodatkowo: 3 opakowania herbatników tłuszcz(...)bakalie, mieszamy. Formę (25x40 cm.) smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Dno wykładamy herbatnikami, wylewamy masę serową. Wstawiamy do piekarnik, pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 70-80 minut. Czekoladę i śmietanę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. polewamy ostudzony sernik
Bajeczna Kuchniasobotnie przedpołudnie zapraszam Was na fantazję truskawkowo- serową, czyli pyszny sernik z musem truskawkowym. Jutro Walentynki, więc koniecznie musicie przygotować to ciasto dla swojej drugiej połówki. SKŁADNIKI: Ciasto kruche: 1 szklanka mąki, 1/2 kostki margaryny, 2 żółtka, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżki cukru pudru, Masa serowa: 700g mielonego białego sera, 5 jajek, 100g masła, 2/3 szklanki(...)pieczenia. Zagniatam ciasto. Przygotowane ciasto rozwałkowuję i wykładam na blaszkę o wymiarach 24cm x 24 cm, wyłożoną papierem do pieczenia. 2. Masa serowa: Masło ucieram razem z cukrem, cukrem waniliowym oraz żółtkami na puszystą masę. Dodaję ser oraz budyń. Ucieram. Białka ubijam na sztywno. Pianę dodaję do masy serowej. Delikatnie mieszam. Masę wykładam na ciasto na blaszce. Wyrównuję. Piekę około
Tradycyjna kuchnia Kasichandrę. Mój nowy, sezonowy sernik zawiera jagody i kawałeczki czekolady w postaci drobnych płatków i jest mało słodki, a więc prawie dietetyczny. Słodycz sernika można regulować słodyczą sosu jagodowego dodając więcej cukru, to informacja dla słodyczożerców. Zapewniam jednak, że naturalne jagody z jogurtem nie wymagają dosładzania, czego też osobiście nie czynię(...)st.C. • Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec 90 minut. • Po tym czasie zostawić w wyłączonym piekarniku na 15 minut, otworzyć piekarnik i jeszcze trzymać w nim sernik przez 15 minut. • Wyjąć, całkowicie ostudzić, zdjąć obręcz z tortownicy i wstawić do lodówki
To co kochamdodać do masy i łyżką delikatnie wmieszać w masę piekarnik nagrzany 190C, grzanie góra/dół, 2 poziom, piec około 60 minut, po upieczeniu zostawić przy uchylonych drzwiczkach na 15 minut, blaszkę zostawić najlepiej na całą noc do wystudzenia sernik jest delikatny, wilgotny i bardzo smaczny....................SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięproszek do pieczenia 1 łyżeczka Dodatkowo: twaróg z wiaderka jaja 6 szt cukier 1 szklanka budyń śmietankowy 80 g masło 100 g żurawina suszona 50 g Polewa czekoladowa: kakao niesłodzone 6 łyżek masło 150 g cukier 100 g wiórka z pomarańczowej czekolady do posypania Wykonanie: 1. Do misy wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dodajemy żółtka cukier(...)wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto przekładamy na dno tortownicy i posypujemy żurawiną, na całej powierzchni aby zakryć spód . 2.Do misy wbijamy jaja miksujemy je z cukrem, masa potraja objętość.Dodajemy stopniowo ser budynie masło rozpuszczone letnie. Wymieszane składniki przekładamy do tortownicy.Wkładamy do nagrzanego pieca,pieczemy w 180 stopniach przez godzinę .Po upieczeniu wyjmuje z pieca i zostawiam
Różowa kuchniaz truflą czekoladową. Kremowy, wręcz satynowy. Smakuje, jak milion dolarów i jakby przygotowanie go trwało kilkanaście godzin, a tak naprawdę jest jednym z prostszych serników. Warstwa serowa przypomina sernik New Yorker, a warstwa czekoladowej trufli to po prostu poezja aksamitu. Przygotowałam go na Święta i powiem tak: pobił WSZYSTKIE inne wypieki(...)powinien być w temperaturze pokojowej) i mąkę ziemniaczaną. Krótko wymieszać, aż składniki się połączą. Gotową masę wylać na przygotowany spód. Piec około 45 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni (można do niego wstawić naczynie żaroodporne z wodą). Gotowy sernik ma ściętą, lekko sprężystą powierzchnię. Studzić przy otwartych drzwiach piekarnika. Kremówkę (500 ml) krótko zagotować w niewielkim garnku. Zdjąć
Pociąg Do Kuchniczubate łyżki masła orzechowego, 1/2 szklanki śmietanki 30%, łyżka przyprawy do sernika i mas serowych Kamis. Ser zmielić, wbić jajka, dodać serek mascarpone oraz cukier puder. Zmiksować. Dodać mleko w proszku oraz tarte orzechy laskowe, masło orzechowe i przyprawę do sernika. Na koniec dodać śmietankę, zmiksować do połączenia się składników. Do masy dodać pokrojone drobno batony, wymieszać(...)Nakładać łyżeczką kleksy z kajmaku, delikatnie "wtapiając" je w ciasto. Piec 15 minut w temp. 180st, następnie 60 minut w temp. 150-140 st. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Polewa: 100g kajmaku o smaku kakaowym, baton snickers (50g), 2 łyżki orzeszków arachidowych w karmelu Skworcu Wierzch sernika posmarować kajmakiem, posypać drobno posiekanym batonem oraz orzeszkami
Z miłości do słodkościKiedy dusza pragnie czegoś słodkiego, a waga przypomina, że lato nie za górami, wtedy na stół wjeżdża zapiekanka twarogowa bez cukru i mąki – taki oszukany sernik cytrynowy z makiem Lubicie takie wynalazki? Składniki (forma 18cm): – 500g twarogu (u mnie 1 klinek firmy pilos i 1 twaróg drobno mielony firmy pilos) – 3 jajka – skórka z jednej(...)formy (otwieranej) wyścielić papierem do pieczenia, boki posmarować ulubionym tłuszczem. Ciasto przełożyć do formy i wyrównać. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 45-50 minut. Po skończeniu pieczenia zapiekankę zostawić na kilka minut w zamkniętym piekarniku, następnie studzić stopniowo, po trochu otwierając drzwiczki. W końcu wyjąć delikatnie ciepły sernik z piekarnika. Po całkowitym ostudzeniu zdjąć obręcz
Smaki Armineubitą pianę, wymieszać łyżką i przełożyć do formy w kształcie półksiężyca wysypanej tartą bułką. Jeżeli takiej formy brak, to pieczemy w tortownicy. Temperatura 180 stopni, 50 minut.Po ostudzeniu polukrować i ozdobić gwiazdkami.Półksiężyc wycinamy przykładając do okrągłego sernika talerz
Kulinarny karnet ChristopheraPrzepis dla fanów deserów sernikowych:) Są ich, setki, tysiące, miliony :) Jedni faworyzują tradycyjne, ciężkie serniki na cienkim cieście, inni ubóstwiają delikatne, kremowe wariacje. Ja tym razem postanowiłam przetestować sernik w wersji mini, nie korzystając z tradycyjnego mielonego kilkukrotnie twarogu. Bazą i podstawą tego przepisu jest ser mascarpone. Idealny do deserów, znany dobrze w naszych kuchniach :) Tutaj w połączeniu(...)spód wyłożony ciastkami, wykładamy masę serową, po same brzegi. Spokojnie, nic nam nie wypłynie, ponieważ masa nie urośnie :) Posypujemy ciasteczkami. Pieczemy 25 minut w temp. 150 stopni. Wystudzone mini serniczki koniecznie chłodzimy w lodówce minimum 2 - 3 godziny :) Twój sernik nr 1 to ??? Czekam na wasze opinie w komentarzach :) Pozdr., Ania
Mój Smak na ŻycieBardzo ciekawe połączenie ciast: piernika i sernika. Przepis pochodzi z książki Lidla- Przepisy Mistrza Pawła Małeckiego . Wypróbujcie naprawdę warto. SKŁADNIKI: Kruche ciasto czekoladowe: 200 g maki pszennej 15 dag kakao 5 g przyprawy do piernika 75 gram cukru 150 g margaryny 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 żółtko Spód piernikowy: 180 g margaryny 140 g czekolady deserowej 100 g miodu(...)miseczki wcześniej odkrojoną górę spodu piernikowego. Zmrożone kruche ciasto czekoladowe równie ścieramy i posypujemy wierzch sernika. Ostatnią część startego ciasta łączymy ze startymi okruchami piernika, mieszamy i posypujemy nimi wierzch. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni ( bez termoobiegu) i pieczemy ok 50 min . Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika ok 25 min. Upieczone ciasto posypujemy
W kuchennym oknie Ewy