sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:236/617)

Sernik jagodowo czekoladowy 157

Kawa najlepiej smakuje z kawałkiem domowego ciasta! Ten sernik jest kremowy i puszysty. Jedynym minusem tego ciasta jest długi czas pieczenia! Ale na taki smak warto poczekać! W połączeniu z jagodami jest obłędny! Spód: 250 g ciastek kakaowych Hit 70 g masła lub margaryny Masa serowa: 1 kg twarogu z wiaderka 4 jajka 100 g białej czekolady(...)wodą oraz włączamy termo obieg. Pieczemy jeszcze 30 minut. Po upieczeniu studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Polewa: Po wystudzeniu przygotowujemy polewę. Białą czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dolewamy śmietanę i energicznie mieszamy do połączenia się składników. Gotujemy na para około 5 minut. Przelewamy jeszcze ciepła na wierzch sernika, wygładzamy. Boki obsypujemy wiórkami kokosowymi. Sernik chłodzimy kilka godzin w lodówce

VioletoweKucharzenie
Ciasto marchewkowe 1 160

rodzynek (opcjonalnie) garść orzechów włoskich posiekanych szczypta soli Masa 1/2 litra śmietany 36% (schłodzonej) pół wiaderka sera białego tj. 500 g (takiego do serników)  Wszystkie składniki wymieszać razem. Można wymieszać łyżką. Na koniec dodać bakalie. Piec ok. 1h 15 min (do tzw. suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni. Następnie ubić śmietanę na sztywno. Dodać ser i wymieszać mikserem. Szczyptę

Biały fartuszek
Sernik pomarańczowy 275

najmniejszych działów na blogu, a przecież tak bardzo je wszyscy lubimy. Dlatego, dodatkowe sprawdzone przepisy na pewno każdemu się przydadzą, a przynajmniej mam taką nadzieję. Dziś chciałabym zaprezentować Wam sernik pomarańczowy, z wyśmienitym orange curd. Jest bardzo aromatyczny i kremowy. Nadaję się na uroczyste okazje jak i na niedzielne popołudnie w kapciach na kanapie, A Wy przy jakiej okazji(...)dodajemy partiami do ciasta. Na koniec ubijamy na najwyższych obrotach białka, które łączymy z resztą masy. Gotowe ciasto przekładamy do dużej tortownicy i pieczemy około 70 minut w 170`C. Studzimy w piekarniku. Sernik lekko opadnie, dlatego gdy przestygnie boki możemy wyrównać łyżeczką. Wierzch ciasta smarujemy przygotowanym wcześniej orange curd . Ciasto wstawiamy do lodówki. Podajemy schłodzone. Smacznego

Słodkie Przyjemności
Mistrzowski sernik pomarańczowy . 253

smaku pomarańczowym . (troszkę się w to złoto wpasowałam ;) ) Składniki : Spód : 200 g herbatników  100 g masła 80 g czekolady gorzkiej 1 łyżeczka kakao Masa serowa : 1kg sera na sernik (u mnie taki w wiadereczku ) 250 ml gęstego naturalnego jogurtu greckiego 4 jajka 1 szklanka cukru 1 budyń śmietankowy (dopiero po fakcie pomyślałam ,ze fajnie by pasował pomarańczowy , wzmocnił(...)długiego ucierania. Im mniej napowietrzona masa tym ciasto mniej opadnie po upieczeniu. Masę wylać na przygotowany spód. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170'C Piec ok 60 -70 min . Po tym czasie wysunąć delikatnie sernik i polać po wierzchu śmietaną zmieszaną z dżemem pomarańczowym  Wstawić znów do piekarnika na ok 10 min w temperaturze

Malinowa Kawiarenka
sernik kawowy z nutą cynamonu 186

serową wylewamy na podpieczone herbatniki z orzechami. Przez 10 min.pieczemy w 230 st. C. a następnie zmniejszamy temperaturę do 130 st. C i pieczemy jeszcze prze ok. 60 min. do tzw. suchego patyczka. Ostudzony sernik wkładamy na noc do lodówki

Domowy Smak Jedzenia
Sernik na herbatnikach kakaowych 133

twarogową za pomocą drewnianej łyżki. Dużą blachę wykładamy papierem  do pieczenia i herbatnikami. Przekładamy na nie mase serową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy ok 60 minut w 180stC. Po wyłączeniu piekarnika trzymamy sernik jeszcze ok 10-15 minut w piekarniku przy delikatnie uchylonych drzwiczkach. Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem

Camilla w kuchni
Sernik wiedeński z rodzynkami 187

spodu. Znakomity do popołudniowej herbaty, na święta. Mniam Na pewno zrobię go ponownie nie jeden raz. Jeżeli posiadacie robot wielofunkcyjny , na pewno przygotowanie sernika będzie dużo szybsze. Przepis na sernik wiedeński z rodzynkami Drukuj przepis Porcji: 20 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 800 g białego sera 6 jajek 250 g cukru 200 g masła 100 ml słodkiej śmietanki budyń(...)powoli, aby zachować odpowiednią strukturę masy sernikowej. Masa ma być puszysta. 7 Tortownicę smarujemy masłem i posypujemy bułką tartą. Wlewamy do niej masę. 8 Pieczemy około 1,5 godziny w 180 stopniach. Porady Jeżeli sernik po 1,5 godziny nie wyrośnie, zostawcie go jeszcze w piekarniku na tej samej temperaturze. Całość sernika musi się podnieść - także środek. Przepis

Kuchnia Bazylii
Sernik świąteczny 306

Uwielbiam serniki! No nie ma takiego ciasta, które byłoby lepsze, z każdym rokiem coraz bardziej się o tym przekonuje. A jeszcze gdy wychodzi mi tak pyszny sernik, wybór jest prosty. Każdy kawałek smakuje wyśmienicie, więc sięgam po kolejne, nie zastanawiając się nad kaloriami. W święta i w sylwestra mogę jeść go bez wyrzutów sumienia, latem z sosem owocowym(...)kaszą manną i dodajemy partiami do ciasta. Na koniec ubijamy na najwyższych obrotach białka, które łączymy z resztą masy.Gotowe ciasto przekładamy do dużej tortownicy i pieczemy około 70 minut w 170`C.Studzimy w piekarniku. Sernik lekko opadnie, dlatego gdy przestygnie boki możemy wyrównać łyżeczką.Ostudzone ciasto polewamy rozpuszczoną czekoladą i posypujemy migdałami.Smacznego

Słodkie Przyjemności
SERNIK Z KAKAOWYM KRUSZONEM 162

otarta z całej cytryny WYKONANIE: CIASTO: Do miski lub na stolnicę przesiewamy mąkę, cukier puder, kakao i proszek do pieczenia. Dodajemy pokrojone masło i siekamy. Następnie wlewamy żółtka, śmietanę i zagniatamy ciasto. Dzielimy na dwie części: 2/3 wałkujemy i pieczemy w 180 st.C ok 10-15 minut, pozostałe 1/3 ciasta owijamy w folię i chowamy do zamrażarki. SER: Masło ucieramy(...)części dodajemy do sera i delikatnie mieszamy. Masę serową wylewamy na podpieczony spód, na wierzch ścieramy ciasto z zamrażarki i pieczemy w 180 st. C ustawienie góra dół lub termoobieg 160 st.C około 1 godziny. Sernik po upieczeniu studzimy w piekarniku. Kroimy po ostudzeniu. Smacznego :)  MAŁA RADA: Jeśli wolicie słodsze ciasta należy do ciasta dołożyć 0,5 szklanki

Pani na deser
Sernik z musem z gruszek 164

herbatników  100 g masła  Dodatkowo: Płatki z migdałów do dekoracji  Jak przygotować sernik z musem z gruszek?  Spód:  Herbatniki rozkruszyć blenderem i wymieszać z roztopionym masłem, powinna powstać masa przypominająca mokry piasek.  Spód foremki wyłożyć papierem do pieczenia i wylepić masą z herbatników. Masę wyrównać i docisnąć do dna łyżką.  Masa serowa(...)ubić na sztywno i delikatnie łyżką wmieszać w masę serową (nie miksować).  Masę serową delikatnie wyłożyć na spód z herbatników.  Piec w nagrzanym (góra-dół) do 170 stopni C piekarniku 55 - 60 minut. Aby sernik był przyjemnie wilgotny i miał równą powierzchnię, na ostatni poziom piekarnika wstawić foremkę z 300 ml wody, a na poziom wyżej wstawić

Kuchcik gotuje
Ciasta na święta -12 przepisów 12831

przepis kliknijcie TUTAJ Porzeczkowiec- po przepis klikajcie TUTAJ Strucla serowa -po przepis klikajcie TUTAJ Delicja bananowa -po przepis klikajcie TUTAJ Sernik hałwowy -po przepis klikajcie TUTAJ Czekoladowa stefanka -po przepis klikajcie TUTAJ Jabłkowa krówka bez pieczenia -po przepis klikamy TUTAJ Kinder country -po przepis klikajcie TUTAJ Śnieżny puch -po przepis klikajcie TUTAJ Drożdżówka cynamonowa do rwania -klikajcie po przepis

Swojskie jedzonko
Czy jajka zawsze muszą być w temperaturze pokojowej? 244

napowietrzyć- ubić. Nie dla wszystkich ciast jest to takie ważne. Najbardziej istotne jest to w przypadku pieczenia biszkoptów . Szczególnie tych bez proszku do pieczenia, gdzie odpowiedzialność za wyrośnięty biszkopt biorą na siebie dobrze ubite białka. Serniki , które potrafią strasznie opaść – również „lubią ciepłe jajka”. Jaj w temperaturze pokojowej zawsze używam do ciasta drożdżowego, które uwielbiam i piękę kilka(...)razy w miesiącu. Natomiast do przyrządzenia muffinek, babek czy kruchego spodu do szarlotki używam jaj prosto z lodówki.  Starajcie się piec ze składników, które mają taką samą temperaturę pokojową. Pamiętajcie, że jaja zawsze można ogrzać, wystarczy 5 minut w gorącej wodzie.   Artykuł Czy jajka zawsze muszą być w temperaturze pokojowej? pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Sernik z rabarbarem 134

było ponieważ wyszło super. Sernik z rabarbarem przepis na tortownicę 27-28 cm, piekarnik góra dół: Spód ciasta – 100 g zmielonych migdałów – 100 g mąki pszennej – czubata łyżka kakao – 120 g zimnego masła – 50 g cukru pudru – 1 jajko – szczypta soli Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. W misce łączymy migdały, mąkę(...)serową na spód kakaowy. Na wierzchu ciasta ściśle układamy kawałki rabarbaru. Wstawiamy foremkę do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy 60-70 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. A ostudzone ciasto wstawiamy na noc do lodówki. Sernik z rabarbarem Pyszne ciasto na weekend Smacznego!!! Justyna Ps. Źródło przepisu blog Domowe wypieki Artykuł Sernik z rabarbarem pochodzi

Relaxtime
Sernik Oreo na zimno z bananami i galaretką 322

Ostatnio nie mam zbyt wiele czasu i natchnienia na pieczenie, dlatego często goszczą u nas ciasta na zimno. Synek zdecydowanie upodobał sobie ten sernik z kawałkami uwielbianych przez wielu dzieci ciastek.    tortownica o śr. 24cm   Masa serowa:    750 białego półtłustego sera,  1/2 laski wanilii,  1/3 szklanki cukru pudru,  150g ciastek Oreo

Z miłości do słodkości
sernik z pomarańczą na herbatnikach... 127

sernika i delikatnie łyżką wmieszać z sernik. Forma silikonowa 25x25 cm, na dnie rozłożyć podwójnie herbatniki, wylać masę serową. Na serniku poukładać plastry pomarańczy bez skórki, bez pestek, piekarnik nagrzany na 180C, grzanie góra/dół, ciasto piec około 60 minut, w formie dobrze wystudzić. Czekoladę roztopić w garnuszku ze śmietaną, polewa będzie gładka. Polewę gorącą wylać na sernik

W Mojej Kuchni Lubię