sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:240/617)

Sernik kakaowy 995

kakaowy, idealne połączenie smaku czekolady w postaci ciemnego spodu i posypki, oraz puszystego serowego wnętrza. Moglibyśmy wiele pisać o smaku serników, ale zamiast tego proszę spróbować. Przepis Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki 3 łyżki kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2/3 szklanki cukru 250 g margaryny 3 żółtka Masa serowa: opakowanie cukru wanilinowego 3 żółtka 6 białek (czyli nic się(...)cukru 1,5 kg sera na sernik 100 g masła Zamiast margaryny do ciasta można śmiało dodać masło. Używamy serków już przyprawionych, takich samych jak w Polsce można dostać we wiaderkach. Można je zastąpić serkami homogenizowanymi o smaku waniliowym. Przygotowanie: Mąkę na ciasto przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia i dodajemy kakao, cukier, pokrojoną na kawałki margarynę oraz żółtka

KasiaiKrzysiu.pl
Sernik na spodzie z brownie z czekoladową polewą 161

czymś czekoladowym więc jest sernik na spodzie z brownie. Myślę, że ciasto bardzo smakowało! Składniki : Ciasto :  * 250g masła * 2 tabliczki gorzkiej czekolady  * 1 szklanka cukru  * 3 łyżki kakao  * 5 łyżek wody  * cukier waniliowy  * 4 jajka   * 1,5 szklanki mąki pszennej  * 3 łyżeczki proszku do pieczenia  Masa serowa : * 10g masła(...)pieczenia. Ciasto wylać na blaszkę. Masło wymieszać z cukrem i z jajkami. Dodać ser i jogurt. Wymieszaną masę przelać na kakaowy spód. Ciasto pieczemy do tzw suchego patyczka - u mnie około godziny w 180 stopniach. Wystudzony sernik polewamy rozpuszczoną mleczną czekoladą i posypujemy wiórkami kokosowymi albo płatkami migdałów

Magiczne Życie Marty
Sernik z owocami leśnymi 176

użyć owoców mrożonych, wystarczy je rozmrozić przed dodaniem do sernika. Można również użyć czekoladowych herbatników lub wymieszać je z rozpuszczoną czekoladą lub masłem. Bardzo polecam! Składniki Spód 250 g herbatników 75 g masła, rozpuszczonego Herbatniki zmielić, wymieszać z masłem. Dno okrągłej tortownicy o śr. 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia, boki wysmarować olejem lub masłem. W dno wcisnąć przygotowany herbatnikowy(...)cukrem. Dodać ser, śmietankę, budyń, mąkę i wszystko dokładnie, ale krótko zmiksować. Dodać owoce i wymieszać łyżką. Wylać na przygotowany spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez ok. 60 min. Upieczony sernik powinien być zwarty i ścięty. Studzić w uchylonym piekarniku. Następnie schłodzić przez 12 h w lodówce. Smacznego

Słodkie inspiracje
Sernik a`la pudding drezdeński 184

pisze o nim autorka przepisu Iza z bloga mniam...mniam... Sernik jest pyszny, puszysty i rozpływa się w ustach. Przepis cytuję za autorką. Składniki: Ciasto kruche:   2 szkl mąki pszennej   2 jajka   3/4 szkl cukru   3/4 kostki masła   2-3 łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa:   2 jaja   120 g cukru(...)masy budyniowej ostrożnie i wolno mieszając już łyżką. Powstanie bardzo pulchna masa. Na ciasto wylewamy najpierw masą serową następnie budyniową. Ciasto pieczemy 1 godz w 180st. Po upieczeniu i ostygnięciu ciasta posypać cukrem pudrem. Trzymać sernik w chłodnym miejscu

Na Ciasteczkowych Papierach
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 378

letnie upały najlepsze są ciasta bez pieczenia, bo któż ma siły stać przy piekarniku, no i chętniej wszyscy sięgają po chłodną słodycz... Odkopałam mój stary przepis na sernik na zimno, troszkę zmodyfikowałam, m.in. zmniejszyłam ilość cukru (kiedyś jadało się słodkości zdecydowanie słodsze, a przepis ma już ponad 25 lat...), zmniejszyłam trochę ilość masła i zamieniłam część mleka na wodę(...)super :-). Ja mój sernik przygotowywałam w tortownicy 24cm, ale 26cm będzie odpowiedniejsza (moja 26 jest już trochę sfatygowana, czas kupić nową, więc użyłam mniejszą). Składniki: - 500g sera na serniki (lub serka homo) - 150g miękkiego masła - 1 szklanka* cukru (dałam ksylitol) - 3/4 szklanki* wody - 3/4 szklanki* mleka - 4 świeże jajka, wymyte w gorącej wodzie (osobno białka i żółtka

Smaczne Zdrowe
Sernik z truflą 148

się mu oprzeć. Smak zaskakujący na pewno nie przypomina w żaden sposób sernika tradycyjnego. Delikatna nuta alkoholu fajnie komponuje się z czekoladą i serową podstawą. Zapraszam... Skala smaku 9/10 sernik jest mało słodki mimo, że powiększyłam ilość cukru w serze, gorzka czekolada powoduje, żę ciasto staje się bardziej wytrawne.  Zródło "moje wypieki" Składniki na masę serową(...)gładkiej masy, nie dłużej. Formę o średnicy 23 cm- ja miałam 26 cm. wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Przelać masę serową, wstrząsnąć do wyrównania (masa serowa będzie o rzadkiej konsystencji).  Piec w temperaturze 160ºC, bez termoobiegu, przez około 45 minut. Powierzchnia sernika po dotknięciu patyczkiem powinna być ścięta i lekko sprężysta. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Trufla czekoladowa

Kubki smaku
Kolorowy sernik na zimno wg Aleex 168

Kocham wakacje. To nic, że codziennie chodzę do pracy i nie mam urlopu, ale i tak się bardzo cieszę. Dlaczego? Jakoś inaczej się oddycha, inaczej się

W mojej kuchni
SERNIK SIOSTRY ANIELI 241

szklanki cukru * 2 łyżki kakao * 2 żółtka * 1 jajko * 1 cukier waniliowy * 2 łyżeczki proszku do pieczenia * 3 szklanki mąki MASA SEROWA ************************** * 1/5 kg. sera zmielonego * 2 budynie waniliowe * 8 jajek * 3/4 kostki margaryny * 1/5 szklanki cukru * 1 cukier waniliowy Sposób przygotowania 1. SERNIK KAKAOWY SIOSTRY ANIELI - krok 1 PRZYGOTOWANIE CIASTA 1. Z margaryny , mąki , jajek, kakao, proszku , cukru(...)zagnieść ciasto. 2. Odstawić na 10 minut do lodówki.  3. Ciasto podzielić na pół. 4. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. 5. Jedną połowę ciasta kakaowego poskubać w kopczyki i ułożyć obok siebie na blaszce. PRZYGOTOWANIE MASY SEROWEJ  1. Zmielić ser. 2. Białka oddzielić od żółtek. 3. Ubić białka. 4. Żółtka

Sama słodycz i szczypta chili
Jagodowo czekoladowy sernik 351

Domowy czekoladowo jagodowy serniczek z glazurą jagodową. Sernik jest pyszny, rozpływa się w ustach. Nie za słodki bo taki moja rodzina lubi. spód: 160 g ciastek kakaowych 50 g masła masa serowa: 1 kg sera twarogowego półtłustego 1 szklanka śmietany 36 % 1/2 szklanki jogurtu greckiego 4 jajka wielkość M 3/4 szklanki cukru 1 budyń śmietankowy pozostałe: 100 g czekolady(...)części sera. Na ciasteczkowy spód wykładam masę czekoladową, na nią delikatnie wylewam łyżką masę jagodową, i na końcu masę białą. Sernik wstawiam do nagrzanego piekarnika termoobieg temp 180 stopni na 20 minut, zmniejszam na 135 stopni i piekę jeszcze około 55 minut aż się zetnie środek. Uchylam drzwiczki i studzę. Jak będzie zimny wkładam do lodówki. Polewa jagodowa: Galaretkę

wesoła kuchnia
Sernik potrójnie cytrynowy - najlepszy! 238

wiem, czy to zasługa lata i temperatur za oknem, czy jest tego jakiś inny powód, ale... dobrze mi z tym ;) Sernik jest pyszny! Zwłaszcza jak jest dobrze schłodzony - zwarty, jednolity, kwaśny - rozpływa się w ustach i cudownie orzeźwia. Piecze się go długo, przy robieniu masy serowej ręka prawie odpada, ale warto, jak najbardziej warto! Cytryny są moim bohaterem obecnego(...)powinno się jej bardzo napowietrzać - tylko tak, aby wszystkie składniki się połączyły. Ser przelewamy na podpieczony spód i pieczemy w temperaturze 100 stopni przez 3 godziny. Studzimy przy uchyonych drzwiczkach piekarnika. Krem cytrynowy, lemon curd (kremu wyszło mi sporo, do sernika zużyłam ok. 1/3 - resztę przechowuję w szczelnym pojemniku w lodówce) Rondelek umieszczamy na większym garnku z gotującą się wodą

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
SERNIK NA ZIMNO Z JOJO I OWOCAMI 394

Tym razem pokażę Wam obłędnie wyglądający , delikatny i niezwykle smaczny Sernik na zimno , który zamiast na klasycznym biszkopcie przyrządziłam na znanych chyba wszystkim piankach jojo

Ostra na Słodko
Malinowy sernik bez sera 198

pieczołowicie owoce, więc nadszedł czas aby część z nich użyć. Sernik wyszedł wspaniały. Ma konsystencję pianki i nikomu by do głowy nie przyszło że to jest ciasto pieczone. Gdy piekł się, tak pachniało w całym domu malinami, że nie mogłam się doczekać kiedy będę mogła go spróbować . Jest przepyszny :-) Składniki:  5 jajek  1 i 1/2 szklanki(...)blenderem ) Tortownicę  średnicy 26 cm wyłożyć masą herbatnikową i schłodzić w lodówce. Maliny rozmrozić i zetrzeć na miazgę (rozdrobniłam maliny za pomocą blendera), 2/3 rozdrobnionych malin zużyć do sernika a 1/3 porcji do kremu. Żółtka utrzeć z  cukrem pudrem,   dodać jogurty , budynie, olej, cukier waniliowy,  2/3 rozdrobnionych malin i krótko zmiksować.   Osobno białka ubić

Na słodko lub wytrawnie
Sernik zebra na orkiszowym spodzie. 187

ferie ;-) więc był i czas na odpoczynek, od gotowania także! Wracam pełna sił i pomysłów, byle do wiosny ;-) Dawno też nie było nic słodkiego, więc dziś zapraszam na pyszny sernik na zdrowszym spodzie bo orkiszowym. Składniki na spód; 15 dag miękkiego masła 10 dag cukru pudru z wanilią 4 dag mielonych migdałów (mąka migdałowa) 1 jajko 25 dag mąki(...)zamierzamy dekorować wierzchu polewą możemy zamieszać lekko (tylko górna warstwa) wykałaczką czy innym patyczkiem aby były ładne wzorki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy około 50 min w 180C.  Studzimy w uchylonym piekarniku. Gdy sernik ostygnie polewamy rozpuszczoną na parze czekoladą wymieszaną ze śmietaną.  Ozdabiamy jagodami goji. Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Serniczki Herbaciane z Truskawkowo - Czekoladową Niespodzianką 203

Taka forma serniczków siedziała w mojej głowie już od dawna. Potrzebne do ich wykonania były obręcze do potraw, o których już pisałam przy Kuskusie Pełnoziarnistym z

Blondynka Gotuje
Sernik imbirowo-czekoladowy 148

oszronionej” żurawiny. Idealnie przełamuje ona słodycz sernika. Moim zdaniem pasuje tutaj świetnie, choć mój M. wolałby na ich miejscu maliny;) Przepis znalazłam na blogu Feeria smaków. Sernik: 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 2 łyżeczki startego imbiru 500 g mascarpone 500 g mielonego twarogu sernikowego (ja wykorzystałam Mój Ulubiony z wiaderka) 150 g gorzkiej czekolady 1 opakowanie cukru(...)miksujemy. Masę serową łączymy za pomocą szpatułki z masą jajeczną. Jednolitą masę przelewamy do wyłożonej na dnie papierem do pieczenia tortownicy (śr. 24cm). Wierzch oprószamy delikatnie solą morską. Pieczemy około 45-50 minut w piekarniku nagrzanym do 175 stopni. Sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Zimny wstawiamy do lodówki, do całkowitego ostygnięcia i stężenia. Następnego dnia oprószamy cukrem pudrem

Smaki Na Talerzu