sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:247/617)

Bezglutenowy sernik pomarańczowy na spodzie biszkoptowym 199

zależności od preferencji można darować sobie spód lub zrobić go w wersji glutenowej. Ja wykonałam wersję bezglutenową a glutenowcy oczywiście nie zorientowali się co jedzą...:-) Sernik jest aromatyczny i sprężysty i, chyba, nie może się nie udać:-) Składniki na spód: 200-300 g biszkoptów bezglutenowych 1 łyżka miodu 100 g margaryny lub masła mały słoiczek dżemu pomarańczowego (można(...)wyłożyć na przygotowany wcześniej spód z biszkoptów. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Grzanie góra-dół, bez termoobiegu. Nie należy piec dłużej. Ja potrzymałam dłużej i za bardzo się przyrumienił. Oczywiście sernik urośnie niemożebnie a zaraz po wyjęciu opadnie - inaczej nie będzie, jeśli do sera poszła piana. Po wystudzeniu można polać roztopioną czekoladą. Smacznego

Ze smakiem bez glutenu
Gdzie zjeść w Jeleniej Górze? – Szary Piec 172

najbardziej nowoczesna. Całość wizualnie bardzo mi się podobała. Prosto ale elegancko i z dobrej jakości materiałów. Tytułowy “szary piec” Generalnie pierwsze wrażenie było bardzo pozytywne. W szarym piecu byliśmy w czwórkę i na szczęście prawie każdy z nas wybrał inne danie Niestety zapomniałam imienia, ale byliśmy obsługiwani przez przemiłego Pana. I powiem szczerze, że już dawno nie spotkałam(...)lodów i sosu malinowego jeszcze podkreślił smak orzechów. Desery dostają ode mnie najwyższą notę i sama nie wiem, który zamówiłabym następnym razem Tiramisu Sernik mascarpone z pistacjami Podsumowując Gdzie zjeść w Jeleniej Górze? “Szary Piec” to przede wszystkim pyszne miejsce, w którym zjecie dobrze, smacznie i do syta. Dodatkowo swoim wnętrzem zachęca do posiedzenia troszkę dłużej

Relaxtime
Naleśnik z piekarnika 228

sernik (z wiaderka) + 3 łyżki białego cukru.   Sposób przygotowania: Do miski (u mnie misa od miksera) wlać/wsypać wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe tj. mleko, mąkę, 2 jaja, cukier, olej i sól i dokładnie wymieszać mikserem. Ciasto ma być rzadkie - nie należy dosypywać większej ilości mąki niż wskazana w przepisie. Blachę od piekarnika wyłożyć papierem do pieczenia(...)stopni (grzałka górna i dolna, środkowa półka) i piec przez 20 minut. Upieczony naleśnik wraz z papierem zdjąć z blachy, posmarować ulubionym nadzieniem np. dżemem i zwinąć, jak roladę, powoli ściągając papier do pieczenia. Naleśnika podawać bezpośrednio po upieczeniu. SMACZNEGO!   Uwagi do przepisu: Z podanych składników wychodzi 1 duży naleśnik pieczony na blasze z wyposażenia piekarnika, co stanowi

Gospodyni Miejska
Babka twarogowa pieczona w keksówce. 189

Znalazłam ten przepis w mojej starej gazecie. Zaciekawił mnie bo niby to sernik, a tak dużo mąki. Byłam ciekawa smaku. Konsystencja lekko wilgotna. Smak zupełnie inny jak wszystkie Formę wyłożyć papierem do pieczenia, boki również. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę. Powoli dodawać twaróg na przemian z mlekiem i mąką. Wlać płynne masło.Dodać rodzynki

Kuchnia Pokoleń
Sernik wiedeński 145

wanilinowy, zimne masło i zagniatamy ciasto. Owijamy je folią spożywczą i wkładamy do lodówki na około 15-20 minut. Ciastem wykładamy blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Nakłuwamy ciasto widelcem i smarujemy białkiem. Spód pieczemy w 200°C przez około 15 minut, aż nabierze złotego koloru. W dużej (naprawdę dużej:)) misce ucieramy twaróg z żółtkami. Dodajemy do niego masło, mleko(...)minut. Po tym czasie wyciągamy go z piekarnika i odstawiamy na 15 minut. Następnie znowu wkładamy pieczemy go w 180°C tym razem przez 15 minut. Wyciągamy z piekarnika i odstawiamy do wystudzenia. Zimny można oprószyć cukrem pudrem. Smacznego Artykuł Sernik wiedeński pochodzi z serwisu PatiGotuje

PatiGotuje
Sernik z chudego twarogu z owocami i galaretką 190

serniczek na herbatnikowym spodzie z galaretką i świeżymi owocami. Mniam <3 Zainspirował mnie przepis z magazynu "Moje Gotowanie. Lato" Zapraszam do pieczenia! Składniki na spód: 100 g miękkiego masła 150 g maślanych herbatników Składniki na sernik: 50 g miękkiego masła 500 g chudego twarogu w temp. pokojowej 100 g cukru 1 op. cukru wanilinowego 3 jajka w temp

My Culinary Art
Sernik na zimno z czarnej porzeczki 216

upalne dni nie bardzo mam ochotę na pieczenie, jednak zawsze przygotuję jakieś ciasto na zimno. Staram się wykorzystywać sezonowe owoce, dlatego zrobiłam pyszny, idealny na lato sernik z czarnej porzeczki. Uroku dodają mu dwie, charakterystyczne warstwy. Ponadto sernik nie jest mocno słodki, ma lekko kwaskowy posmak, no i znika w mgnieniu oka;) Spód:225 g ciasteczek pełnoziarnistych

Z miłości do słodkości
Ciasteczka piwne 209

mięciutka poduszeczka i kołderka. No, może do tego pakietu jeszcze przytulony M. i zwinięty w kuleczkę Cynamon. W każdym razie dziś miałam dzień pieczenia i przyznam, że część wypieków mi wyszła, a część zupełnie nie. Sernik opadł, a biszkopt na roladę popękał, dzięki czemu już wiem, że po Świętach będę robić bajaderkę. Natomiast lebkuchen, rożki orzechowe i makowiec wyszły(...)stronie , ale dopiero pierwszy raz je upiekłam, czego bardzo żałuję, bo są naprawdę świetne! Ciasteczka piwne 250g masła 2 szkl. mąki 0,5 szkl. piwa (dowolnego) szczypta proszku do pieczenia w wersji słodkiej: gruby cukier kryształ, cynamon, marmolada, wisienka z konfitury w wersji słonej: sól gruboziarnista, sól ziołowa, kminek, starty ser żółty, ostra papryk Masło posiekać z mąką i proszkiem

Przepysznik - BLW i nie tylko
Lekko migdałowy sernik z rabarbarem i kruszonką 350

truskawki, które już są dostępne ( jupiii! ) :). Sernik jest dość ciężki, ale jednocześnie kremowy i delikatny. Bardzo polecam :). Kruche ciasto: 170 g mąki pszennej 30 g mąki ziemniaczanej 130 g masła, zimnego 80 g cukru pół opakowania cukru wanilinowego ( 8 g ) lub 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii pół łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 550 g twarogu tłustego lub półtłustego(...)mąką ziemniaczaną, wyłożyć równą warstwą na masę serową. Posypać pozostałą kruszonką.  Piec w temperaturze 170°C przez około 60 - 70 minut, do momentu, aż środek sernika przy dotknięciu patyczkiem będzie sprężysty, a wierzch zarumieniony. Wyłączyć piekarnik, uchylić lekko drzwiczki i pozostawić sernik do wystudzenia.  Przed podaniem można oprószyć cukrem pudrem. Sernik może być przechowywany w temperaturze

Opowieści z piekarnika
Mini pączki serowe 228

szklanki cukru (dałam trochę zwykłego i trochę waniliowego) 2,5 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka octu oraz tłuszcz do głębokiego smażenia cukier puder do posypania Ser zmielić maszynką jak na sernik, można też użyć dobrego gotowego sera mielonego z wiaderka. Do sera dodać jajka, cukier i śmietanę. Wszystko zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną(...)proszkiem do pieczenia oraz ocet. Wyrobić ciasto. Gotowe ciasto powinno być klejące. Rozgrzać tłuszcz. Ręce zwilżyć wodą i formować małe kulki wielkości orzecha włoskiego. Wrzucać bezpośrednio na rozgrzany tłuszcz i smażyć na średnim ogniu na złotobrązowy kolor.  Ciasto można też nakładać łyżką. Kulki ciasta nie mogą być zbyt duże ani za duży ogień bo pączusie przypalą się z zewnątrz

Monia miesza i gotuje
SERNIK JAPOŃSKI Z TRZECH SKŁADNIKÓW 208

sernik jakiś czas temu był hitem w sieci. Ja postanowiłam przetestować go dopiero teraz. Jest prosty w wykonaniu, puszysty i bardzo smaczny. Z dodatkiem świeżych owoców, komponuje się wręcz idealnie :) SKŁADNIKI: 160 g białej czekolady 160 g kremowego serka Philadelphia  4 jajka do dekoracji świeże owoce (opcjonalnie) A jak to zrobić: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko przestudzić(...)papierem do pieczenia, zarówno spód i boki. Ciasto przelać do formy, owinąć ją od zewnątrz folią aluminiową, postawić na blasze na którą wylać szklankę gorącej wody. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni na 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 150 stopni i piec jeszcze 35-40 minut. Wyłączyć piekarnik i zostawić w nim jeszcze sernik

Kuchnia w opałach
Idealny biszkopt lekko kakaowy przepis dla początkujących 374

kakaowych, jakie wychodziły spod mojej ręki były bardziej zbite, mniej puszyste, ten jest mięciutki, lekki i puszysty, z delikatną skórką, bez proszku do pieczenia, lekko słodki, czyli taki jaki kochacie. Nada się do tortu i do sernika na zimno lub do innego ciasta z kremem, musem czy śmietaną. Z podanych składników wyszły mi 4 szt. blatów o grubości około(...)szybciej będzie się w nich rozpuszczał cukier, ponadto podczas ubijania zatrzymują więcej powietrza niż jajka prosto z lodówki. Aby osiągnąć temperaturę pokojową wystarczy na parę godzin (4-5) przed pieczeniem biszkoptu wyjąć jajka z lodówki lub na 30 min włożyć do bardzo ciepłej ale nie parzącej wody (o temperaturze nie większej niż 50 st.). Formę wyłożyć papierem do pieczenia, samo

moj przepis na
5 szybkich świątecznych ciast 229

Ciasto orzechowe                 Sernik z masą makową i wiśniami                 Smacznego   P.s. Tegoroczne ciasta i ciasteczka piekę w formach nabytych na Betterware.pl Warto zajrzeć na stronę, w końcu okazji do pieczenia (nie tylko słodkich wypieków) mamy teraz i przez cały rok naprawdę dużo

Słodkie okruszki
Sernik kajmakowy 192

odmówić kawałka pysznego, aromatycznego, słodziutkiego… nie, nie, dość. Wersja z kajmakiem i orzechami bardzo przypomina snikersa, więc przypadła do gustu mojemu mężowi, który (nie wiadomo dlaczego) nie bardzo lubi serniki (z drugiej strony to lepiej, więcej zostaje dla mnie:)) Polecam wszystkim miłośnikom słodziuchnych wypieków! Składniki: Na spód: 120 g mąki pszennej 50 g masła 1 żółtko 2 łyżki cukru(...)miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.Gotową masę przelewamy na podpieczony spód i wstawiamy do piekarnika. Na spód piekarnika wstawiamy naczynie z wodą.Pieczemy w temperaturze 160 stopniach  przez około 80-90 minut.Po upieczeniu pozostawiamy sernik do ostudzenia w piekarniku. Wierzch: Masę kajmakową wykładamy na wierzch sernika i rozsmarowujemy. Posypujemy orzechami i delikatnie dociskamy ich dłonią

Cakes By Kejt
Sernik na zimno na spodzie brownie z galaretką i malinami 183

masła 300 g czekolady mlecznej 150 g mąki pszennej 100 g cukru 3 jajka szczypta soli Galaretka z malinami: 2 galaretki malinowe lub truskawkowe 500 g malin Sernik z białą czekoladą: 1 kg białego sera w wiaderku* 200 g sera mascarpone 500 ml śmietany kremówki 36% 300 g białej czekolady 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego(...)pomocą miksera z jajkami. Na sam koniec wsyp mąkę i zmiksuj całość ponownie. Blachę pokryj papierem do pieczenia i wylej masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 160°C i piecz przez 35-40 minut, aż ciasto urośnie. Odstaw do całkowitego wystudzenia. Sernik z białą czekoladą (Pamiętaj, aby składniki miały temperaturę pokojową. Szczególnie ważne jest, aby ser, mascarpone i kremówka

Food Square