sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:256/617)

Seromakowiec tortowy 1064

piec świątecznych ciast miesiąc wcześniej, ale to  siedziało mi w głowie od lata, w końcu, w listopadzie nie wytrzymałam i zrobiłam😄 Chciałam zrobić w większej blaszce, ale obawiałam się że moja znikoma ilość maku mogłaby nie wystarczyć, a do sklepu nie miał kto wyjść. Powstało więc ciasto, które śmiało może robić za torcik. Nie ma kremu, ale gotowany sernik jest tak mięciutki, że nie jest on nam wcale tu potrzebny. Takie rozwiązanie mi akurat bardzo odpowiada, a to dlatego, że i serniki i makowce są u nas zawsze obowiązkowo, a teraz dzięki takiemu połączeniu będę mogła mieć jedno ciacho mniej 😜 Składniki:  Na tortownicę o śr. 18cm Ciasto makowe: 200g maku 1 szklanka mleka ½ szklanki cukru

Kuchnia w czekoladzie
SERNIK NA CIASTECZKACH 156

Sernik zrobiłam na spodzie z ciasteczek czekoladowych ,, Hit''. Wyszedł obłędny :) Na dodatek ekspresowy, bez konieczności użycia miksera. Jeśli chcecie jednak wyższy sernik, użyjcie mniejszej blachy lub zróbcie ser z 1,5 porcji :) SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM 25/35 CM SER: 1 kg sera w wiaderku użyłam z firmy ,,Włoszczowa'' 2 całe jajka 3/4 lub 1 szklanka cukru(...)WYKONANIE: Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy ciasteczka, docinamy. Piekarnik nastawiamy na 150 st. C termoobieg lub 170-180 góra dół. Wszystkie składniki na ser przekładamy do miski i za pomocą rózgi dokładnie mieszamy. Wylewamy na nasze ciasteczka, wyrównujemy i pieczemy ok 50-60 minut. Po upieczeniu zostawiamy chwilę w wyłączonym piekarniku. Sernik gdy całkiem wystygnie chowamy do lodówki

Pani na deser
Tropikalny sernik (z mango) 207

Delikatny, kremowy, rozpływający się w ustach sernik z mango. Naprawdę prosty do zrobienia, bardzo smaczny - smaki idealnie wyważone (mango nie dominuje), pozytywnie nastrajający i niezwykle kuszący. Przyznam, że z ledwością udało mi się pstryknąć parę zdjęć :) Składniki: Spód: 350 g ciastek kakaowych 90 g miękkiego masła Masa serowa: 750 g gładkiego, mielonego twarogu 2 szklanki kwaśniej śmietany (dałam(...)większej blachy, a do blachy wlać wrzątek - do 2/3 wysokości kwadratowej formy.  Wstawić do piekarnika na 1. poziom od dołu i piec przez ok. 2 godziny (u mnie 1 h 50 min) . Sernik jest gotowy, gdy masa serowa jest ścięta z wierzchu.    5. Wyjąć sernik z piekarnika, odwinąć z folii aluminiowej i pozostawić na kratce

Domowa Cookierenka Agi
Sernik z cukinią 157

Sernik ten zrobiłam na imieniny mężusia. W szafce znalazłam jeszcze słoiczek cukinii więc postanowiłam dodać go do masy serowej. Nikt nie zgadł, że to cukinia. składniki: 1 kg sera, u mnie z wiaderka 8 jajek 3/4 kostki masła 1/2 szklanki cukru 3 łyżki cukru waniliowego szczypta soli 1 opakowanie budyniu waniliowego 1 słoiczek cukinii a`la ananas o pojemności(...)dodać osączoną cukinię i delikatnie wymieszać łyżką. Masę serową wyłożyć na herbatniki i ładnie wyrównać. Blaszkę wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec ok 50-60 minut, funkcja góra-dól. Po upieczeniu sernik zostawić do całkowitego wystudzenia w uchylonym piekarniku. Po wystudzeniu sernik dowolnie udekorować. Ja polałam polewą czekoladową i posypałam ekspandowanymi nasionami amarantusa. Przed podaniem

Monia miesza i gotuje
Kajmakowy sernik kremowy 135

oznacza termin "sernik, który rozpływa się w ustach", to w tym wypieku znajdzie definicję tego stwierdzenia. Sernik jest pyszny, leciutki, nieskomplikowany, im dłużej leży w lodówce ,tym lepiej smakuje. Ma piękną miodową barwę, a fakt, że jest pieczony w kąpieli wodnej ,dodaje mu lekkości i puszystości.  Wprowadziłam lekkie modyfikacje. Przepis z książki "Domowe wypieki" Joanny Niedobeckiej(...)ciasteczkowy spód, uwaga : jest rzadka! Piec w nagrzanym piekarniku w kąpieli wodnej ( na dnie piekarnika postaw żaroodporne naczynie z wrzątkiem ) ok. 60 min.w temperaturze 180 stopni. Masa powinna być ścięta na górze, w środku może być miękka- nie szkodzi- po kilku godzinach w lodówce stwardnieje. Warto upiec dzień wcześniej ,aby przed podaniem sernik poleżał całą noc w lodówce. Kiedy

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik z ciasteczkami Oreo 176

Tym razem będzie pyszny przepis na sernik z ciasteczkami Oreo. Przygotowując ten deser wzorowaliśmy się na przepisie Sylwii Ładygi ("Ostra na Słodko") - uczestniczki 5 edycji

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SERNIK Z POWIDŁAMI ŚLIWKOWYMI 195

wszak jemy najpierw oczami prawda?) Magdy. Niestety moje, zupełnie nie odzwierciedlają smaku ciasta, bo robione były prawie ciemną nocą 😢  Ale nie zdjęcia są tu najistotniejsze, a smak 😏.  Sernik jest pyszny.  Mogę go szczerze polecić. Jednak dla mnie warstwa powideł  nie ukrywam, że jest zbędna. Nie bardzo komponuje się ona z serową masą.  Być może(...)białek, i delikatnie mieszamy do połączenia się składników.   Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Na spodzie rozkładamy jedną warstwę herbatników.   Masę serową wykładamy na herbatniki. Wstawiamy  do piekarnika nagrzanego do 170*C i pieczemy około godziny. Po upieczeniu ciasto studzimy w uchylonym piekarniku. Wystudzony sernik smarujemy powidłami i przykrywamy warstwą herbatników. Herbatniki polewamy przygotowaną polewą czekoladową

Walijskie Pichcenie
SERNIK DYNIOWY Z BISZKOPTEM KORZENNYM 104

ubijając. Dodawać po jednym żółtka, nie przestając ubijać. Mąki oraz kakao przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru czy smarowania. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około(...)masy serowej dodać puree z dyni ponownie zmiksować, na końcu dodać sztywną pianę z białek delikatnie szpatułką wymieszać. Masę serową przelać na biszkopt piec w nagrzanym piekarniku około 80 minut w temperaturze 170°C. Upieczony sernik pozostawić do ostudzenia, następnie w stawić do lodówki najlepiej na całą noc. Masa kórwkowa 500 ml mleka 3,2% tłuszczu

RAROSSA
Kakaowe babeczki z truskawkami 120

wysokości. W każdą napełnioną foremkę wkładamy po kilka truskawek. Posypujemy odrobiną posiekanej czekolady. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy 30 minut, w 180st. Babeczki podajemy po przestygnięciu, opcjonalnie oprószone cukrem pudrem. Sernik z kokosową pierzynką Sernik inny niż wszystkie dotychczasowe na blogu. Inny, bo zrobiony z twarogu półtłustego, a nie Zielony koktajl z rzeżuchą Kolejna witaminowa bomba, pod postacią(...)zielonego koktajlu. Tym razem połączenie zdrowia, słodyczy i lekkiej pikanterii. Koktajl dynia – banan Koktajl dynia - banan to połączenie, które znane jest wielu osobom i choć wydawać by Pączki pieczone Pączki pieczone są bardzo delikatne i puszyste. Nie są tak słodkie jak tradycyjnie smażone pączki, Babka wielkanocna – przepis Babka wielkanocna - przepis Bardzo delikatna, puszysta, idealnie wilgotna

NiePieprz.pl
Ciasto z kaszy manny z owocami 212

Jak już kiedyś pisałam bardzo lubię ciasta z kaszy manny.Zarówno te na zimno , jak i te wymagające pieczenia.Zwykle robi się je błyskawicznie , a w smaku

Ostra na Słodko
Oszukany sernik na kruchym cieście 115

Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki Ciasto: 1 kostka margaryny 1/2 szklanki cukru 3 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek MASA: 3 duże jogurty naturalne - po 400 g każdy 1/2 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 budynie śmietankowe - łącznie 120 g 5 ubitych białek 1,5 garści suszonej żurawiny Przepis 1 Składniki na ciasto łączymy(...)masą. 3 Dużą blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wyklejamy ją połową kruchego ciasta. Następnie wlewamy na ciasto masę i posypujemy żurawiną. Całość przykrywamy drugą połową ciasta, startą na tarce o grubych oczkach. 4 Pieczemy około jednej godziny w 180 stopniach - przy termoobiegu możecie zmniejszyć temperaturę o 10 stopni.   Artykuł Oszukany sernik na kruchym cieście pochodzi z serwisu

Kuchnia Bazylii
Sernik agarowy z malinami 167

napiszcie, jak można go udoskonalić. Może coś warto zmienić, aby mój sernik agarowy był jeszcze bliższy oryginałowi? Czekam na Wasze opinie! ;) * SKŁADNIKI na foremkę o wymiarach 22x32 cm Sernik agarowy: 800 g mielonego sera białego* 4 jajka 1 szklanka cukru pudru 300 ml pełnotłustego mleka 1 niewoskowana cytryna 2 czubate łyżki agaru szczypta soli Biszkopt: biszkopt(...)wyjmij od razu z formy i połóż do góry nogami na papierze do pieczenia. Obciąż delikatnie blaszką. Dzięki temu biszkopt będzie równy. Po ostudzeniu włóż go z powrotem do formy pokrytej papierem do pieczenia. Biszkopt możesz dodatkowo nasączyć wodą z sokiem z cytryny i cukrem. Sernik agarowy Białka oddziel od żółtek. Żółtka umieść w metalowej lub szklanej misie

Food Square
SEROMAKOWIEC PROSTY I SZYBKI 1039

odstawiamy do wystudzenia. Resztę składników miksujemy tylko do połączenia składników, wlewamy zimne masło. Miksujemy i wylewamy na makową warstwę. Również wyrównujemy.  Pieczemy ok. 1 godziny w 180 st. C ustawienie góra dół.  Sernik studzimy w piekarniku z zamkniętymi drzwiami. Wyciągamy jak  przestygnie. Smacznego

Pani na deser
Ciasto Afrodyta 207

Biszkopt: 6 jajek szczypta soli 2/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki mąki ziemniaczanej  2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia  Masa serowa: 500 g dwukrotnie zmielonego twarogu półtłustego (lub gotowego do serników) 3 łyżki cukru 400-500 ml śmietanki 30% 1 opakowanie śmietan-fixu 2 galaretki cytrynowe 2 szklanki wrzątku 2 łyżki cukru pudru  Warstwa(...)zmiksować na pianę ze szczyptą soli. Następnie dodać cukier i miksować, aż się rozpuści. Zmniejszyć obroty miksera i dodawać po jednym żółtku. Odłożyć mikser. Obie mąki i proszek do pieczenia przesiać, wsypać do masy jajecznej i delikatnie za pomocą łopatki mieszać do połączenia składników. Ciasto przelać do blachy wyłożonej papierem do pieczenia i piec przez ok. 30 minut w temperaturze

Simply Food
Mazurek z kajmakiem i pijanymi bakaliami 151

Mało robię mazurków, jakoś nigdy w moim domu się ich nie piekło. Czasem jednak ma się ochotę na coś innego niż babka i sernik ;) Tym razem zrobiłam mazurki w wersji mini... Bardzo kruche ciasto i kajmak wymieszany z pijanymi bakaliami ;) Rodzynki i żurawinę wcześniej moczyłam w rumie, stąd ta nazwa :) Polecam! Składniki na ciasto: 135 g zimnego masła(...)zimnej wody Składniki na ciasto przełożyć do miski i zagnieść ciasto. Schłodzić w lodówce przez około 15 minut. Schłodzone ciasto rozwałkować, powycinać prostokąty. Przełożyć na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 170 stopni przez około 20 minut. Wystudzić. Masa: 250 g masy krówkowej 75 g rodzynek 50 g żurawiny 25 ml rumu 50 g gorzkiej czekolady Rodzynki

Domowa cukiernia Ewy