sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:259/617)

Sernik z brzoskwiniami 169

kawałek sernika? Kruche ciasto, pyszna masa serowa, słodkie brzoskwinie i lekka piana z białek, po prostu tego nie można sobie odmówić! Polecam :) Sernik z brzoskwiniami Składniki na ciasto: 250 g masła lub margaryny do pieczenia, zimnego 3 łyżki cukru pudru 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 szklanki mąki pszennej Sposób wykonania: Wszystkie składniki umieścić w malakserze

Smaki Natalii
Jogurtowiec truskawkowy 330

Na zakończenie sezonu truskawkowego zrobiłam pyszny truskawkowy sernik na zimno z jogurtu. Teraz pozostaje czekać na następny sezon i raczyć się zapasami truskawek z zamrażarki

Monia miesza i gotuje
CZEKOLADOWO-TRUSKAWKOWY SERNIK NA ZIMNO 282

 to już ostatnie chwile, kiedy możemy przygotować sernik na zimno z truskawkami, więc trzeba się śpieszyć ;) smakuje nieziemsko, zapraszam do próbowania SKŁADNIKI Spód: 150

słodki bratek
Sernik bananowy 249

Zapraszam na sernik w nietypowym dla serników kolorze, a to za sprawą bananów i miodu które zafarbowały ser ; ) Piekłam w tortownicy o średnicy 22 cm, 70 minut w 180 stopniach. Czytaj więcej

Pychotkaaa
Sernik gotowany 248

Ten sernik robiłam jakiś czas temu, całkiem o nim zapomniałam..przepis znalazłam tutaj , zrobiłam ciut inaczej,bo na spodzie z pokruszonych biszkoptów i na wierzch

Moje domowe kucharzenie
Sernik na zimno z wiśniami i galaretką 181

Składniki (na tortownicę o średnicy 21 cm) : Spód: 150 g ciastek Oreo 40 g masła Ciasteczka pokruszyć, ja to robię w moździerzu. Masło roztopić, połączyć dokładnie

Moja Galeria Smaku
Sernik nie tylko wielkanocny 710

stole. Jest puszysty- mąż porównuje go do ptasiego mleczka. :)   Czasami aż nie mogę uwierzyć ze Pan Małżonek nie lubił kiedyś serników- bo sernik znika szybciej niż się go robi :) Kochani, polecam i zachęcam do pieczenia . Składniki : 1 masło 1 kg  startego sera 8 jaj 1 1/3 szkl cukru 3-4 lyzki mąki ziemniaczanej bakalie wdlg uznania Wykonanie

Smaki Edyty
Jogurtowiec z galaretką 457

 Fioletową galaretkę zakupiłam już jakiś czas temu i czekała na swoją kolej w kuchennej szafce! Chciałam przyrządzić ją w taki sposób , by oddać całe piękno koloru

Ostra na Słodko
Krówkowy sernik 363

średnicy 24 cm.  Tutaj  znajduje się przelicznik form do pieczenia. Na stronie   Domowe Wypieki  znajdziecie oryginalny przepis dla tortownicy o średnicy 26 cm. No to zaczynamy :) Spód: 100g margaryny 50g cukru 10g kakao 160g mąki pszennej 1 małe jajko 1 mała łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 640g twarogu z wiaderka (ja użyłam tego z Biedronki(...)średnich obrotach tylko do połączenia składników, aby zbytnio się nie napowietrzyło. Na koniec wrzucamy resztę krówek i delikatnie mieszamy. 5. Masę wlewamy do tortownicy i pieczemy około 60 minut w 180 stopniach. Sernik studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wkładamy na noc do lodówki. 6. Gotowy sernik można udekorować kakao (mi to nie do końca wyszło

My Culinary Art
świąteczny sernik pomarańczowy na piernikowym ślimaku 243

ubić na sztywno, nadal ubijając dodawać cukier a później żółtka. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przyprawa piernikowa, przesiać do masy jajecznej. Delikatnie połączyć. Ciasto rozsmarować na dużej blaszce z piekarnika wyścielonej papierem.  Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 175*C i piec około 20-25 minut. Po upieczeniu wystudzić i odkleić z papieru. Pociąć na paski(...)wymieszać. Masę serową przelać do tortownicy zalewając piernikową roladę.  Blaszkę z ciastem wstawić do piekarnika nagrzanego do 170*C i piec około godziny.Po upieczeniu pozostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie porządnie wystudzić (najlepiej przez noc). Sernik mocno wyrośnie ale po wystudzeniu nieco opadnie. Ostudzony sernik wyjąć z blaszki i zdjąć papier. Delikatnie podważając łopatką przenieść

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Sernik na piernikowym cieście. 261

sernik upiekłam już z myślą o świętach Bożego Narodzenia. To był eksperyment, który okazał się bardzo udany :) Do masy serowej dodałam otartą skórkę pomarańczową, ponieważ święta już od dzieciństwa kojarzą mi się z zapachem pomarańczy. Do ciasta natomiast dosypałam przyprawę do piernika, żeby było jeszcze bardziej świątecznie :) Miałam się wstrzymać z publikacją tego przepisu co najmniej do początku grudnia(...)Wymieszać. Na koniec dodać pianę ubitą z 10 białek ze szczyptą soli. Delikatnie wymieszać. Gotową masę serową wyłożyć na wcześniej przygotowane ciasto. Piec w temperaturze 160 stopni przez godzinę. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na 2-3 godziny. Polewa: W rondelku zagotować wodę, ustawić na nim miseczkę, a do miseczki dodać połamana na kawałki czekoladę

Agusiowe smakołyki
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI 575

sera z wiaderka 2 łyżki żelatyny 1/2 szklanki cukru pudru 1 galaretka truskawkowa 1/2 kg świeżych truskawek Sposób wykonania: Tortownicę o średnicy  24 cm wyłożyć papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Na dno układamy biszkopty. Galaretkę rozpuszczamy wg przepisu na opakowaniu. Żelatynę rozpuszczamy w 1/4 szklance zimnej wody, mieszamy do momentu, aż napęcznieje. Następnie uzupełniamy gorącą woda do połowy(...)żelatynę. Na biszkopty wylewamy połowę masy serowej, układamy połowę umytych i oczyszczonych truskawek. Przykrywamy drugą połową masy. Na wierzch układamy resztę truskawek, pokrojonych na połówki i zalewamy tężejącą galaretką. Sernik wstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc. SMACZNEGO

Prosto i Smacznie z Anetą
Sernik bez tłuszczu 228

jeszcze dodawać masło?. Postanowiłam upiec sernik bez dodatku masła i byłam nieźle zaskoczona, gdy wyjęłam ciasto, następnie wystudziłam i posmakowałam, a smak miał nieziemski. Coś pomiędzy sernikiem, a ptasim mleczkiem, albo ptasie mleczko z sera :)  Muszę upiec go ponownie, taki był pyszny :D Składniki: 1 kg twarogu 6 jajek 1 szklanka cukru pudru 1 budyń śmietankowy(...)wykładam papierem do pieczenia, przekładam ciasto i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 170°C na 60 min.  Po 30-35 minutach pieczenia, wyjmuję ciasto i nakrywam wierzch folią aluminiową. Wstawiam do dalszej obróbki termicznej. Upieczony sernik zostawiam na 10 min. w gorącym piekarniku, następnie wyjmuję i usuwam folię. Odstawiam , aż całkowicie ostygnie

Ciasteczkowy Potwór
Sernik z musem śliwkowym 170

wstawić do środkowej części piekarnika i piec przez 15 minut w 175 stopniach C, następnie zmniejszyć temperaturę do 120 stopni C i piec przez kolejne 90 minut, do czasu aż masa serowa się zetnie. Gotowy sernik wyjąć z piekarnika i ostudzić. Gdy sernik będzie całkowicie wystudzony, można wówczas wyłożyć na nim mus śliwkowy. Mus śliwkowy Jeśli przygotowujemy sami

KUCHNIA POLSKA