sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:261/617)

Sernik dyniowy na Halloween. 310

sernik będzie wyglądał bardzo fajnie na stole Halloween`owym.  Sam sernik z tego przepisu wychodzi bardzo fajny! Miękki, puszysty, lekki, smaczny, taki jaki powinien być sernik, a nutka dyni czyni z nim cuda. Bardzo gorąco zapraszam do wypróbowania! Składniki: 1 kg trzykrotnie zmielonego twarogu 400 g puree z dyni 4 jaja 1,5 szklanki cukru(...)dodajemy mąkę, sól i przyprawę korzenną, ponownie miksujemy. Otrzymaną masę sernikową przekładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (24 cm) i pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 50-60 min. Po upieczeniu sernik studzimy.  W między czasie póki sernik stygnie zabieramy się do przygotowania dekoracji. Z pomarańczowego lukru plastycznego formujemy kuleczkę, następnie za pomocą

Kuchnia Łukasza
Ciasta na Święta - 65 propozycji 12404

jabłkami  50.  Piernik z drożdżami  51.  Korzenna kostka z powidłami bez pieczenia 52.   Ciasto pyszna delicja 53.  Ciasto banoffee na biszkopcie 54.  Ciasto pyszny Michałek 55.   Babka Cafe Latte 56.  Ciasto kokosowo - chałwowe 57.  Sernik mozaika 58.  Ciasto Marysieńka 59.  Keks 60.  Ciasto czekoladowo - wafelkowa rozkosz

kruche babeczki
Aksamitny krem z dyni z mleczkiem kokosowym 161

pomarańczowe z suszonymi owocami Sernik dyniowy Pumpkin pie, czyli tarta dyniowa Dyniowe ślimaczki drożdżowe Placuszki dyniowe na słodko Drożdżowe ślimaczki dyniowe z pomarańczą Ciasto dyniowe z nutką pomarańczy Ciasto z dynią, gruszką i figami Sernik dyniowy z karmelem Aksamitny krem z dyni z mleczkiem kokosowym Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 3 szklanki  pieczonej dyni 1 duża

Kulinarne przygody Gatity
Sernik na zimno z truskawkami 657

racji, że wreszcie przyszła do nas letnia pogoda, w kuchni warto robić ciasta na zimno, bez pieczenia, na których przygotowanie nie trzeba poświęcić zbyt wiele czasu. Dziś przepis na sernik na zimno z truskawkami - cudowne sezonowe owoce, do tego lekka konsystencja sernika, podany prosto z lodówki wspaniale ochłodzi gorące dni. Sernik na zimno z truskawkami Składniki(...)wymieszać i pozostawić do ostudzenia - wystudzoną żelatynę wlać do masy, wymieszać - na dnie wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy ułożyć warstwę pokruszonych herbatników - na herbatnikach układać pokrojone w połówki truskawki - wylać masę serową, całe truskawki układać na wierzchu lekko zanurzając je w masie serowej - sernik schłodzić w lodówce Podana ilość składników - zwłaszcza herbatników, a także ilość truskawek uzależniona jest

Smakołyki Bereniki
Sernik piernikowo-dyniowy 131

jakiś czas dostałam Fabryki Cukierniczej Kopernik. Sernik wyszedł słodki, niesamowicie kremowy i delikatny. Dosyć spory, więc warto go przygotować, gdy planujemy mieć gości :) 800 g zmielonego twarogu na sernik (tyle zostało mi z 1 kg wiaderka, po odsączeniu z serwatki) 300 g puree z dyni 3 jajka 2/3 szklanki cukru trzcinowego skórka starta z całej sparzonej pomarańczy łyżka(...)miksujemy do połączenia składników. Pierniczki na spód rozdrabniamy w malakserze i wykładamy nimi formę do pieczenia (o średnicy 26 cm, wyłożoną papierem do pieczenia). Masę wylewamy na piernikowy spód. Pieczemy godzinę w 180 stopniach (na dolnej półce kładziemy żaroodporną formę wypełnioną wrzącą wodą). Sernik studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Po wystudzeniu dekorujemy mleczkiem kakaowym, oraz pokruszonymi piernikami. […] Artykuł

Mienta blog
Sernik z frużeliną truskawkową 405

łyżki cukru trzcinowego Sposób przygotowania sernika: Do miski wsypujemy  Mąkę, cukier, dodajemy zimne masło, wbijamy żółtka i całość szybko zagniatamy. Ciasto zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na około 30 minut. Po tym czasie rozwałkowujemy na oprószonym mąką blacie i przekładamy do tortownicy (22 cm),  lekko nakłuwamy i pieczemy w rozgrzanym d 180`C piekarnika. Pieczemy około(...)które szybko miksujemy - tak aby niepotrzebnie nie napowietrzyć masy. Masę przelewamy na wcześniej upieczony spód i wstawiamy do piekarnika i pieczemy około 60 minut w 150`C przez około 50 minut. Studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wstawiamy sernik na całą noc do lodówki. Na patelnie wrzucamy mrożone truskawki, posypujemy cukrem i smażymy około 10 minut. Mąkę ziemniaczaną mieszamy razem

Słodkie Przyjemności
Sernik bananowy. 275

ciasto: 2 szklanki maki + mąka do podsypywania 1/2 szklanki cukru 1/2 kostki margaryny 1 jajko 2 łyżki gęstej śmietany S kładniki na masę serową: 1 kg sera na sernik ( ja miałam w wiaderku) 1 szklanka cukru 5 jajek 3 łyżki mąki ziemniaczanej 4 małe banany 1/2 szklanki śmietanki 30% 1/3 szklanki oleju Wykonanie: Mąkę wysypać na stolnice, dodać cukier(...)cały czas miksując. Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i wmieszać łyżką do masy serowej. Na wystudzone ciasto wylać masę serową. Piec w temperaturze 170 stopni 50 minut. Następnie wyłączyć piekarnik i zostawić w nim sernik na 2- 3 godziny do przestudzenia

Agusiowe smakołyki
SERNIK SZACHOWNICA 168

miejsce wlewamy masę serową, drugą warstwę robimy odwrotnie: tam gdzie była masa serowa układamy ciasto, a pomiędzy paski ciasta wlewamy masę serową. Pieczemy ok. 1 godziny w 180 stopniach. Zostawiamy w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Wystudzony sernik polewamy polewą i posypujemy orzechami

słodki bratek
sernik z kajmakiem na bakaliowym spodzie 170

końcu po połączeniu dodajemy budyń oraz esencje rumową, całość miksujemy dokładnie ostatni raz. Po zmiksowaniu ser wylać na podpieczony wcześniej spód, całośc piec około 60 minut na 170 stopni bez teromobiegu. Po wyjęciu z piekarnika sernik polać pozostałym kajmakiem

Pychotkaaa
Sernik a'la kukułka 155

kostki masła o wadze 250 g 1 szklanka cukru 3 łyżki wody 1/2 szklanki mleka 1 pełna łyżka kakao 1 łyżka spirytusu Masa serowa: 1 kg sera na sernik 125 g masła 3 jajka 2 opakowania budyniu śmietankowego 1,5 szklanki cukru 2 łyżki jogurtu naturalnego Biała polewa: 125 g masła 1/2 szklanki cukru 1/4 szklanki mleka 1 szklanka(...)wykładam papierem do pieczenia, przekładam masę serową, wylewam na wierzch masę kukułkową  i mieszam za pomocą patyczka do szaszłyków.  Piekarnik nagrzewam do 120°C i wstawiam ciasto na 1h 20 min. następnie zwiększam temperaturę do 180°C i piekę jeszcze ok 30-40 min. W razie konieczności wierzch nakrywam folią aluminiową. Upieczony sernik wyjmuję i odstawiam

Ciasteczkowy Potwór
Podwójnie migdałowy sernik 167

się nim cieszyć możliwie jak najdłużej (przechowywany w lodówce przykryty folią będzie dobry do tygodnia). To fasolowe ciasto do złudzenia przypomina sernik, konsystencją, strukturą i smakiem. Żaden amator serników się nie domyśli, że to z fasoli, testowałam to wielokrotnie na wszystkożercach Składniki na tortownicę o średnicy 26 cm: 500 g suchej fasoli Piękny Jaś ugotowanej do absolutnej miękkości(...)migdały. Na samym końcu dodaj mąkę ziemniaczaną i dokładnie wymieszaj.   Tak przygotowaną masę przełóż do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 170-180 C na środkowej półce piekarnika przez 60 minut. Przestudzony „sernik” posmaruj dżemem. Marcepan uformuj w kulę, rozwałkuj cieniutko i połóż na wierzch ciasta.   Smacznego!         Artykuł Podwójnie

greenscarf
Sernik świąteczny z bakaliami 196

Święta? Strucla z makiem, piernik, pierniczki a może miodownik? W każdej rodzinie poza tradycją są przecież różne gusta więc piecze się to co lubi rodzina. U nas na pewno będzie keks i makowiec, ale będzie też sernik i to nie byle jaki. Sernik świąteczny z bakaliami. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Smaczna Pyza
Waniliowy sernik light - Thermomix TM5 277

Masę przelać do tortownicy wstawić na blachę wypełnioną do połowy wodą (tzw. pieczenie w kąpieli wodnej). Piec 60 minut, aż masa wyraźnie się zetnie i przy poruszeniu tortownicą będzie lekko drżeć tylko środek sernika. Wystudzić w piekarniku.  Potem dobrze jest trzymać sernik przez kilka godzin w lodówce. Udekorować wedle uznania.  Smacznego

ClauditteMissCooking
SERNIK Z WIŚNIOWĄ PIERZYNKĄ 195

moim poprzednim SERNIKU Z KAWOWĄ PIANKĄ przyszła kolej na sernik z owocowym wierzchem. Całość komponuje się wspaniale, nie jest mdły ani przesłodzony. A taki zimny z lodówki będzie wspaniale smakować w upały.   SKŁADNIKI NA TORTOWNICĘ O ŚREDNICY 22 CM SPÓD: 20 dag maślanych herbatników 10 dag roztopionego masła SER: 1 kg sera białego 1 szklanka cukru(...)przestudzenia. Pozostałe składniki dodajemy do sera i krótko miksujemy, na końcu wlewamy tłuszcz. Masę serową wylewamy na podpieczony spód i pieczemy ok. 50-60 minut w temperaturze 170-180 stopni C ustawienie góra dół. Sernik po upieczeniu studzimy w piekarniku. Następnie odstawiamy do całkowitego wystudzenia (zimny schowałam na noc do lodówki) PIANKA: Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki

Pani na deser