sernik pieczony - 9248 przepisów (strona:235/617)

Sernik z brzoskwiniami II 154

sernik z dodatkiem brzoskwiń jest wilgotny i rewelacyjnie pyszny! Polecam gorąco! Może ktoś się skusi na taki wypiek z racji weekendu majowego :) Składniki: Spód: 2,5 szklanki mąki 2 żółtka 125 g masła lub margaryny 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia śmietana - ile zabierze ciasto Masa serowa: 1 kg białego sera - u mnie wiaderkowego 1 puszka brzoskwiń(...)proszek) i stopniowo wlewać mleko oraz olej. Ciasto będzie rzadkie i takie powinno być. 3. Masę serową ostrożnie wylać na ciasto kruche i brzoskwinie, Piec w 180 st. C przez 60 minut. Po upieczeniu sernik pozostawić w zamkniętym piekarniku jeszcze przez 15 minut. Smacznego!!! Źródło: Smaker

Kuchnia domowa Ani
sernik na jabłkowo-orzechowo-biszkoptowym spodzie... 157

Składniki: 4 sztuki jajka 3/4 szklanki cukru. 1 łyżka cukier waniliowy, 1 kg wiaderko ser na sernik,1 opakowanie budyń śmietankowy, 180 gram biszkopty, 2 szklanki zmiksowane podprażone orzechy laskowe,10 sztuk jabłek + 1/2 szklanki wody + 2 łyżki cukru + 1 opakowanie kisielu cytrynowego, 1 opakowanie polewa czekoladowa, - posypka czekoladowa ile potrzeba białka o temperaturze pokojowej ubić na sztywno żółtka(...)blaszki rozłożyć z 3/4 opakowania biszkoptów - rozłożyć jabłka kisielowe i resztę biszkoptów - posypać orzechami - wyłożyć masę sernikową i piec w 200C około 40-45 minut na upieczonym serniku rozsmarować ciepłą polewę czekoladową i posypać posypką czekoladową sernik jest bardzo puszysty, wilgotny........POLECAM........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
KRUCHE CIASTO-BABECZKI 262

przygotowanym ciastem wyłożyć spód blachy. jeżeli ciasta używamy jako spód po np. sernik  można go używać bez wstępnego chłodzenia czy podpiekania. Wystarczy na ciasto wyłożyć masę i piec.  Ciasto na babeczki również nie wymaga chłodzenia, ciasto tylko rozwałkowujemy wykrawamy kółeczka wylepiamy foremki i pieczemy około

RAROSSA
Letni sernik na zimno z truskawkami wg Aleex 166

cytrynowej • 2-3 łyżki cukru pudru (do smaku) • 400 g truskawek Wierzch: • 400 g truskawek • 2 galaretki truskawkowe Sposób przygotowania: 1. Dno formy o wymiarach 22x37 wyłożyć papierem do pieczenia. 2. Ciasteczka zmiksować w blenderze z masłem na konsystencję mokrego piasku. 3. Wyłożyć nimi dno formy, ugnieść i wstawić do lodówki. 4. Galaretkę cytrynową rozpuścić w ¾ szklanki wrzątku. Ostudzić(...)kawałeczki. 9. W 3 szklankach wrzątku rozpuścić 2 galaretki truskawkowe. Ostudzić. Połączyć z pokrojonymi truskawkami. 10. Kiedy galaretka truskawkowa zacznie lekko tężeć, wyłożyć ją na wierzch sernika. Wstawić do lodówki. 11. Sernik podawać pokrojony na porcje. Smacznego

W mojej kuchni
Sernik wiedeński 142

serniki chyba nigdy nie przejdzie mi ochoty a ich smaki przyprawiają o zawrót głowy :) Tym razem jest to sernik delikatny w smaku z nutką cytrusową, wypełniony po brzegi rodzynkami.Składniki:ciasto kruche- 1 szklanka mąki pszennej- 120 g masła- 1 jajko- 4 łyżki cukru pudru- 1 łyżeczka proszku do pieczeniamasa serowa- 1 kg sera białego(...)skórkę pomarańczową oraz sok z cytryny. Całość dokładnie mieszamy a na koniec dodajemy ubite na sztywno białka. Masę wylewamy na ostudzone ciasto i pieczemy około 1 godziny w 180 C. Po upieczeniu i przestudzeniu sernik polewamy przygotowaną polewą ( wszystkie składniki na polewę mieszamy i zagotowujemy) i odstawiamy do zastygnięcia

Zainspirowana w kuchni
Winogronowy sernik z jogurtowym musem 208

ziemniaczanej Na spód: - 500g winogron bezpestkowych Mus: - 2 galaretki o kolorze zielonym - 500g naturalnego jogurtu Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, owijamy szczelnie folią aluminiową. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, na środkowej półce ustawiamy dużą blaszkę z wodą. Wszystkie składniki na sernik mieszamy, nie za długo, tylko do ich połączenia się, na blaszkę wysypujemy umyte i wysuszone winogrona, wylewamy delikatnie(...)wstawieniu zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy w kąpieli wodnej 90-100 minut. Studzimy najlepiej na kratce ale jeszcze w piekarniku, przy uchylonych drzwiczkach. Wystudzony wstawiamy do lodówki, w tym czasie robimy mus jogurtowy. Galaretki rozrabiamy w 300ml wrzątku, jak zaczyna tężeć mieszamy z jogurtem  i wylewamy na schłodzony sernik, dekorujemy winogronem i schładzamy kilka godzin. Smacznego

Wypieki Rene
Niby tiramisu na gotowcach. 1806

razem, mam coś fajnego dla tych, którzy nie czują się dobrze w pieczeniu. Pyszne ciasto, zrobione na gotowcach. Przepis dostałam od koleżanki. Przy okazji, bardzo dziękuję Aniu. Oczywiście, coś tam zrobiłam po swojemu. Nie wiele, po prostu namieszałam z mascarpone, ale i tak wyszło fajnie :) Wracając do ciasta, to muszę przyznać że jest smaczne. Do tego, bardzo ładnie się prezentuje(...)szklanki gorącej wody Dodatkowo: 2 paczki biszkoptów kakao Wykonanie: Kawę zalać gorącą wodą. Posłodzić i zostawić do wystudzenia. Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia. Biszkopty moczyć w kawie i układać w przygotowanej tortownicy. Sernik na zimno wsypać do naczynia. Wlać 500 ml. mleka i zmiksować. Następnie dodać 1 serek mascarpone (250 g ) i ponownie zmiksować. Tak przygotowaną masę, wyłożyć

Agusiowe smakołyki
Sernik whisky z kremem Bailey 188

Dalej ubijając wlewać ciepła czekoladę cienkim strumieniem do masy. Na koniec wmieszać krem Bailey's. Masę wylać do tortownicy na spód z ciastek. Piec w 180*C przez ok.45 min. Po upieczeniu jak każdy sernik masa jest wciąż dość płynna. Trzeba sernik odstawić w chłodne miejsce do zastygnięcia. Po ostygnięciu tortownicy najlepiej wstawić sernik do lodówki(...)sernik zastygł a zajmie to na pewno kilka godzin wyjąć sernik z tortownicy i owinąć go dekoracyjnym pasem z czekolady. Powinien być wyższy od torcika o jakieś 1,5 do 2 cm tworząc wyższy rant. Tam rozsmarować następnie po powierzchni torcika schłodzoną bitą śmietanę, uważając by nie uszkodzić czekoladowego paska. Na koniec podaniem posypać powierzchnię bitej śmietany sypkim

Sztuka gotowania w/g Samiry
Sernik na zimno z czereśniami 163

W ten weekend na facebooku była taka akcja: Sernik na zimno z owocami. Wyciągnęłam przepis na sernik na zimno jaki robiła moja babcia gdy

Czary - gary w kuchni
Kajmakowy sernik gotowany z orzechami 1058

szklanki mąki pszennej 1 1/2 szklanki mąki krupczatki 250 g margaryny 1/3 szklanki cukru pudru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 3 jajka 3 łyżki śmietany 18% 1 łyżka kakao 210 g masy kajmakowej 250 g orzechów włoskich SERNIK KAJMAKOWY: 1 kg twarogu zmielonego 3/4 szklanki cukru 200 g masła 250 g masy kajmakowej 3 jajka 2 budynie śmietankowe(...)szklanki mleka POLEWA: 50 g masy kajmakowej Mąkę pszenną wymieszać z krupczatką, proszkiem do pieczenia i cukrem pudrem. Posiekać razem z zimnym masłem dodając jajka i śmietanę. Ciasto zagnieść i podzielić na dwie części 1/3 i 2/3. Do mniejszej części ciasta wgnieść dokładnie kakao i włożyć do zamrażarki. Ciasto białe podzielić na 3 części i każdą oddzielnie rozwałkować do wielkości

https:KKuchniaMniam
sernik na zimno z musem truskawkowym 382

ułożenia na spodzie sernika i 7 do ozdoby Herbatniki drobno kruszymy. Masło roztapiamy w rondlu. Łączymy ze sobą (ma powstać konsystencja morego piasku). Wykładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Mocno dociskamy i wladamy do zamrażarki. W tym czasie robimy masę serową. Ser łączymy z cukrem pudrem, aromatem waniliowym i rozpuszczoną, ostudzoną żelatyną. Doładnie miksujemy. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy(...)galaretkę w 250 ml wody. Odstawiamy do wystygnięcia.  Truskawki wrzucamy do kielicha blendera i dolewamy schłodzoną galaretkę  dodajemy łyżkę curu pudru. Blendujemy. Ta przygotowany mus wylewamy na sernik, na wierzchu układamy truskawki i chłodzimy - najlepiej przez całą noc. Smacznego

Cook&Love
Sernik kajmakowy na ciasteczkowym spodzie 213

miski – miksuję by połączyły się jak najlepiej. Dodaję jajka, żółtka i sól- miksuję jeszcze chwilę. Wykładam masę serową na spód z ciasteczek i piekę przez 1,5 godziny w temperaturze 160 stopni. Studzimy sernik w piekarniku, później na blacie. Najlepiej jest włożyć go do lodówki na noc i rano dopiero polać karmelem. Słony karmel: 4 łyżki białego cukru

MojaQchnia.pl
Puszysty sernik 166

pieczenia Masa serowa: 1 kg sera z wiaderka lub 3-krotnie zmielonego 2 cukry waniliowe 3 budynie waniliowe lub śmietankowe ¾ szklanki oliwy 1 ½ szklanki mleka 1 ¾ szklanki cukru 9 jajek Dodatkowo: cukier puder (opcjonalnie) 1 łyżka masła (do posmarowania formy) papier do pieczenia Przygotowanie: Wyciągnąć potrzebne produkty z lodówki 30 minut przed rozpoczęciem pieczenia. Mąkę(...)białka i przełożyć do masy serowej 6. Delikatnie połaczyć masę z białkami i wszystko wyłożyć na ciasto 7. Piec zgodnie z zaleceniami Pobierz wersję do druku: Pobierz Puszysty sernik Artykuł Puszysty sernik pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Sernik z mango 171

Serniki kocham miłością pierwszą i nic nie jest w stanie mnie powstrzymać przed zjedzeniem choćby kawałeczka. Cóż, tak mam, dlatego piekę je często a także robię na zimno. Zawsze są pyszne. Polecam ten dzisiejszy sernik dla dzieci małych, dużych, dla wszystkich. W Dniu Dziecka wszystkiego dobrego dla wszystkich dzieci. Sernik z mango. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Szybki sernik kajmakowy 145

lodówce, w spiżarce znalazłam gotową masę kajmakową, i w 15 minut upiekłam ten sernik. Można go podawać z bitą śmietaną zimową porą, a latem z sosami owocowymi. Pieczony w szerszej blaszce staje się dość cienki, ale wygląda jak serowy batonik. Składniki: – 1 kg sera białego mielonego, u mnie(...)papierem do pieczenia. – Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st.C. – Piec 15 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec 90 minut. – Po tym czasie zostawić w wyłączonym piekarniku na 15 minut, otworzyć piekarnik i jeszcze trzymać w nim sernik przez 15 minut

To co kocham