Sernik kokosowy na biszkoptach To połączenie sera z jogurtem brzoskwiniowym i kokosem .Składniki :600 g sera białego półtłustego 1 szkl cukru1 cukier wanilinowy Dr .Oetkera1 budyń waniliowy Winiary400 g jogurtu brzoskwiniowego gęstego150 g wiórek kokosowych6 jajek2 łyżki kaszy mannyokoło 20 biszkoptów Sposób przygotowania1. Ser przepuścić przez praskę lub zmielić na maszynce. 2. Dodać żółtka , cukier , cukier wanilinowy(...)sera i delikatnie wymieszać łyżką . 5. Tortownicę wysmarować margaryną i posypać bułką tartą . 6. Spód tortownicy wyłożyć biszkoptami. 7. Przełożyć masę serową. 8. Piec w temp 175/ 180 st około 80 minut. Gdy sernik się upiecze wyłączyć piekarnik i studzić przy otwartych drzwiczkach . 9. Po upieczeniu Polukrować lub udekorować według własnego pomysłu
Sama słodycz i szczypta chiliNiedawno mieliście okazję poznać przepis na pyszny kawowy Sernik Tiramisu, dziś proponuję sernik z dodatkiem czerwonej porzeczki. Oczywiście najlepiej użyć świeżych owoców, ale ja wykorzystałam mrożone zapasy:) Sernik jest bardzo łatwy w przygotowaniu i delikatny w smaku. Porzeczki nadają mu bardzo fajnego smaku:)) Spód: 250g kakaowych herbatników, 90g masła. Herbatniki zmielić w blenderze(...)zmiksować. Dodać mąkę ziemniaczaną oraz przestudzoną czekoladę. Krótko zmiksować. Połowę masy przełożyć do formy. Następnie rozłożyć porzeczki (mrożone rozmrozić i odsączyć), przykryć resztą ciasta. Piec około 90 minut w temp. 150st. Ostudzić i polukrować. Sernik przechowywać w lodówce. Źródło: Przepisy.net
Z miłości do słodkościinnego. Z obserwacji na blogu wynika, że ciasta bez pieczenia cieszą się u Was powodzeniem, więc może warto i ten pomysł zapisać i wykorzystać w najbliższym czasie? Składniki na blaszkę 28x19cm Spód: 200g herbatników kakaowych ciemnych 1 łyżka kajmaku 60g masła 60g rodzynek moczonych przez noc w alkoholu Sernik kawowy: 500g sera białego (użyłam wiaderkowego) ¾ szklanki cukru pudru
Kuchnia w czekoladzieDopiero mamy styczeń a ja już tęsknię za latem,za ciepłem słońca i smakiem letnich owoców. By chociaż trochę wnieść tego lata do kuchni zrobiłam sernik
Kolorowa kuchnia ElkiSernik znalazłam na stronie mojewypieki.pl, ale troszkę go zmodyfikowałam. Zmieniłam troszkę spód i dodałam masę kajmakową. Składniki na masę serową: 900 g twarogu tłustego lub półtłustego - zmielonego przynajmniej dwukrotnie 2/3 szklanki drobnego cukru 2 jajka całe 3 białka 1/4 ekstraktu z migdałów Składniki na spód: 225 g ciastek pełnoziarnistych typu digestive 75 g masła, roztopionego Do malaksera wrzucić(...)powinny być w temperaturze pokojowej. Wszystkie składniki na masę serową zmiksować do połączenia, ale nie za długo. Gotową masę wylać na schłodzony ciasteczkowy spód Piec w temperaturze 150ºC przez około 60 - 75 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu. Wystudzić w uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez około 12 godzin. Dodatkowo: Masa kajmakowa
The Sweet DamselZnowu wykorzystałam foremkę Lilianę o której pisałam Wam tutaj i przygotowałam sernik z borówkami. Tym razem nie użyłam kominka ale ciacho równie
Monia miesza i gotujeciasteczkami Oreo. Szybki, prosty i smaczny. Sernik wychodzi iście czarno-biały, wilgotny, warty wypróbowania. Polecam. Spód: 170 g ciasteczek Oreo 80 g masła Ciasteczka kruszymy do konsystencji piasku. Masło rozpuszczamy. Rozpuszczone wlewamy do ciasteczek i mieszamy. Formę okrągłą o średnicy 21 cm wykładamy papierem do pieczenia. Następnie wykładamy spód ciasteczkowy, dociskamy. Wkładamy na pół godziny do lodówki. Masa serowa(...)składników. Masę serową wylewamy na schłodzony spód ciasteczkowy. W masę wciskamy ciasteczka, zatapiając je w niej. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 50 minut. Wyłączamy piekarnik, uchylamy lekko i zostawiamy w nim sernik do ostudzenia. Następnie wkładamy do lodówki lub w chłodne miejsce, na kilka godzin lub najlepiej na całą noc. Dodatkowo: 200 ml śmietany kremówki
Made By Mom And SonDziś przedstawiam Wam zupełną nowość. Panie i Panowie oto na łamach tego bloga po raz pierwszy pojawia się on – Tofurnik. Pojawić miał się tutaj już
365 dni dookoła kuchniMiałam ochotę na jakiś nietypowy sernik, trochę pogrzebałam w necie i NA TEJ STRONIE znalazłam super przepisik na trzysmakowy sernik. Wyszedł bardzo smaczny i co najważniejsze jest bardzo prosty do przygotowania. Polecam :) SKŁADNIKI: 1 kg zmielonego sera np. z wiaderka 2 łyżki kwaśnej śmietany 10 dag miękkiego masła 4 jajka 15 dag cukru (można dać(...)kawę, do 3 kawę z kakao, mieszamy. Tortownicę o śr. 24 cm wykładamy papierem do pieczenia. Wlewamy 1 masę, na to delikatnie 2 masę, na końcu masę 3. Wyrównujemy i pieczemy ok. 1,5 godziny w 160 st. C. Upieczony sernik zostawiamy na 0,5 godziny w zamkniętym piekarniku. Potem sernik wyciągamy. Kroimy po wystudzeniu. Dekorujemy wg. uznania
Pani na deserśliwki i wykładamy pozostałą masę serową. Pieczemy w 170 st. C przez ok. 30-35 min. Następnie wykładamy równomiernie piankę z białek i pieczemy w 160 st. C aż pianka będzie złota. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do przestudzenia. składniki na piankę: 4 białka 80 g cukru pudru wykonanie: Białka ubijmy na sztywno. Dodajemy stopniowo
Domowy Smak Jedzeniadodaję aromat. Czekoladę mielę na pył w blenderze, dodaję do rondelka i mieszam, aż powstanie gładka masa. Szybki sernik z mlekiem z puszki udekorowany polewą czekoladową Jak zrobić sernik z mlekiem skondensowanym Wszystkie składnik umieszczamy w blenderze i miksujemy do chwili otrzymania płynnej, gładkiej, pozbawionej grudek masy. Zajmuje to średnio około dwóch minut, nie ma sensu miksować(...)piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne napełnione gorącą wodą, a w piekarnikach parowych włączamy funkcję pieczenia na parze lub opcję para 25 procent. Masę przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy bez termoobiegu przez około 60-70 minut. Po upieczeniu pozostawiamy sernik w lekko uchylonym piekarniku na około 3-4 godziny, żeby ostygł. Kiedy już całkowicie wystygnie, wyjmujemy
Kulinaria - potrawy z różnych stron światawyłożonej papierem do pieczenia kruszyć ciasto tworząc warstwę kruszonki- ciasto podpiec przez 20 minut w 200 stopniach- margarynę utrzeć z cukrem, dodawać po żółtku, partiami dodawać ser, budyń, dokładnie utrzeć- z białek ubić pianę, delikatnie wymieszać ją z masą serową- masę wyłożyć na podpieczone ciasto, piec około 1 godziny w 180 stopniach- po upieczeniu nie wyjmować sernika z piekarnika, tylko
Smakołyki Berenikipodwójne czekoladowe ciasteczka przekładane kremowym nadzieniem są wegańskie, dlatego też grają główną rolę w tej rozpasanej wersji sernika. Można by dyskutować na temat jego zdrowotności, ale mam nadzieję, że nie muszę przepraszać. Wykonanie ciasta jest banalne, jednak wymaga zaplanowania kilku kroków z wyprzedzeniem – należy odczekać kilka godzin, aż woda oddzieli się od jogurtu oraz schłodzić spód. Składniki: Masa: 2 duże(...)wanilii i zamieszaj. Całość przelej do jogurtowo-cytrynowej masy i połącz. Masę przelej do tortownicy. Ciasteczka przeznaczone do dekoracji rozdziel, porozkładaj je na obwodzie sernika i delikatnie dociśnij. Wstaw do piekarnika na środkowy poziom i piecz ok. 50-60 minut. Wyjmij, pozostaw do całkowitego przestudzenia, a następnie przechowuj w lodówce. 12 porcji
Roślinna - blog wegańskipysznego, póki świeże. W pierwszej kolejności zdecydowałam się na jogurtowy serniczek bez pieczenia. Podstawę stanowią zmielone na pył sucharki wymieszane z nutellą, następnie mamy warstwę jogurtową z owocami, zaś na wierzchu jest serek mascarpone wymieszany z niewielką ilością jagód, które nadają fajnego koloru. Jeżeli ktoś lubi serniki na jogurtach greckich, zachęcam do spróbowania:) Spód: około 220g pokruszonych na pył(...)śmietany kremówki 30%, schłodzonej 350 g jagód Dodatkowo : 250 g serka mascarpone 3 łyżki jagód 3-4 łyżki cukru pudru Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy papierem do pieczenia (samo dno). Sucharki mielimy na pył, łączymy z nutellą i tak powstałą masę wykładamy na dno tortownicy. Jogurty greckie przekładamy do miski, mieszamy z cukrem pudrem. Żelatynę zalewamy niewielką ilością wody
Smaki Na Talerzu