Dziś polecam Wam połączenie moich dwóch „miłości”. Sernika z chrupiącym czekoladowym musli. Prosty, pyszny deser, idealny do filiżanki ulubionej kawy czy herbaty. Takie serniczki sprawdzą się również w ramach drugiego śniadania. Mój mąż zabrał jeden do pracy Proste w przygotowaniu i tak pysznie czekoladowe za sprawą musli crunchy czekoladowego z orzechem laskowym i nasionami chia 4health . Uwielbiam(...)szukajcie też na Facebook’u A teraz zapraszam Was na pyszne serniczki z czekoladowym musli (na kruchym cieście). Spróbujcie Składniki: Nadzienie: 150 g naturalnego serka kremowego 1 jajko klasy M 2 łyżki cukru (można dodać mniej) 5 pełnych łyżek musli crunchy czekoladowego z orzechem laskowym i nasionami chia 4health 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej Kruche ciasto: 200g mąki
Słodkie okruszkipiekę w dość dużej blaszce, łączę w nim ulubione smaki moich najbliższych – czekoladowy murzynek i pyszny sernik, a do tego słodycz przełamuję lekko kwaskowatym dżemem porzeczkowym. Spróbujcie i Wy, polecam. Składniki: (na prostokątną blaszkę – u mnie 30×25) Na czekoladowe ciasto: 4 jajka M 1 szklanka cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 250 g masła lub margaryny mała(...)cukrem i żółtkami. Następnie dodajemy ser i mąkę, miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie (i krótko) miksujemy. Masę serową wykładamy łyżką na czekoladowy spód. Na masę serową nakładamy w kilkunastu miejscach dżem porzeczkowy (kilka łyżeczek). Doskonale przełamuje słodycz ciasta. Końcowe przygotowania: Ciasto wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około
Słodkie okruszkimojprzepisna.pl | Krucha śliwka Dziś upiekłam ciasto, bardzo podobne to Śliwkowej rozkoszy. W tej wersji ciasto kruche jest bez dodatku kakao, zamiast tego przed warstwą śliwkową jest
moj przepis naŚwięta, święta i po świętach. Nie wiem jak Wy ale ja się ledwo ruszam. Dzisiaj wstałam więc rano i od razu poszłam na rowerek, a na śniadanie zamiast sernika lub makowca zjadłam płatki owsiane. Oglądałam jednak też program, że 2 dni świętowania to zbyt krótki czas aby przytyć 2 kg. Kamień z serca, nie? Dzisiaj podzielę się z wami jednak(...)masła 50 g kakao 4 łyżki mleka 120 g cukru pudru gruszki masło oraz bułka tarta do posmarowania formy Formę na babkę natłuszczamy masłem i posypujemy brzeg i spód bułką tartą. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę (objętość zwiększy się trzykrotnie). Dodajemy pomału olej rzepakowy Wielkopolski SemCo i miksujemy. Następnie dodajemy
Kuchnia w oparachwiedeński , czyli bez jakiegokolwiek spodu. Tym razem kakaowo-waniliowy w bardzo atrakcyjnej wizualnie odsłonie z wzorem zebry. Puszysty, bardzo delikatny, wilgotny o wyraźnym smaku pieczonego sera a do tego świetnie wygląda. Nasi goście nie zapowiadają się już, że wpadną na kawę tylko na serniczek bo ponoć te u nas smakują najlepiej. Składniki na sernik zebra (forma okrągła(...)także stosować kąpiel wodną, czyli umieszczenie formy w wodzie by uniknąć zbyt dużego wyrośnięcia ciasta a później jego opadnięcia po wyłączeniu piekarnika. Sernik zebra po wystudzeniu można posypać słodzikiem w formie pudru lub przygotować polewę czekoladową. Wystarczy rozpuścić dobrej jakości gorzką czekoladę lub przygotować polewę z oleju kokosowego, masła i kakao. Smacznego! — BTW całości: 2000 g, 4491 kcal
Ola la LCHFDziś zapraszam Was na pyszny sernik z brzoskwiniami w czekoladowym cieście . Zachęcam do pieczenia Dla nas połączenie idealne – delikatny sernik otulony czekoladowym ciastem i kawałki owoców. Pyszne, proste w przygotowaniu ciasto, które cieszy nie tylko smakiem, ale też i wyglądem. Idealne do codziennej kawy lub herbaty, jak również na przyjęcie. Spróbujcie. Do przygotowanie ciasta wykorzystałam produkty firmy(...)żółtkami. Następnie dodajemy ser i budyń (proszek), miksujemy do połączenia składników. Na koniec dodajemy pianę z białek i delikatnie (i krótko) miksujemy.. Masę serową wykładamy łyżką (!) na czekoladowy spód. Brzoskwinię pozbawiamy pestki i obieramy ze skórki, a następnie kroimy w większą kostkę. Układamy ją dowolnie (w lekkich odstępach) na cieście. Ciasto wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika
Słodkie okruszkitortownicy wygląda naprawdę bardzo elegancko. Jest to ciasto dla zwolenników zarówno gruszek jak i białej czekolady. Przepis znajdziecie TUTAJ STEFANKA CZEKOLADOWO-KOKOSOWA Stefanka kokosowo – czekoladowa Stefanka kokosowo-czekoladowa to świetny wybór dla wszystkich, którzy lubią tzw. grysiokowce, czyli ciasta z masą z kaszy manny. Jeżeli nie macie ochoty na miodownika z kaszą manną ponieważ nie chce wam się piec(...)naprawdę mało męczące Przepis znajdziecie TUTAJ SERNIK TIRAMISU NA ZIMNO Sernik tiramisu na zimno W zestawieniu nie mogło zabraknąć sernika, czyli ciasta bardzo charakterystycznego dla wielu Świąt. Tutaj prezentuje go w odmianie tiramisu, czyli jest to propozycja dla wielbicieli tego deseru lub też po prostu kawy i kakao. Jest to sernik na zimno czyli nie trzeba
Relaxtimeskładniki na ciasto kruche: 300 g mąki 180 g cukru 180 g masła 2 żółtka 1 łyżeczka proszku do pieczenia wykonanie: Z podanych składników zagniatamy ciasto
Domowy Smak JedzeniaWielokrotnie pisałam Wam na blogu albo na swoim facebooku, że kocham ( kocham ponad życie! ) wszelkiego rodzaju bakalie. Już od czasów gimnazjum codziennie na śniadanie zjadam pełną
Ostra na Słodkomojprzepisna.pl | Tort z białą czekoladą i truskawkami Mniej więcej roku temu o tej własnie porze przygotowywałam ten tort na urodziny przyjaciółki. Tort wyszedł przepyszny, jubilatka i
moj przepis namasa serowa i druga przypominająca w smaku nutellę. Pyszności! Do tego kruche ciasto z orzechami laskowymi, oj jest naprawdę kruchutkie. Polecam wszystkim miłośnikom sernika, naprawdę warto wypróbować ten prosty przepis. Zapraszamy! Składniki Kruche ciasto na spód 100 g płatków owsianych górskich zmielonych na mąkę garść orzechów laskowych zmielonych (razem z płatkami) 2 żółtka 3/4 kostki masła (wcześniej wyjętej z lodówki(...)łyżkę masła orzechowego i kakao. Mieszamy na gładką masę. Białą masę przekładamy do podpieczonego spodu, wstawiamy do piekarnika (takze 180 stopni) i po 10 minutach wyjmujemy i nakładamy na wierzch ciemną masę serową. Pieczemy ok. godzinę. Na następny dzień ozdobiłam ciasto polewą czekoladową: 6 kostek czekolady 70% kakao, 2 łyżki śmietanki 30%, łyżeczka miodu. Smaczego :) (function
Symfonia Smakówcukru do wypieków 2 budynie śmietankowe lub waniliowe (proszek) 150 g rozpuszczonego masła (¾ kostki) 1,5 szklanki mleka w proszku 1,5 szklanka mleka szczypta soli opcjonalnie: herbatniki na spód sernika Na dwie godziny przed pieczeniem wyjmujemy ser, mleko i jajka z lodówki. Potrzebujemy dwóch dużych misek. Żółtka oddzielamy od białek w osobnych miskach. Do żółtek dodajemy ser, budynie, cukier(...)delikatnie mieszamy szpatułką lub dużą łyżką (nie mikserem!). Gdy białka połączą się z masą, dodajemy drugą część ubitych białek i ponownie bardzo delikatnie mieszamy – musimy wymieszać dokładnie, aby sernik wyrósł równomiernie. Wlewamy masę na wyłożoną papierem (i ewentualnie herbatnikami) blachę i wstawiamy na środkowy poziom piekarnika (lub lekko niżej). Zagotowujemy wodę w czajniku i wlewamy ją do blaszki pozostawionej
Poezja smakuswój plan i swoje, od lat sprawdzone przepisy, które niby takie same, ale co roku smakują jeszcze lepiej. To jest właśnie magia świąt Bożego Narodzenia... Na święta piekę tylko sernik - moje ukochane ciasto i w tym roku zamiast pierniczków - ciasteczka migdałowe. Starałam się przed świętami zaprezentować Wam wigilijne i świąteczne potrawy - te tradycyjne i te z elementami mojej inwencji(...)zmielone migdały. Owoce odcedzić, dodać do masy i wymieszać łyżką. W osobnym naczyniu ubić pianę z białek i delikatnie połączyć łyżką z masą czekoladowo-migdałowo-bakaliową. Przełożyć do tortownicy 23 cm wyłożonej papierem do pieczenia (tylko spód) i piec przez ok. 35 minut. Ostudzić w formie, a następnie wyjąc i udekorować. Masę marcepanową rozwałkować na cienki płat, przykryć ciasto, odcinając
Czerwień i błękitTe serniczki to są tak naprawdę serniczki z resztek, takie moje małe sprzątanie lodówki. Serniczki powstały również na potrzebę zaprezentowania wałkowanej czekolady, z wytłoczonym napisem "made
Blondynka Gotujejagielnik przestygnie. Po nocy spędzonej w lodówce masa „sernikowa” swoją konsystencją do złudzenia będzie przypominać klasyczny sernik. Na moim blogu znajdziecie też przepis na przepyszny „sernik” malinowy z orzechów nerkowca . To doskonały deser dla alergików. Jest 3x bez – bez jajek, bez nabiału i bez pszenicy. Składniki na masę „sernikową(...)tarce do okrągłej blachy wyłożonej papierem, a następnie ugniatamy palcami. Spód ciasta wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 220 stopni na 10 minut. Następnie na podpieczony spód wykładamy masę jaglaną. Na wierzch ścieramy resztę ciasta. Wstawiamy do piekarnika na 25 minut. Po tym czasie ciasto jest gotowe! Z krojeniem jagielnika czekoladowego najlepiej poczekać do jego wystygnięcia
Dieta bez mleka