się od nich uwolnić ciągle mam ochotę na coś z czekolady to już chyba uzależnienie , a po za tym każdy serniczek jest pyszny , więc musiałam wypróbować ten przepis ... :) ***Sernik bananowo-czekoladowy *** Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size(...)homogenizowanego (np. waniliowego) 2 czubate łyżki żelatyny 1/3 szklanki wrzącej wody 2 duże dojrzałe banany 100 g czekolady 2 czubate łyżki kakao 1 opakowanie cukru waniliowego kilkanaście biszkoptów na spód (można pominąć) do ozdoby : stopiona czekolada, pralinki 1. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej i ostudzić . 2.Banany zmiksować na gładką masę i zmieszać z serkiem , cukrem i kakao. 3. Na koniec
ciemna strona patelnitakże do innych moich przepisów na ciasta – ciasto czekoladowe ze śliwkami – sernik dyniowy – placek ze śliwkami – ciasto dyniowe z czekoladą – szarlotka na kruchym cieście – biszkopt z truskawkami – sernik z malinami – szybki biszkopt z rabarbarem – najlepsze kruche ciasto ze śliwkami – sernik z porzeczkami – sernik z jagodami – biszkopt z jabłkami PROSTA SZARLOTKA Przygotowanie(...)podobną wyłóż papierem do pieczenia. Wyjmij połowę ciasta z lodówki i rozwałkuj ciasto lub wyklej blachę ciastem za pomocą dłoni. Ciasto wałkuje się dość ciężko, dlatego możesz poprostu wykleić spód kawałek po kawałku. Wstaw ciasto do piekarnika na 10 minut aby nieco się zapiekło. W tym czasie obierz jabłka. Pokrój je na ćwiartki i wykrój gniazda nasienne. Ćwiartki krój
nietylkopasta.plTort Milka to kolejna po Serniku Snickers propozycja na zbliżający się Dzień Chłopaka :) To połączenie puszystych biszkoptów, z delikatnym kremem z mlecznej czekolady i dekoracją z różnych milkowych słodkości. Tort piekłam w małej tortownicy o średnicy 18 cm. Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek mąki pszennej 4 łyżki kakao (płaskie) 4 łyżki mąki ziemniaczanej 12 łyżek cukru Składniki(...)pokrojoną na kawałki czekoladę, odstawiamy na kilka minut pod przykryciem, potem mieszamy aż do uzyskania gładkiej jednolitej polewy. Kiedy czekoladowa śmietana nie jest już gorąca wkładamy ją pod przykryciem do lodówki – najlepiej na całą noc. Biszkopty przekrawamy na 4 spody. Można poukładać je sobie na kawałkach papieru do pieczenia, wtedy łatwiej przenosić je na stole i mniej się kruszą. Kawę
CiastkozercyDoskonałe połączenie delikatnej śmietankowej pianki, soczystych śliwek i chrupiącego kakaowego ciasta. Ciasto naprawdę warte wypróbowania. Polecam :) Ciasto kakaowe: 2,5 szkl maki pszennej 1 i 1/3
Smakołyki Asiwaniliowy sernik z nutą migdałową. Sernik został polany pyszną polewą czekoladową co w całości idealnie się skomponowało i podkreśliło jego smak. Sernik jest jednym z moich ulubionych ciast i z pewnością pojawi się na Naszym blogu niejednokrotnie w innych odsłonach. Waniliowy sernik z nutą migdałową SKŁADNIKI: Ciasto : 1 i 1/2 szklanki mąki tortowej(...)Dodajemy ser, budyń i cukier waniliowy – miksujemy . Biała ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Do masy serowej dodajemy ubite białka – mieszamy. Masę serową przekładamy na przygotowany kruchy schłodzony spód. Sernik wkładamy do nagrzanego piekarnika do temperatury 180 stopni na 25 minut, zmniejszamy grzanie do 150 stopni i pieczemy przez następne 65 minut. Wyłączamy grzanie i zostawiamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkirobiłam sernik z tofu, a do tego 100% roślinny. Wkrótce jednak okazało się, że moje obawy były zbędne. Ten sernik jest po prostu przepyszny. Delikatny i aksamitny. Nawet nie poznasz, że jest z tofu :) Do tego pyszna czekoladowa, znaczy karobowa polewa :) Py-szo-ta :D Uwielbiam :) Nie spodziewałam się takiego efektu. Jestem pozytywnie zaskoczona :) Nie zostaje(...)saszetki stewii - 2 g Wodę z olejem podgrzewamy, dodajemy karob, zmniejszamy ogień do minimum i energicznie mieszamy do momentu powstania bezgrudkowej masy. Ciastem wykładamy spód formy, wyłożonej papierem do pieczenia, wylewamy masę serową. Piekarnik nagrzewamy do 200*, po wstawieniu ciasta zmniejszamy do 180* i tak pieczemy przez 55-60 minut. Po ostygnięciu polewamy karobową polewą. Smacznego
Zdrowie na języku :PŻadnego łasucha nie trzeba namawiać na sernik, a na mini serniczki cytrynowo czekoladowe skusi się, mam nadzieję, każdy. Samo przygotowanie jest bardzo proste i nie zajmie wiele czasu. Składniki daję takie, jakie akurat mam. Składniki: - 110g dowolnych herbatników - 2 łyżki mielonych migdałów - 60g masła - 2 łyżeczki kakao Masa serowa: - 400g mascarpone - 200g creme fraiche - 2 jajka - trochę więcej(...)sekund. Dodajemy esencję cytrynową. Mieszamy i przelewamy masę do foremek. Piekarnik rozgrzewamy do 175 ° C. Do blaszki lub żaroodpornego naczynia wlewamy (trochę powyżej połowy) wrzątek – wstawiamy na spód nagrzanego piekarnika. Foremki z ciastem wstawiamy do piekarnika i po 10 minutach obniżamy temperaturę do 120 ° C. Od tej pory pieczemy ok. 60 min. Upieczone pozostawiamy, przy uchylonych drzwiczkach w piekarniku
mojewypiekiinietylkokanapkowo-sernikowy Mój Ulubiony Wieluń zarówno do wypieków (serników, ciast z serem), jak i śniadań lub obiadów. Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą Puszysty sernik bez spodu z pomarańczową nutą 2016-05-13 21:10:19 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)skórki pomarańczowej 2-3 krople aromatu pomarańczowego 1/2 kg sera - polecam ser "Mój ulubiony" Wieluń (gęsty, idealny do serników) 125 g masła 1 szklanka drobnego cukru 4 jajka 1 1/2 łyżki budyniu waniliowego (proszek) do dekoracji: dowolna posypka np. płatki czekoladowe Przygotowanie Do jednej miski wbijamy żółtka, do drugiej białka. Białka ubijamy ze szczyptą soli. Do żółtek dodajemy pokrojone masło
Słodkie okruszkimojprzepisna.pl |Torcik W-Z jak z PRL Ostatnio miałam przyjemność uczesniczyć w imprezie tematycznej. Tematem były czasy PRL. Wszyscy przebraliśmy się w adekwatne stroje, jedliśmy na
moj przepis naSernik na zimno Składniki 150 g herbatników 1 kg sera twarogowego 3 łyżki kakao 50 gr masła ½ szklanki cukru Gorzka czekolada 5 płaskich łyżek żelatyny Konfitura czereśniowa Tortownica o średnicy około 24 cm Sposób przygotowania Herbatniki kruszymy w blenderze, dodajemy łyżkę kakao i masło, a następnie układamy na spodzie tortownicy mocno przyciskając szklanką. Tortownicę wstawiamy do piekarnika nagrzanego(...)pierwszym mieszamy żelatynę z ½ części cukru i 2 łyżkami kakao. Następnie do miski dodajemy 1/3 sera twarogowego, ponownie mieszamy, studzimy i układamy na spodzie tortownicy. Czekamy aż warstwa lekko stężeje. W drugim naczyniu mieszamy żelatynę z konfiturą czereśniową. Do miski dodajemy 1/3 sera twarogowego, ponownie mieszamy, studzimy i układamy
Miód i pieprzkrokiet z bażanta z grzybami na puree z kalarepy z jabłkiem, terryna z dzika z sosem z suszonych owoców z dereniem, fondant z kalarepy, marynowany rydz, sos wiśniowy, ziemia czekoladowo-kawowa Przyszła kolej na jedno z najoryginalniejszych dań w festiwalowej karcie. W kolejce stałyśmy niedługo, miły kelner zapytał od razu, czy życzymy sobie dania festiwalowego. Na stole stało naczynie(...)czerwonym winem. Podany z zieloną herbatą Pani była przesympatyczna i uśmiechała się radośnie. Danie podane było jednak bez przemyślenia, chaotyczne i niedbałe. Ciasto ze spodu rozmokło. Konfitura za to bardzo smaczna. W samym serniku zbyt dużo gałki muszkatołowej. Herbatka, jak herbatka, wodnista. Okiem Kesji: Nie lubię koziego sera i nigdy nie polubię. Nie ma, czego oceniać. 10. Spółdzielnia 7/10
Życie zamknięte w smakutwaróg, cukier oraz mąkę. Miksujemy krótko, tylko do połączenia. Następnie dodajemy po 1 jajku. Na końcu dodajemy skórkę otartą z wyszorowanej, sparzonej pomarańczy. Przygotowaną masę serową wylewamy na ciasteczkowy spód i wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na około 15 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszamy do 120 stopni i pieczemy dalej przez około 30 minut. Studzimy w wyłączonym(...)śmietankę ubijamy na sztywno dodając pod koniec cukier puder. Na koniec dodajemy mus śliwkowy i krótko miksujemy, do połączenia. Wykładamy na przestudzony sernik. Wstawiamy do lodówki do czasu, aż mus stężeje. Przed podaniem dekorujemy ciasto wiórkami czekoladowymi lub oprószamy kakao. Źródło
Smaki Na Talerzutrudzić z mieleniem sera, albo też nie mają jeszcze wprawy z pieczeniem, bądź też serniki im się nie udają . Placek jest na bazie śmietany , a upieczony smakuje jak sernik . Ja do wypieku użyłam blaszki o wymiarach 36 x 20 cm . Przygotowujemy produkty na ciasto : 3 szklanki mąki, 1 kostka margaryny „Kasia” 0,5 szklanki cukru(...)cukrem na gęstą pianę , 4. Po łyżce dodawać do śmietany z budyniem . 5. Wszystko razem delikatnie drewnianą , bądź plastykową łyżką wymieszać. 6. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia 7.Na spód trzemy na tarce z dużymi oczkami jedną część schłodzonego ciasta, 8. Następnie wylewamy masę śmietanową. 9. Drewnianą łyżką wyrównujemy masę , ( możemy też delikatnie potrząsnąć blaszką ) 10 .Na wierzch trzemy drugą schłodzoną
Pysznosci Babci Basikilku stałych czytelników, dlatego przy tej okazji chcę Was również zaprosić na CANDY W MAGICZNEJ KUCHNI, które rozpocznie się w najbliższą środę. Szczegóły już wkrótce:) SKŁADNIKI ciasto 250 gram czekoladowy herbatników maślanych 100 gram masła 1/2 tabliczki gorzkiej czekolady masa krówkowa (karmel) - można zastąpić gotową masą kajmakową 100 gram krówek 200 ml śmietany kremówki masa serowa 800 gram sera trzykrotnie(...)mieszam do całkowitego rozpuszczenia. Ciepłe mleko z żelatyną dodaję do masy serowej. Miksuję caość przez chwilę. Na podpieczony spód nakładam masę krówkową, a na nią masę serową. Odstawiam do zastygnięcia (ser powinien być ścięty, ale nia tak gęsty jak w serniku na zimno). Przed podaniem dekoruję tartę okruszkami pozostałych herbatników
Magiczna kuchnia DariiSernik to takie ciasto "bezpieczne" ponieważ wszyscy go lubią, więc nie może go zabraknąć na świątecznym stole! idealny na NOWY ROK! Polecam. Składniki na masę serową; 1 kg sera twarogowego 3 jajka 1 szkl cukru 3 łyżki gęstej śmietany 1 op. budyniu śmietankowego 10 dag masła Składniki na spód; 1,5 szkl mąki pszennej 3 żółtka 10 dag masła(...)nagrzanego piekarnika do 180C i pieczemy około 1 godz. Co jaiś czas sprawdzamy aby się nam nie przypalił spód. Jeśli wierzch zarumieni się za szybko wtedy zmniejszamy temperaturę piekarnika. Ciasto studzimy najlepiej całą noc, następnie polewamy polewą czekoladową i dekorujemy cukrowymi cukierkami. Wszystkie składniki polewy rozpuszczamy w garnuszku na małym ogniu. Czekamy aż lekko przestygnie i polewamy ciasto
Radość kipiąca uśmiechem.