sernik na czekoladowym spodzie - 1327 przepisów (strona:48/89)

Sernik z paloną białą czekoladą i brownie. 164

kąpieli wodnej, dzięki czemu nie rośnie i nie opada- jest idealnie kremowy.  Polecam Wam serdecznie.  U nas zniknął szybko z lodówki.   Na sernik o średnicy 22 cm  będziecie potrzebowali: Spód brownie 100 g gorzkiej czekolady (pokruszonej) 1 i 1,4 szklanki brązowego cukru 2 duże jajka 115 g mąki 115 g masła Na małej mocy(...)przesiejcie). Nie miksujcie długo, aby nie napowietrzyć masy. Produkty mają się tylko połączyć.  Przelać na spód brownie i włożyć do większej formy, którą wypełniamy gorącą wodą.  Piec w nagrzanym piekarniku w temperaturze 130 stopni przez 1i 1/2 godziny.  Upieczony sernik powinien być sprężysty na środku.  Upieczony przenieść na kratkę i schłodzić, następnie przenieść do lodówki

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Sernik pomarańczowy (z mlekiem i olejem) 153

solą) białka. Całość przełożyć na podpieczony spód i wstawić do rozgrzanego piekarnika. Piec około 60-70 minut w 170 stopniach. (Sernik powinien odstawać od formy i być lekko rumiany.) Po ostudzeniu ciasto wstawić do lodówki (najlepiej na całą noc). Przed podaniem udekorować plasterkami świeżej pomarańczy. (Dodatkowo posypałam okruchami ciastek czekoladowych i ułożyłam mini herbatniki w polewie pomarańczowej

Di gotuje
Sernik konkursowy E. Wedel 159

jedynie przez to, że był jeszcze w środku letni. Gdy kroiłam go dla gości i rodziny, to był idealnie biały. Należy więc pamiętać, by sernik dobrze schłodzić przez podaniem. SKŁADNIKI Na spód sernika 2 opakowania ciastek Amerykanki E. Wedel 50 g masła Na sernik 3 jajka + 1 żółtko szczypta soli 150 g cukru 1 kg mielonego twarogu(...)piekarniku przez 10 minut, po czym zmniejszyć temperaturę do 170 ° C i piec przez kolejne 50 minut. Gotowy sernik wyciągnąć z piekarnika i zostawić do całkowitego ostudzenia. Pianki Ptasie Mleczko podzielić na połówki, czekoladę gorzką zetrzeć. Posypać wierzch sernika wiórkami czekoladowymi wedle uznania i udekorować połówkami Ptasiego Mleczka

Passions hobbies life
Sernik gotowany 295

spód. - Masą serową można również przełożyć biszkopt. - Sernik można przygotować w formie tortu. Sernik gotowany – najlepszy w swoim gatunku. Ciasto bardzo kruche i delikatne. Masa kremowa i wilgotna. W wersji świątecznej dodatek bakalii będzie dodatkowym atutem. Gorąco polecam na święta… i nie tylko. Smacznego. Inne przepisy na serniki na blogu: Chatka z ptasim mleczkiem Sernik jagodowy(...)Sernik w kropki z polewą czekoladowo owocową Sernik krakowski Sernik ananasowo kokosowy Seromakowiec Sernik wiedeński bezglutenowy Sernik czekoladowy z wiśniami Sernik na zimno z owocami Tartaletki sernikowe ze śliwkami Mini serniczki cytrynowo czekoladowe Sernik z marakują Sernik tęczowy Sernik „Zebra” Sernik malinowy Chatka Puchatka Wydrukuj przepis The post Sernik

mojewypiekiinietylko
Kremowy sernik czekoladowy z pomarańczą. 123

próbie smaku sernik wypadł genialnie, jest aksamitny, kremowa czekolada wręcz rozpływa się w ustach, a ja odpływam. Sami się przekonajcie, bo warto. Sernik czekoladowy z pomarańczą składniki: 200 g zbożowych ciastek czekoladowych 80 g masła 250 g serka mascarpone 250 g twarogu śmietankowego 120 g cukru trzcinowego 3 jajka 200 g gorzkiej czekolady 1 pomarańcza wykonanie: Ciasteczka mielimy(...)roztapiamy w kąpieli wodnej i odstawiamy do wystygnięcia. Oba serki miksujemy z cukrem i jajkami. Na końcu dodajemy stopioną czekoladę. Gotową masę przekładamy na spód z ciastek. Pieczemy przez 60 minut w temperaturze 150°C Sernik schładzamy w lodówce przez 1 -2 godzin. Tuż przed podaniem dekorujemy go pomarańczą

Przysmaki Karolki
Sernik czekoladowy 243

Sernik czekoladowy Składniki: ciasto 1 szklanka mąki pszennej 7dag margaryny 3 łyżki cukru 1 jajko szczypta soli 1 łyżeczka kakao masa serowa 1kg twarogu trzykrotnie mielonego 15dag cukru 4 jajka 10dag margaryny 3 łyżki mąki ziemniaczanej 16dag czekolady deserowej Wykonanie: - składniki na ciasto przełożyć do miski lub na stolnicę, zagnieść gładkie ciasto, schłodzić 30minut w lodówce - ciastem wylepić spód(...)konsystencję i kolor - masę przelać na podpieczony spód (brzegi tortownicy też wykładam papierem - wycinam wąskie paski papieru, smaruję je tłuszczem i przyklejam do wnętrza tortownicy) - do piekarnika w momencie jego włączenia włożyć na dno naczynie z wodą (ja wkładam naczynie żaroodporne), pomoże to sernikowi upiec się równo i nie popękać - sernik piec w temperaturze 160-170 stopni przez około

Smakołyki Bereniki
Sernik dyniowy z sosem czekoladowym 222

Sernik dyniowy z sosem czekoladowym Dyniowych słodkości ciąg dalszy. Wspaniały kremowy sernik. Jutro napiszę o nim coś więcej, a na razie sam przepis. Składniki: Ciasto 300 g mąki 50 g kakao 200 g masła 120 g cukru pudru szczypta soli 1 jajo 1 żółtko Wszystkie składniki posiekać nożem, szybko zagnieść kruche ciasto. Schłodzić 45 minut w lodówce. Piekarnik(...)podpieczony spód, wyrównać. Tortownicę wstawić do większego żaroodpornego naczynia. Naczynie wypełnić wrzącą wodą do połowy wysokości tortownicy. Piec przez 15 minut w 170°C, następnie obniżyć temperaturę do 120°C. Piec jeszcze ok. 1 godzinę i 15 minut. Sernik wyjąć z piekarnika, ostudzić, schłodzić w lodówce przez kilka godzin, a najlepiej przez całą noc. Podawać z sosem czekoladowym

Pełny talerz
czekoladowa niedziela #7 - sernik dyniowy na kakaowym biszkopcie 132

sezonowymi produktami - jabłkami, dynią etc. Czekoladowy deficyt uzupełniam w mroźne wieczory ;) Ostatnio naszła mnie ochota na dyniowy sernik. Widziałam go już na wielu blogach i za każdym razem zachwycał mnie kolorem! W końcu mam swój! :) Już Wam pisałam, że dynia i czekolada to świetne połączenie, tak więc sernik wylądował na biszkoptowym spodzie z dodatkiem kakao. Pyszny, sycący, zbity

chili & sugar
Sernik czekoladowy z czereśniami 105

blog Kasi , gdzie odnalazłam sernik czekoladowy z czereśniami.  Całość pomimo lekkiego podpieczenia brzegów sernika (cóż piekarnik nie pierwszej młodości) wyglądała dość apetycznie, co do smaku jednak wolę ten tradycyjny ten wariant sernika jest dla mnie zbyt ciężki i syty, choć siostra stwierdziła że to niebo w gębie. Składniki na spód  140 g herbatników maślanych 85 g masła(...)mieszamy. Powstałą masą wykładamy tortownicę o średnicy 24 cm porządnie dociskając do spodu. Tortownicę wstawiamy do lodówki, tymczasem zajmujemy się przygotowywaniem masy serowej. Czekolady stapiamy w kąpieli wodnej, studzimy do temperatury pokojowej. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, na spodzie piekarnika (pod siatką na której będzie postawiony sernik) umieszczamy niskie naczynie żaroodporne). Wszystkie składniki masy serowej z wyjątkiem czereśni miksujemy

Kuchenne aromaty
Malinowy obłęd – czekoladowy sernik na zimno z malinami 392

Uwielbiam maliny, a z sernikiem to już po prostu poezja. Serniczek bardzo prosty w wykonaniu, zajmuje nam zaledwie 40 minut.  Uwielbiam maliny! Od dziecka się nimi zajadałam, ponieważ rosły blisko stawu. Mogłam godziny spędzać w tych zaroślach, z czerwoną buzią i rączkami.  Spód: 300 g ciasteczek maślanych czekoladowych 150 g masła 4 łyżki adwocatu Masa serowa

VioletoweKucharzenie
Sernik z białą czekoladą na ciasteczkowym spodzie z musem truskawkowym 151

spód jest z masy ciasteczkowej i polany jest musem z truskawek. <3 Uwierzcie nam, zniknie w chwilę moment. A więc... Do dzieła! Składniki: 3 tabliczki białej czekolady 1 kg zmielonego twarogu białego (temperatura pokojowa) 4 jaja średnie (temperatura pokojowa) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżki cukru Dodatkowo:  truskawki ewentualnie cukier Na spód: 250 g ciastek czekoladowych(...)truskawkowy. Miksujemy w blenderze truskawki.Jeśli mus nie jest tak słodki, dodaj odrobinę cukru. Wyłóż ciasto z piekarnika, a następnie polej musem. Teraz można delektować się słodkim smakiem sernika. <3 Smacznego!  Jakie macie plany na weekend? Podzielcie się w komentarzu. My za to planujemy wybrać się do restauracji w Gdyni na pyszny obiad. Do jakiej restauracji się wybierzemy

Gotowanie, czyli hobby dla każdego
Sernik czekoladowy 128

Sernik: 1 wiadereczko (1000 g) twarogu dwukrotnie zmielonego 0,75 szklanki (150 g) drobnego cukru do wypieków 1 kostka (200 g) masła 5 jajek 1,5 tabliczki (150 g) czekolady mlecznej 1 duże opakowanie (64 g) budyniu czekoladowego, toffi, lub o smaku „krówki” 0,5 łyżeczki (2 g) proszku do pieczenia szczypta soli Spód(...)rozpuszczoną czekoladę i wymieszać, tak aby wszystkie składniki się połączyły. 6) Do masy serowej delikatnie łyżką wmieszać ubitą pianę z białek. 7) Gotową masę przelać do wcześniej przygotowanej ze spodem z herbatników tortownicy i wyrównać. 8) Piec 60-70 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (do piekarnika w momencie jego włączenia włożyć na dno naczynie żaroodporne z wodą, powinno

Fitsweet.me
Sernik idealny 134

książki Liski :) Sernik wychodzi puszysty, kremowy ... Poezja :) I chociaż jestem utwierdzona w przekonaniu, że nie umiem piec ... sernik wyszedł mi pyszny już za pierwszym podejściem :) Spróbujcie koniecznie! Inspiracja: Słodkie White Plate, str. 168 ( moja jedyna modyfikacja to dodanie spodu i rodzynek ) 1 kg białego sera trzykrotnie mielonego ( użyłam sera z wiaderka Vitello ) 300 g cukru 100 g miękkiego(...)masła 40 g mąki pszennej 450 garść rodzynek 1 jajko 4 żółtka 4 białka cukier waniliowy 100 g herbatników czekoladowych 2 łyżki roztopionego masła Piekarnik rozgrzać do temperatury 170 ºC.  Masło rozpuścić i ostudzić. Tortownicę ( 25 cm ) wyłożyć folią aluminiową.  Herbatniki przełożyć do lnianej ściereczki i drobno rozkruszyć. Dodać 2 łyżki masła, wymieszać. Przełożyć do tortownicy i lekko

Atlas Smaków
Sernik Michałek 100

cukierków Michałki klasyczne 1 budyń czekoladowy   Dodatkowo do dekoracji: pozostałe 1/4 puszki masy kajmakowej kakaowej 2 łyżki śmietany kremówki 1/2 kostki mlecznj czekolady 5 cukierków Michałki białe Spód tortownicy wykładamy papierem do pieczenia. Ciastka mielimy na mąkę, dodajemy do nich cukier puder oraz rozpuszczone masło. Dokładnie mieszamy, a następnie powstałą masą wykładamy spód tortownicy. Masę ciasteczkową dociskamy(...)misce i miksujemy tylko do chwili połączenia się składników. Masę serową przelewamy na schłodzony spód i wstawiamy do nagrzanego do 175 stopni piekarnika. Pieczemy 20 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 stopni i pieczemy kolejne 40-45 minut. Po upieczeniu sernik wyjmujemy z piekarnika i studzimy do temperatury pokojowej. Składniki polewy wkładamy do garnuszka i podgrzewamy do momentu

Kocham Czekoladę