sernik na czekoladowym spodzie - 1327 przepisów (strona:46/89)

SERNIK TRUSKAWKOWO-CZEKOLADOWY NA ZIMNO 277

SERNIK TRUSKAWKOWO-CZEKOLADOWY NA ZIMNO Zakochacie się w tym serniku od pierwszego kęsa... :) Delikatny, puszysty, truskawkowo-czekoladowy, po prostu pyszny :) To sernik na zimno, w którym smaki truskawki i czekolady doskonale się łączą, tworząc wspaniały, naprawdę lekki deser, pełen maleńkich bąbelków powietrza :) Prosty w przygotowaniu i dodatkowo bardzo podzielny, ponieważ zrobiłam(...)jeszcze około 2 łyżki. - Odstaw miskę z masą czekoladową na bok nim warstwa truskawkowa stężeje w tortownicy. Możesz ze 2 razy przemieszać w tym czasie masę czekoladową w misce, ale nie jest to konieczne. Po 50-60 minutach chłodzenia masy truskawkowej wyłóż na nią ostrożnie masę czekoladową, wyrównaj nożem wierzch. Wsadź sernik na 5-6 godzin do lodówki

Słodko-Słony Świat Ilony
Torcik a'la tiramisu 83

Coś słodkiego na niedzielne popołudnie. Kremowe połączenie kawy, czekolady i aksamitnej śmietanki. Po prostu pycha. TORCIK A'LA TRIAMISU Składniki: (forma 24 cm) spód: 300 g

Bon appetit mon amie
Chrupiący bananowiec 133

  Dziś chciałam Wam zaproponować szybkie ciasto bez pieczenia, eleganckie, pyszne i bez cukru. Delikatna masa bananowo serowa na chrupiącym czekoladowym spodzie z płatków to idealny

Cynamonowe szczęście
Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! 448

Chrupiące ciasto z nutellą i brzoskwiniami, bez pieczenia! Pyszne śmietankowo- czekoladowe ciasto dopełnione delikatnym brzoskwiniowym musem. Spód wykonany jest ze zmiksowanych sucharków zmieszanych z kremem nutella

Blog z Apetytem
Pyszny, kremowy sernik Davida Lebovitza 136

Zmieniłam troszkę oryginalny przepis, dodałam cały kilogram sera (w oryginale 900 gram), zredukowałam ilość cukru i całkowicie pominęłam go w przygotowaniu spodu, same ciastka są wystarczająco słodkie. Zamiast ekstraktu waniliowego dodałam ziarenka z 1/4 laski wanilii.  Aby sernik był idealny ser powinien być w temperaturze pokojowej, to samo dotyczy jajek. Składniki mieszamy krótko, tylko żeby masa była gładka(...)szkl. gęstego jogurtu naturalnego Przygotowanie:  1. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni. Tortownicę smarujemy masłem lub margaryną. Aby przygotować  spód ciasta topimy masło, studzimy i mieszamy z pokruszonymi herbatnikami. Wysypujemy je na tortownicę, dociskamy do jej brzegów i spodu. Pieczemy 12 minut i odstawiamy do wystygnięcia.  2. Zwiększamy temperaturę w piekarniku do 260 stopni - u mnie było

Kraina Tysiąca Smaków
Truskawkowa tarta bez pieczenia 243

przepis prosty, nieskomplikowany. Czekoladowy spód do tarty przygotować możecie na bazie różnych ciastek. Poszperajcie w szafkach i wykorzystajcie "resztki" kruchych ciastek i biszkoptów. Polecam Wam też mój sposób. Jeśli tylko zostają mi okrawki lub ostatnie kawałki ciast ( biszkopt, babka, ciasto piaskowe ) suszę je i blenduję. Okruszki takie wykorzystuję do przygotowywania spodów pod serniki czy tarty lub inne ciasta. Składniki(...)czekoladę wlać do pokruszonych ciastek - wymieszać. Ciasteczkową masę przełożyć do blachy na tartę, o średnicy około 26 cm. Dokładnie wylepić masą dno i boki formy, mocno dociskając. Tak przygotowany spód włożyć do lodówki. Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody i odstawić. W garnku umieścić truskawki, cukier oraz sok z cytryny. Całość ogrzewać na małym ogniu, aż cukier się rozpuści

kolorowotorcikowo
Sernik „makowa figa” 91

skórka z 1 pomarańczy, otarta skórka z 1 cytryny, sok z 1 pomarańczy, 3 jajka wierzch : 2 łyżki kajmaku, 1,5 łyżki mleka, figi obtoczone w cukrze pudrze, czekoladowe kropelki Wykonanie: spód : mak zalać wodą, gotować na małym ogniu, przełożyć na gazę, odsączyć, zemleć dwukrotnie. Mak doprawić smażoną skórką z pomarańczy i cytryny, namoczonymi wcześniej rodzynkami, pokrojonymi w drobna kostkę(...)będzie dłuższy o ok.20-30 minut. wierzch : w małym garnuszku podgrzać masę kajmakową z mlekiem, ciągle mieszając, aby nie utworzyły się grudki. Ciepłą wyłożyć na przestudzony sernik. Udekorować figami obtoczonymi w cukrze pudrze oraz czekoladowymi kropelkami. Artykuł Sernik „makowa figa” pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Lekki jak chmurka sernik z ricotty i jogurtu greckiego na kakaowym spodzie jaglanym z wegańską polewą czekoladową, domowymi śliw 196

dziesiątkę. Wierzch ciasta udekorowałam jeszcze karmelizowanymi na cukrze koksowym pestkami słonecznika.  Myślę, że taki sernik w wersji fit, z bakaliami, na jaglanym spodzie i z lekką jak chmurka masą serową posmakuje każdemu! Składniki (na tortownicę o średnicy 16 cm): Kakaowy, jaglany spód: 1 szklanka mąki jaglanej  60 gram oleju kokosowego  1 żółtko 1 łyżka syropu klonowego(...)Tortownicę wykładam papierem do pieczenia. Ze składników na kruchy spód zagniatam jednolite ciasto, które chłodzę w lodówce przez 30 minut a następnie wylepiam nim spód tortownicy. Ser ricotta miksuję z jogurtem greckim, jajami, ekstraktem z wanilii, syropem klonowym i mąką kokosową na gładką masę. Masę serową wylewam na spód ciasta i całość umieszczam w piekarniku nagrzanym do 165 stopni

Mango Papaja
Czekoladowe Mini Serniczki Oreo 122

ciasteczkowym Oreo spodzie i pokruszonymi ciasteczkami na wierzchu. Bardzo Wam polecam. A szczególnie tym, którzy jeszcze nigdy mini serniczków nie robili. Składniki na około 15 serniczków: 200 ml śmietany kremówki 36% 200 g ciemnej czekolady (min. 50% kakao) 5 łyżek mleka 3 jajka 100 g cukru 500 g twarogu, zmielonego przynajmniej dwukrotnie 1 budyń czekoladowy 1 łyżka kakao około(...)budyń czekoladowy. Ucieramy do połączenia się składników. Kolejno dodajemy kakao i przestudzoną czekolado-śmietanę. Ucieramy krótka chwilę. Formę na muffinki wykładamy papilotkami. Na dno każdej papilotki dajemy ciasteczko Oreo. Zalewamy masą serową do 3/4 wysokości. Wkładamy do nagrzanego do 170 stopni piekarnika. Pieczemy około 30 minut. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku. Następnie na kratce kuchennej. Mini serniki posypujemy rozkruszonymi

Made By Mom And Son
Coś na kształt depresji i sernik herbaciany 181

proste , nr 2/2012 wiedziałam, że muszę go zrobić. Po pierwsze, samo zdjęcie mnie oczarowało - jagody delikatnie zatopione w masie serowej, całość przykryta kawałkami ciasteczek z czekoladą, podana na czekoladowym, chrupkim spodzie. Mmm... A kiedy przeczytałam, że do masy sernikowej dodajemy mnóstwo bitej śmietany i mocną herbatę, przepadłam. Kiedy więc w końcu wpadły mi w ręce borówki amerykańskie (o jagodach(...)smak...? Moi drodzy, tego po prostu trzeba spróbować! Spód jest naprawdę przyjemnie chrupiący i mocno kakaowy, masa serowa jest delikatna i puszysta, o delikatnym zapachu i aromacie herbaty - doprawdy wyjątkowa. Do tego soczyste, orzeźwiające owoce i chrupiące ciasteczka, które wspaniale współgrają z kremową masą. Całość zdecydowanie godna polecenia. Herbaciany sernik z borówkami amerykańskimi Składniki: (na tortownicę o średnicy

Pożeraczka, czyli raz adobrze
SERNIK Z KREMEM CZEKOLADOWYM, KARMELOWYMI ORZECHAMI I WŁOSKĄ BEZĄ 139

ciężko się oprzeć! Jest to jeden z tych serników, który zawsze znika pierwszy i po którego dokładkę zawsze wszyscy sięgają! W tym przypadku absolutnie nikt nie zwraca uwagi na kalorie! Idealny do popołudniowej kawy, na przyjęcie, szaloną imprezę albo Święta! Zawsze zrobi furorę! Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( tortownica 18 cm ) KRUCHY SPÓD: * ciasteczka markizy ( czarne ) – 200 g * kakao(...)łyżka * cukier puder – 1 łyżka * masło – 80 g KREM CZEKOLADOWY: * mleczna czekolada – 100 g * posypka Delecta Decorada „Płatki Czekoladowe” – 40 g * masło – 50 g * śmietanka 36% – 50 ml KARMELOWE ORZECHY: * orzechy włoskie – ok. 1,5 szkl * posypka Delecta Decorada o smaku Karmelu – 30 g * cukier – 150 g * śmietana

Ostra na Słodko
Szybki sernik budyniowy – łatwy przepis 182

wierzch dodatkowo wysypałam czekoladowe kuleczki (chrupki). Gdy polewa przestygnie sernik wstawiamy do lodówki na minimum 1 godzinę. Uwagi: Sernik podczas pieczenia mocno rośnie, a potem opada. Jednak powinien zostać w miarę równy. Sernik sam w sobie nie jest mocno słodki. Słodyczy dodajemy polewa/czekolada. Sernik można wykonać również na kruchym spodzie lub spodzie z ciasteczek. Smacznego

Słodkie okruszki
Sernik z musem truskawkowym na wafelkowym spodzie 376

Puszysty sernik, w którym smak orzeźwiających truskawek świetnie komponuje się z delikatną masą z waniliowych serków ułożonych na chrupiących mocno czekoladowych wafelkach. Takie połączenie to idealny deser i rozkosz dla naszego podniebienia. Nikt nie będzie w stanie się oprzeć! Składniki: Spód: 300g czekoladowych wafelków Masa serowo-waniliowa: 800g serka homogenizowanego waniliowego 200g śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 60ml

Szalona Kuchnia Eweliny
20 ciast idealnych na Boże Narodzenie 299

kajmakową, budyniem i śmietaną 17. Brzoskwiniowiec  – sernik na zimno nadziany brzoskwiniami NIECODZIENNE   18. Brownie z burakami  – ciasto czekoladowe nadziane startymi burakami; lekkie i puszyste 19. Rafaello na krakersach  – ciasto na zimno przełożone krakersami i masą kokosową  20. Kokosowy snikers  - ciasta na zimno przygotowanego na bazie spodu z daktyli, kaszy jaglanej, musu kokosowego

Ugotować
sernik z kajmakiem i suszoną śliwką 134

pomocy np. szpatułki. Gotową masę przekładamy na upieczony spód. Całość pieczemy w 160 st. C przez ok. 60 – 90 min. Po tym czasie pozostawiamy sernik w piekarniku, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy go do całkowitego wystudzenia. składniki na wierzch: ok 5 łyżek masy kajmakowej 200 g suszonych śliwek polewa czekoladowa (100 g czekolady deserowej rozpuszczonej z 50 g masła

Domowy Smak Jedzenia
NIebiański Sernik 234

długo. Gotową masę wylać na schłodzony ciasteczkowy spód Piec w temperaturze 150ºC przez około 60 - 75 minut. Gotowy sernik powinien być ścięty i sprężysty na wierzchu.  Wystudzić w uchylonym piekarniku, następnie schłodzić w lodówce przez około 12 godzin. Dodatkowo: Masa kajmakowa do polania na wierzch. Opcjonalnie: Polewa czekoladowa oraz rozpuszczona biała czekolada do ozdobienia ciasta

The Sweet Damsel
Sernik chałwowy 134

Uwielbiam serniki. Dam się za nie pokroić. Z racji wiecznych diet zwykle robię je z chudego twarogu, ale tym razem wykorzystałam serek wiaderkowy i nie żałuję! Nadał ciastu kremowy, wręcz pankowy charakter. Jednak do innych wypieków najbardziej pasują mi zwyczajne, oklepane twarogi w kostkach, których nie mielę w maszynce, a po prostu przeciskam przez praskę do ziemniaków(...)wersji smakuje doskonale. Polecam serdecznie!  Już niedługo więcej serników na moim blogu, całe mnóstwo! :) Składniki na spód: 100 g kakaowych herbatników 40 g masła, roztopionego   Składniki na masę serową: 1000 g twarogu tłustego lub półtłustego, zmielonego trzykrotnie, schłodzonego 600 ml śmietany kremówki 36% 400 g chałwy waniliowo - czekoladowej 50 ml likieru czekoladowego 3 łyżki cukru pudru 8 łyżeczek

Cakes By Kejt