sernik na czekoladowym spodzie - 1327 przepisów (strona:42/89)

sernik chałwowy 169

oczywiście ją pokruszyć i taką dodać do sera. Wyłożyłam na podpieczony i wystudzony spód. Piekłam 1 godzinkę w 180 stopniach na środkowej wysokości piekarnika. Na najniższej postawiłam naczynie żaroodporne z gorącą wodą. W takiej kąpieli parowej piekł się mój sernik chałwowy. Po wystudzeniu polałam polewą czekoladową. Masło dodałam do gorącej wody i wkruszyłam czekoladę. Mieszałam do rozpuszczenia się czekolady

Pieprzyć z Fantazją
CIASTECZKOWE SERNIKOBROWNIE Z OREO 174

dodajemy do masy serowej razem z dropsami czekoladowymi. Całość mieszamy łyżką. Masę serową wykładamy na przestudzony spód brownie. Temperaturę piekarnika zmniejszamy do 150 stopni, odczekujemy 10 minut i dopiero możemy włożyć ciasto do piekarnika. Do piekarnika, na sam spód, pod blachę z ciastem wkładamy naczynie żaroodporne wypełnione gorącą wodą, dzięki temu sernik nam nie popęka. Pieczemy przez 60 minut

Kuchnia MagdaLeny
Spis sprawdzonych przepisów Wielkanocnych 199

królewski Sernik wiedeński Kawowy sernik z trzema warstwami Sernik izaura Kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie Ciasto z makiem na maślance Makowiec pod kokosową chmuirką Babka zebra na coca-coli Herbaciana babka Babka Kawowo Bananaowa Muffinki jogurtowo-miodowe Muffinki z musli Czekoladowe muffinki według Nigelli Dwukolorowe muffinki z czekoladą Kawowo-czekoladowe muffinki Muffinki z wiśniami w spirytusie

W Moim Magicznym Domu
Sernik gotowany z budyniem bananowym 182

Serniki – temat rzeka. Pieczone, gotowane, na zimno, pieczone w kąpieli wodnej, z bezą, z bakaliami lub bez, waniliowe, czekoladowe, migdałowe, kokosowe… i jeszcze więcej. Wersja dla tych, co nie posiadają piekarnika, ale nie tylko. Sernik gotowany z budyniem bananowym. Składniki na formę 24 x 37cm: - 1,8 kg twarogu tłustego - 227 g masła - 1 szklanka drobnego cukru(...)formy na spód z herbatników. Wyrównujemy powierzchnię, a na masę układamy kolejną warstwę herbatników. Po wyrównaniu powierzchni ponownie układamy ostatnią warstwę herbatników. Ciasto przykrywamy arkuszem papieru do pieczenia, obciążamy deseczką i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Zimne ciasto dekorujemy polewą czekoladową (na parze rozpuszczamy czekoladę – 100g czekolady + 50g masła). Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia (najlepiej na noc). Sernik gotowany

mojewypiekiinietylko
Z miłości do czekolady i … sera 202

trzy gorzkie czekolady i jeszcze kakao to jak dla mnie za dużo gorzkości Powstało cudo które może nie prezentuje się na zdjęciu za dobrze jednak jego smak oszałamia. SERNIK CZEKOLADOWY ok 1.5 h tortownica 22 cm Składniki 1 kg twarogu (u mnie Krasnystaw z wiaderka) 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% (u mnie Goplana) 1 tabliczka czekolady mlecznej (Milka(...)stopniu i pieczemy jeszcze ok 30 minut - patyczkiem sprawdzamy czy sernik nie jest za wilgotny. Gdy sernik zacznie się rumienić nakładamy na niego ubitą pianę z 3 dodatkowych białek i cukru. Pieczemy do zarumienienia od góry. Pianę na górę sernika można zastąpić polewą czekoladowa lub owocami Sernik studzimy i wkładamy do lodówki na kilka godzin - ja oczywiście

sierotka maRysia w kuchni
Sernik na zimno waniliowo-czekoladowy z malinami 207

Warstwowy sernik na biszkoptach z mrożonymi malinami i grubą warstwą galaretki. Warstwy czekoladowe są z dodatkiem dwóch tabliczek rozpuszczonej czekolady, dosłownie rozpuszczają się w ustach. Sernik jest obłędny w smaku i wcale nie wymaga długiego przygotowania.   Składniki: ( blacha: 28cm średnica, 7cm wysoka) 100g biszkoptów (do wyłożenia dna tortownicy) 1kg sera białego śmietankowego (trzykrotnie zmielonego, nie polecam wiaderek(...)rozpuszczoną czekoladą.  Na spód biszkoptowy wlewamy połowę jasnej masy, wstawiamy na 3-4 minut do lodówki, wyciągamy i wlewamy połowę masy czekoladowej. Tak samo postępujemy tworząc kolejne warstwy. W momencie gdy blaszka jest w lodówce ważne jest, by kilka razy zamieszać masę białą i czekoladową, by nie zesztywniały za szybko. Gdy warstwy są gotowe sernik wkładamy do lodówki

Gotowanie i blogowanie
Sernik piernikowy 200

zrobiła mi wspaniały prezent. Dziękuję Sylwio :-) A wracając do wypieku, sernik jest tak wspaniały, że rozpływa się w ustach. Delikatne puszyste ciasto na spodzie a na wierzchu starte kruche kakaowe ciasto tworzą wspaniałe trio w jak najbardziej świątecznym wydaniu. Przepis na dużą blachę ciasta. Składniki na kruche ciasto czekoladowe: 200 g mąki pszennej 15 g kakao 75 g cukru(...)Wszystko dokładnie wymieszać i na końcu dodać budynie w proszku. Na upieczony i wystudzony spód piernikowy włożyć równomiernie masę serową, na nią zetrzeć na tarce zmrożone kruche kakaowe ciasto. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu sernik studzić w wyłączonym piekarniku przy otwartych drzwiczkach piekarnika, żeby ciasto nie opadło

Na słodko lub wytrawnie
Sernik wiedeński z manną i białą czekoladą. 4937

Polska klasyka w nowoczesnym wydaniu. Nie ma łatwiejszego wypieku od sernika. Dodajemy do niego zwykły twaróg nie mielony w kostce , białek nie ubijamy, dzięki temu nie napowietrzamy masy i sernik wychodzi równy jak stół, bez pęknięć i wybrzuszeń. Całość miksujemy blenderem- dzięki temu robi się go szybko w mig.   Smakuje znakomicie, czego chcieć więcej? Polecam! Składniki: Blacha: 36/25(...)Wylewamy na kruchy spód, wygładzamy łyżką, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*c na grzaniu góra-dół, pieczemy 30 minut po tym czasie temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy 20 minut, sernik na wierzchu ma pozostać jasny, bez przypieczeń.  Studzimy przy otwartych drzwiczkach. Całkiem zimny dekorujemy polewą z białej czekolady i posypujemy czekoladowym spaghetti. Słodkich wypieków

Wanilia i Kardamon
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #7 Sernik straciatella z malinami 54786

całkiem nieźle pomimo, że to ich pierwsze lato. Na dzień dzisiejszy owocują jeszcze maliny jednoroczne. A teraz zapraszam was na przepis na sernik. Składniki na foremkę o średnicy 19 cm, piekarnik góra – dół bez termoobiegu: Spód: – 1 szklanka zmielonych (zblendowanych) herbatników – wychodzi około 20 sztuk – 60 g masła – 1 łyżka kakao (gorzkiego) Herbatniki mielimy(...)zrobić brzegi. Foremkę z wyłożonym dnem ciasta wkładamy do lodówki na czas szykowania masy. Masa sernikowa : – 250 g malin – 60g dowolnej czekolady lub gotowe kropelki czekoladowe – 500 sera na serniki – 0,5 szklanki cukru – 1,5 łyżki oleju rzepakowego – 2 jajka – 2 łyżki śmietanki kremówki – 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Relaxtime
Najlepszy jest sernik 337

herbatnikach, udekorowany roztopioną czekoladą, z dodatkiem orzechów. Jest pyszny, delikatny, a czekoladowa skorupka rozpływa się w ustach. Jest to mój pierwszy sernik, który lekko popękał przy pieczeniu, ale roztopiona czekolada zakryła jego wszelkie niedoskonałości. Bazowałam na przepisie, znalezionym na blogu  Moje Wypieki . Składniki na spód 200g herbatników pokruszonych na spód (u mnie kakaowe) 125g masła na masę serową

pink envelope
Sernik stracciatella 143

cytryny sprawiają, że nie kończymy na jednym kawałku) Uwaga- uzależnia)) W necie znajduje się mnóstwo przepisów na ten klasyczny włoski sernik. Podaję link do jednego  z nich. Sernik stracciatella Ciasto tortownica 23 cm: Składniki na kruche ciasto: v   200 g mąki pszennej v   200 g mąki krupczatki( u mnie semolina) v   250 g masła(...)groszek czekoladowy. Nadzienie będzie miało półplynną konsystencję. Tortownicę wyłożoną papierem (spód) i wysmarowaną margaryną po bokach wykładamy 2/3 ciasta. Średnica koła z kruchego ciasta powinna być 2 lub 3 cm większa niż średnica tortownicy, ponieważ z pozostałego ciasta utworzymy boki sernika.  Na tak przygotowany spód wylewamy masę serową. Przy pomocy radełka odcinamy ewentualny zbyt wysoki bok (sernik bardzo

Mia Cucina Sofieta
Sernik z orzechami i masa kajmakową 315

spód tortownicy ok. 26cm. wykładamy herbatniki. (ja wykładam dwie warstwy). 6. Połowę masy serowej wykładamy na herbatniki. Następnie obieramy banany i kroimy je w plasterki, wykładamy kolejną warstwę na ser i herbatniki. 7. Masę kajmakową wkładamy w puszce do gorącej wody, następnie wykładamy ją jako kolejną warstwę sernika. Powtarzamy wszystkie czynności.(ser, banany, herbatniki...) 8. Na sam koniec, wierzch sernika(...)posypujemy orzechami i polewamy polewą czekoladową. 9. Sernik wkładamy do lodówki (najlepiej

Kuchnia Pełna Pasji
Sernik czekoladowy z daktylami 139

spód, ok 12 min w temp 180 st. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, i partiami zmielony uprzednio ser. Dodać budyń, kakao i rozpuszczoną na parze czekoladę( ok 20 g zostawić do posypania) . Daktyle pokroić na drobniejsze kawałki a na koniec dodać pianę ubitą z białek. Wylać masę czekoladowo serową na podpieczone ciasto i piec ok 45 min. Sernik

Gotowanie jest łatwe
Marsjański sernik 188

mnie gorzka 3 łyżeczki żelatyny (dałam o jedną więcej) 60 ml wody (gorącej, do rozpuszczenia żelatyny) 500 g sera białego o kremowej konsystencji (u mnie President chudy do serników) 110 g cukru pudru - dałam tak ,,na oko" ok 2/3 szklanki 180 g batoników Mars, posiekanych na około 1 cm kawałeczki (dałam 3 batoniki) 100 ml Baileys'a Do dzieła!!! Ciastka(...)Baileys'a. Wyjąć z lodówki tortownicę z gotowym spodem i ułożyć na niej połowę masy serowej, następnie polać ją połową sosu maślanego i połową czekoladowego, porobić esy-floresy. Nałożyć pozostałą część masy serowej, wygładzić i polać resztą sosu maślanego i czekoladowego. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Sernik nie będzie miał zwartej konsystencji - jest bardzo kremowy i najlepiej

sierotka maRysia w kuchni
Sernik bardzo delikatny z pianką 152

Sernik jest rewelacyjny, smak delikatny, bardzo puszysty. Polecam bardzo. Wykonanie spodu – ciastka potłuc duczkiem lub zmielić w malakserze. Dodać masło i dokładnie wymieszać. Okrągłą

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania