oczywiście ją pokruszyć i taką dodać do sera. Wyłożyłam na podpieczony i wystudzony spód. Piekłam 1 godzinkę w 180 stopniach na środkowej wysokości piekarnika. Na najniższej postawiłam naczynie żaroodporne z gorącą wodą. W takiej kąpieli parowej piekł się mój sernik chałwowy. Po wystudzeniu polałam polewą czekoladową. Masło dodałam do gorącej wody i wkruszyłam czekoladę. Mieszałam do rozpuszczenia się czekolady
Pieprzyć z Fantazjądodajemy do masy serowej razem z dropsami czekoladowymi. Całość mieszamy łyżką. Masę serową wykładamy na przestudzony spód brownie. Temperaturę piekarnika zmniejszamy do 150 stopni, odczekujemy 10 minut i dopiero możemy włożyć ciasto do piekarnika. Do piekarnika, na sam spód, pod blachę z ciastem wkładamy naczynie żaroodporne wypełnione gorącą wodą, dzięki temu sernik nam nie popęka. Pieczemy przez 60 minut
Kuchnia MagdaLenykrólewski Sernik wiedeński Kawowy sernik z trzema warstwami Sernik izaura Kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie Ciasto z makiem na maślance Makowiec pod kokosową chmuirką Babka zebra na coca-coli Herbaciana babka Babka Kawowo Bananaowa Muffinki jogurtowo-miodowe Muffinki z musli Czekoladowe muffinki według Nigelli Dwukolorowe muffinki z czekoladą Kawowo-czekoladowe muffinki Muffinki z wiśniami w spirytusie
W Moim Magicznym DomuSerniki – temat rzeka. Pieczone, gotowane, na zimno, pieczone w kąpieli wodnej, z bezą, z bakaliami lub bez, waniliowe, czekoladowe, migdałowe, kokosowe… i jeszcze więcej. Wersja dla tych, co nie posiadają piekarnika, ale nie tylko. Sernik gotowany z budyniem bananowym. Składniki na formę 24 x 37cm: - 1,8 kg twarogu tłustego - 227 g masła - 1 szklanka drobnego cukru(...)formy na spód z herbatników. Wyrównujemy powierzchnię, a na masę układamy kolejną warstwę herbatników. Po wyrównaniu powierzchni ponownie układamy ostatnią warstwę herbatników. Ciasto przykrywamy arkuszem papieru do pieczenia, obciążamy deseczką i pozostawiamy do całkowitego wystygnięcia. Zimne ciasto dekorujemy polewą czekoladową (na parze rozpuszczamy czekoladę – 100g czekolady + 50g masła). Wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia (najlepiej na noc). Sernik gotowany
mojewypiekiinietylkotrzy gorzkie czekolady i jeszcze kakao to jak dla mnie za dużo gorzkości Powstało cudo które może nie prezentuje się na zdjęciu za dobrze jednak jego smak oszałamia. SERNIK CZEKOLADOWY ok 1.5 h tortownica 22 cm Składniki 1 kg twarogu (u mnie Krasnystaw z wiaderka) 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% (u mnie Goplana) 1 tabliczka czekolady mlecznej (Milka(...)stopniu i pieczemy jeszcze ok 30 minut - patyczkiem sprawdzamy czy sernik nie jest za wilgotny. Gdy sernik zacznie się rumienić nakładamy na niego ubitą pianę z 3 dodatkowych białek i cukru. Pieczemy do zarumienienia od góry. Pianę na górę sernika można zastąpić polewą czekoladowa lub owocami Sernik studzimy i wkładamy do lodówki na kilka godzin - ja oczywiście
sierotka maRysia w kuchniWarstwowy sernik na biszkoptach z mrożonymi malinami i grubą warstwą galaretki. Warstwy czekoladowe są z dodatkiem dwóch tabliczek rozpuszczonej czekolady, dosłownie rozpuszczają się w ustach. Sernik jest obłędny w smaku i wcale nie wymaga długiego przygotowania. Składniki: ( blacha: 28cm średnica, 7cm wysoka) 100g biszkoptów (do wyłożenia dna tortownicy) 1kg sera białego śmietankowego (trzykrotnie zmielonego, nie polecam wiaderek(...)rozpuszczoną czekoladą. Na spód biszkoptowy wlewamy połowę jasnej masy, wstawiamy na 3-4 minut do lodówki, wyciągamy i wlewamy połowę masy czekoladowej. Tak samo postępujemy tworząc kolejne warstwy. W momencie gdy blaszka jest w lodówce ważne jest, by kilka razy zamieszać masę białą i czekoladową, by nie zesztywniały za szybko. Gdy warstwy są gotowe sernik wkładamy do lodówki
Gotowanie i blogowaniezrobiła mi wspaniały prezent. Dziękuję Sylwio :-) A wracając do wypieku, sernik jest tak wspaniały, że rozpływa się w ustach. Delikatne puszyste ciasto na spodzie a na wierzchu starte kruche kakaowe ciasto tworzą wspaniałe trio w jak najbardziej świątecznym wydaniu. Przepis na dużą blachę ciasta. Składniki na kruche ciasto czekoladowe: 200 g mąki pszennej 15 g kakao 75 g cukru(...)Wszystko dokładnie wymieszać i na końcu dodać budynie w proszku. Na upieczony i wystudzony spód piernikowy włożyć równomiernie masę serową, na nią zetrzeć na tarce zmrożone kruche kakaowe ciasto. Całość wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 50 minut w temperaturze 180 stopni C. Po upieczeniu sernik studzić w wyłączonym piekarniku przy otwartych drzwiczkach piekarnika, żeby ciasto nie opadło
Na słodko lub wytrawniePolska klasyka w nowoczesnym wydaniu. Nie ma łatwiejszego wypieku od sernika. Dodajemy do niego zwykły twaróg nie mielony w kostce , białek nie ubijamy, dzięki temu nie napowietrzamy masy i sernik wychodzi równy jak stół, bez pęknięć i wybrzuszeń. Całość miksujemy blenderem- dzięki temu robi się go szybko w mig. Smakuje znakomicie, czego chcieć więcej? Polecam! Składniki: Blacha: 36/25(...)Wylewamy na kruchy spód, wygładzamy łyżką, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180*c na grzaniu góra-dół, pieczemy 30 minut po tym czasie temp zmniejszamy do 160*c i pieczemy 20 minut, sernik na wierzchu ma pozostać jasny, bez przypieczeń. Studzimy przy otwartych drzwiczkach. Całkiem zimny dekorujemy polewą z białej czekolady i posypujemy czekoladowym spaghetti. Słodkich wypieków
Wanilia i Kardamoncałkiem nieźle pomimo, że to ich pierwsze lato. Na dzień dzisiejszy owocują jeszcze maliny jednoroczne. A teraz zapraszam was na przepis na sernik. Składniki na foremkę o średnicy 19 cm, piekarnik góra – dół bez termoobiegu: Spód: – 1 szklanka zmielonych (zblendowanych) herbatników – wychodzi około 20 sztuk – 60 g masła – 1 łyżka kakao (gorzkiego) Herbatniki mielimy(...)zrobić brzegi. Foremkę z wyłożonym dnem ciasta wkładamy do lodówki na czas szykowania masy. Masa sernikowa : – 250 g malin – 60g dowolnej czekolady lub gotowe kropelki czekoladowe – 500 sera na serniki – 0,5 szklanki cukru – 1,5 łyżki oleju rzepakowego – 2 jajka – 2 łyżki śmietanki kremówki – 1 łyżka mąki ziemniaczanej
Relaxtimeherbatnikach, udekorowany roztopioną czekoladą, z dodatkiem orzechów. Jest pyszny, delikatny, a czekoladowa skorupka rozpływa się w ustach. Jest to mój pierwszy sernik, który lekko popękał przy pieczeniu, ale roztopiona czekolada zakryła jego wszelkie niedoskonałości. Bazowałam na przepisie, znalezionym na blogu Moje Wypieki . Składniki na spód 200g herbatników pokruszonych na spód (u mnie kakaowe) 125g masła na masę serową
pink envelopecytryny sprawiają, że nie kończymy na jednym kawałku) Uwaga- uzależnia)) W necie znajduje się mnóstwo przepisów na ten klasyczny włoski sernik. Podaję link do jednego z nich. Sernik stracciatella Ciasto tortownica 23 cm: Składniki na kruche ciasto: v 200 g mąki pszennej v 200 g mąki krupczatki( u mnie semolina) v 250 g masła(...)groszek czekoladowy. Nadzienie będzie miało półplynną konsystencję. Tortownicę wyłożoną papierem (spód) i wysmarowaną margaryną po bokach wykładamy 2/3 ciasta. Średnica koła z kruchego ciasta powinna być 2 lub 3 cm większa niż średnica tortownicy, ponieważ z pozostałego ciasta utworzymy boki sernika. Na tak przygotowany spód wylewamy masę serową. Przy pomocy radełka odcinamy ewentualny zbyt wysoki bok (sernik bardzo
Mia Cucina Sofietaspód tortownicy ok. 26cm. wykładamy herbatniki. (ja wykładam dwie warstwy). 6. Połowę masy serowej wykładamy na herbatniki. Następnie obieramy banany i kroimy je w plasterki, wykładamy kolejną warstwę na ser i herbatniki. 7. Masę kajmakową wkładamy w puszce do gorącej wody, następnie wykładamy ją jako kolejną warstwę sernika. Powtarzamy wszystkie czynności.(ser, banany, herbatniki...) 8. Na sam koniec, wierzch sernika(...)posypujemy orzechami i polewamy polewą czekoladową. 9. Sernik wkładamy do lodówki (najlepiej
Kuchnia Pełna Pasjispód, ok 12 min w temp 180 st. Margarynę utrzeć z cukrem, dodać żółtka, i partiami zmielony uprzednio ser. Dodać budyń, kakao i rozpuszczoną na parze czekoladę( ok 20 g zostawić do posypania) . Daktyle pokroić na drobniejsze kawałki a na koniec dodać pianę ubitą z białek. Wylać masę czekoladowo serową na podpieczone ciasto i piec ok 45 min. Sernik
Gotowanie jest łatwemnie gorzka 3 łyżeczki żelatyny (dałam o jedną więcej) 60 ml wody (gorącej, do rozpuszczenia żelatyny) 500 g sera białego o kremowej konsystencji (u mnie President chudy do serników) 110 g cukru pudru - dałam tak ,,na oko" ok 2/3 szklanki 180 g batoników Mars, posiekanych na około 1 cm kawałeczki (dałam 3 batoniki) 100 ml Baileys'a Do dzieła!!! Ciastka(...)Baileys'a. Wyjąć z lodówki tortownicę z gotowym spodem i ułożyć na niej połowę masy serowej, następnie polać ją połową sosu maślanego i połową czekoladowego, porobić esy-floresy. Nałożyć pozostałą część masy serowej, wygładzić i polać resztą sosu maślanego i czekoladowego. Wstawić do lodówki na minimum 3 godziny. Sernik nie będzie miał zwartej konsystencji - jest bardzo kremowy i najlepiej
sierotka maRysia w kuchniSernik jest rewelacyjny, smak delikatny, bardzo puszysty. Polecam bardzo. Wykonanie spodu – ciastka potłuc duczkiem lub zmielić w malakserze. Dodać masło i dokładnie wymieszać. Okrągłą
Kuchnia Pokoleń