sernik na czekoladowym spodzie - 1327 przepisów (strona:35/89)

Sernik nowojorski 307

należy odstawić na kilka godzin, najlepiej na całą noc do lodówki. Musi swoje odstać aby mieć idealną, aksamitną, kremową konsystencję. Przepis na klasyczny Sernik nowojorski (New York Cheesecake). Spód sernika: 125 g masła lub margaryny 3 łyżki cukru 3 żółtka 1 szklanka* mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia Przygotowanie kruchego ciasta: Żółtka miksujemy z cukrem, dodajemy rozpuszczoną margarynę(...)przygotowany spód, wyrównujemy powierzchnię masy serowej. Przygotowanie polewy śmietankowej: Mieszamy śmietanę z cukrem i ekstraktem waniliowym za pomocą trzepaczki na gładką masę. Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Pieczemy sernik po około 20 minutach zmniejszamy temperaturę do 150 stopni i pieczemy 50 minut. Wykładamy polewę śmietankową na gorący sernik i równomiernie ją rozprowadzamy. Wstawiamy formę z sernikiem ponownie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik korzenno-miodowy z daktylami i czekoladą. 197

konkretne ciacho. A ten sernik właśnie taki jest. Solidna warstwa korzennego spodu , do tego kremowa masa serowa z porcją słodkich lepkich daktyli  , a to wszystko przełamane odrobiną gorzkiej czekolady. Składniki: Spód : 200g czekoladowych ciastek (biszkopty, herbatniki, maślane ) 1 łyżeczka przyprawy do piernika 100 g rozpuszczonego masła Masa serowa: 1 kg sera zmielonego ( u mnie wiaderkowy ) 4 łyżki miodu(...)200g daktyli 70 g gorzkiej czekolady Wykonanie: Ciasteczka rozkruszyć na drobny proszek , dodać przyprawę piernikową. Wlać masło i wymieszać. Uzyskamy wilgotną sypką masą , którą wysypujemy na spód foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wylepiamy spód i schładzamy ok pół godziny w lodówce. Daktyle i czekoladę posiekać. Do masy serowej dodać miód i cukier , rozetrzeć całość , wbijać po jednym jajku cały czas

Malinowa Kawiarenka
Agrestowy sernik na zimno 118

Dziś zapraszam Was na boski agrestowy sernik na zimno. Tak, nie waham się użyć tego słowa - jest boski ! Przygotowałam go na urodziny przyjaciółki i bardzo wszystkim przypadł do gustu. Jest zrobiony na bazie jogurtu, więc jest lekki i puszysty. Nie jest zbyt słodki, a kwaskowy agrest fajnie kontrastuje z masą jogurtową(...)wygląda, bo od czekoladowego spodu poprzez ciemniejszy i jaśniejszy fiolet przechodzi do bieli. A przy okazji podpowiem Wam, że najprościej jest go pokroić przy pomocy zwykłej nitki. Mamy wtedy idealnie równe kawałki, które się nie zniekształcają, jak to się dzieje przy krojeniu nożem. Agrestowy sernik na zimno

Kulinarne przygody Gatity
Biała Dama - sernik z białej czekolady bez pieczenia, bez mąki i jajek 1084

dodatku mąki i jajek, bez konieczności odpalania piekarnika :) Składniki na okrągłą formę o średnicy 23 cm . Sernik inspirowany jest przepisem ze strony Przyślij Przepis . Zapraszam do przygotowań! Składniki na ciasteczkowy spód: 250 g ciasteczek digestive 50 g masła Składniki na masę serowo-czekoladową: 300 g białej czekolady 250 g tłustego twarogu w temp. pokojowej 250 g mascarpone w temp(...)się rozpuści. Zdejmujemy z ognia, dodajemy połowę sera, mieszamy i dodajemy resztę sera. Mieszamy do uzyskania jednolitej masy, a na koniec dodajemy maliny. Przelewamy na ciasteczkowy spód, wyrównujemy i wkładamy do lodówki. Sernik jest gotowy do spożycia już po kilku godzinach. Smacznego

My Culinary Art
czekoladowa niedziela #10 - sernik marmurkowy na spodzie brownie 202

puszystą, jasną pianę. Stopniowo, ciągle ubijając dodajemy "sos czekoladowy" (może być ciepły), miksując do połączenia składników. Przesiewamy mąkę i miksujemy. Spód tortownicy 22-26cm wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. Wylewamy do tortownicy ciasto czekoladowe i pieczemy 12-15min w 170*C. W trakcie pieczenia spodu przygotowujemy masę serową. Po wyjęciu formy z piekarnika(...)czekoladą. Na upieczony spód (nie trzeba go studzić, można wylać masę na spód dopiero co wyjęty z piekarnika) wylewamy "białą" masę serową. Łyżką wykładamy na nią masę serową czekoladową w postaci kleksów. Płaską szpatułką mieszamy obie masy razy kilka razy, do powstania marmurkowego wzoru (nie mieszajcie zbyt wiele razy, bo wyjdzie Wam czekoladowy sernik :)). Tortownicę z sernikiem włożyć

chili & sugar
Sernik na zimno z malinami 153

się zetną. W smaku delikatny, kremowy, malinowy:-) Składniki na spód: 120g czekoladowych ciasteczek maślanych pół łyżeczki cynamonu 40g masła Ciasteczka dokładnie zmiksować w mikserze tak aby miały konsystencję piasku. Dodać masło, cynamon i wymieszać. Dno oraz boki foremki wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasteczka wymieszane z masłem wyłożyć na spód i wyrównać. Schłodzić około 30 minut w lodówce Składniki na pierwszą(...)wody. Maliny miksujemy a następnie przecieramy przez sito by pozbyć się pestek. Mieszamy z cukrem pudrem i jogurtem naturalnym oraz rozpuszczoną i przestudzoną żelatyną. Masę wlewamy na nasz ciasteczkowy spód i czekamy aż masa lekko się zetnie (około godziny) Składniki na drugą masę: 100g malin 300ml jogurtu greckiego 4 łyżki cukru pudru 4 łyżeczki żelatyny maliny zmiksować i przetrzeć przez

wysmienity
Sernik marmurkowy z mlekiem skondensowanym 556

Szukałam , szukałam i znalazłam przepis na pyszny sernik z dodatkiem mleka skondensowanego. Smak jest zachwycający i nie za słodki gdyż dodatkiem jest gorzka czekolada .Wygląd ciasta też jest nie powtarzalny, obkrążony wafelkami .Spód ciasta jest niezwykle czekoladowy a nadzienie serowe mięciutkie , rozpływające się w ustach . Przepis znalazłam w gazecie dla pań :) F oremka : średnica(...)Spód: 100 g gorzkiej czekolady 50 g masła 50 g mąki jajko 100 g cukru Nadzienie: 600 g półtłustego dwukrotnie mielonego twarogu 3 jajka 300 g mascarpone łyzka mąki ziemniaczanej 400 ml słodzonego mleka skondensowanego 200 g czekoladowych wafelków ( użyłam Pryncypałków) 150 g czekolady deserowej Przygotowanie Czekoladę z masłem rozpuszczamy.Jajko ucieramy z cukrem.Łączymy z masą czekoladową. Mieszamy. Wlewamy

Słodkości i nie tylko
Sernik z mascarpone + film 438

spód 250 g wafelków czekoladowych ( np. wafelki Góralki ) 3 łyżki margaryny lub masła 1 łyżka kakao                     masa serowa 500 g twarogu sernikowego (np. z wiaderka ) 500 g serka mascarpone 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 g gorzkiej czekolady 3/4 szklanki cukru 3 jajka przepis Na tarce o dużych oczkach ścieramy(...)miski wafelki czekoladowe. W garnku na małym ogniu rozpuszczamy margarynę lub masło. Do rozpuszczonego tłuszczu wsypujemy kakao, dokładnie mieszamy i zdejmujemy z ognia a następnie wlewamy do pokruszonych wafelków i całośc razem łączymy. Do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia przekładamy masę z ciastek dokładnie ją rozprowadzamy po dnie formy, lekko dociskając łyżką. Tak przygotowany spód do sernika wstawiamy

Smakowite Dania
Sernik na zimno na spodzie michałkowym 158

Sernik na zimno, zrobiony przez moją córkę wg tego przepisu.U nas sernik bez polewy i bez odżywki. Spód-foremka średnica 16 cm 2 łyżki masła orzechowego 1 łyżka oleju kokosowego   3 łyżki odżywki białkowej czekoladowej 2 łyżki kakao 5 płaskich łyżek mąki kokosowej   Masło z olejem rozpuścić, dodać kakao i odżywkę.Dokładnie wymieszać,dodać mąkę

Moje domowe kucharzenie
Murzynko-Sernik ze śliwką węgierką czyli sernikobrownie po polsku 195

tabliczkę czekolady, zaś do murzynka sami ją gotujemy. To wyjątkowe ciasto, które smakuje zarówno czekoladoholikom jak i amatorom delikatnych serników. Dodatek śliwek sprawia, że mocny smak spodu wspaniale komponuje się z delikatną sernikową górą. blacha ( 25 x 35 cm ) Murzynkowy spód: - kostka masła / margaryny ( 250 g ) - 1 szklanka cukru - 3 czubate łyżki kakao - 2 szklanki mąki - 3 jajka - 2 łyżeczki(...)mąki pszennej + łyżka mąki ziemniaczanej Dodatkowo: - 0,7 kg śliwek węgierek - tabliczka gorzkiej czekolady Śliwki dzielimy na połówki. Czekoladę siekamy. Jak szybo wykonać to ciasto? Obok rondelka z masą czekoladową stawiamy miskę, w której umieszczamy wszystkie składniki na masę serową. Do przestudzonej czekolady dodajemy mąkę, proszek i jajka. Widełkami do ubijania białek mieszamy wszystkie składniki masy sernikowej, następnie ( nie musimy

kawawszklance
Sernik "Wiśnie w czekoladzie". 160

kremowy sernik czekoladowo-wiśniowy. Kocham czekoladę, bardzo lubię serniki, więc znów postanowiłam je połączyć i upiec sernik z czekoladą, lecz tym razem słodycz ciasta przełamałam dodatkiem wiśni. I to był strzał w dziesiątkę! Całość tworzy spójną, wysublimowaną całość. Ciasto jest pyszne, więc mogę je szczerze polecić. Prawdziwa rozpusta na koniec karnawału!!!! Składniki na sernik "Wiśnie(...)resztę wiśni i mieszamy. Na podpieczony spód wykładamy masę wiśniową, na nią masę czekoladową (kolejność można oczywiście zmienić i ja następnym razem tak zrobię, gdyż masa czekoladowa jest cięższa i lepiej jej będzie na dole :) wyrównujemy wierzch i wkładamy do nagrzanego do 175-180 stopni C piekarnika. Pieczemy 50-60 minut. Jeśli sernik zbyt szybko się rumieni wierzch przykrywamy

Rozpustne gotowanie
Miętowo - czekoladowy sernik na zimno 179

składniki spód * 150 g herbatników * 100 g czekolady mlecznej * 50 g masła lub margaryny * 2 łyżki śmietany kremówki masa miętowa * 500 g sera na serniki (mielonego) * 1 pęczek miety * 75 ml syropu miętowego * 1/4 szklanki cukru pudru * 5 łyżeczek żelatyny * 100 ml śmietany kremówki masa czekoladowa * 500 g sera na serniki (mielonego) * 1/3 szklanki cukru pudru * 4 łyżeczki(...)połowę ubitej śmietany i wymieszać mikserem na delikatnych obrotach. W tortownicy umieścić obręcz o średnicy 21 cm tak, aby była na środku spodu z herbatników i wlać do niej masę miętową. Wstawić do lodówki do schłodzenia. masa czekoladowa Żelatynę namoczyć w niewielkiej ilości wody. Ser zmiksować z cukrem i czekoladą w proszku. Żelatynę rozpuścić, do letniej dodać jedną, dwie łyżki

Mix smaku
Sernik Czekoladowy z Orzechami, Kawałkami Czekolady pod Kakaową Pierzynką 165

mnie laskowe, ziemne, włoskie Masa śmietanowa: 200 ml śmietanki kremówki 2 łyżki likieru czekoladowego 2 łyzki cukru pudru łyżka kakao 100 g herbatników łyżka kakao łyżka masła Sernik Czekoladowy z Orzechami, Kawałkami Czekolady pod Kakaową Pierzynką - Sposób przygotowania: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy. Twaróg, mascarpone, cukier, cukier waniliowy, kakao i mąki miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy jajko(...)spód wyłożonej pergaminem tortownicy (ok. 20 cm) - wygładzamy. Na to wylewamy gotową masę serową z bakaliami i czekoladą. Następnie wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 150 stopni, pieczemy godzinę po czym wyłączamy piec i trzymamy jeszcze minimum 40 minut. Gdy sernik całkowicie ostygnie przygotowujemy masę śmietanową. Kremówkę ubijamy, pod koniec dodajemy likier, cukier puder i kakao. Wykładamy na sernik

Słodka Strona
Cytrynowy sernik gotowany 241

śmietany 1 sparzona cytryna (sok i skórka) 1/2 szklanki cukru pudru 1 galaretka cytrynowa na wierzch dodatkowo na spód: 100-150 gram sucharów polewa czekoladowa przygotowana z masła, mleka, cukru i kakao /  gotowa polewa czekoladowa/ czekolada rozpuszczona polewa czekoladowa: 1/2 kostki margaryny Kasia 1/2 szklanki cukru 3 łyżki kakao 3 łyżki mleka Przygotowanie: Mleko wlewamy do garnka i gotujemy(...)wykładamy utartymi sucharami wymieszanymi z zimną czekoladową polewą. Przygotowujemy polewę: margarynę, cukier, mleko i kakao gotujemy na wolnym ogniu  przez 3 minuty. Odstawiamy do wystygnięcia, co jakiś czas mieszając. Na spód wylewamy masę serową. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej całą noc.  W międzyczasie rozpuszczamy galaretkę, studzimy. Zimną wylewamy na sernik

Życie zaczyna się w kuchni
Ciasto bez cukru, masła i mąki pszennej, czyli bardzo zdrowy sernik z żurawiną w polewie daktylowo-kakaowej 158

Przedstawiam sernik, z którego wykluczyłam niezdrowe elementy. Czym zastąpić cukier? Małą ilością miodu, bananem, daktylami czy słodziutką żurawiną. Z czego zrobić kruchy spód, żeby nie było w nim masła i mąki? To proste – wystarczy banan i płatki owsiane górskie, zaś masło i cukier z klasycznej polewy czekoladowej śmiało można zastąpić daktylami i kakao. Dzięki takim kombinacjom ciasto(...)zaspokoimy swoje żądze i dopadną wyrzuty sumienia, zawsze można w weekend przygotować dużo zdrowszą wersję słodkiej chwili przyjemności ;p Zapraszam do eksperymentowania Wykonanie CIASTO Najpierw zrób „kruchy” spód sernika Przy pomocy widelca zgnieć banana. Do miseczki z pogniecionym bananem wsyp płatki i wszystko wymieszaj. Wyłóż niedużą blaszkę (małą okrągłą lub kwadratową – moja blaszka

Eat me! Fit me!

Proponowane wyszukiwania