sernika z innymi blogerkami. Mój sernik jest z wiśniami polany polewą czekoladową i posypany wiórkami kokosowymi. Jest niezwykle kremowy, polecam wypróbować. Tortownica : średnica 27 cm Czas pieczenia : spód ok. 25 minut , całość ok. 1 godziny Temp. pieczenia : spód 190 C , całość 180 C Składniki: Spód 200 g mąki pszennej 100 g masła mocno schłodzonego 2 żółtka 4 łyżki(...)dodajemy śmietanę i ubite białka. Połowę masy wylewamy na zimny spód, rozkładamy część wiśni i wylewamy resztę masy serowej. Na wierzch posypujemy pozostałe wiśnie. Piec ok. 1 godziny w temp. 180 C. Studzimy ciasto przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Na następny dzień polewamy polewą czekoladowa i posypujemy wiórkami kokosowymi. Smacznego Sernik piekłam razem z : Joanna - http://rozowakuchnia.blox.pl/2014/07/Sernik-smietankowy.html Krystyna
Słodkości i nie tylkomiksujemy tylko mieszamy za pomocą drewnianej łyżki. Masę przekładamy na schłodzony spód. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200C i w tej temperaturze pieczemy przez ok. 15 min. Po tym czasie zmniejszamy temp do 160 C i w niej dopiekamy sernik jeszcze przez 45 – 55 min. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku. Przygotowujemy polewę – w garnuszku stapiamy(...)masło, dodajemy cukier i kakao, mieszamy do połączenia sie składników i powstania masy. Jeśli chcemy gęstszą masę, należy dodać więcej kakao. Przestudzony sernik dekorujemy ciepłą masą czekoladową. Gdy masa przestygnie, sernik obsypujemy z wierzchu orzeszkami ziemnymi. Smacznego! Artykuł Sernik czekoladowy z suszoną śliwką, whisky i orzeszkami ziemnymi oraz wrześniowy czas nad Bałtykiem pochodzi z serwisu
Raj dla PodniebieniaSernik Wiedeński - klasyczny sernik bez spodu - rewelacyjny deser idealny na każdą okazj e. Sernik z poniższego przepisu wychodzi niemal idealny i z pewnością zadowoli niejedno podniebienie. Klasyczny Sernik Wiedeński z Czekoladą - Składniki: 1 kg tłustego twarogu 1 i 1/5 szklanki cukru pudru 5 jajek 100 g masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej cukier(...)polewę czekoladową. Polewa Czekoladowa: Czekoladę z masłem roztapiamy w kąpieli wodnej jedynie do rozpuszczenia - nie pozwalając się je j zagotować . Rozpuszczon ą czekoladę zdejmujemy z ognia , c hwilę czekamy aż masa lekko ostygnie i polewamy nią sernik. * gdyby okazało się, że ciasto jest nierówne lub lekko opadło, sernik można odwrócić, tak aby spód stał się górą wypieku
Słodka Stronaoleju rzepakowego 2 czubate łyżki kajmaku polewa czekoladowa: 4 łyżeczki cukru 15 g masła/margaryny 2 czubate łyżeczki kakao Spód ciasteczkowy 1. Ciasteczka rozkruszamy za pomocą wałka, tłuczka lub w malakserze. Dolewamy roztopione masło i mieszamy całość aż będą przypominać "mokry piasek". Tak przygotowaną masą, wylepiamy spód tortownicy, którą wcześniej wykładamy papierem do pieczenia. Masa serowa 2. Oddzielamy żółtka(...)kajmaku i dokładnie mieszamy. Teraz wylewamy naprzemiennie, po łyżce z masy białej i masy kajmakowej, na środek spodu, aż do wykończenia mas. W ten sposób powstanie nam zebra :) Gotowy sernik pieczemy w 180 stop przez około 50-60 minut. Polewa czekoladowa 7. W garnuszku umieszczamy wszystkie składniki na polewę czekoladową. Zagotowujemy i gotujemy do lekkiego zgęstnienia. Następnie polewamy wystudzony
Gotowanie...to proste !Kolejny sernik? Tak, bo to kultowe ciasto każdych świąt u mnie w domu - kochamy serniki ❤ Ale ten sernik jest wyjątkowy, w wersji świątecznej... waniliowo-czekoladowy z dodatkiem pierników i na piernikowym spodzie. Rewelacja! Warstwy serowe są tak bardzo kremowe, że dosłownie rozpływają się w ustach... Składniki: Spód: 200 g pierników lukrowanych 70 g masła 1 białko
Kuchnia MagdaLenydołoży się jeszcze sernik i mocno czekoladowe brownie – to dla mnie ciasto absolutnie idealne :) Bardzo podoba mi się połączenie sernika ze spodem brownie, ciasto jest już same w sobie wilgotne, ale dodatkowo przy leżakowaniu w lodówce chłonie wilgoć z sernika, co sprawia, że całość naprawdę rozpływa się w ustach! Sernik z jagodami piekłam w tortownicy o średnicy
CiastkozercyCoś pomiędzy sernikiem, a sernikobrownie. Delikatna masa serowa z nutą migdałową i bardzo, bardzo wilgotny czekoladowo wiśniowy spód. Składniki: 1,5 szklanki mąki tortowej, 1,5 szklanki cukru pudru, 5 jaj, 4 czubate łyżki kakao, 1 opakowanie cukru waniliowego, 1 szklanka oleju, 500 g wydrylowanych wiśni świeżych lub mrożonych, Masa serowa: 1000 g sera z wiaderka, 2 budynie śmietankowe
Nie tylko w kuchniBrownie z dynią Klasyczne ciasto z dynią Płonący tort dyniowy Sernik z dynią na kakaowym spodzie Drożdżowe ślimaczki z dynią i cynamonem Sernik z dyni z polewą o smaku toffi Ciasto czekoladowe z dynią i migdałami
Z miłości do słodkościuzależniona od serników marmurkowych;) To już kolejny i również czekoladowy. Ten jest wzorowany na serniku z tego przepisu . Użyłam tortownicy o śr. 21 cm. Spód: * 150 g ciasteczek digestive * 70 g roztopionego masła * 2 kostki gorzkiej czekolady * 1-2 łyżki zmielonych orzechów Masa: * 500 g sera do serników - użyłam Zielonej Łąki z Biedronki * 120 g fruktozy * 3 jajka(...)tradycyjnie, bez kąpieli wodnej. Pozostawiłam do wystygnięcia w uchylonym piekarniku, po czym przełożyłam na całą noc do lodówki. Nikt nie chciał uwierzyć, że w serniku są gotowane jajka;) Nie muszę chyba dodawać, że sernik pierwsza klasa:) Komentarze ladymgielka 2010/03/09 08:42:20 Pozwoliłam soebie skopiować pare przepisów. Serdecznie dziekuję za pomysły, bo u mnie ostatnio jakoś wyczerpaly się. Pozdrawiam
Zdrowa Kuchnia Sowytylko to możliwe zamiast tradycyjnego kruchego ciasta jako podkład do ciast robię ekspresowy spód z herbatników i masła. Szybko i sprawnie a do tego efekt smakowy rewelacyjny:) SKŁADNIKI: ciasto 1 opakowanie czekoladowych herbatników maślanych 10 dkg masła masa serowa 1 kg sera na sernik 10 dkg masła 100 ml śmietany kremówki 3/4 szkl. cukru 2 jajka opakowanie budyniu śmietankowego(...)rozdrabniam na mąkę. Kiedy są rozdrobnione dodaję roztopione masło i miksuje do połączenia się składników. Tak przygotowane "ciasto" przekładam do tortownicy (składniki są sypkie) i dokładnie dociskam do jej spodu i brzegów. Podpiekam w 170 stopniach przez 15 minut. Masa serowa: masło z cukrem ucieram mikserem na pulchna masę, następnie dodaję żółtka i miksuję do całkowitego połączenia składników
Magiczna kuchnia Dariiporze letniej najczęściej przygotowuję serniki bez pieczenia, do których wykonania nie muszę wkładać wiele pracy. Tym razem sernik zrobiłam z serka mascarpone i aromatycznych malin w galaretce. Kremowa postać mascarpone świetnie połączyła się z lekko chrupiącym czekoladowym spodem i galaretką z malinami. Zamiast mascarpone można użyć zwykłego sera kremowego z wiaderka, ale smak będzie już nieco inny, chociaż(...)wyrównać i ułożyć na niej pozostałe maliny. Wierzch delikatnie zalać rozpuszczonymi w 700 ml wrzącej wody i wystudzonymi 2 galaretkami. Sernik wstawić najlepiej na całą noc do lodówki, aby stężał. Zobacz również: sernik czekoladowy na zimno
Kuchcik gotujeSernik przygotowałam na klasową wigilijkę. Spróbowało go kilkanaście osób i każdy bardzo chwalił. Jest to waniliowy kremowy serniczek z aksamitnym, intensywnie czekoladowym musem. Spód to najzwyklejsze kakaowe herbatniki. Wyjątkowe ciasto na święta, ważne okazje, ale i na co dzień do popołudniowej kawy. Bardzo polecam! Składniki: (na kwadratową blaszkę 24x24 cm) Spód: ok. 150 g kakaowych herbatników(...)st.C. Piec przez ok. 60 minut. Gdyby sernik zacząłby za bardzo pękać lub rumienić się, należy obniżyć temperaturę. Po godzince wyłączyć piekarnik i pozostawić sernik w zamkniętym piekarniku na 15 minut, następnie uchylić drzwiczki i odczekać kolejne 15 minut. Po tym czasie można już wyjąć sernik i odstawić w chłodne miejsce do wystudzenia. Całkowicie ostudzony schłodzić
Nastoletnie Wypiekaniemacie podobnie to zapiszcie ten przepis bo wart jest grzechu :) Upiekłam go na 10 rocznicę naszego ślubu. Publikuję dopiero teraz. Jest czekoladowy spód, czekoladowy ser, czekoladowa polewa i dwa miliony kalorii ;) Ciasto: na tortownicę o średnicy 25 cm spód można też zrobić z ciasteczek Digestive i masła 300 g mąki 80 g cukru 100 g miękkiego masła 1 łyżka gęstej(...)Masę serową wykładamy na podpieczony spód i pieczemy w temperaturze ok. 170 stopni przez ok. 1 godzinę. Sernik urośnie, ale po upieczeniu opadnie. Tak ma być i tak najczęściej się z sernikami dzieje. Jeśli chcemy sernik płaski jak stół, należy go upiec w kąpieli wodnej (tak jak TEN ). Po schłodzeniu dekorujemy czekoladową polewą. Polewa czekoladowa
bistro mamaciasteczek oreo 200g białej czekolady 1 opakowanie śmietan fixu Składniki na polewę czekoladową 100ml mleka 100g czekolady mlecznej 1 łyżka kakao Dekoracja 6 ciasteczek oreo Przepis na spód Ciasteczka Oreo rozdrabniamy przy pomocy blendera. W rondelku roztapiamy masło. Rozdrobnione ciasteczka mieszamy z masłem i wykładamy na spodzie od tortownicy. Przepis na krem mascarpone Śmietanę miksujemy przez 1 minutę, dodajemy śmietan(...)ćwiartki, dodajemy do masy serowej i delikatnie mieszamy łyżką. Wykładamy masę na spód sernika. Ciasto wkładamy do lodówki na ok. 3-4 godziny. Przepis na polewę W rondelku podgrzewamy mleko, dodajemy kakao i czekoladę. Czekamy aż wszystkie składniki się połączą i gotową polewę wylewamy na sernik. Wierzch ciasta dekorujemy połówkami ciasteczek oreo. Smacznego! Artykuł Sernik Oreo pochodzi
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!rodzaj: maliny, jeżyny, porzeczki, borówki, jagody czy truskawki lub wiśnie. Oczywiście można użyć owoców mrożonych, wystarczy je rozmrozić przed dodaniem do sernika. Można również użyć czekoladowych herbatników lub wymieszać je z rozpuszczoną czekoladą lub masłem. Bardzo polecam! Składniki Spód 250 g herbatników 75 g masła, rozpuszczonego Herbatniki zmielić, wymieszać z masłem. Dno okrągłej tortownicy o śr. 26 cm wyłożyć papierem(...)ubić z cukrem. Dodać ser, śmietankę, budyń, mąkę i wszystko dokładnie, ale krótko zmiksować. Dodać owoce i wymieszać łyżką. Wylać na przygotowany spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 160 st. C przez ok. 60 min. Upieczony sernik powinien być zwarty i ścięty. Studzić w uchylonym piekarniku. Następnie schłodzić przez 12 h w lodówce. Smacznego
Słodkie inspiracje