miesiąc, bo kompletnie o nim zapomniałam i przeglądając dziś instagrama natknęłam się na zdjęcie, które od razu wstawiłam. Sernik jest naprawdę bardzo smaczny, tylko mały ;) więc od razu lepiej podwoić porcję. Pięknej, wiosennej niedzieli! Składniki Spód 130 g maślanych lub czekoladowych herbatników 60 g masła, rozpuszczonego Ciasteczka zmielić, wymieszać z masłem. Wcisnąć przygotowaną masę w dno kwadratowej foremki(...)zmiksować dokładnie, lecz nie za długo (tylko do połączenia składników). Wylać na przygotowany spód. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st. C przez 30 min. Dodatkowo 75 g posiekanych orzechów włoskich 200 g masy kajmakowej (ok. pół puszki) Orzechy podprażyć na suchej patelni do zrumienienia. Wystudzony sernik posmarować kajmakiem i posypać orzechami. Schłodzić przez 12 h w lodówce. Smacznego
Słodkie inspiracjemiksujemy. Do masy serowej dodajemy ubita kremówkę i bardzo delikatnie mieszamy do połączenia się składników. ¾ masy serowej wylewamy na spód. Resztę mieszamy trzepaczką ze stopiona czekoladą i 50ml likieru. Masę czekoladową nakładamy na wierzch i widelcem robimy esy-floresy. Sernik wstawiamy na minimum 10h do lodówki
Pyry na Gazrodzaju użytej czekolady. Im większa zawartość kakao w czekoladzie, tym smak jest bardziej wyraźny i czekoladowy. Superfood jakim jest kasza jaglana sprawia, że sernik jest delikatniejszy, kremowy i co najważniejsze zdrowszy. Idealnie sprawdza się w sernikach przygotowywanych na serach z wiaderka. SPÓD: 100 g herbatników maślanych 50 g masła SERNIK: 500 g twarogu zmielonego 1/2 szklanki kaszy(...)schłodzony spód z ciasteczek. Piekarnik rozgrzać do 180*C, a po włożeniu sernika zmniejszyć temperaturę do 160*C i piec przez godzinę. W czasie kiedy sernik się piecze przygotować polewę łącząc śmietanę z cukrem waniliowym. Po upływie godziny wysunąć blachę z piekarnika i rozsmarować polewę. Zapiekać jeszcze przez 10 min. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Smacznego :) Mój sernik
https:KKuchniaMniamSernik na kruchym spodzie, wyjątkowo puszysty jak chmurka… Delikatny, aksamitny i rozpływający się w ustach. Jest jednym z nielicznych serników, który mi naprawdę smakuje i często gości na moim stole. Składniki: Spód: 1/4 szklanki cukru 1 i 3/4 szklanki mąki 1 całe jajko 2 żółtka 100 g masła 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa serowa: 1 kg zmielonego(...)serową wylać na ciepły spód, wyrównać wierzch i piec przez około 1 godzinę i 10 min w piekarniku nagrzanym do 160’C . Następnie wyłączyć piekarnik, uchylić lekko drzwiczki i nie wyjmować sernika przez około 10 min. Polewa czekoladowa: Wszystkie składniki podgrzać w garnuszku, mieszać aż się rozpuszczą i zagotują. Gotową polewą polać wystudzony sernik. Smacznego
Oryginalny smaksłodki. Z racji użytego twarogu tłustego, a nie sera z wiaderka jak to było przy serniku czekoladowym ten wyszedł o trochę cięższej konsystencji. I już wiem jaki serniczek będzie królował w tym roku na naszym świątecznym stole Składniki: Spód: 190 g ciasteczek (np. typu Pieguski z czekoladą, ), 50 g masła, 1 łyżka gorzkiego kakao Masa serowa(...)zmieszaną z cukrem wanilinowym. Wstawić z powrotem do piekarnika i piec przez 15 minut w 120 stopniach C. Gotowy sernik wyjąć z piekarnika i ostudzić. Na ostudzony sernik wyłożyć mus. Mus przygotować w czasie gdy piecze się sernik. Mus z mlecznej czekolady: Żelatynę wsypać do garnuszka, wlać 2 łyżki wody i wymieszać. Odstawić do namoczenia na około
Państwo Wojtczuk gotująkrakersów i czekoladowych wiórków. Niewiele prostych składników i niewiele czasu potrzebnego na przygotowanie całości, a zatem ciasto dobre nie tylko na weekend ale i środek tygodnia :) Naprawdę warto się nad nim pochylić i skosztować tej listopadowej słodyczy przetrąconej kryształkami soli, która z pewnością zadowoli niejednego wielbiciela serników i chrupiących dodatków. Słodko-słony sernik na krakersach Potrzebujesz: Spód: 100g solonych
Kuchnia w Słońcu SkąpanaSerniki to moje ulubione ciasta chyba, no może zaraz po czekoladowym brownie, które uwielbiam. Robiłam już sernik z brzoskwiniami, sernik z borówkami, a teraz przyszedł czas na sernik z migdałami i likierem amaretto. Składniki na sernik Amaretto: Spód: 150 g mąki 100 g masła 50 g cukru 1 jajko Masa: 900 g kremowego serka
Delusional TrineMoja wariacja na temat sernika na zimno....dość szybkiego w przygotowaniu mało skomplikowany a jednocześnie bardzo dobry Składniki: Na spód: 300 gram płatków śniadaniowych czekoladowych 2 pełne łyżki masła Masa: 1 kg sera twarogowego szklanka cukru pudru 6 łyżeczek płaskich żelatyny kilka sztuk ciastek typu markizy ja użyłam ciasteczek HIT kokosowych Masa owocowa: słoik konfitury truskawkowej ewentualnie zmiksowane
NaKońcuJęzykaserową podzielić na 3 równe części. Do jednej dodać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę i dokładnie połączyć. Wylać na spód z herbatników i wyrównać. Do II części masy serowej dodać masę kajmakową i uprażone, posiekane orzeszki ziemne. Wyłożyć na warstwę czekoladową. Do III części wmieszać masło orzechowe i wyłożyć na masę kajmakową. Wyrównać i wstawić do piekarnika nagrzanego(...)piec przez godzinę. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Śmietankę zagotować i dodać do niej połamaną czekoladę. Zdjąć z palnika i rozpuścić. Kiedy zacznie gęstnieć wylać na upieczony sernik. Orzeszki uprażyć na patelni i posypać po czekoladowej polewie. Odstawić w chłodne miejsce. Żeby sernik lepiej się kroił, orzeszki można trochę posiekać. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasta
https:KKuchniaMniamsernik (użyłam sera z Wielunia „Mój ulubiony” i ser proszę wyciągnąć z lodówki na samym początku przygotowań do przepisu) 1/4 łyżeczki aromatu waniliowego Sos owocowy: 150g jagód (mrożone lub świeże) 150g obranych truskawek (mrożonych lub świeżych) 2 łyżki cukru 2 płaskie łyżki mąki kukurydzianej Dodatkowo: wiórki z białej czekolady do posypania Spód: 1. Ciasteczka rozgnieść na okruszki(...)pozostałą śmietanę. Dokładnie, energicznie wymieszać na jednolitą masę (tak uzyskamy bardzo szybko ganache). 5. Do sera dodać masę czekoladową i wymieszać mikserem na średnich obrotach do połączenia składników. Gotową masę serową wyłożyć do tortownicy na spód z ciasteczek, wyrównać i wstawić sernik do lodówki na parę godziny (najlepiej na noc). Sos owocowy: 6. Do rondelka z grubym dnem przełożyć
Mała Cukierenkaskładniki spód * 150 g herbatników kakaowych * 70 g masła lub margaryny * 2 łyżki nutelli masa * 500 g sera białego na serniki mielonego * 250 g śmietany
Mix smakułatwiej uwolnić gotowy sernik z obręczy tortownicy ). Masę ciasteczkową wysypać na spód formy, wyrównać i dobrze docisnąć. Wstawić do lodówki na około 30 minut. Masa I : Czekoladę połamać i umieścić w miseczce. Mleko podgrzać prawie do wrzenia, zalać nim czekoladę. Odstawić na chwilę, następnie dokładnie wymieszać rózgą kuchenną, do otrzymania gładkiego sosu czekoladowego. Dodać ryż preparowany i wymieszać. Masę(...)całkowitego stężenia. Polewa czekoladowa : Mleko podgrzać w garnuszku prawie do wrzenia, dodać posiekaną czekoladę, odstawić na chwilę, następnie wymieszać do całkowitego rozpuszczenia czekolady. Dodać mleko skondensowane oraz kakao i wymieszać rózgą kuchenną. Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości gorącej wody. Dodać do ciepłej polewy czekoladowej, wymieszać. Polewę przestudzić, następnie lekko gęstniejącą rozlać na stężałym serniku. Wstawić do lodówki na kilka godzin
Opowieści z piekarnikatrudne w przygotowaniu i nie wymagają długiego stania w kuchni, ale są za to bardzo smaczne. W serniku spód stanowią herbatniki. Masa ma smak brzoskwini. W samym środku są brzoskwinie, jeszcze bardziej podkreślające smak. Wierzch to ubita śmietana obsypana wafelkami czekoladowymi, które stały się idealną posypką. ~~SKŁADNIKI~~ twaróg półtłusty zmielony dwukrotnie 750 gram cukier puder 3/4 szklanki brzoskwinie(...)białka i żółtka ) masło 200 g. herbatniki około 60-80 gram śmietana kremówka 36 % około 400 ml. sok z cytryny 2 łyżki cukier 1 łyżeczka wafelki Lusette smak czekoladowy 2 opakowania ( http://lusette.pl/ ) ~~METODA~~ Brzoskwinie odsączamy z soku ( syrop nie wylewamy ). Masło ucieramy z cukrem pudrem na puszystą masę. Dodajemy stopniowo po jednym żółtku, cały czas ucierając. Białka ubijamy
Kuchnia Paulettesprosty, szybki i pyszny sernik z kajmakiem. Sernik wychodzi wysoki, wilgotny, można go udekorować polewą czekoladową z tego przepisu lub rozpuszczoną czekoladą. Przepis ze strony Kwestia Smaku. Polecam! Sernik kajmakowy: Składniki na tortownicę 24-26cm: Na spód: 200g herbatników maślanych 80 g roztopionego masła pół łyżeczki cynamonu Na masę serową: 800g twarogu, dwukrotnie zmielonego puszka
Smak mojej kuchniPiekłam już wiele różnych serników, ale ten z dynią po raz pierwszy. Od dziś mój ulubiony. Kremowy, wilgotny z lekko słonym spodem i sosem czekoladowo-miętowym . To prawdziwa uczta dla zmysłów :) Tak sobie myślę, że gdybym miała cukiernię to byłby w czołówce oferowanych tam wypieków. Dynia przez swój łagodny i delikatny smak zyskała miano nijakiej. I coś w tym jest
zadanie-gotowanie