Kolejny sernik do kolekcji. Tym razem wersja bardzo intensywnie kokosowa. Coś dla fanów batoników Bounty. Ciasto jest bardzo kremowe i wilgotne. Rozpływa się w ustach
Mania GotowaniaSernik inny niż wszystkie. Smaczny, nawet bardzo:) Kolory, hmm wygląda trochę plastykowo, ale nie jadamy kolorów codziennie. Poprawia humor, szczególnie w taki szary dzień jak
Blondynka GotujeNie macie pojęcia jak ten sernik pachnie! Cuuudownie, sernik w piekarniku, a po kuchni rozchodzi się zapach wanilii i truskawek. Mmmm :) Przepis z
Blondynka GotujeLubię desery lekkie. Przepis na ten jogurtowiec znalazłam na MW . Często zaglądam na stronę p.Doroty. Każdy jej przepis wychodzi idealnie. Ten przepis zobaczyłam już jakiś
Blondynka GotujeJak tylko zobaczyłam serniki z mango na blogu White Plate, wiedziałam, że muszę je zrobić. To była kwestia czasu. Małym problemem dla mnie była pulpa
Blondynka Gotujeupieczeniu powierzchnia sernika powinna być ścięta i sprężysta. Sernik po upieczeniu najpierw studzić przez 10 minut w piekarniku z lekko uchylonymi drzwiczkami. Następnie wyjąć z piekarnika i po całkowitym wystudzeniu posmarować go polewą cytrynową. Wstawić na co najmniej 12 godzin do lodówki, aby się schłodził i zastygł. Jak zrobić polewę cytrynową z lemon curd do sernika? Jajka, żółtka(...)Jeśli sernik nie będzie transportowany, to galaretkę można nawet pominąć, polewa wtedy będzie luźniejsza i kremowa. Polewę cytrynową po delikatnym wystudzeniu, należy rozsmarować na serniku. *artykuł inspirowany Zobacz również: sernik z rosą . Jeśli moje przepisy Ci się podobają, lubisz tu zaglądać i chcesz docenić moją pracę – postaw mi kawę, kliknij na➡➡➡ Postaw kawę dla Kuchcik gotuje
Kuchcik gotujePasja czy nałóg?! Odezwał się ten, co nie gotował w czasie choroby ;) Przecież jeść trzeba! Czy akurat słodkie babeczki to nie jestem pewna, ale jednak trzeba :) Powiedzmy, że to taki prezent dla ciała i duszy, nękanych paskudnym wirusem. Tym bardziej na miejscu, że wrócił mi smak! Mini serniczki z kremem malinowym na spodzie z ciasteczek Oreo są naprawdę dobre. Kropką(...)jest tu dodatek świeżej maliny, choćby jednej. Nie rezygnowałabym z tego pomimo, że sezon na te owoce jeszcze daleko przed nami. W przypadku serników trudno jest mi wykrzesać z siebie obiektywną ocenę. Czyli może jednak nałóg? ;) Składniki: 750 g twarogu dwukrotnie mielonego (lub wiaderkowego) 2 jajka 3/4 szkl. cukru cukier waniliowy 2 łyżki mąki 1 łyżeczka kawy rozpuszczalnej ciasteczka
zadanie-gotowaniebudyniem Ewy Wachowicz, który lekko zmodyfikowałam wg swoich potrzeb Wyszedł bardzo dobry, wilgotny, rozpływający się w ustach. Polecam. Post Sernik z borówkami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta Gotujeminut. Upieczony sernik studzimy w uchylonym piekarniku, następnie wkładamy na kilka godzin do lodówki. Przygotowujemy polewę. Masę krówkową rozsmarowujemy na wierzchu sernika. Jeśli jest bardzo zbita można ją podgrzać w rondelku lub wstawić puszkę do gotującej się wody i chwilę podgrzewać. Czekoladę rozpuszczamy razem z masłem w kąpieli wodnej. Polewamy wierz sernika polewą
Mania GotowaniaBardzo rzadko pieczemy z Misią ciasta. Ja zresztą nie za nimi nie przepadam. Szczególnie nie lubię właśnie serników. Taki suchy, gliniasty ser przyklejony do kawałka biszkoptu
Gotuj z Misiemtruskawek 6 - 8 łyżek cukru trzcinowego łyżeczka soku z cytryny 300 g kakaowych herbatników (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak zrobić sernik z truskawkami bez pieczenia? Galaretki cytrynowe rozpuścić w 600 ml zagotowanej wody, wystudzić. Truskawki oczyścić z szypułek, umyć i gotować z cukrem trzcinowym i sokiem z cytryny, aż truskawki prawie całkowicie się rozpadną (10 - 15 minut). Po ugotowaniu masy(...)herbatniki. Następnie położyć na lekko tężejącej masie serowej kolejną warstwę z herbatników i przykryć je pozostałym serem. Ciasto wstawić na 20 minut do lodówki, aby zaczęło zastygać. Na tężejący sernik wylać partiami wystudzoną, ale jeszcze rzadką masę z truskawek i wstawić na co najmniej 5 godzin do lodówki. Zobacz również: sernik na zimno z truskawkami
Kuchcik gotujegalaretka cytrynowa 150 g maślanych herbatników Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml. Jak przygotować sernik z owocami na zimno? Nektarynki pokroić, dodać cukier trzcinowy (ilość zależy, jak słodkie są nektarynki), sok z cytryny i gotować na niezbyt dużej mocy palnika przez około 10 minut. Jeśli nie lubimy skórek, powstałą masę po lekkim wystudzeniu przetrzeć przez(...)wierzchu poukładać połówki truskawek i borówki. Owoce najlepiej delikatnie powciskać w masę serową. Wierzch sernika delikatnie polać wystudzonymi galaretkami truskawkowymi. Jeśli galaretka jest jeszcze rzadka, najlepiej polewać za pomocą łyżki, wtedy unikniemy wypłynięcia owoców na powierzchnię. Sernik z owocami wstawić do lodówki, aby stężał, najlepiej na całą noc. Zobacz również: sernik na zimno z truskawkami
Kuchcik gotujepatelni z grubym dnem rozpuścić cukier i masło, dodać gruszki i sok z cytryny i gotować ciągle mieszając na wolnym ogniu do czasu, aż gruszki się rozpadną. Mus wystudzić. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody, gdy napęcznieje, delikatnie podgrzewając rozpuścić (nie gotować). Żelatynę dodać do gruszek i dokładnie wymieszać. Temperatura masy z gruszek i żelatyny powinna(...)być podobna, gdyż żelatyna dodana do bardzo zimnych gruszek może się pozbijać w grudki. Mus wyłożyć na wystudzony sernik, posypać płatkami z migdałów i wstawić na co najmniej 12 godzin do lodówki, aby sernik zastygł. Zobacz również: seromakowiec bez spodu
Kuchcik gotuje