Gołąbki trochę inaczej. Nadziewane mięsem mielonym, kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i pomidorami suszonymi, zawijane w kapustę włoską. Bardzo, bardzo smaczne, mam wrażenie że delikatniejsze od tych
moj przepis naGołąbki trochę inaczej. Nadziewane mięsem mielonym, kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i pomidorami suszonymi, zawijane w kapustę włoską. Bardzo, bardzo smaczne, mam wrażenie że delikatniejsze od tych
moj przepis nav\:* {behavior:url(#default#VML);} o\:* {behavior:url(#default#VML);} w\:* {behavior:url(#default#VML);} .shape {behavior:url(#default#VML);} Normal 0 false 21 false false
Gotuję TestujęGołąbki trochę inaczej. Nadziewane mięsem mielonym, kaszą gryczaną, podsmażoną cebulką i pomidorami suszonymi, zawijane w kapustę włoską. Bardzo, bardzo smaczne, mam wrażenie że delikatniejsze od tych
moj przepis naklops;) Jeśli chodzi o mnie i torty, to cóż… słowa są zbędne, wystarczy spojrzeć na zdjęcie:) Tak się jakoś składa, że choć w kuchni lubię piec i gotować, tak z tortami od zawsze miałam problem. Z tortami, a raczej z ich upiększaniem;) bo spod mojej ręki piękne to one nie wychodzą;) Rozprowadzanie wszelakich mas po bokach tortu zawsze było(...)imbiru 200 g drobnego cukru 1/2 łyżeczki soli 400 ml oleju 7 jajek 200 g brązowego cukru 600 g pure z dyni Krem: 600 g mielonego gęstego sera na sernik 1,5 szkl. cukru pudru 350 ml kremówki 36% Karmel: 100 g drobnego cukru 40 g zimnego masła 60 ml kremówki 1/4 łyżeczki soli 1/4 łyżeczki cynamonu szczypta gałki
Smaki Na TalerzuSzarlotka - obok sernika - jest tym ciastem, które mogę jeść zawsze i wszędzie :-) w każdej postaci. Warunek konieczny to kruchutkie ciasto i soczyste jabłka doprawione cynamonem... prawdziwa radość dla podniebienia... Ciekawym dodatkiem do jabłek jest natomiast masa budyniowa - delikatna, lekko mazista (ale nie kapiąca z ciasta, Boże broń!). Przy takim połączeniu lubię dodać do ciasta cukier migdałowy, który w połączeniu(...)zagniatamy ciasto (ciasto kruche im dłużej zagniatane, tym twardsze). Pół litra mleka zagotowujemy z masłem i z cukrem, a pozostałe mleko dokładnie mieszamy z budyniami i żółtkami. Do gotującego się mleka wlewamy rozrobione budynie i gotujemy aż na powierzchni pojawią się pęcherze powietrza (gotujemy normalny budyń). Zestawiamy z palnika. Jabłka obieramy, kroimy w kawałki i wkładamy do garnka
Czary - gary w kuchniŚwięta Bożego Narodzenia za pasem, warto więc powoli zbierać przepisy do świątecznego menu. Jeśli chodzi o ciasta to obowiązkowy jest u nas oczywiście sernik, makowiec, jakieś ciasto z orzechami, pierniczki i ostatnio też miodownik, czyli kruche miodowe ciasto z kremem z kaszy manny. Tutaj znajdziecie przepis na tradycyjny miodownik. Dziś proponuje miodownik z wkładką makowego biszkoptu. Jest równie pyszny(...)cukru pudru (użyłam Gellwe) , 2 łyżki cukru waniliowego, 200g masła, dodatkowo 200g kajmaku, 100g orzechów włoskich. Mleko bardzo mocno podgrzać, do gorącego wsypać kaszę mannę. Gotować, stale mieszając, aż masa całkowicie zgęstnieje. Ostudzić. Masło utrzeć na puszystą masę z cukrem pudrem oraz cukrem waniliowym. Stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej kaszy. Na ciasto miodowe wyłożyć połowę
Z miłości do słodkościWielkanoc już tuż, tuż! Czy już macie przygotowany zakwas na żur? Jeżeli nie, to nie ma się czego martwić, czasu jeszcze jest. U nas
Kuchnia ŁukaszaRok temu odkryłem, że dynia to jest idealny dodatek lub baza do ciast i każdego roku kiedy jest dużo dyni staram się robić ciasta z
Kuchnia ŁukaszaLetni sernik na chrupiącym spodzie o smaku czekoladowym i delikatną masą serową z nasionami chia połączony z orzeźwiającym musem z brzoskwiń i mango to świetny pomysł na chłodzący deser w upalne dni. Składniki: Spód: 170g sucharków 250g kremu czekoladowego Masa serowa z chia: 500g sera z wiaderka 500ml śmietany kremówki 36% 6 łyżek cukru pudru 5 łyżek żelatyny(...)egzotyczny: Mango i brzoskwinie pokroić w kostkę, przełożyć do garnka, wlać wodę i zagotować. Następnie zmiksować blenderem do postaci gładkiej masy, wsypać galaretki i całość dokładnie wymieszać (nie gotować). Pozostawić do lekkiego stężenia, a następnie wylać do tortownicy, ułożyć folię bąbelkową i wstawić do lodówki na około 2-3 godziny. 4. Po tym czasie delikatnie zdjąć folię, udekorować pszczółkami zrobionymi
Szalona Kuchnia Ewelinypysznym ciastem o jeszcze pyszniejszej nazwie: Snickers. Na blogu jest już kilka wersji tego ciasta: TUTAJ bardzo podobna wersja do tej, TUTAJ przepis na Snickersa bez pieczenia oraz TUTAJ Sernik Snickers. Kruche miodowe ciasto, delikatny krem budyniowy, słodki karmel i chrupiące orzechy w miodzie. Pychota!! foremka 25x36cm Ciasto miodowe: 600g mąki pszennej, 1/2 szklanki cukru(...)łyżki mąki pszennej, 1 i 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej, puszka kajmaku (460g). Szklankę mleka zagotować z cukrami. W reszcie mleka rozrobić budyń oraz obydwie mąki. Wlać na gotujące się mleko. Stale mieszając, gotować na małym ogniu, aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puch. Stale ucierając, dodawać po łyżce zimnej masy budyniowej. Na blasze wyłożyć jeden blat
Z miłości do słodkościmojprzepisna.pl | Kruche babeczki z cytrynowym budyniem Bardzo kruche, pyszne babeczki, pierwsze w mojej karierze. Przepis troszkę zmodyfikowany pochodzi ze strony Moje Wypieki . Babeczki są nadziane budyniem
moj przepis namojprzepisna.pl | Kruche babeczki z cytrynowym budyniem Bardzo kruche, pyszne babeczki, pierwsze w mojej karierze. Przepis troszkę zmodyfikowany pochodzi ze strony Moje Wypieki . Babeczki są nadziane budyniem
moj przepis namojprzepisna.pl | Kruche babeczki z cytrynowym budyniem Bardzo kruche, pyszne babeczki, pierwsze w mojej karierze. Przepis troszkę zmodyfikowany pochodzi ze strony Moje Wypieki . Babeczki są nadziane budyniem
moj przepis namojprzepisna.pl | Kruche babeczki z cytrynowym budyniem Bardzo kruche, pyszne babeczki, pierwsze w mojej karierze. Przepis troszkę zmodyfikowany pochodzi ze strony Moje Wypieki . Babeczki są nadziane budyniem
moj przepis naNieskromnie muszę przyznać że to jeden z lepszych serników mojej produkcji, żeby nie powiedzieć że chyba najlepszy! :D Upiekłam go przy okazji testowania mojego nowego nabytku jakim jest białko serwatkowe KFD Premium WPC 80 . Zacznę od recenzji, a następnie przejdę do przepisu na tą pyszność. KFD Premium WPC 80 , to najwyższej jakości, w 100 % czysty i instantyzowany koncentrat białka(...)wiejskiego lekkiego (tyle serowych granulek zostało mi z 500g opakowania) 2 jajka 30g kaszy jaglanej suchej 25g ananasowo-kokosowej odżywki białkowej KFD Premium WPC 80 Sposób przygotowania: Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu, studzimy do blendera wrzucamy jajka, miksujemy przez minutę dodajemy wszystkie pozostałe składniki i blendujemy na jednolitą masę przekładamy ciasto do formy wyłożonej papierem
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćŚnieżnobiały sernik na zimno połączony z ciastem marchewkowym , jabłkami i kremem budyniowym. Poezja smaku...Kto chętny? SERNIK MARCHEWKOWA GALAKTYKA Składniki: ciasto marchewkowe: 1 szkl mąki 1 szkl startej marchewki 1/2 szkl cukru 1/2 szlk oleju 1/2 szkl posiekanych drobno orzchów 2 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta cynamonu masa serowa: 500 g mascarpone 220 g sera(...)sztywno śmietanę. masa jabłkowa: (blaszka 17 cm) Jabłka obieramy i kroimy w małą kostkę,posypujemy cynamonem, skrapiamy sokiem z cytryny. W garnku rozpuszczamy cukier i wrzucamy jabłka. Gotujemy chwilę, aby jabłka zmięły. Studzimy. Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wody, Zalewamy nią jabłka, a kiedy zacznie tężeć przelewamy do formy w której piekliśmy ciasto marchewkowe. Odstawiamy do całkowitego zastygnięcia. masa
Bon appetit mon amieSernikobrownie z musem truskawkowym to pomysł na upieczenie trzech ciast w jednym wypieku. Ciasto jest nieco czasochłonne w przygotowaniu, ale pomimo tego jest bardzo smaczne, ponieważ
Ugotowaćdiecie i mam ograniczone pole do popisu, więc staram się zrobić coś z produktów, które ona może spożywać. Ponieważ może jeść biszkopty, nabiał , galaretki i owoce to postawiłam na sernik na zimno na spodzie biszkoptowym z owocami w żelu, oczywiście domowej roboty. Wyszło bardzo smaczne połączenie. Polecam Składniki na biszkopt: 4 jajka 8 łyżek cukru 2 łyżki mąki(...)lodówce, aż całkowicie stężeje. Jagody zasypuję cukrem i odstawiam na kilkanaście minut, aż puszczą sok. Podgrzewam na gazie i do wrzących dodaję mąkę ziemniaczaną rozmieszaną z woda. Chwilę gotuję i zestawiam z ognia. Następnie wsypuję łyżkę żelatyny i mieszam do całkowitego rozpuszczenia. Gotowe ciasto wyjmuję z lodówki, układam po kawałku na talerzykach i polewam przestudzoną frużeliną jagodową
Ciasteczkowy PotwórKolejny przepis wypróbowany z bloga Dorotki - Daktyle W Czekoladzie . Sama autorka pisze: "Jeden z najlepszych serników jakie dotychczas jadłam" a ja całkowicie się z nią zgadzam :) "Na miękkim, półkruchym cieście wylana jest warstwa budyniu zrobionego na bazie soku marchwiowego typu "Kubuś". Serowy wierzch jest bardzo delikatny, puszysty i równy jak stół :) Całość jest... po prostu pyszna!" Od siebie dodam tylko(...)cukier, zagotować. Do kubka wlać 200 ml soku Kubuś, wsypać oba budynie, wymieszać. Zagotowany sok zestawić z palnika, mieszając wlać wymieszane budynie. Ponownie wstawić na palnik, doprowadzić do wrzenia, gotować ok. 1/2 minuty. Gorący budyń wylać na podpieczone ciasto, wyrównać, odstawić na ok. 20- 25 minut do ostygnięcia. 3. Z białek jajek ubić sztywną pianę. Do drugiej miski włożyć
Na Ciasteczkowych PapierachPRZYGOTOWANIA: 260 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Czekoladę łamiemy na kawałki i rozpuszczamy razem z masłem w kąpieli wodnej (metalową miskę z czekoladą i masłem umieszczamy na garnku z gotującą się wodą). Zdejmujemy z ognia i zostawiamy do ostygnięcia. 2. Oddzielamy białka od żółtek. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę na wysokich obrotach. Zmniejszamy obroty do średnich, dodajemy(...)Ciasteczka idealnie nadają się na poczęstunek dla gości do kawki, lub herbatki. Dzięki przepisom Pani Doroty (które znalazłam na stronie Moje Wypieki ) przygotowałam wiele fantastycznych deserów, głównie serników, między innymi Sernik Oreo oraz Sernik z gruszkami , a także mój pierwszy sernik w życiu - Sernik krówkowy . Przepisy są tak czytelne i jasne, że bez problemu poradziłam sobie
My Culinary Art