sernik gotowany - 5074 przepisów (strona:275/339)

Chałwowiec bez pieczenia 34

Przy pomocy widelca lub trzepaczki wymieszaj wszystko tak, aby nie pojawiły się żadne grudki. Pozostałe 750 ml mleka doprowadź do wrzenia, a następnie powolutku dodaj przygotowaną wcześniej masę jajeczną. Gotuj budyń na małym ogniu do momentu zgęstnienia. Pamiętaj, aby cały czas energicznie mieszać budyń, żeby nie powstały w nim grudki ani nic się nie przypaliło. Gdy budyń będzie gęsty, zdejmij(...)Bounty bez pieczenia Proste ciasto bez pieczenia Biały lion Ciasto Grzane Wino Bananowa krówka Ciasto Maxi King Zobacz też nowe przepisy: Chałwowiec bez pieczenia Pasta dyniowa Jajka po florencku Sernik z malinami Przekąska z filo Artykuł Chałwowiec bez pieczenia pochodzi z serwisu Okolice Palnika - blog kulinarny

okolicepalnika.pl
Mazurek przekładany 53

Mazurek przekładany masą grysikową. Najlepiej smakuje po 5 – 7 dniach, więc dobrze zrobić go już tydzień przed Świętami:) Czas wykonania: 3 h Ilość porcji: 18

KuchniaWeDwoje.pl
Serowa pianka bez pieczenia na chrupiącym spodzie 397

Pogoda nas nie rozpieszcza, dlatego trzeba to nadrobić jakimś smakołykiem:) Proponuję szybką piankę serową na zimno na bazie serków homogenizowanych. Spód to chrupiące herbatniki oraz orzechy

Z miłości do słodkości
Ciasto serowo- orzechowo- makowe 253

Doskonałe ciasto zwłaszcza dla osób, które nie przepadają za masami i ciastami tortowymi. Połączenie maku, sera i orzechów zawsze smakuje wyśmienicie. Wykonanie mojej ukochanej Mamuśki :) Składniki

Kuchnia w czekoladzie
Torcik jabłkowy 147

jesień dopiero pukała do naszych drzwi, jednak październik wydawał mi się najodpowiedniejszym miesiącem na podzielenie się nim z Wami :) Jeśli lubicie gładkie masy, to zamiast twarogu użyjcie serka na sernik. A zamiast samemu przygotowywać galaretkę możecie po prostu podgotować jabłka i użyć galaretki gotowej, np cytrynowej. Przepis (ze swoimi zmianami) znalazłam w archiwalnym numerze Sól i Pieprz. Przepis znajdziecie(...)upieczony i wystudzony spód. Schłodzić. Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i pokroić w plastry. Skropić sokiem z cytryny. Przełożyć do garnka. Zalać 250 ml wody, dodać cukier i cynamon. Gotować kilka minut na małym ogniu aż jabłka będą miękkie (ale nie będą się rozpadać). Żelatynę wymieszać ze 150 ml zimnej wody i odstawić, aby napęczniała. Następnie rozpuścić w kąpieli wodnej

My simple kitchen
Torcik Pavlova z Lemon curdem 65

mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z Lemon curdem Czy zostały Wam może białka po wypiekach tłustoczwartkowych? Mi całkiem sporo, więc upiekłam dwie bazy Pavlova. Jedną z bitą śmietaną

moj przepis na
Torcik Pavlova z Lemon curdem 67

mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z Lemon curdem Czy zostały Wam może białka po wypiekach tłustoczwartkowych? Mi całkiem sporo, więc upiekłam dwie bazy Pavlova. Jedną z bitą śmietaną

moj przepis na
Torcik Pavlova z Lemon curdem 114

mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z Lemon curdem Czy zostały Wam może białka po wypiekach tłustoczwartkowych? Mi całkiem sporo, więc upiekłam dwie bazy Pavlova. Jedną z bitą śmietaną

moj przepis na
Torcik Pavlova z Lemon curdem 161

mojprzepisna.pl | Torcik Pavlova z Lemon curdem Czy zostały Wam może białka po wypiekach tłustoczwartkowych? Mi całkiem sporo, więc upiekłam dwie bazy Pavlova. Jedną z bitą śmietaną

moj przepis na
Ciasto z rabarbarem 157

masę tortową” powodowała zwarcie styków w moim mózgu. Pewnie mam to po mamie, która gardziła pieczeniem. Robiła nam jedynie blok czekoladowy, ciasto z jabłkami i pamiętam, jak raz robiłyśmy sernik i przysięgałyśmy, że nigdy więcej. Z zazdrością patrzę na te wszystkie cuda w internetach i wzdycham. Pewnie wiecie, że rok temu postanowiłam nauczyć się piec. Oszukuję trochę samą siebie(...)cukiernictwa. Marzy mi się zrobienie tortu. Prostego tortu. Chcę robić ciasta z masą, mimo że ich nie lubię. Chce wykrzesać z siebie entuzjazm taki sam, jaki ogarnia mnie przy gotowaniu. Najśmieszniejsze jest to, że potrafię zrobić odwróconą sferyfikację i nie boję się kuchni molekularnej, a pieprzony biszkopt mnie przeraża. Może rację miał mój eksio, mówiąc, że jestem dziwakiem? Czasem trafiam

ladykitchen
Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą – przepis krok po kroku 140

puścił sok. Duszenie nie powinno trwać zbyt długo, aby rabarbar za bardzo nie zmiękł. Do drugiego garnka wrzucamy 10 dag cukru oraz 2 łyżki wody, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 2-3 minuty, by cukier się skarmelizował. Wyłączamy palnik, dodajemy rabarbar i mieszając łyżką, obtaczamy go w karmelu. Tak przygotowane nadzienie, rozkładamy równomiernie na podpieczony(...)lubicie rabarbar? Wykorzystujecie go do wypieków?   Smacznego!   Polecam również inne moje przepisy, z wykorzystaniem kruchego ciasta: Bezglutenowe ciasteczka deserowe Bezglutenowa szarlotka Bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe Sernik na bezglutenowym kruchym spodzie Artykuł Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą – przepis krok po kroku 192

puścił sok. Duszenie nie powinno trwać zbyt długo, aby rabarbar za bardzo nie zmiękł. Do drugiego garnka wrzucamy 10 dag cukru oraz 2 łyżki wody, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na średnim ogniu przez ok. 2-3 minuty, by cukier się skarmelizował. Wyłączamy palnik, dodajemy rabarbar i mieszając łyżką, obtaczamy go w karmelu. Tak przygotowane nadzienie, rozkładamy równomiernie na podpieczony(...)lubicie rabarbar? Wykorzystujecie go do wypieków?   Smacznego!   Polecam również inne moje przepisy, z wykorzystaniem kruchego ciasta: Bezglutenowe ciasteczka deserowe Bezglutenowa szarlotka Bezglutenowe ciasto serowo-jabłkowe Sernik na bezglutenowym kruchym spodzie Artykuł Bezglutenowe kruche ciasto z karmelizowanym rabarbarem i bezą – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu Okiem Blondynki by McBlondi

Okiem Blondynki by McBlondi
Ser z mleka i jogurtu 106

mleka i jogurtu. Znów mam wenę, oprócz zwykłego gotowania ruszyłam z akcją robienia domowego sera i innych wyrobów domowych. Wszelkie domowe wyroby to aktualnie hit sezonu kwarantanny. Większość ludzi siedzi w domu, gotuje i je. Zachęcam wszystkich, róbcie domowe wyroby z naszych sprawdzonych przepisów: – domowy ser żółty , – jogurty , – kefiry – masło . – Ser smażony z kminkiem Pieczcie(...)sicie, potem wystarczy dodać do sera szczypiorek i rzodkiewkę, można dodać śmietanę lub jogurt, albo i nie dodawać, wymieszać i mamy pyszny twaróg. Uwielbiamy ten ser, a jeszcze bardziej sernik z tego domowego sera. Na sernik wystarczy wykorzystać 6 litrów mleka i ok. 500-600 g jogurtu. Polecam róbcie domowy ser. Jak zacząć? Domowy twaróg to prosta sprawa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sernik truskawkowy na biszkopcie 327

niestety smak mają taki sobie. Przynajmniej ja mam takie zdanie i mając ochotę na ciasto z truskawkami wykorzystałam mrożone owoce. A już niedługo będą nasze krajowe owoce, mniam. Tym sernikiem przypomniałam sobie truskawkowe smaki. Składniki: (blacha 35x25) Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki mąki  6 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki oleju Masa serowa: 1 kg sera(...)serową i wstawić do lodówki, aby zastygła. W tym czasie przygotować mus truskawkowy. Rozmrożone truskawki należy zmiksować, ewentualnie dodać cukier, a następnie dobrze zagrzać, ale nie należy dopuścić do gotowania. Wsypać proszek galaretki i dobrze wymieszać. Ostudzony lekko zastygający mus wylać na masę serową. Ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin. Życzę Smacznego! Zapraszam do polubienia mojego bloga

talerz przyjemności
Serniczek kokosowy z ryżu 110

znanego jagielnika - bo zamiast kaszy jaglanej jest... ryż. Wiecie, taki ugotowany na mleku, z wiórkami i olejem kokosowym, zblendowany na mleczno-ryżową "ciapkę", upieczony.  Przyznam szczerze, że nieźle udaje sernik. Z kakaowym spodem i żurawinowym wnętrzem przełamującym smaki stanowi wypiek wyjątkowy. Dzielę się z Wami tym przepisem, ponieważ efekt końcowy miło mnie zaskoczył. Następnym razem dodam również mleczko kokosowe(...)łyżka oleju kokosowego  1 białko jaja kurzego cukier wanilinowy  1/2 puszki żurawiny* *może być też dżem lub inne owoce czerwone-chodzi o przełamanie smaków  Ryż gotujemy zgodnie z przepisemy na opakowaniu, dolewając dodatkowo dwie szklanki mleka i lekko rozgotowując. Do gotującego się ryżu dodajemy wiórki kokosowe, cukier, cukier wanilinowy, olej kokosowy oraz mleko w proszku. W razie

Kuchnia Ellie

Proponowane wyszukiwania