sernik dobry - 1000 przepisów (strona:3/67)

Sernik ze śliwkami 125

nieodpartą ochotę na ciasto ze śliwkami - postanowiłam dłużej nie zwlekać i je upiekłam :) Dodatkowo zachęciło mnie apetyczne zdjęcie i mała ilość składników potrzebna do jego wykonania. Jak na dobry sernik przystało ciasto jest wilgotne i odpowiednio słodkie, a zarazem lekko kwaśne (za sprawą owoców). Poza sezonem oczywiście użyjcie śliwek mrożonych lub możecie dodać inne, Wasze ulubione owoce :) Składniki

MyCookBook.pl
Puszysty sernik klasyczny z 10 jaj na dużą blachę 1850

wyjęciu z opakowania musi trzymać kształt nawet jak osiągnie temperaturę pokojową – jeśli zacznie się rozpływać to znaczy, że jest kiepskiej jakości i nie nadaje się na dobry sernik (te wymagania spełnia wiaderko z Piątnicy). Najpewniejszy jest jednak własnoręcznie zmielony ser. Post Puszysty sernik klasyczny z 10 jaj na dużą blachę pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Sernik z dynią na ciasteczkowym spodzie 148

większą skalę. Potem zaczęłam się bardzo zdrowo odżywiać i wszelkie słodycze poszły w odstawkę. Dziś nadal odżywiam się zdrowo, nie mniej jednak lubię od czasu do czasu upiec dobry sernik lub inne ciasto, które oczywiście będzie mniej tłuste i zdrowsze niż inne. Największym grzechem w tym cieście jest polewa z białej czekolady- uważam jednak, że można ją pominąć

Mango Papaja
Sernik waniliowy z polewą w kratkę 118

Sernik dobry na każdą okazję. Pysznie waniliowy ,taki jak lubię. Polany czekoladą i polukrowany w kratkę. Składniki na masę serową: 1 g sera z wiaderka 4 jajka 1 szklanka cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego ( 40 g) 1 laska wanilii 200 g śmietany 18% Dodatkowo: 150 g czekolady mlecznej 2 łyżki mleka  Lukier: pół białka(...)szklanka cukru pudru Wykonanie: Wszystkie składniki na sernik powinny mieć taką samą temperaturę.Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i herbatnikami. Całe jaja miksujemy z cukrem ( masa potraja objętość).Dodajemy śmietanę z serem na przemian.Wsypujemy budyń  waniliowy  i wanilię "wyskrobaną" z laski wanilii .Przekładamy masę serową do tortownicy 24 cm. Pieczemy w kąpieli wodnej( dodatkowa

Różowa kuchnia
Sernik z pianką 358

różne rodzaje serników: dobre, niezłe, delikatne - ale ten jest rewelacyjny! :) Wprost rozpływa się w ustach, jest jak delikatny serowy puch. Wypróbujcie koniecznie!Kruche ciasto na dno:30 dkg mąki10 dkg margaryny1 jajko7 dkg cukru pudru3 łyżki kwaśnej śmietany2 łyżeczki czubate proszku do pieczenia Masa serowa:1 kg mielonego białego sera2 paczki cukru wanilinowego2 budynie śmietankowe2 szklanki mleka1/2 szklanki oleju2(...)oblepioną ciastem formę (fot.2) i piec około 1 godziny w temperaturze 200°C (bez teroobiegu).Następnie ubić pianę z 4 białek + 6 łyżek cukru. Wyłożyć na upieczony gorący sernik (fot.3) i piec jeszcze 10-15 minut w temperaturze 210°C.Inspiracja: o-pysznym-jedzeniu.bloog.pl

Świat Ciasta
AKSAMITNY SERNIK NA HERBATNIKACH 320

Zawsze jest pora na dobry sernik, czy to święta czy po świętach, zawsze smakuje tak samo dobrze. A ten wychodzi zawsze, jest delikatny,wilgotny i puszysty...palce lizać! Składniki: 1 kg sera dwukrotnie zmielonego  6 jajek  1,5 szklanki cukru  1 opakowanie cukru waniliowego  1 kostka masła 1 budyń waniliowy  2 łyżki mąki

Z Majeczką w kuchni
Wesołych Świąt! 165

pozostaje mi nic innego jak życzyć Wam Wesołych Świąt! Przede wszystkim spokojnych, w gronie najbliższych, najlepiej bez stresów. Mam nadzieję, że uda Wam się choć trochę odpocząć i skubnąć dobrego sernika. Do zobaczenia po świętach! :) Zdjęcie główne od Alek GK . Artykuł Wesołych Świąt! pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Sernik z czerwoną porzeczką 110

Dobry sernik z przyjemnością zawsze zjadam. Niestety pieczenie go nie jest moją mocną stroną. Może dlatego sernik nieczęsto pojawia się na naszym stole. Jednak od czasu do czasu podejmuję wyzwanie i próbuję po raz kolejny upiec sernik doskonały. Ten może nie jest doskonały ( ale czy taki w ogóle istnieje?! ), ale wyszedł smaczny

Polska Zupa
Kocia Kawiarnia, Kociarnia 142

zawsze mają ochotę na zabawę i głaskanie. Pan przy wejściu Mega pozytywny i sympatyczny :). Co do kulinariów to polecam się wybrać samemu lub w gronie znajomych na dobry sernik lub pyszną szarlotkę, przejdziecie przez "magiczną szafę" i sami ocenicie czy zakochacie się w Kociarni. Jest ciekawie, jest inaczej!. Koty... Kulinaria... Ciekawostki

Apetyczna babeczka
Sernik brzoskwiniowy 537

kolejny serniczek z książki siostry Anastazji "100 nowych ciast". Sernik dobry, wilgotny. Takie właśnie serniczki lubię najbardziej...:) Upiec cienki jasny biszkopt (najlepiej dzień wcześniej). Ja upiekłam taki: 4 jajka; 3/4 szklanki cukru kryształu; 1 cukier waniliowy; 1 szklanka mąki tortowej: 1 łyżeczka proszku do pieczenia; Wykonanie: Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, następnie dodać cukier kryształ

In my kitchen
Babka śniadaniowa (tania) 161

mazurek z figami i masłem orzechowym ), nie lubię też ciast z kremami, ale dobrego sernika czy makowca nie odmówię. A jajka faszerowane najzwyczajniej wzbudzają we mnie odrazę... może kiedyś się skuszę, ale tymczasem wolę ładnie ugotowane żółtko w środku. W tym roku mam zamiar przygotować sernik na ciemnym cieście - taki klasyczny smak dzieciństwa i makowiec japoński, bo za każdym

bistro mama
Gulasz z szynki wieprzowej 148

takie przepisy, które każdy powinien znać. Dobry sernik, rosół niedzielny czy sposób na naleśniki. Do tych potraw dodałabym również przepis na idealny gulasz z szynki wieprzowej.  Tradycyjny powinien zawierać marcewkę i cebulę, jednak mój tata dodaje zawsze zawsze jakieś dodatkowe warzywa, będąc grzeczną córeczką, nie mogę przecież być gorsza, prawda? Dlatego w mojej potrawie znajdziecie jeszcze paprykę, ogórka

Słodkie Przyjemności
Lody sernikowe z malinami – mój ulubiony przepis 137

błyszczącą galaretką. Odstawiamy do całkowitego ostudzenia, co jakiś czas malinową frużelinę mieszamy. Gdy frużelina wystygnie możemy zabrać się za resztę. Zaczynamy od podstawy sernika, czyli naprawdę dobrego sera. Ten, z którego ja robię lody (i serniki!) to serek składający się tylko i wyłącznie z dwóch składników – śmietanki i kultur bakterii fermentacji mlekowej. Im jestem starsza i bardziej świadoma(...)guar, dodatkowego mleka w proszku… On ich nie ma. I naprawdę jest to „Mój Ulubiony” ser – śmietankowy, średnio tłusty, smarowny, lekko kwaśny – dokładnie taki jak powinien być dobry ser na sernik. Serek przekładamy do miski i miksujemy go na puszysto razem z ekstraktem waniliowym i ze skórką startą z cytryny. Miksując, dolewamy do niego schłodzone mleko skondensowane i całość

Karo in the Kitchen
Pieczemy serniki 314

Serniki zaserwować możemy zarówno do codziennej, poobiedniej kawy, jak i w czasie Świąt Wielkanocnych czy innych uroczystości. O czym należy pamiętać przygotowując ten, kultowy już

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!