odreagować codzienne sytuacje, zaczynam gotować. I o dziwo, jestem wtedy twórcza! Choc zmęczona po dniu pracy, czuję, że to, co powstanie w garnku lub na patelni, wprawi mnie w dobry nastrój. Odkryłam także, że potrawy, które kiedyś spychałam gdzieś w swojej głowie na plan dalszy, mówiąc, że one nie są dla mnie, bo na pewno mi nie wyjdą, są właśnie(...)pieczeniu czułam się jak mag, który z tak prostych produktów czaruje niezwykły wypiek. I choć jest to zwykły sernik, w smaku odbiega od zwykłości. Staram się robić serniki z dobrego, wiejskiego twarogu od sprawdzonego dostawcy. W tym serniku zastosowałam jego dwa rodzaje: tłusty i półtłusty. Sprawdziły się znakomicie. Pożegnajcie lato pysznie. Zachecam! Składniki spód 150g ciasteczek herbatnikowych
Raj dla Podniebieniaprawda zaleca się użyć go do herbaty ale ja jak to ja poszłam w innym kierunku i dodałam właśnie do sernika. I przyznam, że to był bardzo dobry wybór. Sernik wyszedł puszysty, że aż trudno go było kroić. Mąż wcinał sernik z wielkim apetytem, więc powiedziałam Mu, żeby więcej nie mówił że nie lubi dyni
Ewa w kuchnipasuje na każdą okazję - na świąteczny stół i do popołudniowej kawy w zwykły dzień. Sernik jest dobry zawsze, oczywiście pod warunkiem kiedy jest bardzo dobry. A ten jest wyjątkowo dobry a nawet pokuszę się o stwierdzenie, że to najlepszy sernik jaki znam. 100 procent sernika w serniku , żadnego zamulania ciastem czy dodatkami w postaci bakalii. Jeśli bardzo
Smaczna Pyza24cm - dno wyłożyć papierem do pieczenia, boków nie smarować niczym do blaszki na dno porozkładać biszkopty, wylać masę serową i piec w 200C około 40-45 minut sernik zostawić do dobrego wystudzenia na zimny sernik rozłożyć dynię z mojego przepisu "TUTAJ" - na dynię tężejącą galaretkę wiśniową i galaretkę leśne owoce sernik schować na kilka godzin do lodówki
W Mojej Kuchni LubięDzień dobry!Przed Wami klasyczny sernik wiedeński. Bez spodu, z czekoladową polewą na wierzchu i mnóstwem rodzynek w środku.Sam sernik nie jest bardzo słodki, rodzynki tę słodycz nieco wypełniają, jednak jeśli ich nie lubicie, możecie pominąć. Doskonały na świąteczny stół, dlatego też na zdjęciu w świątecznej oprawie.Zapraszam!Czytaj więcej » Ten i więcej przepisów znajdziesz na blogu kulinarnym
Pora coś zjeśćmnie każdy sernik jest dobry. Często jeden lepszy od drugiego. Ten, który mam dziś dla Was, jest genialny ! Sernik krówkowy dopieści Wasze kubki smakowe. A w pochmurny dzień, sprawi, że będziecie się uśmiechać ! Składniki: Na spód: 350 g herbatników kakaowych 180 masła Masa serowa: 800 g sera sernikowego z wiadereczka ( u mnie marki własnej Tesco ) 1/2 szklanki
kolorowotorcikowoDzisiaj przepis na prosty, ale pyszny i puszysty sernik mojej Mamy.Przepis ten Mama dostała od swojej Mamy, czyli naszej najukochańszejBabci i Prababci.Jedyna modyfikacja to zastępowanie
Moje Kuchenne Rewelacjedzień jeszcze drugie ciasto - sernik z nutellą na zimno (z brzoskwiniami).... Ale byłam wściekła kiedy po upieczeniu okazało się, że to ciasto smakuje jak dobry pieczony sernik. Zostaliśmy więc na Święta z dwoma brzoskwiniowymi sernikami :) Ciasto jest fajną alternatywą dla zwykłego sernika, jest dużo pewniejsze, nie wychodzi zakalec ani inne rewelacje. Smaki można zmieniać dowolnie, można dać(...)Składniki na prostokątną blaszkę około 27x37: Na ciasto kruche: 3 szklanki maki pszennej tortowej pół szklanki cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 5 żółtek 250 g masła lub dobrej margaryny 10 dojrzałych brzoskwiń Wszystkie składniki oprócz brzoskwiń włożyć do dużego naczynia, zagnieść na gładką masę. Podzielić na pół, jedną część wyłożyć na blaszkę (na papier do pieczenia), drugą natomiast
Poezja Smaków - blog kulinarnySekretem każdego sernika jest dobrej jakości ser. Dobry wiejski twaróg nie powinien być zbyt suchy i nie powinien być kwaśny. Dzisiaj moja wariacja łaciatego sernika pod pierzynką z czekolady i migdałów. Składniki na ciasto, tortownica o średnicy 28 cm: 2 szklanki mąki 20 dag masła lub margaryny 1/2 szklanki cukru pudru 2 łyżki kwaśnej śmietany 2 żółtka(...)sera zostawiamy białego, a do drugiej części dodajemy kakao i dokładnie mieszamy. 3. Na ciasto wylewamy warstwowo biały i ciemny ser. Piekarnik rozgrzewamy do 180 C i pieczemy sernik przez ok. 80-90 minut. Odstawiamy do wystudzenia.Polewa: tabliczka czekolady migdały w płatkach 1. Czekoladę rozpuszczamy na parze, można dodać 2-3 łyżki wody, aby była bardziej płynna
Apetyczna babeczkadeserów. Zaczęłyśmy od wegańskiego sernika z...orzechów nerkowca. Sernik był delikatnie zielony dzięki matcha, czyli sproszkowanej zielonej herbacie. Smak naprawdę cudowny! Porównać go można do smaku tradycyjnego sernika z dobrej jakości twarogu. Gdybym nie wiedziała z czego jest zrobiony, to nie wpadłabym na to, że to orzech. Po serniku przyszła kolej na praliny, a potem kawę. Ja wybrałam matcha
Codzienna kuchnia niecodziennaBoski sernik na zimno z niespodzianką w środku. Pyszne draże jogurtowe otoczone lekką, serową pianką. Pierwszy raz udało mi się zrobić tak dobry zimny sernik, więc od razu dzielę się z Wami przepisem. Udało mi się kupić kolejny świetny twaróg nadający się na sernik, pierwotnie miał być właśnie sernik upieczony. Twaróg jednak smakował tak wspaniale
Gotowanie i blogowanieznalezienie jednego dobrego przepisu jest, jak szukanie igły w stogu siana. Co przepis, to inne wskazówki i proporcje. Doszłam szybko do wniosku, że odmian sernika nowojorskiego jest tyle, ile kultur i narodowości splata się w tym wielkim mieście i jedyne co może mnie uratować, to stworzenie własnej wersji. Tak też się stało. Pierwsza "moja-klasyczna" odsłona sernika okazała się(...)jakaś lepsza wersja. A zatem bierzcie, pieczcie i dzielcie się dalej.... SERNIK FISTASZKOWY Z DULCE DE LECHE I SOLONYMI MIGDAŁAMI /przepis inspirowany sernikiem nowojorskim pochodzącym z tej strony - klik / 1 kg dobrego twarogu na serniki 5 jajek 1 szklanka masła orzechowego typu "crunchy" ok. 1 szklanki cukru pudru - użyłam trzcinowego /ilość zależy od Waszego "progu słodkości
KUCHARNIAwłaśnie sposób nasz ulubiony sernik zmieniłam szczyptą cynamonu, który całkiem dobrze komponuje się z brzoskwiniami z puszki. Połączenie może bardziej jesienne, ale nie od dziś wiadomo, że sernik jest dobry na każdą okazję. *blaszka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 2 żółtka 2 łyżki cukru 2 łyżki kakao 125 g masła 1 łyżeczka
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSernik jest dobry na wszystko! Na zimne wieczory i gorące dni :) Szczególnie, jeżeli podajemy go razem z sezonowymi owocami - tymi które najbardziej lubimy - maliny, czerwone lub czarne porzeczki, jeżyny albo jagody - do wyboru do koloru. Ważne, aby w ciepłe dni sernik był dobrze schłodzony, wtedy smakuje najlepiej! Dziś zapraszam na prosty przepis na sernik z sezonowymi owocami
Słodkie Przyjemnościśliwki to duet idealny Ponieważ to wersja świąteczna to namoczyłam je w rumie… i jeszcze coś mnie podkusiło, żeby dodać mleko skondensowane…:)I to był dobry pomysł. Sernik czekoladowy wyszedł bardzo smaczny, aromatyczny i lekko mazisty. Dla mnie rewelacja :)! Zapraszam na świąteczny sernik czekoladowy ze śliwkami, możecie też podejrzeć inne przepisy na serniki dostępne
UgotujmyTo.pl