pierwszy pieczony sernik jaki samodzielnie wykonałam. Skoro mi się udał to znaczy, że Wam też wyjdzie, jeśli tylko spróbujecie ;) Składniki (na jedną blaszkę): 1/2 kg twarogu półtłustego lub tłustego (ale i z chudego wyjdzie) 2 jaja 1/2 szklanki cukru 1/2 cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego 1/3 masła 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)proszek do pieczenia i mąkę ziemniaczaną - miksujemy jeszcze chwilę. Schłodzone białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Delikatnie mieszamy z masą serową. W wysmarowanej tłuszczem i oprószonej bułką blaszce układamy biszkopty lub herbatniki. Wykładamy masę serową. Wyrównujemy. Pieczemy bez termoobiegu w temperaturze 170-175 stopni przez 60-70 minut (to już zależy od piekarnika). Sernik studzimy
Kuchnia po mojemuserowej soczyste brzoskwinie. Bez wątpienia jest to klasyk wśród serników. Bardzo polecam! Kruche ciasto: 3 szklanki mąki 1 margaryna 3 łyżeczki cukru 3 łyżeczki proszku do pieczenia 5 jaj (żółtka zostawić) Masa serowa: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 1 szklanka cukru 1 cukier waniliowy 2 całe jaja 1 kostka masła 2 budynie (bez cukru) Ponadto(...)puszka brzoskwiń Z podanych składników zagnieść ciasto, podzielić na dwie części, włożyć do lodówki na godzinę. Twaróg wraz z cukrami oraz miękkim masłem umieścić w misie, wymieszać na gładką masę do momentu rozpuszczenia cukru. Dodać 2 całe jaja, miksować na najwolniejszych obrotach. Następnie dodajemy dwa budynie i dalej bardzo delikatnie ucieramy, tak, aby nie napowietrzyć masy. ½ ciasta zetrzeć
Słodki Zakątekmango 4 jajka 150 g cukru 1 kg twarogu z wiaderka dobrej jakości 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru CZAS PRZYGOTOWANIA: 130 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI Wszystkie składniki na masę serową powinny być w temperaturze pokojowej. 1. Zaczynamy od przygotowania spodu: w misce mieszamy mąkę, cukier i proszek do pieczenia. Dodajemy posiekane zimne masło i jajko, ponownie mieszamy(...)serową umieszczamy w misie miksera i miksujemy jedynie do połączenia składników. 4. Foremkę ze spodem wkładamy prosto z lodówki do nagrzanego piekarnika. Pieczemy 12 minut, wylewamy masę serową i pieczemy kolejne 45-55 minut, aż sernik będzie sprężysty na środku. Studzimy przez 30 minut przy uchylonych drzwiczkach piekarnika, a następnie wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. Chłodzimy w lodówce
My Culinary Arttwarogu 2 jajka 4 żółtka 1 szklanka cukru 16g cukru waniliowego 2 budynie śmietankowe lub waniliowe 3 szklanki mleka 1/2 szklanki oleju 1/2 puszki brzoskwiń Pianka bezowa: 6 białek szczypta soli 1 szklanka cukru *** Składniki na kruche ciasto zagniatamy razem tworząc kulę *** *** Dużą blaszkę do pieczenia (moja ma wymiary 26×38 cm) wykładamy papierem do pieczenia(...)sernik *** *** Ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 150’C i pieczemy przez 15minut. Sernik zaraz po pieczeniu wyciągamy z piekarnika i studzimy *** *** Po około 30 minutach zacznie pojawiać się pierwsza rosa na piance, po upływie kolejnych 30 minut wierzch ciasta powinien być już cały w kropelkach rosy *** *** SMACZNEGO *** Polecam również: CIASTA BEZ PIECZENIA
Blog z Apetytemsyty, ale o to nam właśnie chodziło! Zapraszamy Was na zapoznanie się z przepisem, zdjęciami i zachęcamy do przygotowania takiego sernika u siebie w domu! ;) Składniki na spód: ok. 300 g ciasteczek kakaowych (herbatników, lub oreo bez nadzienia) 200 g masła Ciastka kruszymy w malakserze, lub ręcznym sposobem (przez folię tłuczkiem do mięsa ;)) i wrzucamy do miski. Masło(...)masy. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika i w 180 stopniach pieczemy (bez termoobiegu) ok. 15- 20 minut, a następnie ok. 70- 80 minut w 150- 160 stopniach. Po upieczeniu studzimy chwilę w otwartym piekarniku i wyjmujemy (po chwili spokojnie można wyjąć go z formy - szybciej wystygnie). Po ostygnięciu dekorujemy wierzch sernika dżemem z jeżyn i listkami świeżej bazylii. Smacznego
Symfonia SmakówSezon na rabarbar powoli dobiega końca, u mnie kończy się przepisem na super smaczny sernik. Ponoć koniec czerwca to data graniczna, później rabarbar posiada dużą
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!średnicy 27 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 190 ° C. Ciasto wyjąć z lodówki, podzielić na dwie części. Większą część ciasta przeznaczyć na wylepienie cienko spodu tortownicy. Pozostałe ciasto zostawić na późniejsze wylepienie boków. Piec przez ok. 15 minut. Wyjąć z piekarnika, wystudzić. Masa serowa: 500 g twarogu tłustego, zmielonego trzykrotnie 440 g serka typu(...)końcu dodać rodzynki. Boki tortownicy cienko wylepić pozostałym ciastem. Masę serową przełożyć do tortownicy. Piekarnik rozgrzać do 150 ° C bez termoobiegu. Piec 1,5 godziny. Po upieczeniu lekko uchylić drzwiczki piekarnika i zostawić sernik do ostygnięcia. Wyjąć ciasto z piekarnika, schłodzić w lodówce przez kilka godzin a najlepiej przez całą noc. Polewa czekoladowa: 100 g czekolady mlecznej
maniapieczeniasię tu kremówka. Tymczasem zapraszam na tradycyjny sernik na kruchym spodzie, bez zbędnych dodatków tylko oprószony cukrem pudrem . *foremka 25*34 cm Składniki: na ciasto: 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru pudru 180 g masła 4 żółtka 8 łyżek gęstej kwaśnej śmietany 18% na masę serową: 1 kg twarogu 1 szklanka cukru 8 jajek sok i skórka(...)końcu wlać roztopione i wystudzone masło. Całość krótko zmiksować. Blaszkę do pieczenia wyścielić papierem. Większą część ciasta rozwałkować i wyłożyć dno foremki. Wylać masę serową. Resztę ciasta rozwałkować i pokroić w paski. Ułożyć na wierzchu sernika. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec około 60-70 minut. Po upieczeniu zostawić na godzinę w uchylonym piekarniku a następnie
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniajajek - 1 kilo twarogu 3 razy mielonego, dobrze sprawdzają się te w wiaderkach 1 kg - 1 budyń śmietankowy bez cukru - 2 czubate łyżki budyniu śmietankowego - 3 czubate łyżki mąki pszennej - szklanka cukru pudru - cukier waniliowy - 400 g krówki z puszki Przygotowanie jest bardzo szybkie, także naszykuj wszystko wcześniej. Włącz piekarnik na 180 °.Wyjmij masę krówkową z puszki, przełóż(...)miksera i partiami dodaj twaróg oraz mieszankę z mąk, budyniu i cukru waniliowego. Formę 26 lub 28 cm wyściełaj papierem do pieczenia, wylej masę twarogową a na nią połowę masy krówkowej w małymi dawkami. Piecz 30 minut w 180°, a potem 30 minut w 160°. Po tym czasie wyłącz piekarnik, uchyl i zostaw sernik do wystygnięcia. Po jakiś
Pasje JolkiZawsze szukałam szybkiego przepisu na ciasto, aby móc je błyskawicznie przygotować, gdy rano zadzwonią goście z informacją, ze wpadają na obiad. Tak to jest najlepszy
Słodki Zakątekdosypując pod koniec ubijania połowę cukru. Żółtka utrzeć z pozostałym cukrem. Dodać twaróg i mascarpone, zmiksować. Dodać ekstrakt, budyń i mąkę, zmiksować. W 3 turach dodawać pianę z białek za każdym razem delikatnie mieszając. Formę* (13x25cm) wyłożyć papierem, na dno ułożyć warstwę herbatników (można upiec sernik bez spodu, od razu wylewając na papier masę serową). Na herbatniki przelać(...)masę serową. Formę z ciastem wstawić do większej formy, do której wlać gorąca wodę. Wstawić do nagrzanego piekarnika, piec 15 minut w temp. 180stC, następnie temperaturę zmniejszyć do 140stC i piec jeszcze 40 minut. Masa serowa na środku powinna być ścięta. Sernik studzić w piekarniku 1h przy uchylonych drzwiczkach, a następnie pozostawić do całkowitego ostudzenia na blacie. Przed podaniem
Obiad gotowyPyszne połączenie sera z galaretką i owocami. Ciasto bez pieczenia, przekładane herbatnikami więc szybkie w wykonaniu. Do ciasta możemy wykorzystać inne owoce, na przykład brzoskwinie lub porzeczki. Przepis ze strony Moje Kuchenne Rewelacje z moimi zmianami. Polecam! Sernik na zimno z truskawkami Składniki na formę 24x24cm: Na masę serową(...)miękkiego masła 3/4 szklanki cukru 1 łyżka cukru z prawdziwą wanilią lub ziarenka z 1 laski wanilii 2 łyżki żelatyny 1kg twarogu, zmielonego dwukrotnie Na wierzch: 2 galaretki truskawkowe 300 świeżych truskawek Dodatkowo: duże opakowanie herbatników pełnoziarnistych Wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w 800ml gorącej wody, odstawiamy do wystudzenia, a następnie schładzamy w lodówce. Umyte i odszypułkowane truskawki
Smak mojej kuchniDzisiaj zaproponuję Wam kolejny sernik na zimno, tym razem z pyszną galaretką z dodatkiem musu z malin i jeżyn. Połączenie dwóch smaków słodki i lekko
Ala piecze i gotujezauroczy Was również swoim smakiem. Piekłam w tortownicy 24cm. Składniki spodu: - 150g pełnoziarnistych herbatników - 50g masła - 50g orzeszków ziemnych Herbatniki rozkruszyć, dodać rozdrobnione orzeszki ziemne i masło. Wszystko dokładnie wymieszać. Powstałą masą wykleić spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. Odstawić do lodówki na czas przygotowywania masy serowej. Składniki masy serowej: - 500g mielonego twarogu (może być z wiaderka) - 250g mascarpone(...)masą śmietanowo-serową (kremówkę ubić wcześniej na sztywno razem z mascarpone). Gotową masę wylewamy na schłodzony spód i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 160*C, pieczemy na programie góra-dół (bez termoobiegu) ok.70-80 minut. Ja piekłam 78 minut. Po upieczeniu pozostawić w uchylonym piekarniku na ok.30 minut. Następnie odstawić do całkowitego wystudzenia. U mnie polany lukrem z pudru
Smaczne ZdroweKruche ciasto z owocami Jabłecznik bez pieczenia Ciasto drożdżowe Keks z bakaliami Sernik gotowany to "masa" do przełożenia mojego ciasta. Jasne brownie przełożone sernikiem gotowanym to sztos! Często, kiedy mam ochotę na sernik, a nie mam ochoty na jego pieczenie - stawiam na sernik gotowany. Zazwyczaj wykonuję waniliowy sernik, ale tym razem pokusiłam się(...)Krem serowy składa się z 3 rzeczy. Jego smak różni się od kremu z mascarpone i bitej śmietany, ale według mnie właśnie wygrywa tym, że nie jest mdły, bo twaróg ma w sobie nieco kwasowości. Ciasto z białą czekoladą i kremem serowym - składniki: Ciasto: 230 g masła extra 82% tłuszczu MU! 300 g cukru 280 g mąki pszennej tortowej
MamaOskarka