sernik "Snikers" - bez spodu! Pyszna masa serowa łączy się z orzechowym kremem - niebo w gębie! Warto spróbować! Wartości odżywcze na 100 g: 167 kcal w tym: B: 12 g; W: 10 g; T: 9 g. Składniki (forma o średnicy 16 cm) Masa serowa - 460 g sera twarogowego - opakowanie jogurtu greckiego 330 ml - opakowanie budyniu śmietankowego bez(...)łyżeczka oleju kokosowego Wykonanie Masa serowa Twaróg miksujemy z greckim jogurtem na jednolitą masę. Dodajemy miód oraz całe jajka. Miksujemy. Na koniec wsypujemy budyń i ponownie miksujemy wszystko na jednolitą, gładką masę. Tak przygotowaną masę przekładamy do foremki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 50-60 minut. Po tym czasie sernik pozostawiamy do wystudzenia. Masa orzechowa
Health-Fit-LifeTradycyjny, puszysty i delikatny sernik ze skórką pomarańczową i rodzynkami ... cóż może być smaczniejszego? Składniki: 1kg mielonego twarogu 1 szkl. cukru kilka kropli aromatu cytrynowego lub otarta skórka z 1 cytryny 6 jajek 100g skórki pomarańczowej 50g rodzynek 1 łyżka budyniu waniliowego lub śmietankowego bez cukru 100g rozpuszczonego masła Na spód: 2op.herbatników (po 65g każde(...)całość dokładnie mieszamy łyżką. Masę wylewamy na przygotowany wcześniej spód. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temp. 180 o C i pieczemy przez 20 minut, a następnie zmniejszamy temperaturę do 160 o C i pieczemy kolejne 50 minut.Po upieczeniu zostawiamy sernik w uchylonym piekarniku, aż do wystudzenia. Dekorujemy wg uznania
Walijskie Pichceniewaniliowego bez cukru (ok. 40 g), - 3 łyżeczki przyprawy piernikowej. - łyżeczka cukru pudru (ok. 5 g). Sposób przygotowania 1. Miksujemy jaja z cukrem. 2. Łączymy jaja z twarogiem, budyniem i przyprawą piernikową 3. Masę wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 1 h 15 min. 4. Upieczony sernik studzimy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachbez spodu lub na zwykłym biszkopcie. Tym razem wykorzystałam jako spod herbatniki regionalne Petit Beurre Blacky od Cukry Nyskie . Nie dość, że sernik ładnie się prezentował, to również bardzo dobrze smakował. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Składniki: 500g twarogu sernikowego mielonego 1 kostka margaryny do pieczenia Palma
W garach u GosiSkładniki: SERNIK: cukier 1 szklanka, aromat waniliowy 2 krople, jajka 6 sztuk, twaróg 1 kg/wiaderko, budyń śmietankowy 1 opakowanie, kasza manna 3 łyżki, gruszki 3 sztuki CIASTO: mąka tortowa 1 szklanka, herbatniki 150 gram, masło lub margaryna 150 gram, cukier 1/2 szklanki, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki MASA: gruszki 4 sztuki, tortenguss rote 2 opakowania forma 30x25, wyłożona(...)robocie ubić jajka, cukier do białości na dużych obrotach z 5 minut dodać ser z wiaderka, budyń, kaszę manną, aromat i połączyć składniki bez długiego ucierania, wsypać pokrojone w kostkę gruszki i łyżką wymieszać sernik wylać na ciasto i piec w nagrzanym elektrycznym piekarniku na 190 C około 60 minut, do suchego patyczka, sernik wystudzić w blaszce
W Mojej Kuchni Lubięzawiedziecie :) SKŁADNIKI NA CIASTO : 30 dag mąki pszennej 10 dag cukru 10 dag masła lub margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 żółtka (białka odkładamy) 1-2 łyżki śmietany NA MASĘ SEROWĄ : 1-1,20 kg twarogu 1 szklanka cukru 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju 4 żółtka (białka odkładamy) 2 całe jaja 2 budynie ( waniliowy(...)podpieczony spód i pieczemy ok. 40-50 minut, aż ser się zarumieni. Temperatura 180 stopni C ustawienie góra dół. PIANA : Białka ubijamy na sztywno, powoli dodajemy cukier i dobrze miksujemy. Sernik delikatnie wyciągamy i nakładamy pianę ,wyrównujemy widelcem lub łopatką z zębami robimy wzory. Pieczemy jeszcze ok. 10-15 minut (160 stopni C) aż beza będzie lekko różowa. Sernik
Pani na deserformy (wyłożonej u mnie papierem do pieczenia), mocno uklepać. Na wierzch wysypać wiórki kokosowe i wstawić do lodówki. Masa serowa: 750 g twarogu tłustego lub półtłustego; 750 g mascarpone; 4,5 łyżki mąki ziemniaczanej; 2 czubate szklanki cukru; 2 cukry waniliowe; 7 dużych jajek; 3 żółtka (białka zachować do bezy); 1 puszka (400 g) mleka kokosowego (gęsta część(...)serową wylać na spód (masa jest lejąca) i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez 15 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 120 st.C i piec przez 60 minut. Na 10 minut przed końcem pieczenia wierzch sernika posmarować śmietaną 18% wymieszaną z 2 łyżkami cukru. Posmarowany śmietaną sernik wstawić ponownie do piekarnika i zacząć przygotowywać bezę kokosową. Kokosowa beza
In my kitchenBardzo prosty sernik na zimno, wymagający od nas dosłownie kilku składników. Sernik jest delikatny, nie przesłodzony, a jego wygląd zależy od kolorów galaretek
Walijskie Pichceniebez cukru (ok. 40 g), - laska wanilii, - szklanka jagód (ok. 160 g). Sposób przygotowania 1. Miksujemy jaja z cukrem. 2. Łączymy jaja z twarogiem, budyniem i ziarenkami laski wanilii. 3. Masę wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy częścią jagód i pieczemy w 180 stopniach C przez ok. 1 h 15 min. 4. Upieczony sernik studzimy
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachjeść bez wyrzutów sumienia. Bez jajek i śmietany kremówki. Lekki i kwaskowaty. Pyszny. Sernik zrobiłam w metalowych obręczach- 4 sztukach. Możecie zrobić w małej tortownicy. Spód 150 g ciasteczek owsianych 40 g masła Ciasteczka z masłem zmiksować na drobniutki piasek. Obręcze położyć na papierze do pieczenia wysmarować dookoła masłem. Ciasteczkami wysypać spód(...)docisnąć, wyrównać i schłodzić. Masa 400 g twarogu mielonego (użyłam 0% quark) 1 łyżeczka esencji waniliowej 1/2 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka żelatyny. Żelatynę zalać łyżką wody i odstawić aby napęczniała. Następnie podgrzać, ale nie gotować do całkowitego rozpuszczenia. Twaróg zmiksować z cukrem pudrem i wanilią, dodać schłodzoną żelatynę. Masę serową równo rozdzielić pomiędzy
Piekarz-Kucharz-Garkotłukwykonać ten sernik bez pieczenia Jest to pierwszy sernik tego typu (na zimno), który mi zasmakował. Jest wilgotny i nie za słodki. Dla mnie idealny Sernik „Danonek” Składniki: Biszkopt czekoladowy: (zamiast niego można wykorzystać biszkopciki lub herbatniki) 3 jajka 2 łyżki mąki 3 łyżki cukru 1/3 łyżeczki proszku do pieczenia opakowanie cukru wanilinowego(...)łyżki rozpuszczalnej czekolady Masa serowa: 1 kg zmielonego twarogu (ja używam sera President w wiaderku) 3 galaretki: brzoskwiniowa, truskawkowa i agrestowa 330 g śmietanki kremówki 30% lub 36% 5 łyżek cukru pudru Pierwsze pieczemy biszkopt. Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy ŁYŻKA PO ŁYŻCE (to bardzo WAŻNE) cukier i cukier wanilinowy, cały czas
PatiGotujebez problemu wygracie z tym problemem ;) KREMOWY, KOLOROWY SERNIK TRÓJWARSTWOWY Składniki na ciasto: - 1 kostka masła (250 gram) - 3 łyżki cukru pudru - 5 żółtek - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 3 szklanki mąki pszennej Przygotowanie ciasta: Wszystkie składniki zagniatamy razem lub mieszamy w mikserze. Ciasto umieszczamy w lodówce do schłodzenia. Składniki na masę serową: - 1000 g twarogu
Życie zamknięte w smakugęstej, kwaśniej śmietany - 2 łyżki lodowatej wody - ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: - ok. 920 g twarogu tłustego (nie z wiaderka) - 500 g serka mascarpone - 200 g masła - 1 i 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków - 2 łyżki cukru z wanilią - 5 jaj + 2 żółtka - 4 budynie śmietankowe bez cukru - 180 ml zimnego mleka (do rozpuszczenia proszku budyniowego(...)blatem ciasta półkruchego. Na wierzch kładziemy arkusz papieru do pieczenia (wykorzystujemy ten, na którym było pieczone ciasto) i ciasto obciążamy (ja obciążyłam foremką z butelkami z wodą). Pozostawiamy do ostudzenia na ok. 2 godziny. Następnie szykujemy polewę. Czekoladę połamaną na kawałki z dodatkiem masła rozpuszczamy na parze. Gorącą polewamy sernik. Gdy polewa przestygnie ciasto wstawiamy do lodówki, najlepiej
mojewypiekiinietylkoprostokątna forma do pieczenia Składniki na kruche ciasto 200 g mąki pszennej 100 g masła 40 g cukru pudru 1 jajo M Składniki na masę serową 1 kg twarogu z wiaderka lub dwukrotnie zmielonego twarogu półtłustego 250 g śmietany do ubijania 30% lub 36% 8 jaj 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 170 g cukru szczypta soli Dodatkowo(...)cukier puder i jajo. Zagnieć szybko kulę ciasta, zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum godzinę. Dno tortownicy lub blachę wyłóż papierem do pieczenia. Ciastem wyklej spód, nakłuj widelcem. Piecz w nagrzanym piekarniku 15 minut w temperaturze 180 stopni, następnie wyjmij i pozostaw do ostygnięcia. Przygotuj masę serową. Oddziel żółtka od białek. Zmielony ser przełóż
Z Kuchni Do Kuchnidodatkami, i tak też tym razem zaserwowałam sernik z brzoskwiniami w białej galaretce. Możecie ją oczywiście zamienić na brzoskwiniową, ale biała, a raczej przejrzysta, ma ten urok, że ładnie eksponuje owoce. SKŁADNIKI 1 kg sera twarogowego z wiaderka 125 g masła 180 g cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru 40 g kaszy manny skórka(...)rozgrzać do temperatury 180 ° C. Masło rozpuścić i zostawić do ostudzenia. Formę o średnicy 26 cm wyłożyć papierem do pieczenia podwijając boki do góry, aż poza formę. Do miski wsypać cukier, cukier waniliowy, proszek budyniowy i kaszę mannę, dodać twaróg, masło, skórkę startą z cytryny i żółtka, po czym całość zmiksować. W osobnej misce ubić białka ze szczyptą soli
Passions hobbies life