sernik bez pieczenia z twarogu - 1364 przepisów (strona:23/91)

Sernik gotowany z malinową pianką 101

Bardzo smaczne i efektowne ciasto. Słodycz sernika przełamana lekko kwaskowatą pianką malinową. Przepis na sernik znalazłam w Kuchni Mniam   a pianka malinowa to

Kolorowa kuchnia Elki
Kajmakowy sernik kremowy 121

oznacza termin "sernik, który rozpływa się w ustach", to w tym wypieku znajdzie definicję tego stwierdzenia. Sernik jest pyszny, leciutki, nieskomplikowany, im dłużej leży w lodówce ,tym lepiej smakuje. Ma piękną miodową barwę, a fakt, że jest pieczony w kąpieli wodnej ,dodaje mu lekkości i puszystości.  Wprowadziłam lekkie modyfikacje. Przepis z książki "Domowe wypieki" Joanny Niedobeckiej. Składniki(...)ugnieść tworząc spód sernika. Wstawić do lodówki. Twaróg z wiaderka, serek mascarpone oraz puszkę masy kajmakowej włożyć do misy. Zmiksować na gładką masę. Dodać jaja, cukier puder i budyń w proszku. Zmiksować na jednolitą masę, krótko, tylko do połączenia się składników. Masę serową wylać do tortownicy na ciasteczkowy spód, uwaga : jest rzadka! Piec w nagrzanym piekarniku w kąpieli wodnej

Z Kuchni Do Kuchni
Sernik bez spodu 274

niedzielnej kawy klasyka klasyki czyli sernik pieczony bez spodu. U mnie z rodzynkami i skórką pomarańczową (zdecydowanie moje ulubione bakalie!), na górę polewa z ciemnej czekolady i trochę ozdób :) Sernik piekłam w dużej tortownicy o średnicy 26 cm. Składniki: 1 kg sera na sernik (użyłam drobno mielonego twarogu w kostce) 1 szklanka cukru 3 łyżeczki cukru

Ciastkozercy
Sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami 100

Tradycyjny sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami. Wierzch stanowi beza z utartym kruchym ciastem. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 4 żółtka Masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego tłustego twarogu 100 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru) 1 szklanka cukru

Bullio
Sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami 338

Tradycyjny sernik na kruchym cieście z brzoskwiniami. Wierzch stanowi beza z utartym kruchym ciastem. Ciasto: 3 szklanki mąki pszennej 4 łyżki cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 200 g masła 4 żółtka Masa serowa: 1 kg trzykrotnie zmielonego tłustego twarogu 100 g masła 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru) 1 szklanka cukru

Bullio
Sernik z malinami 201

postaci bezy. Zapraszam ...  Sernik powstał na bazie twarogu półtłustego, który zmieliłam dwukrotnie.  Wiele razy rozczarowałam się serami w wiaderkach, a próbowałam ich wiele. Serniki wychodziły całkiem smaczne, jednak nie były ani wysokie, ani puszyste. Raczej mokre i zwarte, co nie do końca mi odpowiadało.  Do dzisiejszego sernika radzę wykorzystać właśnie zwykły twaróg i nie próbować(...)malin i posypać 1/3 czekolady).  Włączyć piekarnik i ustawić temperaturę na 150 stopni, program góra/dół (bez termoobiegu! - serniki tego nie lubią).  Ubić białka na sztywną pianę z cukrem waniliowym.  Wyłożyć na wierzch sernikaPiec około 90 minut.  Po upieczeniu studzić najpierw w lekko uchylonym piekarniku, następnie na kratce lub w lodówce

Garniec Magalie
Sernik wiedeński 102

oddzielnie białek – ubicie białek spowoduje, że sernik zrobi się nam puszysty, a nie zwarty i ciężki. Kolejna ważna rzecz – wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm): 100 g masła 82% tłuszczu 3/4-1 szklanka drobnego cukru (200-220 g) 4 jajka 1 kg twarogu półtłustego (zmielonego trzykrotnie lub z wiaderka(...)bez termoobiegu. Masło utrzyj z cukrem, następnie kolejno dodawaj jajka, po każdym dokładnie utrzyj masę. Kolejno dodaj partiami twaróg i dokładnie wmieszaj go w masę (najlepiej ucierać drewnianą pałką lub trzepaczką – nie napowietrzając masy). Dodaj ekstrakt i mąki. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – sam spód, boków nie smaruj niczym. Sernik włóż

CookYourself
Sernik wiedeński 113

oddzielnie białek – ubicie białek spowoduje, że sernik zrobi się nam puszysty, a nie zwarty i ciężki. Kolejna ważna rzecz – wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Składniki (na tortownicę o średnicy 23 cm): 100 g masła 82% tłuszczu 3/4-1 szklanka drobnego cukru (200-220 g) 4 jajka 1 kg twarogu półtłustego (zmielonego trzykrotnie lub z wiaderka(...)bez termoobiegu. Masło utrzyj z cukrem, następnie kolejno dodawaj jajka, po każdym dokładnie utrzyj masę. Kolejno dodaj partiami twaróg i dokładnie wmieszaj go w masę (najlepiej ucierać drewnianą pałką lub trzepaczką – nie napowietrzając masy). Dodaj ekstrakt i mąki. Gotową masę przelej do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia – sam spód, boków nie smaruj niczym. Sernik włóż

CookYourself
FIT sernik na zimno 150

pyszny fit sernik bez pieczenia. Jest to moja propozycja ciasta na weekend. Zrobimy go naprawdę szybko i będzie świetnym dodatkiem do kawy lub herbatki. Polecam Składniki: 100 g herbatników 4 łyżki rozpuszczonego oleju kokosowego 1 galaretka truskawkowa w proszku 3/4 szkl gorącej wody 150 g serka śmietankowego (kanapkowego) 200 g serka wiejskiego 200 g twarogu półtłustego(...)masę. Następnie dodajemy ostudzoną galaretkę i jeszcze chwilę blendujemy aż składniki dobrze się połączą. Przekładamy masę sernikową na spód herbatnikowy i wyrównujemy. Posypujemy orzechami i wstawiamy do lodówki. Najlepszy sernik jest na drugi dzień

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik z brzoskwiniami na biszkoptach 375

Uwielbiam serniki i mogłabym je piec i jeść bez końca. Przepisów jest bardzo dużo, a ten na biszkoptach z brzoskwiniami, kojarzy mi się z czasem gdy miałam naście lat i odwiedzała nas znajoma, która miała w zwyczaju przyjeżdżać z sernikiem, fajni tacy znajomi, a serniczek przepyszny :) Składniki: 750g twarogu półtłustego 1 1/3 szklanki cukru 15 dag masła(...)lekko osuszamy, a następnie wrzucamy do szklanki z mąką, potrząsamy, by rodzynki obtoczyły się w mące i wrzucamy do reszty masy serowej. Pozostałą część masy wylewamy na brzoskwinie. Sernik pieczemy w 180 ⁰ C przez około 80 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu sernik można oblać polewą czekoladową. Rozdrobnioną czekoladę wrzucamy do rondelka, zalewamy mlekiem i gotujemy na wolnym ogniu

Smakowy Raj
Ciasto na niedzielę szybkie i łatwe #9 Tarta cytrynowa z serem i kawałkami czekolady 7340

średnicy 20 cm, piekarnik góra – dół bez termoobiegu: Ciasto kruche : – 190 g mąki – 75 g cukru pudru – 90 g zimnego masła – 1 jajko – szczypta soli – 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Mąkę łączymy z cukrem pudrem, solą i proszkiem do pieczenia. Dodajemy pokrojone w kawałki masło i zagniatamy pomiędzy palcami(...)zamrażarki. W tym czasie szykujemy pozostałe składniki. Nadzienie (masa serowa): – 1 jajko – 1 żółtko – 100g cukru – 500 g sera (zmielonego twarogu lub sera na serniki) – 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej – skórka otarta z 1 cytryny oraz sok z połowy cytryny (można ewentualnie zastąpić dwoma łyżkami lemon curd , jeżeli macie w zapasie) – około

Relaxtime
Śmietanowiec w lekko kawowym cieście 167

Dzisiaj na blogu sernik bez sera, ciasto śmietanowe zwane śmietanowcem. A dookoła śmietanowej masy bardzo kruche ciasto kakaowo-kawowe. Wnętrze "sernika" jest delikatniejsze w smaku niż sernik na twarogu, lecz nie tak delikatne jak się spodziewałam. W planie mam już upieczenie wersji śmietanowca z owocami. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki kakao 2/3 szklanki kawy cappuccino(...)pieczenia Masa śmietanowa: 5 białek, w temperaturze pokojowej szczypta soli 1 szklanka drobnego cukru 1200-1250 g kwaśnej śmietany 18%, w temperaturze pokojowej 3 opakowania budyniu śmietankowego bez cukru (każde po 40 g) Z podanych składników zagnieść ciasto i podzielić na dwie części. Włożyć obie porcje do zamrażarki na ok. 45 minut. W tym czasie białka ubić

Czerwień i błękit
Sernik na spodzie brownie 132

mąkę i zmiksować. Tortownicę o średnicy 20 cm wyłożyć papierem do pieczenia (sam spód). Na spód przelać masę brownie, wyrównać. Piec w temperaturze 170ºC przez około 12 – 15 minut. Wyjąć z piekarnika. Kiedy spód z brownies się piecze, przygotować masę serową. Masa serowa: - 750 g twarogu; - 3 jajka; - puszka mleka skondensowanego słodzonego; - opakowanie cukru wanilinowego; - 1 łyżka mąki(...)masę serową. Łyżką wykładać na górę masę czekoladową, w odstępach (kleksach), masa jest gęsta, ale nie tonie w masie serowej. Łyżka lub szpatułką zrobić mozaikę na wierzchu sernika. Piec w temperaturze 150ºC (bez termoobiegu) przez około 60 minut z naczyniem wypełnionym gorącą wodą na spodzie piekarnika. Wystudzić w lekko uchylonym piekarniku. Wyjąć, włożyć do lodówki na kilka godzin

dom-agi.pl
Sernik czekoladowy na orzechowym spodzie 100

czasu, ciasto dzielimy na 2 części. Okrągłą formę do pieczenia (o średnicy 26 cm lub 28 cm) wykładamy papierem do pieczenia (samo dno), a boki smarujemy masłem i oprószamy lekko mąką. Jedną połową ciasta wylepiamy dno formy, gęsto nakłuwamy widelcem i wstawiamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 15-17 minut. Formę wyjmujemy z piekarnika(...)twaróg wraz z żółtkami, cukrem, cukrem waniliowym, mlekiem oraz budyniem na gładką, jednolitą masę. Na koniec do masy serowej dodajemy ubitą pianę i delikatnie mieszamy całość. Gotową masę serową wylewamy na podpieczony spód. Formę z sernikiem od razu wkładamy do gorącego piekarnika (jak przy pieczeniu spodu, rozgrzanego do 180 stopni) i pieczemy przez ok. godzinę. Upieczony sernik studzimy

MyCookBook.pl

Proponowane wyszukiwania